Arama

Yuvasından dışlanan yavru kırlangıç nasıl beslenir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 4 Temmuz 2014 Gösterim: 56.209 Cevap: 36
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
13 Temmuz 2011       Mesaj #11
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Kırlangıçlar fazla yemek yerse ölürmü? bizimki öldü kafayı yemek üzereyim

Kuş familyasından olan hayvanlar doyduklarını anlayabilecek kapasitededir.Fazla yeme gibi bir durumdan ölmeleri çok düşük bir ihtimaldir.Doyduğunu anlamayan hayvanlar balıklardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sizinki farklı bir sorun gibi görünüyor, bir veteriner hekime danışmalısınız.
Sen sadece aynasin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Temmuz 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
doğru di mi?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ağustos 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yavru bir kırlangıç buldum ne yapabilirim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Nisan 2012       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar böyle konularda kapsamlı araştırmalar yapın bidaha soran ve bakan olursa diye yazıyorum ekmeyi bol suyla karıştırın (mama gibi olmasın kuş bağulur) yumurta hakkında bilgim yok ama yumurta yiyen diyer kuşların kendi yumurtalarını kırdıklarını biliyorum kuş biraz büyükse sinek yakalayıp verebilirsinizama cımbızla ağızına kokun ve yavaşça boğazını aşağı doğru hafifçe okşayarak yutturun kuş nefes alamazsa şırıngayla ağzına su sıkın hızlı ama yinede fazla abanmayın ve kuşu ya bırakın yada beslebilecek birine verin çünkü yapamıyorsunuz
serkan gültekin - avatarı
serkan gültekin
Ziyaretçi
3 Haziran 2012       Mesaj #15
serkan gültekin - avatarı
Ziyaretçi
Boyları 10-23 cm arasında değişir. Çoğunun karnı beyaz, baş, kuyruk ve kanatları siyah, alın ve gerdanı kahverengi parlak tüylüdür. Kısa ayaklarının tırnakları sivri olduğundan düz, yassı zeminlere rahatça tutunurlar. Üçgen şeklindeki gagaları geniş yırtmaçlı olup ağızları açık uçarken sinek, sivrisinek gibi küçük böcekleri avlarlar. Kuyrukları çatallı, kanatları uzun ve sivridir. Hızlı uçarlar. Kuyruklarını dümen olarak kullanır, ani dalışlar yaparlar. Çoğu sürü halinde yaşar.
Yaz sonunda, günler kısalıp, böcekler azalınca yavru ve erginler göç ederek kışı Afrika'da geçirirler. İlkbaharda geri dönerler. Diğer göçmen kuşların aksine gündüz göç yollarına devam ederler. Göç sırasında bazen şiddetli yağmur ve fırtınalar binlercesinin ölümüne sebep olur.

Kaynak: Kırlangıç Resimleri
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Haziran 2012       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KIRLANGIÇLAR SİNEK VE SİVRİ SİNEK GİBİ BÖCEKLER İLE BESLENİRLER.....:d
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Haziran 2012       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benimde evime çatıdan yavru kırlangıç düşmüştü daha uçamıyordu eve aldım karnı acıkmıştır diye bulgura su ekleyip çekmesini bekledim sonra kendisi yedi.yemeyi bırakınca zorlamayın doymuş demektir..=)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Haziran 2012       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sütle ekmeyi bulamaç yap içine böcek ez ver yesin ben öyle yapıyorum ama gagasının ucunu şırıngaya biraz sokmalısın bendeki ağzını özelllikle kapıyor birde şırıngayla su verilebilir ama çokk yavaş olun birde katı yumurta sarısını suyla bulamaç yapın verin ama şırıngayla ve şırınganın iynesini mutlaka çıkarın
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Haziran 2012       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Veterinere götürürseniz size sadece ölür, boş verin diyecektir.Ben iki hafta süre ile kürdan ucuna takılmış kıyma ile besledim. Önceleri ağzını zorla açmanız gerekiyor.Bir süre sonra kendisi yiyor. Yutarken yardımcı olsun diye çay kaşığı ile su verdik. Kıymanın içine de kuş için kullanılan granür vitamın karıştırdık. İki haftanın sonunda bıraktık ve uçtu gtti. Zaten evde uçup uçmadığına bakmıştık. Odayı üç beş kez kesintisiz turlayınca zamanın geldiğini düşündük..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Temmuz 2012       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benim bu gün öldü ned enini bilmiyom yazık beni annesi sanıyodu besledim verdim bu gün halsizdi kafasını basının arkasına koyup durdu uyudu bekledim bi baktım ölmüş :'(