Arama

Tropikal ormanların yok olması hangi olumsuzlukları meydana getirir?

Güncelleme: 31 Aralık 2012 Gösterim: 7.387 Cevap: 10
:)lütfen - avatarı
:)lütfen
Ziyaretçi
11 Aralık 2012       Mesaj #1
:)lütfen - avatarı
Ziyaretçi
Tropikal ormanların yok olması ve azalması hangi olumsuzluklar meydana getirir... (teşekkürler)
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Aralık 2012       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
küresel ısınma,ormanda yaşayan hayvanların nesli tükenmesi,tropikal meyvelerin sonunun yavaşta olsa gelmesi vb...
Sponsorlu Bağlantılar
IrResistibLe - avatarı
IrResistibLe
Ziyaretçi
18 Aralık 2012       Mesaj #3
IrResistibLe - avatarı
Ziyaretçi
başta ağaçalar orman oksijen meyveler orda yaşayan hayvanların nesli tükenmesi filan Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Aralık 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tropikal ormanların yok olmasıyla oksijen azalır ve küresel ısınma olur.Tropikal meyveler yavaşta olsa sonu gelmeye başlar.Tropikal ormanlarda yaşayan hayvanların nesli tükenmeye başlar.
buyur kardes netten bunu bulabıldım bende Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Aralık 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tropikal ormanları ele almamıza gerek yok onlarda bir tür ağaç .Ağaçlar yok olunca olabilecekleri bilmiyorsanız size kalmış.Eğer ormanlardan ölçülü bir şekilde yararlanırsak doğanın mucizevi hızla iyileşme gücü sayesinde ormanlar çok kısa sürede daha gür bir şekilde yeniden büyür. Bu şekilde hem mevcut ormanların büyümesini ve ağaç sayısının artmasını sağlayabilir, hem de ormandan elde ettiğimiz kağıt, kurşun kalem, mobilya gibi malzemeleri kullanmaya ve ilaçların ham maddesi olan bazı bitkileri almaya da devam edebiliriz.yapmazsak hiçbiri XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXaratmaya gerek yok lakin kimse vakit ayırmıyor ki kardeşime dedim ben
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Aralık 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tropikal ormanlar azalırsa bu bölgede yaşayan hayvanlar olumsuz etkilenir. Ekosistem zayıflar. Oksijen oranı azalır. Bölgede yetiştirilen tropikal ürünler yetiştirilemez hale gelir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Aralık 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaşayan hayvan ceşitinde azalmalar olacaktır. ve zaten hızla gelişen küresel ısınmanın önü açılacaktır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tropikal ormanların yok olması sonucunda,
küresel ısınma
oksijen azalması
hayvanların tükenmesi
tropikal meyvelerin yok olması gibi şeyler meydana gelir... Msn Happy) teşekkürler
FeaRLeaKeRs - avatarı
FeaRLeaKeRs
Ziyaretçi
29 Aralık 2012       Mesaj #9
FeaRLeaKeRs - avatarı
Ziyaretçi
TARIM: Yükselen sıcaklıklar tropik bölgelerde ürün kaybına neden olurken tahıl üretimi için çok soğuk olan kuzey bölgeleri de tarım için elverişli hâle gelecektir. Örneğin, Sibirya, Kanada hatta Alaska'da artık orta kuşak bitkileri yetişebilecek. Ancak bu bölgelerdeki tahıl üretimi tropik bölgelerdeki ürün kaybının yerini doldurmaya yetmeyecektir.

SAĞLIK: Sıcaklık artışına bağlı stres ve psikolojik sorunlar ortaya çıkacak, Sıcaklığın artışı ile hava kirliliği de artmaktadır.Bu da özellikle solunum yolu hastalıkları sonucu ölümlerde artışa yol açacaktır.Gıda,Su,Kemirici kaynaklı hastalıklar artacak tır.Sıcak dalgaları mevsimsel ölümleri artıracak. Küresel ısınma polen mevsiminin uzamasına neden olacak ve bunlara bağlı hastalıkların artışına neden olacaktır.

SU KAYNAKLARI: Isınmayla birlikte buzullar eriyecek,okyanus ve denizlerin seviyesi artacak.Okyanus ve denizlerden daha fazla su buharlaşacak ve dünya daha nemli olacaktır.Bu da yağışların artmasına neden olacaktır. Çok yağış olan yerlerde hızlı yağışlardan dolayı akarsuyun debisi artacak; az yağış alan yerlerde su kaynaklarının yetersizliği ortaya çıkacaktır. Okyanus ve Deniz suyu sıcaklıklarında artışlar meydana gelecektir. Atmosfer bulunan sera gazlarının artışının sonucu olarak oluşacak asit yağmurlarıyla içilebilir su oranlarında ciddi azalmalar olacaktır.Sıcaklık artışı sonucu terleme ve buharlaşmanın artması ve gerekse yağışlardaki azalma ve yağış rejimindeki değişiklikler bir çok bölgede kuraklık riskini arttıracaktır.Deniz seviyesindeki artışlar nedeniyle kıyılarda tuzlu su, yer altı sularına karıştığında kıyı kesimlerinde canlılar için gerekli olan tatlı su kaynakları kaybedilecektir

ORMANLAR: Küresel ısınma sonucu yağışların azalması, sıcaklık ortalamaların yükselmesi, kuraklık şiddetinin artması hem orman yangınlarını tetikleyecek hem de mevcut orman alanlarının yayılışını azalmasına ve kendini yenileyebilmesine engel olacaktır. Ormanlar içerisindeki biyolojik çeşitliliği olumsuz etkilenecek ve bu canlılar bir noktadan sonra yaşam alanlarını ya terk etmek zorunda kalacak ya da öleceklerdir.

KIYILAR: Isınmayla birlikte buzullar eriyecek,okyanus ve denizlerin seviyesi artacak.Deniz seviyesinde görülecek gelecek 100 cm’lik yükselme Hollanda’nın %6’sının, Bangladeş’in ,5’inin ve birçok adanın ya tümünün ya da büyük bölümünün sular altında kalmasına yol açacaktır. Denizlerdeki yükselme kıyı ekosistemlerinde büyük değişiklikler yaratacak, denizlere yakın alçak düzlüklerde yeni bataklıklar meydana gelecektir.Denizlerin karalar üzerinde ilerlemesi ile oluşacak arazi kayıplarının yanında kıyı erozyonlarında da artışlar görülecektir. Deniz suyu seviyesinin artması akarsu ağızlarında bu tuzlu suların tatlı sularla birleşmesi tatlı su rezervini olumsuz etkiler.Yine deniz seviyesine yakın olan yerleşme alanlarında bölgelerin boşaltılmasına yol açacak .Kıyı çizgisinin değişmesi bu alanlarda bulunan canlıların yaşam alanlarının değişmesine sebep olacak.Deniz seviyesinde meydana gelebilecek bir cm lik yükselme erozyona bağlı olarak kumluk kıyı şeritlerinde 1 m genişliğinde bir geri çekilmeye sebep olacak.Kıyı bölgelerde özellikle deniz ticaretinin geliştiği bölgeler için olumsuz sonuçları doğuracak şeklinde değerlendirilebilir. Deniz seviyesinde meydana gelecek her 1 cm yükselme, erozyona bağlı olarak kumluk kıyı şeritlerinde 1 metre genişliğinde yatay bir geri çekilmeye yol açabilir.
Tuzlu su, tatlı su akiferlerine karıştığında kıyı kesimlerinde canlılar için gerekli olan tatlı su kaynakları kaybedilecektir.

BİTKİ VE HAYVAN TÜRLERİNİN YAŞAM ALANLARI: Küresel ısınma sonucu bazı bitki ve hayvan türlerinde aşırı artış veya azalış olabilir.Bitki ve hayvan türlerinin yaşam alanları değişecek.Bazı türlerin yaşam alanları genişlerken,bazı türlerin yaşam alanları daralacak. Küresel ısınmanın etkisiyle hayvanlar ve bitkiler kutuplara ve üst dağlık kesimlere yüksek rakımlara doğru göç edeceklerdir. Ancak, bu göç yollarını tıkayan kentler ya da tarım arazileri ile karşılaşan ve bunları aşamayan bitki türlerinin nesilleri tükenecektir.


Msn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn WinkMsn Wink =Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Aralık 2012       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tropikal meyvelerinin azalması küresel ısnmanın oluşması ve hayvanların azalmısı en önemli olan yani 3 şey !!!!

Benzer Konular

13 Ocak 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
4 Nisan 2015 / Misafir Soru-Cevap
18 Aralık 2013 / Şeymaa Bekçi Cevaplanmış
16 Ağustos 2013 / Misafir Cevaplanmış
14 Nisan 2013 / Misafir Cevaplanmış