Arama

Süper Lig'den Haberler

Güncelleme: 3 Temmuz 2016 Gösterim: 8.094 Cevap: 28
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
1 Haziran 2009       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
2009-2010 Turkcell Süper Lig sezon planlaması
345bf72b1ae74e29a8c7e174252eaa52
Sponsorlu Bağlantılar
Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezon planlaması belli oldu. Plana göre, Süper Lig'de yeni sezon 9 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak, 16 Mayıs 2010'da oynanacak maçlarla son erecek. 2009-2010 Fortis Türkiye Kupası müsabaka programı daha sonra açıklanacak.

Turkcell Süper Lig müsabakaları yayıncı kuruluşla yapılacak görüşmeler sonunda cuma, cumartesi ve pazar günü yapılacak. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi müsabakalarında ülkemizi temsil edecek takımlar, salı günü oynadıkları takdirde lig maçlarını cuma ya da cumartesi, çarşamba ve perşembe günü oynadıkları takdirde lig karşılaşmalarını pazar günü yapacak. Futbol müsabaka talimatında belirtilen koşullar dışında, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi müsabakalarına katılan kulüplerimizin Turkcell Süper Lig maçlarında ertelemeye gidilmeyecek.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2016 22:24
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
29 Haziran 2009       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Ağustos maçları kaçta başlıyor?

Sponsorlu Bağlantılar
Türkiye Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Lig'de 2009-10 sezonu Ağustos ayı karşılaşmalarının başlama saatini belirlerken, 2010 Dünya Kupası nedeniyle hafta arası maç oynatmanın zor olacağını kaydetti..

superliglogo

9 Ağustos 2009 tarihinde start alacak olan Süper Lig'de Ağustos ayı maçları saat 21.30'da oynanacak.

Bu arada 2010 Dünya Kupası nedeniyle takvimin dolu olduğunu belirten federasyon yetkilileri, 5 takımımızın Avrupa kupalarında mücadele edeceklerini, bu nedenle hafta arası maçı oynatmanın zor olduğunu vurguladılar.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
3 Temmuz 2009       Mesaj #3
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Süper Lig fikstürü çekiliyor!

Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonu fikstürü, 7 Temmuz Salı günü İstanbul'da çekilecek. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 18 kulübün temsilcisinin katılacağı kura çekimi, Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde saat 11.00'de başlayacak.

turkcellsuperlig kupa

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, federasyon ve Turkcell yetkilileri ile ligde mücadele edecek 18 kulübün temsilcisinin katılacağı kura çekimi, Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde saat 11.00'de başlayacak.

Turkcell Süper Lig'de yeni sezon 9 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak ve 16 Mayıs 2010'da oynanacak maçlarla tamamlanacak.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
6 Ağustos 2009       Mesaj #4
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Yeni sezonda avantajlar!

Turkcell Süper Lig'de yeni sezon, kulüplere sağlanan yeni avantajlarla başlıyor. Talimatlarda yapılan düzenlemelerle kulüplerin daha fazla gelir elde etmesinin önü açıldı.

turkcellsuperlig kupa

Kulüpler, yeni sezonda forma ön yüzlerinin yanı sıra arka yüzü ve şortlarının sağ ön yüzüne de sponsor alabilecek ve kaynaklarını artırabilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), özellikle Turkcell Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin statlarının daha iyi seviyelere gelmesi için gereken maddi yardım ve danışmanlığı da yapıyor.

Ayrıca, Turkcell Süper Lig'de görev yapan hakem, gözlemci ve temsilcilerin maç başı ödemelerinin yeni sezonda TFF tarafından ödenecek olması, 18 kulübü toplamda 4 milyon lirayı bulan maddi bir yükten kurtaracak.

Diğer yandan federasyon, Turkcell Süper Lig kulüplerinin futbolcularla imzaladığı sözleşmenin tescili için ödeyeceği miktarı, futbolcu başına 1100 liradan 100 liraya indirdi.

Öte yandan, geçen sezon devre arasında başlatılan ve kulüplerin büyük ilgisini çeken Turkcell Fair Play Ligi uygulamasına, bu sezon da yine Turkcell'le birlikte devam edilecek.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009       Mesaj #5
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye

TRT lig maçlarını şifresiz verecek!



Önümüzdeki sezon için düzenlenecek yayın ihalesine katılmaya hazırlanan TRT'nin, bu maçları şifresiz olarak yayınlamayı planladığı öğrenildi.
Goal.com

Futbol yayıncılığında şifresiz döneme geri dönülebilir. Televizyon kulislerini iyi bilen Bugün Gazetesi yazarı Aykut Işıklar, TRT'nin, Türk Telekom'la ortaklık kurarak bu yıl sonunda düzenlenmesi beklenen yayın ihalesine katılacağını yazdı.

Işıklar, TRT'nin Turkcell Süper Lig için herhangi bir şifreli kanal kurmayı düşünmediğini, tersine, bu yayınları ücretsiz olarak ekrana getireceğini öne sürdü. Yazara göre Turkcell Süper Lig'in adı, bu plana göre Telekom Süper Lig olarak değiştirilirken, haftanın 3 akşamı 4 maç tüm Türkiye'de ücretsiz olarak izlenebilecek. İddialarını bir adım öteye götüren Işıklar, TRT'nin çalışmasında, Anadolu takımlarının maçlarının yayınlanmasının da yeraldığını ve bunların o takımın yerel halkı tarafından izlenebileceğini kaydetti. Başka bir deyişle, 4 Büyükler'in maçları herkes tarafından izlenirken, sözgelimi Gençlerbirliği'nin maçı Ankara'da, Diyarbakırspor'un maçı Diyarbakır'da izlenebilecek.

İhaleye daha var


Türkiye'nin en üst düzey futbol ligi Süper Lig, 1993 yılında Cine5'in yayın hayâtına geçmesinden bu yana şifreli olarak izleniyor. Daha önce, yine şifreli yayın yapan TeleOn kanalına geçen Süper Lig maçları, uzun süredir Digiturk'ün Lig TV kanalında yayınlanıyor.

Bu yılın Aralık ya da önümüzdeki yılın Ocak ayında düzenlenmesi öngörülen Süper Lig yayın hakları ihalesi, 4 sezonluk bir dönemi kapsayacak. İhalede Digiturk ve D-Smart platformlarıyla TRT - Türk Telekom ortaklığının büyük bir rekabet içerisine girmeleri bekleniyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2016 22:17
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
19 Mayıs 2010       Mesaj #6
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
İşte Süper Lig'de yeni sezon başlangıç tarihi!

Türkiye Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun 15 Ağustos 2010 tarihinde başlayacağını duyurdu..

tff logo

Yapılan açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun Turkcell Süper Lig 2010-2011 sezon planlamalarını kararlaştırdığı belirtildi.

Plana göre, Turkcell Süper Lig'de yeni sezon 15 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. İkinci devresi 23 Ocak 2011'de başlayacak Turkcell Süper Lig, 22 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla sona erecek.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
13 Ağustos 2010       Mesaj #7
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Spor Toto ile Süper Lig isim sponsorluğu anlaşması imzalandı

7809bed471164fbf9f933cb1a07d5571

Son yayın ihalesi ile Avrupa'nın en değerli ligleri arasındaki yerini sağlamlaştıran Süper Lig'in isim sponsoru Spor Toto oldu. 2010-2011 sezonundan itibaren geçerli olacak anlaşmanın detayları İstanbul Four Seaons Otel'de gerçekleştirilen lansmanda kamuoyu ile paylaşıldı.
"İsim hakkı" basın toplantısına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül, Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım, TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Yıldırım ve Yunus Egemenoğlu, TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener ile Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem katıldı. Toplantıda ayrıca TFF 2. Lig'in "Spor Toto 2. Lig", TFF 3. Lig'in de "Spor Toto 3. Lig" olduğu açıklandı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Spor Toto'nun, belediyelerden, özel idarelere, maliye bakanlığına, hazineye, savunma sanayine büyük katkılar sağladığını dile getirerek, bu katkıların belki yeni yasalarla daha da arttırılabileceğini söyledi.

Özgener: "Türk futbolunda yeni bir dönem başladı"

Söz konusu toplantının Türkiye profesyonel liglerinde ve Türk futbolunda yeni bir dönemi başlattığını vurgulayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener şunları söyledi: "14 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirilen ve Türk futbolu için bir milat olan "Yayın İhalesi" sonucunda, Süper Lig'de mücadele eden kulüplerimize yüzde 126 artışla yılda 321 milyon dolar aktarılacak olması Türk futbolu açısından gurur verici. Türk sporunun en değerli markalarından biri olan Süper Lig'in 5 sezondur devam eden isim sponsorluğu, bugünden itibaren ülkemizin bir başka değerli kurumunun ismiyle devam edecek. 2 gün sonra 53.sezonuna merhaba diyecek olan Süper Lig bundan sonra Spor Toto Süper Lig adıyla anılacak."
Yeni yayın ihalesi ile Avrupa'nın en değerli ligleri arasındaki yerini sağlamlaştıran Süper Lig'e duydukları güven ve yaptıkları yatırım için Spor Toto Teşkilatını kutlayan Başkan Özgener, 2005 yılından bu yana isim sponsorluğu yaparak futbolumuza önemli bir kaynak aktarımı sağlayan Turkcell firmasına da özel teşekkürlerini iletti.

"Futbol ekonomisinde çağı yakaladık"

Mahmut Özgener şöyle devam etti: "Bu güç birliğinin yaratılmasında, futbolumuzda sağlanan güven ortamının, futbola aktarılan kaynak artışının payı büyük. Bugünkü mutluluğumuz sadece Süper Lig'in isim sponsorluğundan kaynaklanmıyor. Spor Toto Teşkilatı, Türk Futbolunun atar damarlarından TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'e de ismini verdi. Böylece, ülkemizde yer alan 4 profesyonel ligin tamamının isim sponsoru olmuş oldu. Bu gelişmeler, futbolun endüstrileştiği bir ortamdan geri kalmadığımızı, çağa ayak uydurduğumuzun en güzel kanıtı. Futbola aktarılan bu ekstra kaynaklar, tüm liglerdeki kulüplerimiz için önemli bir itici güç olacaktır."
TFF Başkanı Özgener sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm Süper Lig müsabakaları, Spor Toto Süper Lig adı altında oynanacaktır. Ve ülke çapında yapılacak maçlarda bu ismin görünürlük almasını sağlayacağız. Sizlerin de sezon boyunca yaptığınız haber ve çalışmalarda "Spor Toto Süper Lig", "Spor Toto 2. Lig" ve "Spor Toto 3. Lig" ifadesini kullanmanızı bizzat rica ediyorum. Türk futbolu sponsorlar ve onların sağladığı kaynaklarla çok daha ilerilere gidecektir. Bunun için bize destek olan, işbirliği yapan tüm sponsorlarımıza en içten dileklerimizle teşekkür ederiz.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise Spor Toto'nun sadece futbola değil, tüm Türk sporuna hizmet ettiğini belirterek, ''Bugün faaliyet gösteren 60 federasyonumuzun ana sponsoru Spor Toto'dur. Bu kaynaklarla federasyonlarımız faaliyetlerini yürütüyor'' ifadesini kullandı.
Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar teşkilat olarak, mutlu, onurlu ve gururlu bir günü yaşadıklarını ifade ederek, ''Spor Toto teşkilatı olarak bugün 2 milyar liralık bir ciromuz var. Sporun olmazsa olmaz bir kaynağı ve sporun ana sponsoru olduk. Türkiye'nin en önemli markasının sponsoru olmayı, sporumuza destek vermek istedik'' diye konuştu.
Spor Toto'nun ticari bir kuruluş olmadığını anlatan Uçar, ''Bu nedenle ülkemiz insanının sahip çıkmasını istiyoruz. Kendi gelirlerimizi arttırmak ve arttırdığımız her gelirle sporumuza ve sporcumuza aktarmak istiyoruz. Bu sponsorluğumuzun en büyük nedeni de illegal bahislerle mücadeledir. 1 milyar liralık illegal bahis oynanıyor. Bunu engellemek ve bilinirliği arttırmak istedik''ifadelerini kullandı.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
4 Mayıs 2011       Mesaj #8
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
Yeni sezon ne zaman başlayacak ?..

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezon planlamasını kararlaştırdı..

sportotosuperlig logo01

Plana göre, Spor Toto Süper Lig'in 54. sezonu 7 Ağustos 2011 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 18 Aralık 2011'de oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. 2. devresi 22 Ocak'ta başlayacak Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu, 13 Mayıs 2012'de oynanacak maçlarla sona erecek.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 4 Mayıs 2011 22:39
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
5 Mayıs 2011       Mesaj #9
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
Kırılma noktası !..

Şampiyonluk yarışının tüm heyecanıyla sürdüğü Süper Lig'de son iki haftaya girilirken, tarih 32. haftanın şampiyonu belirlediği hafta olduğunu gösteriyor..

fb ts dia serkan 290111

Spor Toto Süper Lig'de 73 puanlı lider Fenerbahçe ile averajla gerisinde bulunan Trabzonspor'un kıyasıya şampiyonluk yarışında son 3 haftaya girilirken, iki takım en son 7 sezon önce 32. haftayı birlikte galibiyetlerle kapatmıştı.

İki ezeli rakibin de son 3 haftayı galibiyetle kapatması halinde ikili averaja göre Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elde edeceği ligde, bordo-mavili takım rakibinin puan kaybetmesini bekliyor.

Ligde son 6 sezonda Fenerbahçe ve Trabzonspor, 32. haftayı birlikte galibiyetlerle kapatmayı başaramadı. İki takım da son 6 sezonun 32. haftasında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Son 6 sezonda iki takım, iki kez 32. hafta maçlarında karşı karşıya geldi. Bu maçların 1'i İstanbul'da 2-2 beraberlikle sonuçlanırken, diğerini Fenerbahçe Trabzon'da 3-2 kazanmayı başardı.

-KIRILMA NOKTASI 32. HAFTAYDI-

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 1995-96 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve sarı-lacivertli takımın 2-1 üstünlüğüyle sona eren karşılaşma da ligin 32. haftasında oynanmıştı.

Bundan 15 yıl önce, 5 Mayıs 1996'da yapılan karşılaşmayı kazanan sarı-lacivertliler, bordo-mavili takımın 2 puan önüne geçerek liderliğe yükselmişti. Bu avantajını sürdüren sarı-lacivertliler, rakibine 2 puan fark atarak 84 puanla ligi şampiyon tamamlamayı başarmıştı.

-SON 7 SEZONDAKİ 32. HAFTA MAÇLARI-

Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin ligde 32. haftada yaptıkları maçlar ve alınan sonuçlar şöyle:

2009-2010
Fenerbahçe-Eskişehirspor.............: 2-0
Ankaragücü-Trabzonspor...............: 1-0

2008-2009
Antalyaspor-Fenerbahçe..............: 1-1
Trabzonspor-Bursaspor...............: 1-0

2007-2008
Galatasaray-Fenerbahçe..............: 1-0
Gaziantepspor-Trabzonspor...........: 1-1

2006-2007
Fenerbahçe-Trabzonspor..............: 2-2

2005-2006
Trabzonspor-Fenerbahçe..............: 2-3

2004-2005
Ankaragücü-Fenerbahçe..............: 1-0
Çaykur Rizespor-Trabzonspor........: 1-2

2003-2004
Fenerbahçe-Ankaragücü..............: 3-1
Gaziantespor-Trabzonspor...........: 1-2


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
21 Mayıs 2011       Mesaj #10
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu bugün ve 22 Mayıs Pazar günü yapılacak 7 maçla tamamlanacak..

sportotosuperlig logo

Dün oynanan 2 maçla start alan 34. hafta yarın tamamlanırken, lig şampiyonu da yarınki maçların ardından belli olacak.

Ligin 53. şampiyonu Sivasspor-Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçlarının ardından Fenerbahçe veya Trabzonspor olacak. Lig şampiyonu yeni sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak.

Ligi ikinci bitirecek ekibin ise ''Devler Ligi''ne girebilmesi için 3. ön eleme ve play-off turlarını geçmesi gerekecek.

Bugün oynanacak maçların ardından ise Bursaspor ile Gaziantepspor arasındaki lig üçüncülüğü yarışı şekillenecek. Ligi 5. sırada tamamlamayı son hafta öncesi garantileyen Beşiktaş ise Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olarak Avrupa biletini daha önce almıştı.

Yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor temsil edecek. Kupa şampiyonu Beşiktaş, organizasyona play-off turundan, ligi 3. sırada bitirecek ekip 3. ön eleme turundan, lig 4.'sü ise 2. ön eleme turundan katılacak.

Ligin son 3 sırasındaki Kasımpaşa, Konyaspor ve Bucaspor'un ise küme düşmeleri daha önce kesinleşmişti.

-KALAN MAÇLAR-

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasının bugün ve yarın yapılacak maçlarının programı şöyle:

Bugün:
16.00 Bucaspor-Kayserispor (Yeni Buca)
16.00 Ankaragücü-Medical Park Antalyaspor (Ankara 19 Mayıs)
20.00 Bursaspor-Gençlerbirliği (Eskişehir Atatürk - Seyircisiz)
20.00 Gaziantepspor-Beşiktaş (Kamil Ocak)

Yarın:
15.00 Eskişehirspor-Kasımpaşa (Eskişehir Atatürk)
20.00 Sivasspor-Fenerbahçe (Sivas 4 Eylül)
20.00 Kardemir Karabükspor-Trabzonspor (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)

-YENİ SEZON 7 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK-
Yarın yapılacak maçlarla tamamlanacak Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon 7 Ağustos'ta başlayacak.
Ligde 2011-2012 sezonunun ilk devresi, 18 Aralık 2011'de oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek.

İkinci devresi 22 Ocak'ta başlayacak Süper Lig'de 2011-2012 sezonu, 13 Mayıs 2012'de oynanacak maçlarla sona erecek.



Benzer Konular

6 Temmuz 2008 / virtuecat Taslak Konular
8 Haziran 2016 / Kral_Aslan Spor
12 Mayıs 2012 / Kral_Aslan Arşive Kaldırılan Konular