Arama

WhatsApp Dünyasından Son Haberler - Sayfa 2

Güncelleme: 23 Ağustos 2021 Gösterim: 15.373 Cevap: 13
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Mart 2017       Mesaj #11
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp'a Yeni Bir Özellik Daha!


Milyonlarca kişinin kullandığı popüler iletişim uygulaması WhatsApp, güncellemeleriyle yeniliklerine devam ediyor. Yeni bir WhatsApp uygulaması ile paylaşılan videolara stream özelliği getirildi. Bu özellik ile gönderilen video telefona inerken aynı zamanda izlenebilecek, yani indirme işleminin bitmesini beklemeye gerek kalmayacak. Snapchat benzeri durum güncellemesine geçiş yapan anlık mesajlaşma kullanıcıları şikayet yağdırınca eski tip metin olarak durum güncellemesi yapılacağına izin vereceğini duyurmuştu. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde Android'e gelen güncellemeyle 'WhatsApp Durum' geri dönmüştü.
Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak: Ntv Teknoloji (23 Mart 2017)

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
18 Haziran 2017       Mesaj #12
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp Artık İnternet Bağlantısı Olmadan da Kullanılabilecek!


İnternet üzerinden mesaj gönderme özelliği taşıyan WhatsApp'ta yapılan son güncellemeyle artık internet bağlantısı olmadan da mesajlaşılabilecek. Bundan önceki güncellemede ise hücresel veri ya da Wi-Fi bağlantısı olmadan gönderilen mesajlar uygulama kapsamına alınıp aktif net bağlantısı sağlandığında kullanıcıya gönderilmekte idi. Şu an için sadece android cihazlarda çalıştığı belirtilen internetsiz WhatsApp'ın kullanılabilmesi için bazı ayarların yapılması gerekiyor. iOS cihazlarda ise ayarlar bölümünün sınırlı olması sebebiyle port değişimi ve proxy ayarları yapılamıyor.
Sponsorlu Bağlantılar

internetsiz WhatsApp Kullanımı için Yapılacak Ayarlar!

  • Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar
  • Mobil Ağlar > Erişim Noktası Adları
  • Erişim Noktası Adları > sağ üst bölümde bulunan 'ekle' seçeneği
  • İsim: WhatsApp APN: internet Proxy: 127.0.0.01 Bağlantı noktası: 8080
  • Erişim Noktası Adları > WhatsApp (profil kaydı)
İlgili ayarlamalar yapıldıktan sonra 4G bağlantısı devam ediyor fakat yapılan internet harcamaları GSM tarafından kullanıcıya yansıtılmıyor. Normal kullanım ayarlarına dönüldüğünde ise harcanan kullanım tek seferde kullanıcıya bildirilmekte.

Kaynak: Ntv Bilim Teknoloji (16 Haziran 2017)

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Haziran 2017       Mesaj #13
Avatarı yok
Yasaklı

WhatsApp'tan Dosya Paylaşımı!


Sürekli yeni güncellemelerle gündemde olan WhatsApp'a henüz test aşamasında olan dosya paylaşımı güncellemesi geldi. İlgili güncelleme ile rehberdeki kişilere bilgisayar ya da telefonda bulunan herhangi türde bir dosya gönderilebilecek. Word, Excel ve PDF gibi dokümanların paylaşıldığı whatsApp platformunda dosya paylaşımına dair dosya boyutu vs gibi belirli kısıtlamaların söz konusu olduğu belirtildi. Bu bağlamda gelen yeni güncelleme ile iOS işletim sisteminde 128 MB, Android işletim sisteminde ise 100 MB kapasite sınırı olduğu, akıllı telefonlar üzerinden gönderilebilecek dosya türlerinin sınırlı olmasına karşın WhatsApp Web üzerinden dosya türüne dair transfer imkanının daha geniş olduğu bildirildi.

Kaynak: Ntv Bilim Teknoloji (24 Haziran 2017)
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
23 Ağustos 2021       Mesaj #14
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
WhatsApp'a Yeni Özellik Geldi

Hali hazırda en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, gelişmeye devam ediyor. Son olarak sunduğu yeni kullanım sözleşmesi ile fazlasıyla kan kaybı yaşayan uygulama şimdi yeni bir güncelleme ile gündemde.

Bu güncellemenin ana teması ise karşı tarafa gönderilen fotoğraf ve videolar üzerine kurulu. İşte kullanıcılara servis edilecek bu yeni güncelleme hakkındaki detaylar!

Ortaya konan verilere göre artık kullanıcılar birbirlerine kaybolma özelliğine sahip fotoğraf ve videolar gönderebilecek. Yani bir sohbet esnasında kaybolma özelliği kullanılarak gönderilen fotoğraf ve videolar, karşıdaki kişi tarafından yalnızca bir kez görüntülenebilecek ve sonrasında kaybolacak. Bu sistemin, Instagram’da olduğu gibi çalıştığını net bir şekilde söyleyebiliriz.

Tabii fotoğrafı kalıcı hale getirmenin de yolları yok değil. Örnek vermek gerekirse kaybolma özelliğine sahip olan bir fotoğraf açıldığında, bunun ekran görüntüsü alınabilir. Böylece fotoğraf, telefonunuzda kalıcı hale gelecektir. Aynı şeyi video kısmında da yapmak mümkün. Eğer kaydedici kullanırsanız, bir kez görebileceğiniz videoyu kaydedebilir ve böylece yine telefonunuzda kalıcı hale getirebilirsiniz. Bunu yaptığınız zaman karşı tarafa herhangi bir uyarının gitmeyeceğini de söyleyebiliriz.

Ancak her ne olursa olsun, yapılan bu çalışma oldukça güzel. Artık WhatsApp kullanıcıları da Instagram’daki gibi istediği fotoğraf ve videoları geçici olarak karşı tarafa aktarabilecek.

Cnnturk - Teknoloji

Benzer Konular

12 Ekim 2014 / Misafir Sanat
2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular