Arama

Kompozisyon çalışması nasıl yapılır, örnek verir misiniz? - Sayfa 21

En İyi Cevap Var Güncelleme: 20 Mart 2016 Gösterim: 159.904 Cevap: 245
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ekim 2013       Mesaj #201
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfe ama lütfen bana kompozizyon hakında nasıl yapılacak bilgi verin
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ekim 2013       Mesaj #202
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
örnek yokmu
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Kasım 2013       Mesaj #203
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya allahını seven bi kompizyon verin yarın yazılı var...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Kasım 2013       Mesaj #204
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
nolur bi kompisyon bir tane örnek verin acillllllllllllllll çok lazıımm yarın yazılıyız 7.sınıfım nolur
Yadrdımcı - avatarı
Yadrdımcı
Ziyaretçi
4 Kasım 2013       Mesaj #205
Yadrdımcı - avatarı
Ziyaretçi
Cumhuriyet yurdumuz için en büyük kazançtır. Cumhuriyet bir erdemdir aynı zamanda çağdaşlığın göstergesi ve demokrasinin dayanağıdır. Cumhuriyet halk, birliktelik ve kardeşlik demektir… Daima ileri gitmek adil bir şekilde paylaşmak demektir. Yaşamın kendisine el uzatmaktır kardeşliğin nefesiyle. Ve demokrasiyle olgunlaşmaktır. Hak ve adaletin tesisidir. Acılara ve çekilen ızdıraba birlikte katlanmak ve mutluluklara birlikte gülmektir. Bağımsızlık savaşının meyvesidir cumhuriyet. Demokrasiyle yoğrulmuş halkımın tercihidir. Cumhuriyet erdemdir, Mevlana ikliminde paylaşmaktır ve adalettir ülkemde. Özgürlüğün güvencesidir. Bu yüzden Cumhuriyet bize emanettir ve onu yine biz yaşatacağız.

29 Ekim 1923 ülkemizde cumhuriyet rejiminin ilan edildiği gündür. Bugün milli bir bayram günüdür. Her yıl cumhuriyet yönetiminin ilanını 28 - 29 Ekim günleri Cumhuriyet Bayramı olarak coşkulu törenlerle kutlamaktayız. Cumhuriyet yönetiminden önce devletimizin ismi Osmanlı İmparatorluğu idi. Osmanlı İmparatorluğu ilkin küçük bir devlet olarak Osman Bey tarafından 1299'da Söğüt 'de kurulmuştur. Osmanlı devlet yöneticisine padişah denirdi. Osmanlı Devletini altı yüz yirmi dört yılda otuz altı padişah yönetmiştir. Son padişah Sultan ise Vahdettin'dir. Eskiden ülkelerde tek kişi egemendi. Ülkelerini diledikleri gibi yöneten bu kişilere padişah, şah, kral, hakan sultan gibi isimler verilirdi. Yönetim çoğu zaman babadan oğla geçerdi. Oğlun küçük olması, deli olması yönetici olmaya engel bir durum sayılmazdı. Böyle tek kişinin kendi başına buyruk olarak sorumsuz denetimsiz yönetimine ise mutlakıyet denir, bu tip yönetim biçiminde egemenlik ve mutlak otorite kayıtsız şartsız tek bir kişiye aitti ve halkın istek ve arzuları asla sorulmazdı.

Mutlakıyetle yönetilen ülkelerde zamanla hakana, padişaha, şaha, krala yardımcı olsun diye meclis kuruldu. Meclis üyeleri halkın dileklerini yöneticiye duyurmaya başladılar ve yasa tasarısını hazırlardı. Fakat bu yasa taslakları hakan, padişah, şah, kral tarafından benimsendiğinde yasalaşırdı. Bu yönetim biçimine ise Meşrutiyet dendi. Ancak meclisin yetkileri genel olarak çok sınırlıydı. Osmanlı Devletinde 1876 ve 1908 yıllarında iki kez meşrutiyet ilan edilmiştir. Bunlardan sonra ise üçüncü yönetim biçimi ülkemize Mustafa Kemal Atatürk tarafından getirilen cumhuriyet yönetimi olmuştur. Cumhuriyet'le birlikte egemenlik kayıtsız şartsız millete geçmiş, böylelikle millet kendini yönetme yetkisini temsilcileri - milletvekilleri- vasıtası ile kullanmaya başlamıştır. Cumhuriyet yönetiminde yurttaşın seçme ve seçilme hakkı bulunur. Seçilen temsilciler yasalar yapar, yöneticileri milleti adına denetler. Yönetilenler dilerlerse seçimlerle birlikte seçtikleri yöneticilerini yine kendileri değiştirebilirler.

Bu nedenle Türk halkına ve milletine en çok yaraşır yönetim biçimi Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi medeni memleketlerin kabul ettiği Cumhuriyet rejimi olmuştur. Bizlere en büyük eserimdir dediği Cumhuriyetimizi hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ne kadar büyük bir minnettarlık ve saygıyla ansak da azdır. Ruhları şad olsun…
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Kasım 2013       Mesaj #206
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kompozisyon en az 3 bölümden oluşur ama bazı zamanlarda daha fazla olabilir ama genellikle 3 tür .

1- Giriş : kısa ve öz bir giriştir örneğin merhaba ben Ceyda falan filan sonrada yavaş yavaş olayı anlatmaya çalışır ama birden değil yavaş yavaş

2- Gelişme : burada artık konuya tam olarak girersiniz ve olayı tamamen anlatırsınız olaylar düşünceler ve kompozisyonunuz tamamen değişebilir.

3- Sonuç : burada bir sonuç cümlesi yazarsınız yani hikayenizi bitirmek için kısa cümleler kurup hikayenin bittiği yerdir .

bunlar benim düşüncem alıntı değildir Msn Happy

ama yanlışım varsa özür dilerim .
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Kasım 2013       Mesaj #207
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
komposizyon yazar mısın
ulubatlı - avatarı
ulubatlı
Ziyaretçi
7 Kasım 2013       Mesaj #208
ulubatlı - avatarı
Ziyaretçi
Giriş “Dost ağlatıp söyler, düşman güldürüp söyler” demiş atalarımız. Çevremizdeki tüm arkadaşlarımıza iyi davranırsak onlar da bize öyle davranır. Bugüne kadar çok dost buldum. Onların kendi karakterleri, hayalleri vardı. Ama birbirlerine hiç benzemezdiler. Dostlarımı çok seviyorum, onlara yardım etmek benim için farz , çünkü onlar da zamanı geldiğinde bana yardım edecekler.
Gelişme Dost acı söyler çünkü dostumuz bizim için kötü şeyler istemez. Dost, sadece iyi olması için acı söyler. Eskiden şöyle bir atasözü varmış ‘Söyleme sırınvardır’. Dosta çok güvenmek de olmaz, belki o dostuna kötü şeyler yapıyordur insanın her yönden gelişmiş olması lazımdır, çünkü insan da başka şeyler gibi zamanla değişir. Örneğin, benim en yakın arkadaşım dostu önceden arkadaşımla çok iyi geçiniyordu, zaman gittikçe onların ilişkileri değişti sık sık konuşuyorlardı, sırlarını anlatıyorlardı sadece birbirlerine güvenirlerdi, zaman gittikçe arkadaşımın dostu onunla dostluk ilişkisinden vazgeçti. Bu dostluğu bırakmak demektir. Zor günlerde arkadaşına yardım etmek, mutlu dünlerde mutluluğun paylaşmak demektir.
Sonuç “Dost kara günde belli olur” demiş eskiden atalar. Çok zor günlerde dost maddi yardım eder, çünkü onun başına da bir gün zor iş gelir. Benim en yakın arkadaşımın adı Nurkız, on sekiz yaşında, liseden arkadaşım, onu çok seviyorum. Lisedeyken sadece ikimizdik, beraber ders çalışıyorduk, müzik dinliyorduk, birbirimizin problemlerimizi birlikte çözerdik. Şimdi o Oş’ta, onu özledim, belki da beni özlemiştir, ama onun gibi arkadaşı bugüne kader bulamadım. Karakterini çok beğeniyorum, çünkü insanın asıl olan karakteri onda var. Çok yakın zamanda onunla buluşacağım ve rahat rahat özlem gidereceğim.
HİNATA - avatarı
HİNATA
Ziyaretçi
12 Kasım 2013       Mesaj #209
HİNATA - avatarı
Ziyaretçi
Yarın kompozisyon sınavı var.Hemde bu yazılı 2. sınava geçecek.Lütfen kompozisyon nasıl yazılır? Açıklar mısınız? ACİL LÜTFEN!!!
RapAndSchool - avatarı
RapAndSchool
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013       Mesaj #210
RapAndSchool - avatarı
Kayıtlı Üye
"Eski başka,eskimiş başka;nice eskiler vardır ki hiç eskimezler"
Peyami Safa
Anlatımını ve özelliklerini göz önünde bulundurarak bir metin yazınız.

Yardım edin lütfen 2 gündür uğraşıyorum.