Arama

Evli olan bir erkek ikinci bir eş için imam nikâhı kıyabilir mi? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 24 Kasım 2016 Gösterim: 62.398 Cevap: 19
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Nisan 2015       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kur'an Allah kitabıdır..Sorgulamak kimin haddine ? o öyle istemiştir, olay bitmiştir..
(al sana en basit mantık: Kadın dört erkekle olsaydı, çocuğun babası kim nereden belli olacak dı ?
Sponsorlu Bağlantılar
Aslanları aç izle belgeselde, erkek dişi için kavga eder, başka hiç bir erkeği dişiye yaklaştırmaz, yaratılış gerçeği)
evli kadın zina ederse, erkeğin aletinin kadınınkine kavuşmuş olduğu ana 4 kişi şahit olup görmüş ise, recm cezası uygulanır, şahit sayısı 3 bile olsa recm cezası uygulanmaz..kötü bir fiildir..tövbe kapısı her zaman açıktır..
zinada içki de haramdır..ayrıca içki necisdir..iki günahın birbirine denk olduğunu düşünmek abestle iştigaldir..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mayıs 2015       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim bir sorum olacakti cevaplarsaniz sevinirim.benim evliyim ve 4 çocuğum var 4sene once esimden habersiz dini nikah ile ikinci evlilik yaptim ondan da 2 çocuğum var şimdi ilk esin ikinciyi öğrendi benden seçim yspmami istiyor ya ben ya o diyor.benim ne yapmam lazim ilk eşimin karakteri cook zor hic anlasamiyoruz eger bosanirsam her hangi biriyle çocukların vebali nedir.nolur yardim edip cevaplarsaniz cook sevinirim.saygilarimla...
Sponsorlu Bağlantılar
Aybil - avatarı
Aybil
Ziyaretçi
23 Ekim 2015       Mesaj #13
Aybil - avatarı
Ziyaretçi
Evliyim fakat imam nikahı yapmak istiyorum şimdi eşim bilmiyor ama zamanla günü gelince öğrenecek eşinden habersiz dini nikah kiyabilirmiyiz
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
31 Ekim 2015       Mesaj #14
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Aybil adlı kullanıcıdan alıntı

Evliyim fakat imam nikahı yapmak istiyorum şimdi eşim bilmiyor ama zamanla günü gelince öğrenecek eşinden habersiz dini nikah kiyabilirmiyiz

Selamünaleyküm. Nikâhın şartlarından biri ilk hanımın ikinci hanımdan haberdar olması değildir ama ortada bir ahlâk zafiyeti veya ciddiyeti vardır. O açıdan meseleye bakılmalıdır.
kaynak: fetvameclisi.com/

SORU
Selamünaleyküm. Biliyorum soracağım soru sizi kızdırabilir. Evli iki kişinin eşlerinden habersiz dine uygun yaşama ve dini nikâh kıyma durumu olabilir mi? Allah razı olsun.
CEVAP
Selamünaleyküm. Bu durum, ahlaken kimse için uygun olmaz; erkek veya kadın fark etmez. Dinen ya da işin haram olmaması açısından ise bilirsiniz ki, evli kadının ikinci bir evliliği korkunç bir zinadan başka bir şey değildir. Evli erkeğin ise eşine haber vermesi nikâh şartı değildir.

kaynak: diyanet.web.tr/

Daha Fazla Bilgi:

Alıntı
pusula adlı kullanıcıdan alıntı

Kur’an-ı Kerim, adil davranacağına inanan kişilerin dörde kadar kadınla evlenmelerine müsaade etmiştir. Erkeğin birinci eşine karşı olan bütün hak ve sorumlulukları diğer eşleri için de geçerlidir. Türkiye’de birden fazla evlilikler her zaman olmuştur.

Müslüman olmayan toplumlarda erkeğin birden fazla kadınla birlikteliği yaygındır. İslamiyet, evlilik dışındaki birliktelikleri kesin olarak yasaklayıp evliliği dört kadın ile sınırlamıştır. Karşılıklı hak ve sorumluluklar tespit edilip kanunun koruması altına alınarak kadınların sömürülmesinin önüne geçilmiştir.

Bugün ülkemizde asırlarca bizimle savaşmış ve hala bizi sıkıntılara sokmak için yapmadığını bırakmayan batı toplumundan alınmış kanunlar yürürlüktedir. Bunların toplum yapımıza uyarlanması için bir çaba da sarf edilmemiştir. Meselâ Türk Medeni Kanunu, 1926 yılında, İsviçre Federal Kanunu’ndan iktibas edilmiş olduğundan bize ve çağımızın ihtiyaçlarına uymayan bir çok hükümleri vardır.

Türkiye’deki Müslümanları Hıristiyan yapamayacağımıza ve Kur’an’daki hükümleri değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyeceğine göre Kur’an’ın tanıdığı birden fazla kadınla evlenme hakkına mani olunamamıştır. Üstelik bugün bu, çok yaygınlaşmıştır.

Menfaatleri söz konusu olduğu zaman dindarlaşan ama aleyhlerine olduğu zaman dinin hükümlerini görmezlikten gelenlerin sayısı oldukça kabarıktır. Devlet ve kanunlar bu gibi hallerde devreye girip zulme mani olmak için vardır. Bu sebeple ikinci eşle ilgili hukuki düzenleme yapılması çok acil ihtiyaçlardandır. Aksi taktirde sadece kendimizi kandırırız ve İslam’ın bir hükmü, menfaatinden başka bir şey düşünmeyen kişilerin elinde bir zulüm vasıtası olarak kullanılabilir.


Son düzenleyen ahmetseydi; 31 Ekim 2015 22:32
🌘 🚀
iclal - avatarı
iclal
Ziyaretçi
31 Ekim 2015       Mesaj #15
iclal - avatarı
Ziyaretçi
bence kıyamaz çünkü kıyarsa eşi artık eşi olmaz sadece nikahlandığı kişi eşi olurMsn Happy kıymamalı kıyarsa hem kendini üzer hemde eşiniMsn Sad
Sahaf - avatarı
Sahaf
Ziyaretçi
31 Ekim 2015       Mesaj #16
Sahaf - avatarı
Ziyaretçi
Bence bu aldatmaya dini bir kılıf bulmaktan başka bir şey değil.Dinimiz izin veriyor ama tek eşliliği de şiddetle tavsiye ediyor.Ayrıca böyle bir şey yapılırsa eşe yalan söylenmiş olur.Ki bu çok büyü bir günahtır bence.Bunu yapacak kişinin empati kurması gerekir öncelikle.Belki o zaman doğru bir karar verir.
gececi - avatarı
gececi
Ziyaretçi
21 Aralık 2015       Mesaj #17
gececi - avatarı
Ziyaretçi
hocam merhaba. evli bır kadın var. bırbırımze bağlandık ve sevioruz. aramızda dini nikah yapmaya karar verdik. bu dinen caizmidir ve zinaya girer mi. daha önce bır hocaya sorduğumuzda kadın ve eşinin nikanhının düştüğünü söylemişti. 6 ay ı aşkın süredir ilişki yaşamayan karı ve kocanın nıkanın düşeceğini söylemişti. öncelikle bu dorumudur. cevabınızı bekliorum hocam. ıkıncısı böle bişey varsa eğer şahit olması gerekıyor mu veya kadının ailesınden birirnin haberi olması gerekıyor mu şimdiden teşekkürler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Aralık 2015       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Erkek olan herkesin 4kadın ile evlenme hakkı vardır arkadaşlar
serpilmeral - avatarı
serpilmeral
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016       Mesaj #19
serpilmeral - avatarı
Kayıtlı Üye
Ya bu nasil bir soru bu devirde hala bunu kendisine yakistirabilen kadinlar varmi anlamiyorum ikinci bir es hic hos degil bir kadin icin cok incitici
zalım - avatarı
zalım
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016       Mesaj #20
zalım - avatarı
Kayıtlı Üye
Dinimize göre dört eşe kadar imam nikahı ile evlenebiliyor ama kanunen bir kişiye resmi nikah kıyılabiliyor.

Benzer Konular

24 Kasım 2016 / Ziyaretçi Soru-Cevap
12 Mayıs 2010 / Misafir Soru-Cevap
18 Kasım 2010 / Misafir Soru-Cevap
14 Şubat 2016 / Teamoore Tıp Bilimleri
5 Şubat 2016 / naz Soru-Cevap