Arama

Süper Lig'den Haberler - Sayfa 2

Güncelleme: 3 Temmuz 2016 Gösterim: 8.091 Cevap: 28
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
8 Mart 2012       Mesaj #11
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
attachmentphp?attachmentid27770&ampd1306094123

Sponsorlu Bağlantılar


TFF'nin resmi internet sitesinde yayınlanan statünün 3. maddesinin 1. fıkrasına göre, Süper Lig bu sezon 18 takım arasında, 34 haftalık Lig Grubu, 4 takımlı Play-Off Şampiyonluk Grubu, 4 takımlı Play-Off Avrupa Ligi Grubu ve kural olarak play-off'lar arası final müsabakası olarak oynanacak.

34 haftalık Lig Grubu'nun çift devreli lig usulüne göre oynanacağı, bu müsabakalardaki puan usulü ve averaj hakkında futbol müsabaka talimatının 9. maddesi hükümlerinin uygulanacağı, 34 haftalık Lig Grubu müsabakaları sonunda Süper Lig'de 16, 17 ve 18. sıraları alan 3 takımın TFF 1. Ligi'ne düşeceği belirtildi.

Lig Grubu müsabakaları sonunda lig sıralamasında 1, 2, 3 ve 4. sıraları alan takımların Play-Off Şampiyonluk Grubu'nu, 5, 6, 7 ve 8. sıraları alan ekipler ise Play-Off Avrupa Ligi Grubu'nu oluşturacak.

Play-Off Şampiyonluk Grubu'nu 1. sırada tamamlayacak takımın Süper Lig şampiyonu olacak, play-off müsabakalarının 4'er takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynayacak.

Play-off müsabakalarına katılma hakkını elde eden takımların, gruplara Lig Grubu'nda elde ettikleri puanların yarısı ile başlayacak, Lig Grubu'nda elde edilen puanların yarısının buçuklu olması halinde bu puana yarım puan eklenecek.

Lig Grubu'nda atılan ve yenilen gollerin grup müsabakalarında dikkate alınmayacak, play-off müsabakalarında kazanan takıma 3, berabere kalan takımlara 1'er, kaybeden takıma ise 0 puan verilecek.
Bu müsabakalar sonunda alınacak puanlara göre takımların sıralanacak.

PLAY-OFF GRUPLARINDA PUAN EŞİTLİĞİ
Statüde, play-off grubunda iki takımın olası puan eşitliği halinde, kendisine yarım puan eklenen takımın bir altta yer alacak, bu durum söz konusu değilse takımların ligde ve play-off gruplarında birbiriyle oynadıkları toplam 4 müsabakadaki puan üstünlüğüne bakılacak.

Eşitliğin devam etmesi halinde, 4 müsabakadaki gol averajına bakılacak, yine eşitliğin sürmesi durumunda ise 34 hafta oynanan lig grubundaki puan sıralamasında üstte olan takımın üstte yer alacak.
Statüde ayrıca, üç ve dört takımın puan eşitliği halinde de uygulanacak kriterler yer aldı.

AVRUPA KUPALARINA KATILIM
Yeni statüye göre, Play-Off Şampiyonluk Grubu'nu 1. sırada tamamlayan takımın Süper Lig şampiyonu olarak UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt olarak katılacağı, Lig Grubu'nu 1. sırada bitiren takımın ise UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına iştirak edecek.

Statüde, Lig Grubu'nu lider tamamlayan ekibin, Play-Off Şampiyonluk Grubu'ndaki konumuna göre diğer takımların UEFA Avrupa Ligi katılımlarının nasıl olacağı da belirtildi.
Normal şartlarda Play-Off Şampiyonluk Grubu'nu 4. bitiren ekibin, Play-Off Avrupa Ligi Grubu'nu 1. sırada tamamlayan takımla, tek maçlı ''play-off'lar arası final müsabakası'' oynayacağı, TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada oynanacak bu müsabakayı kazanan takımın UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek.

Türkiye Kupası şampiyonu olan takımın UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek 1. ekip olacağı ve Türkiye Kupası final karşılaşmasının, play-off grup müsabakaları tamamlandıktan sonra, ''play-offlar arası final müsabakası''ndan ise önce oynanacak.


..
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
26 Mart 2012       Mesaj #12
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Play-Off'un adı değişti: Süper Final

Spor Toto Süper Lig'in sona erecek 34 haftalık periyodunun ardından bu sezon başlayacak olan Play-Off uygulamasının tanıtımı gerçekleştirildi. "Süper Final" 15 Nisan'da başlayacak ve 13 Mayıs'ta sona erecek.

Sponsorlu Bağlantılar
Spor Toto Süper Lig'in 8 Nisan 2012 tarihinde sona erecek 34 haftalık periyodunun ardından, bu sezon başlayacak olan Play-Off uygulamasının tanıtımı gerçekleştirildi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve 1.Başkanvekili Ufuk Özerten'in katıldığı toplantı, Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu'nda yapıldı.
Spor Toto Süper Lig'de ilk kez bu sezon uygulanan Play-Off uygulamasının adı "Süper Final" olarak değiştirildi.

"Süper Final" karşılaşmaları 15 Nisan'da başlayacak ve 13 Mayıs'ta sona erecek. 15 Nisan'da ilk maçlar, 22 Nisan'da ikinci maçlar, 29 Nisan'da üçüncü maçlar, 3 Mayıs'ta dördüncü maçlar, 6 Mayıs'ta beşinci maçlar, 13 Mayıs'ta da son karşılaşmalar oynanacak ve şampiyon belli olacak.
UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek son takımın belli olacağı karşılaşmalar ise 20 Mayıs'ta oynanacak.

Süper Final'de mücadele edecek takımların, 34 hafta sonunda elde ettiği puanlar ikiye bölünecek, 15 Nisan-13 Mayıs arasındaki müsabakalara o puanlarla katılacak. Puanların buçuklu olması halinde bu puanlara yarım puan eklenecek.
34 haftalık normal lig sezonunda atılan ve yenilen goller, Süper Final müsabakalarında dikkate alınmayacak.

İLK 4 KESİNLEŞTİ
Bu sezon ilk kez uygulanmaya başlayan Play-Off sisteminde Play-Off Şampiyonluk grubunda mücadele edecek takımlar matematiksel olarak kesinleşti.
Ligde dün alınan sonuçların ardından Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un normal sezonu ilk 4 sırada bitirmesi garantilendi.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2016 22:18
Sen sadece aynasin...
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012       Mesaj #13
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Süper Final logosunun hikayesi

4f3321a703974cc7a404aeace0775138

Süper Final Logosu tasarlanırken futbolun en önemli öğesi futbol topundan yola çıkıldı. Logoyu oluşturan, yuvarlak ve hareketli çizgiler topun dönüşünü, heyecanı ve dinamizmi simgelerken, içindeki 4 yıldız da Süper Final Şampiyonluk Grubu ve Avrupa Ligi Grubu'na katılacak 4'er takımı işaret ediyor.

Logoda kullanılan renk; sporda en yüksek derecenin ödülü olan altın madalyayı ve şampiyonluğu anlatıyor.

Kaynak:tff
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #14
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
11. duruşma başladı

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin 16'sı tutuklu toplamda 93 sanığın yargılandığı davanın 11. duruşması başladı.
11 durusma basladi

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 11'inci duruşması görülüyor.

Çağlayan'daki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı.

Salı günü Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Perşembe gününü bekleyin. Bu davanın, ne davası olduğunu açıklayacağım" demesi üzerine bugün, Yıldırım'ın sözleri merakla bekleniyor. Öte yandan bugün ve yarın yapılacak savunmaların ardından mahkeme tahliye taleplerini değerlendirecek.

Türkiye Futbol Federasyonu görevlisi Haldun Senman savunmasını yapmak için kürsüye geldi.

- Menajerlik sınavının sorularının çalınmasıyla ilgili olarak Efe Kalaycıoğlu ve Gülcan Şahin tanık olarak mahkeme tarafından dinlendi.

"BUGÜN OLSA YİNE FENERBAHÇE İÇİN OYUNCU KAÇIRIRIM"

- Yavuz Ağırgöl savunmasını yaparken; "Oğuz'u, Aykut'u, Rıdvan'ı ben kaçırdım. Fenerbahçe için Hakan Şükür'ü de kaçırdım ama kısa süre otelden ayrıldığımda kaçmıştı. Kemalettin'i de Beşiktaş'ın elinden aldım. Bugün olsa yine Fenerbahçe için oyuncu kaçırırım" açıklamasını yaptı.

- Acar'ın ardından tutuksuz sanık menajer Yavuz Ağırgöl savunmasını yapan bir diğer isim oldu.

- Mersin İdmanyurduspor - Giresunspor maçında şike yaptığı iddiasıyla yargılanan Acar, "Düşme riski olan bir takım şike yapamaz. Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ile şike amaçlı bir konuşma yapmadım. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

- İlk olarak Mersin İdman Yurdu Asbaşkanı Beşir Acar savunmasını yaptı.

- Çağlayan Adliyesi'nde şike davasının 11. duruşmasına başlandı.
Kaynak:Ensonhaber
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #15
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Süper Lig'i bitirecek asıl tehlike

uefa logo

UEFA 2010'dan beri uyarıyor. Finansal Fair-Play başlıyor. Gelir-gider noktası denk olmayan kulüpler "şikeden değil" ama bu nedenle "ihraç" yiyebilir.

Gelir-gider noktası denk olmayan kulüpler şikeden değil ama bu nedenle ihraç yiyebilir. 4 büyüklerin borcu 1 milyar lira! Yani takımlarımızın birkaç sene Avrupa'ya gönderilmeme ihtimalinin altında aslında bu gerçek yatıyor.

2013-2014 sezonunda uygulanacak UEFA Finansal Fair-Play kriterleri takımlarımızın canını yakabilir. Yani şikeden dolayı kimse küme düşmezse bile bu uygulama nedeniyle kendisini puan silme ve hatta küme düşme cezalarıyla karşı karşıya bulabilir.

Peki özellikle 4 büyük takımımızın mali durumu nedir?
BEŞİKTAŞ, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un borçlarının toplamı 1 milyar lirayı buluyor. Beşiktaş, 228 milyon lirası kısa vadeli, 134 milyon lirası uzun vadeli olmak üzere 363 milyon liralık borcu söz konusu.

YİNE yaklaşık rakamlarla Galatasaray'ın 264 milyon lira borcu var.

FENERBAHÇE üçüncü sırada. Borç hanesindeki rakam yaklaşık 235 milyon lira.

TRABZONSPOR'UN 90 milyon lira borcu var. Karadeniz kulübü de rakipleri gibi gelir gider dengesini bulmaya çalışıyor. Bu arada borçların büyük kısmı bankalara. Transferlere harcanan milyonlar, bu borcun asıl nedeni. Sadece 4 büyüklerin değil, tüm kulüplerin yeni dönemde transfer harcamalarını minimuma çekmesi, hatta tesislerindeki diğer harcamalara kadar tasarruf politikası izlemesi bekleniyor.

Infantino uyarmıştı
Finansal Fair Play ile ilgili hassas duruma İstanbul'da düzenlenen UEFA Kongresi'nde Genel Sekreter Infantino da dikkat çekmişti. İlk müeyyideler 2013-14 sezonunu kapsayacak. 2010'dan bu yana kulüpler yaptırımları biliyor. Şampiyonlar Ligi'nden ihraç gibi cezalar verebilir demişti.

EKSİ PUAN DA YOK AVRUPA DA...
Federasyon cephesinden ilginç haberler geliyor. TFF'nin UEFA'ya önümüzdeki günlerde bir yanıt vereceği ve takımlarla ilgili herhangi bir yaptırımuygulamama kararını bildireceği belirtiliyor. Yani ne küme düşürme ne de eksi puan söz konusu olmayacak gibi görünüyor. 3 yıl süreyle Avrupa kupalarına katılmama fikrinin belirdiği ifade ediliyor. Milli Takımbu olayın dışında tutulmaya çalışılıyor.

Demirören olumlu buldu
Bu arada Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, hayırlı olsun ziyaretine gelen TSYDyönetimini kabulünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara katıldığını belirtti. Thatcher, holiganlar yüzünden takımlarını 5 yıl Avrupa kupalarına yollamadı. Sonra kazanan İngilizler oldu. Marka değerlerini artırdılar. Ben de Başbakanımız'ın düşüncelerine benzer bir konuşma yapmıştım. O zaman tepkiyle karşılaşmıştım. Ama işin gerçeği bu diye konuştu.

Kaynak:Milliyet
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #16
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
"Her şey Trabzonspor'u yenince başladı"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ek savunmasından çarpıcı detaylar çıkıyor. "Tarla sürme" ifadesini anlatan Yıldırım, "bu bir şike davası değil" tezini anlatıyor! İşte Trabzonspor'a suçlamalar ve çarpıcı sözler...

azizyildirim elhavada0

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 12'nci duruşmasında Aziz Yıldırım'ın ek savunması başladı.

"MAÇTAN BİR GECE ÖNCE ŞİKE OPERASYONU MU OLUR?"
Aziz Yıldırım, ilk olarak Gençlerbirliği maçında şike yapıldığına dair iddialara değindi. Maçtan önceki gece geç saatlerde Menajer Mehmet Şen ile bir araya geldiklerini belirten Yıldırım, "Maçtan günler önce şike operasyonu yapmamışız. Maça saatler kala yapacağız, böyle bir şey olabilir mi? Kendisi Aykut Kocaman ile önceden tanışıyormuş, geldi sohbette ettik. Futboldan, inşaattan, Melih Gökçek'ten..." dedi.

"TRABZONSPOR İÇİN TEŞVİK İDDİASI VARDI"
"Mehmet Şen bize Trabzonspor'un Gençlerbirliği maçı için teşvik faaliyeti yaptığı söyledi. Biz de 'Maça 1 gün kaldı ilgilenmeye gerek yok' diye yanıt verdik" diyen Yıldırım, bu maçla ilgili Serdar Kulbilge ile hiçbir iletişimlerinin olmadığını da belirtti.

"TRABZONSPOR'U YENDİK, OPERASYONLAR BAŞLADI"
Aziz Yıldırım Trabzonspor ile ilgili çarpıcı bir iddiada da bulunarak "Biz Trabzonspor'u Kadıköy'de yenince bu operasyonlar başladı. Puan farkı azalmaya başlayınca başladı..." derken, Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı için Trabzonspor'un teşvik girişiminde bulunduğu yönündeki duyumları bir mektupla İlhan Cavcav'a ilettiklerini söyledi.

"ŞİKE YAPAN OYUNCUYU TRANSFER EDER MİYİZ?"
İlhan Cavcav'a "bazı şeyler dönüyor" diye mektup yazdıklarını tekrarlayan Yıldırım, ardından Emenike ve Sezer Öztürk transferlerine değindi. Bu iki transfer için ilk önce oyuncuların kulüpleriyle görüştüklerini belirten Yıldırım "Hem siz şike yapan bir oyuncuyu kulübünüze transfer eder misiniz?" dedi.

"GENÇLER'İN TRABZONLU 3 FUTBOLCUSU..."
"Burada 18 tapem var hangisini istersem cevaplarım" diyerek savunmasına devam eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ardından yine Trabzonspor'a yönelik ifadeler kullandı.

"Trabzon kökenli 3 Gençlerbirliği oyuncusu bizim maçtan sonra çıkıp Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediklerini söylediler" diyen Yıldırım, kendilerinin aylarca dinlendiğini ama Trabzonsporlu yöneticilerin ligin bitimine kısa bir süre kala dinlenmeye başlandığını dile getirdi.

"ZEKİ MAZLUM DA SEDAT PEKER İLE YAKINDIR"
"Sedat Peker ile yakın olan bir kişi de eski Trabzonspor yövneticisi Zeki Mazlum'dur ve Trabzon'da güvenlik işi yapmaktadır" diyerek sözlerini sürdüren Aziz Yıldırım, buna benzer konularda kendisinin suçlandığını ama aynı iddiaların Trabzonspor için öne sürülmediğini belirterek bunun nedenini sordu.

"TRABZONSPOR HAKEMLERİ BİZE KARŞI KIŞKIRTTI"
Hakemleri Fenerbahçe'ye karşı kışkırtmak için Trabzonspor'un medyayı kullandığını öne süren Yıldırım "Buna bazı milletvekilleri de alet oldu" dedi.

Yıldırım sık sık Savcı'nın Trabzonbspor'la ilgili konuları yeterince takibe almadığını da dile getirdi.

"TARLA SÜRME KONUŞMALARINDAN 2 TANESİ UÇMUŞ"
İddianamede sık sık geçen 'Tarla' olayına da değinen Aziz Yıldırım, "Bahsedilen tarla sürme konusu bir dilektir. Biz bir çok maçtan önce Eyüp Sultan'da kurban kesmeye de gideriz. Bazen ben, bazen Tamer Yelkovan. Yani bir dilek ve temenni anlamındadır. Zaten tarlayı sürmek geçen 3 konuşmadan 2 tanesi iddianamede uçmuş gitmiş. Burada hedef Aziz Yıldırım" diye konuştu.

"TFF'DEN AVANS İSTEDİK"
"Kulübün günlük para akışı 1 milyon TL civarı. O nedenle sürekli bir para ihtiyacı oluyordu" diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen sezon ilk kez TFF'den yayın gelirinden avans istedik. Mahmut Özgener yoktu Levent Kızıl ile görüştük. TFF'den gelen para doğrudan Denizbank'taki hesabımıza aktarıldı ve oradan da doğrudan futbolcuların hesaplarına aktarıldı"

"ALİ KIRATLI SADECE BİR TARAFTAR, EVİME DE GELMEDİ"
Aziz Yıldırım şike iddialarında sık sık adı geçen Ali Kıratlı'nın da sadece bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu, iddianamede Kıratlı'nın kendisinin evine geldiği yönündeki iddianın doğru olmadığını belirtti.


AÇIKLAMALAR SÜRÜYOR!

Kaynak:Ajansspor
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #17
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına cevap verdi

Şener, Başbakan'ın gündeme getirdiği, "Thatcher modeli" ile Aziz Yıldırım'ın savunmasıyla ilgili konuştu.
esh 55294

Radyospor'da her cuma yayınlanan Serhat Demirtaş'ın sunduğu 'Kuzey'in Sesi' programına telefonla bağlanan Başkan Şener, başbakanın yaptığı açıklamayla ilgili olarak, "Bizim olayımızın İngiltere'de yaşanan olayla bir alakası yok. Orada 39 insan yaşamını yitirdi. Bizdekiyse bambaşka bir durum. Futbolu bilen bir başbakanımız var. Söyledikleriyle ilgili her yerden farklı şeyler duyuyorum. Ben başbakanın tam olarak bunu söylediğine ve böyle düşündüğüne inanmıyorum. Bu konuda bizim beklentimiz federasyonun kararını bir an önce vermesi yönünde" dedi.

LÜZUMSUZ KONUŞMADAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bugün mahkemede Trabzonspor'a yönelik yaptığı savunmanın sorulması üzerine Şener, "Yargıya intikal etmiş konularda konuşmak doğru değil. Hukukçu değilim ama hukukçulardan öğrendiğim kadarıyla iddainame dışında açıklamalar yapması, luzümsuz konuşmadan başka bir şey değil. Bu konuda kararı mahkeme verecek" cevabını verdi.

FENERBAHÇE GELECEK, OYNAYACAĞIZ VE YENİP GÖNDERECEĞİZ

Konuşmasında hafta sonu oynanacak Trabzon-Fenerbahçe maçına da değinen Şener, "3 Temmuz sürecinden sonra Fenerbahçe'yle maçlarımızı daha farklı bir atmosferde oynuyoruz. Bunun olmaması için çalışıyoruz. Benim gözümde hafta sonu yapacağımız maç, derbi maçından başka bir anlam ifade etmiyor. Fenerbahçe gelecek, oynayacağız ve yenip göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Kralspor
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #18
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye

‘Asıl yargılanan Trabzonspor olmalıydı’


Futbolda şike iddialarına ilişkin dava bugün İstanbul Adalet Sarayı'nda görülüyor. Savunmasını tamamlayan Aziz Yıldırım ‘Birileri Başbakan'ı tehdit etti ama onlar değil biz yargılanıyoruz. Esasında iddianame Trabzonspor üzerine kurulmalıydı’ dedi. Yıldırım, asla Trabzon'a gitmeyeceğini söyledi. Kritik günün sonunda, mahkeme heyeti tahliye taleplerini alacak.

Futbolda şike iddialarına ilişkin 16'sı tutuklu 93 sanığın yargılandığı davanın 12. duruşması, bugün İstanbul Adalet Sarayı'nda görülüyor. Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in savunma yaptığı kritik günün sonunda, mahkeme heyeti tahliye taleplerini alacak.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık Abdullah Eker, rahatsız olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Cemil Turan, Alaeddin Yıldırım, Serkan Acar, Mehmet Yenice ve Yavuz Ağırgöl'ün de aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

İddianamede ''Müşteki'' sıfatıyla yer alan Turgay Demircan, duruşmada verdiği ifadede, ''Soruşturma sürecinde emniyete çağırdılar. İki gizli tanık iş yerimin yağmalandığını söylemiş. Ben de böyle bir şey olmadığını söyledim. 'Şikâyetçi misin?' dediler. Şeker hastasıyım, yakın gözlüğüm de yanımda yoktu. Bu şekilde bana imza attırdılar ve gönderdiler. Sonradan öğrendim ki söylediklerimi de yazmamışlar oraya. Bu nedenle emniyetteki ifademi kabul etmiyorum'' dedi.

Demircan'ın ifade vermesinin ardından duruşmaya, tutuklu sanık Olgun Peker'in ek savunmasının alınmasıyla devam edildi.

OLGUN PEKER'İN SAVUNMASI


Savunmasına başlayan Olgun Peker, şike nedeniyle tutuklandığını cezaevine girdikten 2 ay sonra öğrendiğini söyledi.

Cezaevinde kitap yazdığını da belirten Peker, savumasının sonunda kitabın önsözünü okudu. Mahkeme başkanı tarafından verilen 15 dakikalık ek süresini tamamlayan Olgun Peker'in ardından avukatı söz aldı.

YILDIRIM: BU BİR ŞİKE DAVASI DEĞİLDİR


Aziz Yıldırım, savunmasına Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye, kadın voleybol takımını kabul ettiği için teşekkür ederek başladı.

"MAÇTAN BİR GECE ÖNCE ŞİKE OPERASYONU MU OLUR?"


Aziz Yıldırım, ilk olarak Gençlerbirliği maçında şike yapıldığına dair iddialara değindi. Maçtan önceki gece geç saatlerde Menajer Mehmet Şen ile bir araya geldiklerini belirten Yıldırım, "Maçtan günler önce şike operasyonu yapmamışız. Maça saatler kala yapacağız, böyle bir şey olabilir mi? Kendisi Aykut Kocaman ile önceden tanışıyormuş, geldi sohbette ettik. Futboldan, inşaattan, Melih Gökçek'ten..." dedi.

"TRABZONSPOR İÇİN TEŞVİK İDDİASI VARDI"


"Mehmet Şen bize Trabzonspor'un Gençlerbirliği maçı için teşvik faaliyeti yaptığı söyledi. Biz de 'Maça 1 gün kaldı ilgilenmeye gerek yok' diye yanıt verdik" diyen Yıldırım, bu maçla ilgili Serdar Kulbilge ile hiçbir iletişimlerinin olmadığını da belirtti.

"TRABZONSPOR'U YENDİK, OPERASYONLAR BAŞLADI"


Aziz Yıldırım Trabzonspor ile ilgili çarpıcı bir iddiada da bulunarak "Biz Trabzonspor'u Kadıköy'de yenince bu operasyonlar başladı. Puan farkı azalmaya başlayınca başladı..." derken, Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı için Trabzonspor'un teşvik girişiminde bulunduğu yönündeki duyumları bir mektupla İlhan Cavcav'a ilettiklerini söyledi.

"ŞİKE YAPAN OYUNCUYU TRANSFER EDER MİYİZ?"


İlhan Cavcav'a "bazı şeyler dönüyor" diye mektup yazdıklarını tekrarlayan Yıldırım, ardından Emenike ve Sezer Öztürk transferlerine değindi. Bu iki transfer için ilk önce oyuncuların kulüpleriyle görüştüklerini belirten Yıldırım "Hem siz şike yapan bir oyuncuyu kulübünüze transfer eder misiniz?" dedi.

"GENÇLER'İN TRABZONLU 3 FUTBOLCUSU..."


"Burada 18 tapem var hangisini istersem cevaplarım" diyerek savunmasına devam eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ardından yine Trabzonspor'a yönelik ifadeler kullandı.

"Trabzon kökenli 3 Gençlerbirliği oyuncusu bizim maçtan sonra çıkıp Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediklerini söylediler" diyen Yıldırım, kendilerinin aylarca dinlendiğini ama Trabzonsporlu yöneticilerin ligin bitimine kısa bir süre kala dinlenmeye başlandığını dile getirdi.

"ZEKİ MAZLUM DA SEDAT PEKER İLE YAKINDIR"


"Sedat Peker ile yakın olan bir kişi de eski Trabzonspor yövneticisi Zeki Mazlum'dur ve Trabzon'da güvenlik işi yapmaktadır" diyerek sözlerini sürdüren Aziz Yıldırım, buna benzer konularda kendisinin suçlandığını ama aynı iddiaların Trabzonspor için öne sürülmediğini belirterek bunun nedenini sordu.

"TRABZONSPOR HAKEMLERİ BİZE KARŞI KIŞKIRTTI"


Hakemleri Fenerbahçe'ye karşı kışkırtmak için Trabzonspor'un medyayı kullandığını öne süren Yıldırım "Buna bazı milletvekilleri de alet oldu" dedi.

Yıldırım sık sık Savcı'nın Trabzonspor'la ilgili konuları yeterince takibe almadığını da dile getirdi.

"TARLA SÜRME KONUŞMALARINDAN 2 TANESİ UÇMUŞ"


İddianamede sık sık geçen 'Tarla' olayına da değinen Aziz Yıldırım, "Bahsedilen tarla sürme konusu bir dilektir. Biz bir çok maçtan önce Eyüp Sultan'da kurban kesmeye de gideriz. Bazen ben, bazen Tamer yelkovan. Yani bir dilek ve temenni anlamındadır. Zaten tarlayı sürmek geçen 3 konuşmadan 2 tanesi iddianamede uçmuş gitmiş. Burada hedef Aziz Yıldırım" diye konuştu.

"TFF'DEN AVANS İSTEDİK"


"Kulübün günlük para akışı 1 milyon TL civarı. O nedenle sürekli bir para ihtiyacı oluyordu" diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen sezon ilk kez TFF'den yayın gelirinden avans istedik. Mahmut Özgener yoktu Levent Kızıl ile görüştük. TFF'den gelen para doğrudan Denizbank'taki hesabımıza aktarıldı ve oradan da doğrudan futbolcuların hesaplarına aktarıldı"

"ALİ KIRATLI SADECE BİR TARAFTAR, EVİME DE GELMEDİ"


Aziz Yıldırım şike iddialarında sık sık adı geçen Ali Kıratlı'nın da sadece bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu, iddianamede Kıratlı'nın kendisinin evine geldiği yönündeki iddianın doğru olmadığını belirtti. Ali Kıratlı'nın Eskişehirspor-Fenerbahçe maçından önce Eskişehir'e gidişiyle ilgili olarak imalı bir açıklama yapan Yıldırım "Emniyet ve savcılık iyi araştırma yapsaydı, Eskişehir'e başka bir kulüp adına hangi şahsın, kaç kez gittiğini bulurlardı" dedi.

SADRİ ŞENER'İN AVUKATINDAN TEPKİ


Mahkemede söz alan Sadri Şener'in avukatı, "Aziz Yıldırım isterse Trabzonspor ile ilgili suç duyurusunda bulunabilir. Yıldırım kendisini savunmalıdır. Kendi maçlarını anlatsın" dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci de Aziz Yıldırım'ın buna hakkı olduğunu belirterek "Gerekirse savunmada diğer takımlara değinebilir" dedi.

YILDIRIM'DAN CEVAP: "ASIL YARGILANAN TRABZONSPOR OLMALIYDI"


Sadri Şener'in avukatının bu çıkışı üzerine Aziz Yıldırım'dan çok çarpıcı bir yanıt geldi: "Bakın avukat bey, bizim iddiamız şu: Biz burada şikeyle yargılanmıyoruz. Biz hiçbir zaman siyasetin içinde olmadık. Tapeler burada, birileri başbakanı tehdit etti ama onlar değil biz yargılanıyoruz."

"Esasında iddianame Trabzonspor üzerine kurulmalıydı, yanında biz olmalıydık" diyerek çarpıcı bir savunma veren Yıldırım ancak bunun tam tersi bir durum yaşandığını ifade etti.

"TRABZONSPOR ESKİŞEHİR'E TEŞVİK YOLLAMIŞ"


Trabzonspor'un siyasetle iç içe olduğu yönündeki iddialarına devam eden Yıldırım "Önceki sene biz Trabzonspor maçıyla şampiyonluğu kaybettik ama bir tane İstanbul milletvekili çıkıp konuştu mu? Hayır! Çünkü biz siyasetin içinde yokuz" derken Trabzonspor'un Eskişehir'e teşvik primi yolladığının her yerde konuşulduğunu ifade etti.

MAHKEME BAŞKANINDAN YILDIRIM'A: "HER ŞEYİ AÇIKLAYIN"


"Eskişehir'e parayı biz değil onlar götürmüş" diyen Yıldırım sözlerini "Her şeyi biliyoruz ama konuşamıyoruz" diye sürdürünce Mahkeme Başkanı Ekinci'den "Tarihi bir görev yapın ve her şeyi açıklayın. Kim ne yapmış, herkes her şeyi öğrensin." diye yanıt geldi.

"BU İDDİANAME ÇÖP SEPETİNE GİDECEK..."


İddianamenin çöp sepetine gidecek bir evrak olduğunu dile getiren Aziz Yıldırım, "İddianameyi yapanlarla Tahir Kıran'ın ilişkileri araştırılırsa o zaman her şey daha anlaşılır olacak. Bu iddianame çöp sepetine gidecek bir evrak bütünüdür. İddianame böyle olmaz. Bu operasyon Fenerbahçe'yi ele geçirme operasyonudur" ifadelerini kullandı.

"EMNİYET ÇANTALARA EL KOYMADI, ÇÜNKÜ"


Aziz Yıldırım iddianamede sık sık geçen çanta ve poşet iddialarına da değindi: Emniyet sürekli çanta ve poşet çekmiş. Ama niye bu çantalara el koymadılar? Çünkü içinde para olmadığını biliyorlardı, birşey elde edemeyeceklerini biliyorlardı.

"BUNLAR BİZİ SALAK SANIYOR"


Savcı Berk'in sorguda Bucaspor maçı ile ilgili kendisiyle kavga ettiğini ama iddianamede bu maça yer vermediğinibelirten Yıldırım, "Sözde anlaştığımız oyuncular ya 10 dakika oynamış ya da hiç oynamamış. Bunlar herhalde bizi salak sanıyor. Kırmızı kart cezalısı olan oyuncuyla şike yaptığımız iddia ediliyor. Bu futbolculara yazık. Oynadığımız Karabükspor maçında topu ıskalayan Mehmet Özdin, Allah'tan Trabzonlu. Lugano da golü attı bu hatadan sonra. Yoksa o çocuk da burada olurdu." dedi.

"DEMEK Kİ ŞİKEYİ KENDİ KENDİMİZE YAPMIŞIZ"


Sözlerini "Tüm tutuklu ve tutuksuz sanıklara bakıldığında herkes tahliye olmuş sadece biz tutukluyuz. Demek ki şikeyi kendi kendimize yapmışız" diye sürdüren Aziz Yıldırım, ardından yine Trabzonspor cephesiyle ilgili açıklamalar yaptı: "Deniyor ki Aziz Yıldırım hakem atıyor ama benim bu konuda bir tane tapem yok. Ama Sadri Şener'in tapelerde böyle var. Menajer Ahmet Bulut tehdit ediliyor, benim bir tane tehdidim yok. Bizim Genel Kurulumuz konu ediliyor ama güle oynaya genel kurul yaptık."

"ŞÜPHENİZ VARSA FENERBAHÇE İLE ŞAHSIMI AYIRIN"


Aziz Yıldırım, "Maçları tek tek anlattım. Bu maçlarda hala şüpheniz varsa, yüce Fenerbahçe ile şahsımı ayırın. Eğer tutuklu kalırsam da gerekçeli maç veya tapeleri belirtir misiniz" diyerek savunmasını tamamladı.

'ASLA TRABZON'A GİTMEM'


Yıldırım'ın savunmasına devam ettiği sırada sanık Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in avukatı Fatih Selami Mahmutoğlu, Heyet Başkanı Ekinci'ye hitaben ''İnşallah bu akşam Aziz Yıldırım ve arkadaşları tahliye olur da Trabzon'a maç izlemeye gider'' diye konuştu.

Bunun üzerine Aziz Yıldırım, ''Bir daha hayatımda asla Trabzon'a gitmem. Kimse gidip gitmeyeceğime de karışmasın artık'' diyerek Mahmutoğlu'na tepki gösterdi.

Kaynak:Ntvmsnbc
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2016 22:21
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012       Mesaj #19
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Aziz Yıldırım'a kötü haber

Savcılık, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devam etmesi yönünde müdalaa verdi..
aziz yildirima kotu haber

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 12. duruşması devam ediyor. Duruşmada sanıkların ve avukatlarının savunmalarının ardından, talepler alındı. Savcı Mehmet Berk ise, tüm sanıkların tutukluluğunun devamı yönünde mütalaa verdi. Hakimin yaklaşık iki saat içerisinde kararını açıklaması bekleniyor.

Savcılık, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devam etmesi yönünde müdalaa verdi..

HAKİMİN KARARI BEKLENİYOR

Savcını bütün sanıkların tutukluluğunun devamı yönünde mütalaa vermesinin ardından hakim Mehmet Ekinci, tahliye talepleri ile ilgili kesin kararın 3-4 saat sonra verileceğini belirtti. Hakimin kararı bekleniyor.

Kaynak:Kralspor
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012       Mesaj #20
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Burak Yılmaz tarihe geçti


Burak Yılmaz, Fenerbahçe maçında attığı golle 32 gole ulaşarak Bordo-Mavili takımda gol rekoru kırdı.

burak yilmaz tarihe gecti 1

Trabzonspor’un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Fenerbahçe maçında attığı golle 32 gole ulaşarak Bordo-Mavili takımda gol rekoru kırdı. Burak Yılmaz, 2004-2005 sezonunda ligi 31 golle gol kralı olarak tamamlayan Fatih Tekke’nin gol sayısını geçerek Bordo-Mavili takımda bir sezonda en fazla gol atan oyuncu unvanını elde etti. Burak, 1974-1975 sezonunda eski adıyla Birinci Futbol Ligi’nde mücadele etmeye başlayan Bordo-Mavili takımda bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olarak kulüp tarihine geçmeyi başardı. 73. dakikadaki golünün ardından tribüne giderek babasını selamlayan Burak, gol krallığının da en büyük adayı.

Kaynak:Kralspor

Benzer Konular

6 Temmuz 2008 / virtuecat Taslak Konular
8 Haziran 2016 / Kral_Aslan Spor
12 Mayıs 2012 / Kral_Aslan Arşive Kaldırılan Konular