Arama

Barış Akarsu

Güncelleme: 13 Ağustos 2016 Gösterim: 371.184 Cevap: 19
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
19 Eylül 2006       Mesaj #1
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi

BARIŞ AKARSU BiYOGRAFi

Ad:  BARIŞ AKARSU2.jpg
Gösterim: 2536
Boyut:  50.0 KB
Baris Akarsu 29 Haziran 1979 da bir yaz çocugu olarak Zonguldakta dünyaya geldi. Annesi Hatice Hanim ve Babasi Selahattin Bey’in ilk çocugu olan Baris’in birde 1982 dogumlu Nesrin adinda kizkardesi vardir. Baris’ için ailesinin yeri çok farklidir özellikle Ali Dedesi nin yeri Baris için çok özeldir. Onun sayesinde küçük yaslarda denizciligi ve balikçiligi ögrenmis ve bu ikiside Baris in vazgeçilmezleri arasina girmistir. Bu yüzdendir ki Baligi ve ve deniz ürünleri çok sever hatta bu konuda da “Denizden Babam Çiksa Yerim” der

Sponsorlu Bağlantılar
ilk – Orta – Lise egitimini küçük yaslarda yerlestikleri Amasrada tamamlayan Baris, çocuklugu ve ilk gençligini bu sirinmi sirin güzelmi güzel Karadeniz Kasabasinin kumsallarinda deniz ile içiçe geçirmistir. Lisedeyken Yelken sporuna da gönül veren Baris bu sporu Amasra Yelken Klübünde profesyonel olarak da yapmaya baslamistir. iyi bir çizer de olan Baris bu özelligini de Yelken Klüpte yelkenlilerin üzerine yaptigi amblemler ve çizimlerle de göstermistir.

Baris in müzik yolculugu ise çok küçük yaslara kadar dayanir. ilkokuldayken elinde blok flüt sokakta öyle dolastigini söyler. Ama esas müzikle tanismasi Amasraya gelen müzisyen abilerinden etkilenerek çalmayi ögrendigi klavye gitar ve mizikasi ile baslar. Barislarin evinde ise Ruhi Su Cem Karaca sürekli dinlenen sanatçilardir ki Cem Karaca nin Baris üzerindeki etkisi yadsinamaz bir gerçektir. Baris, o dönemlerde dinlemeye basladigi 70 lerin 80 lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçilarini hala dinlemeye devam eder ve onlarin yerinin bir baska oldugunu herzaman dile getirir.

Amasra kumsallarinda çok sevdigi denizle ve müzikle içiçe geçen bir gençlikten sonra hayat kavgasinin içine girerek çesitli isler yapan Baris Antalyada Animatörlük ve müzisyenlikten sonra Karadeniz Ereglisine gelerek burada 4 yil boyunca çesitli Barlarda, Yerel televizyon ve radyolarda programlar yapar. Ve Karadeniz Ereglisindeyken de pek çok insanin dikkatini çektigi o dönemlerde de istanbula gelmek ve müzik yasantisini burada devam ettirmek ve müzik adina egitim alarak kendini gelistirme istegi gün geçtikçe artarken ve bir sekilde istanbula gelmeyi düsünürken televizyonda gördügü Akademi Türkiye yarismasinin tanitim reklamlari dikkatini çeker, son dönemde tüm televizyon kanallarinda sikça yayinlanmakta olan yarismalara genel olarak karsi olan Baris önceleri bu yarismayla da ilgilenmez daha sonra Akademide verilecek olan egitim firsatlari dikkatini çeker ve 1. olmak ya da gündemde kalmak için degil bu egitimi alabilmek için Akademiye basvurur ama Türk Halki 7 den 77 ye degil 3 ten 99 a daha ekranlarda göründügü ilk gün Baris’i çok sever. Baris’in bu kadar sevilmesinin nedeni sesi ve karizmasi kadar insancilligi, duygusalligi, yapici tavirlari arkadasligi ve paylasimci olmasi ve içten tavirlaridir.

Hayat felsefesi olarak tam bir rocker olan ve bu sekilde yasayan Baris müzik tarzinida buna göre sekillendirmistir. Yarismaya girmesinden itibaren herkes Baris’a Baris Manço ve Cem Karaca’nin velihati dese ve öyle görse de Baris konuyla ilgili her seferinde her iki ustayida çok sevdigini ve onlarin yerlerinin asla doldurulamayacagini ama bu söylenenlerden onur duysa da yine de kendi çizgisini ve tarzini olusturmak istedigini ve büyük üstadlarin da yasasalar kendisine ayni ögüdü vereceklerini hep dile getirmistir.

Baris 2004 Temmuzda Akademi Türkiye Yarismasini 1. olarak tamamlamasina ragmen malesef kazandigi hiç bir ödülü yarismayi düzenleyen kuruluslarin aralarindaki bir takim anlasmazliklardan dolayi alamamis ve bundan ötürüde bir ilke imza atmistir. Yarisma boyunca sürekli 1. olan Baris’a Amasra ve Karadeniz Eregli halkininda destegi yadsinamaz. Onlarin kalbindeki yerinin her zaman bir baska oldugunu söyleyen Baris Final gecesi canli yayinla Karadeniz Ereglisine baglanildiginda kendisi için toplanan kalabaligi görünce göz yaslarini tutamamistir. Yarisma boyunca herhafta böyle güzel ve unutulmaz anlar yasamislardir Baris ve sevenleri.

Yarismadan sonra uzun süredir gelmeyi ve yasamayi düsündügü istanbul’a yerlesmis ve müzik çalismalarina burada devam etmistir. Akademiden hemen sonra yurdun dört bir yaninda sayisi 100 ü geçen çesitli konserler vermistir. Her konserinde bir öncekinden daha da devlestigi sahnede canli performansinin muhtesemligi ile kendisini dinlemeye gelen herkesi büyülemistir. Herkesin ortak bir görüsüde günden güne konserden konsere muhtesem bir performansa sahip oldugudur. Ayrica katildigi hiç bir tv programinda playback yapmamis her zaman canli söylemeyi tercih etmistir. Bu konudaki hassasiyetini 1 Eylül Dünya Baris gününde Bodrum Kalesinde göstermis olup sahneye çikan herkesin playback yaptigi bir organizasyon olmasina ragmen çiplak sesle enstrüman olmadan “GEL GÖR BENI AsK NEYLEDi” yi söylemis ve kaleyi inletmistir.

Baris 14 Ocak 2005 te Seyhan Müzik ten Sedar Öztop un prodüktörlügü ile yaptigi ilk albümü Islak Islak’i piyasaya çikarmistir.Bu albümden ayni yil içerisinde Islak Islak, Kimdir O ve Amasra parçalarina klip çekmis ve bunlar televizyonlarda müzik kanallarinda yayinlanmistir. içinde bulundugumuz su siralarda yani Ocak 2006 da da Mavi parçasinin klibi Tv kanallarinda gösterilmeye baslanacaktir. Herkesin kliplenmesini en çok istedigi parçalardan “Gel Gör Beni Ask Neyledi” parçasina 2. albümünü çikardiktan sonra bile olsa mutlaka klip çekmek istedigini söyleyen Baris ‘in yarismanin ilk günlerinden beri olusmus olan bir fanclupi vardir. Bu fanclup’in adi B.A.G olup açilimi Akademi günlerinden kalmadir Baris i Anlayanlar Grubu dur.
içinde bulundugumuz su günlerde 2. albümün hazirliklarina baslayan Baris albüm için yogun bir çalisma dönemine girmistir. Bu albüme söz ve müzigi kendisine ait eserlerde koymayi düsünen Baris bu konuda da çalismalarini devam ettirmektedir.

Biz B.A.G. olarak ona sonuna kadar inaniyoruz. Her geçen gün artan hayran kitlesi ve sevenleriyle 2006 yili Baris Akarsu yili olacaktir.

Küçük bir aniyla bitirelim; Baris bebekken besiginde uyurken bir kelebek gelmis Baris bebegin besigine konmus ve oradan ayrilmamistir. ( bilirsiniz kelebeklerin ömrü kozalarindan çiktiktan sonra 1 tam gündür) Kelebekcik ömrünü demekki gelecekte çok güzel isler yapacak olan Baris bebegi izleyerek geçirmeyi tercih etmistir.Buda Baris in çok sansli olacaginin bir göstergesidir.

Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 19:10
Biyografi Konusu: Barış Akarsu nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Aralık 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  BARIŞ AKARSU1.jpg
Gösterim: 1816
Boyut:  49.1 KB
29 Haziran 1979 da Zonguldak'ta dünyaya gelir. Annesi Hatice Hanım ve Babası Selahattin Bey'dir.

İlk, orta, lise eğitimini küçük yaşlarda yerleştikleri Amasra'da tamamlar. Lisedeyken yelken sporuna gönül verir ve bu sporu Amasra Yelken Klübü'nde profesyonel olarak yapmaya karar verir.
Sponsorlu Bağlantılar

Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başlar. İlkokuldayken elinde blok flüt sokakta dolaştığını söyler. Ama esas müzikle tanışması Amasra'ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayı öğrendiği klavye gitar ve mızıkası iledir. Evlerinde Ruhi Su, Cem Karaca sürekli dinlenen sanatçılardır. Barış Akarsu, o dönemlerde dinlemeye başladığı 70'lerin 80'lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçılarını hala dinlemeye devam eder.

Antalya'da animatörlük ve müzisyenlikten sonra Karadeniz Ereğlisi'ne gelerek burada 4 yıl boyunca çesitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yapar. Bu dönemde televizyonda gördüğü Akademi Türkiye yarışmasının tanıtım reklamları dikkatini çeker ve bu yarışmaya katılır.

2004 Temmuzda Akademi Türkiye Yarışmasını 1. olarak tamamlar. Yarışmadan sonra uzun süredir gelmeyi ve yaşamayı düşündüğü İstanbul'a yerleşir ve müzik çalışmalarına burada devam eder. Akademi Türkiye Yarışmasından hemen sonra yurdun dört bir yanında sayısı 100'ü geçen çesitli konserler verir.

14 Ocak 2005'te Seyhan Müzik'ten Sedar Öztop'un prodüktörlüğü ile yaptığı ilk albümü Islak Islak’ı piyasaya çıkarır. Bu albümden aynı yıl içerisinde Islak Islak, Kimdir O ve Amasra parçalarına klip çeker ve bunlar televizyonlarda müzik kanallarında yayınlanır.

17 Ağustos 2006 da Seyhan Müzik etiketli aranjör ve yönetmenliğini Ayhan Onurtaş,Ergin Altınel ve Ercüneyt Özdemir in yaptığı "Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek" isimli ikinci albümü çıkardı. İlk klip parçasını da albümün ilk parçası olan "Vurdum en dibe kadar" isimli çıkış parçasına çekti.

Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 19:10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Temmuz 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

musicyerli1681


Barış Akarsu


baris avatar6 k

baris avatar1 k

baris avatar5 k

baris avatar2 k

baris avatar4 k

baris avatar3 k
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:59
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Temmuz 2007       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Kayboldum (Ölüm)

Dokun bana çırılçıplak
Hisset beni korkusuzca
Bırak aksın zaman
Teslim oldum ben sana

Yara oldum
Kanar oldum
Senin içinde akar oldum
Kayboldum
Kendimi arar oldum
Senin içinde yakar oldum
Ölüm oldum
Öldürür oldum
Senin içinde ölür oldum
Zaman oldum
Akar oldum
5 gündür yaşam mücadelesi veren Barış Akarsu hayata veda etti.
Bodrum'da geçirdiği kazanın ardından komaya giren genç sanatçının 23.10'da öldüğü açıklandı.
Doktorun ölüm haberini açıklamasından hemen sonra hastane etrafında toplananan yaklaşık 300 kişi gözyaşlarını tutamadı.
Hastanenin önünde sanatçının ailesi, yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.
Kalabalık arasından sinir krizi geçiren ve bayılanların olduğu açıklandı.
Barış Akarsu’nun tüm sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyoruz.
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 19:06
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Temmuz 2007       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nazan Öncel, geçirdiği trafik kazasıyla milyonları üzüntüye boğan Barış Akarsu için şiir tadında duygu dolu bir yazı kaleme aldı!..

İşte Nazan Öncel’in sözleri:
Bu havada gidilmez, güneşli günde gidilmez, aslında hiç gidilmez.
Bütün nefesimi tuttum, günlerdir ellerim havada Allah’a yalvarıyorum. Belki de Allah benden usanmıştır artık. Aç gözlerini Barış’ım, uyan; hadi n’olur uyan! Yaşamak için çok nedenin var. Önce sana hayat veren anneciğin, bu acıya dayanamam diyen babacığın ve bütün sevenlerin için uyan. Evet, belki hayat zor, belki çetrefilli, belki gereğinden çok acımasız, ama yaşamak her şeye rağmen güzel ve böyle uyumak sana yakışmıyor Barış’ım.
Senin için mümkün olsaydı kalan ömrümün tamamını verebilirdim. Çünkü senin umutların, çünkü senin yarınların, çünkü senin gençliğin var. Öyle ıslak ıslak baktırma, fazladan ağlatma bizi yavrucuğum.
Barış ağabeyinin de dediği gibi, Anlıyorsun değil mi?

Bütün sevenleri ve ailesi adına,

Nazan Öncel
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:58
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Temmuz 2007       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Amasra


Toprak kokan şehir
Deniz kokan şehir
Sevda kokan şehir
Büyüsüyle bekler seni
Caddeler ıslak gözyaşlarıyla
Gitmem bu gece gidemem artık olmasanda
Gitmem bu gece olmasanda
Hava ile bütün
Su ile bütün
Güneşle bütün şehir
Bıraktığın zamanki gibi
Loştur heryer hayalin gibi
Gitmem bu gece gidemem artık olmasanda
Gitmem bu gece olmasanda
Oysa artık düşlerimde Yanlızlık da aşktır bu şehirde
Karanlıkta aşkır sensizlikte
Gitmem bu gece gidemem artık olmasanda
Gitmem bu gece olmasanda

Barış Akarsu
Barış Akarsu hayatını kaybetti
Akarsu'nun tedavi gördüğü Özel Bodrum Hastanesi doktorlarından Abdullah Servet, Barış Akarsu'nun hayatını kaybettiğini açıkladı.
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:58
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
5 Temmuz 2007       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi

Barış'ı kaybettik



Geçtiğimiz Cuma günü Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Barış Akarsu, tedavi gördüğü Özel Bodrum Hastanesi'nde günlerce verdiği yaşam savaşına yenik düşerek yaşamını yitirdi.

Saat 23.15 sarılarında hastane bahçesinde açıklama yapan Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Bedrettin Ulusoy ile beyin cerrahı Opr. Dr. Abdullah Servet, 5 dakika önce yaptıkları açıklamada sanatçının yaşamını yitirdiği söyledi.

Bu açıklamadan sonra hastane önünde bekleyen yakınları ve hayranları gözyaşlarına boğuldu.
NAZAN ÖNCEL: HADİ, NOLUR UYAN

Nazan Öncel, Barış Akarsu için şiir tadında duygu dolu bir yazı kaleme aldı:

"Bütün nefesimi tuttum, günlerdir ellerim havada Allah'a yalvarıyorum. Belki de Allah benden usanmıştır artık. Aç gözlerini Barış'ım, uyan; hadi nolur uyan. Yaşamak için çok nedenin var. Önce sana hayat veren anneciğin, bu acıya dayanamam diyen babacığın ve bütün sevenlerin için uyan. Evet, belki hayat zor, belki çetrefilli, belki gereğinden çok acımasız, ama yaşamak her şeye rağmen güzel ve böyle uyumak sana yakışmıyor Barış'ım.
Senin için mümkün olsaydı kalan ömrümün tamamını verebilirdim. Çünkü senin umutların, çünkü senin yarınların, çünkü senin gençliğin var. Öyle ıslak ıslak baktırma, fazladan ağlatma bizi yavrucuğum. Barış ağabeyinin de dediği gibi, Anlıyorsun değil mi?"
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:49
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Temmuz 2007       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

ELVEDA BARIŞ

Bodrum’da geçen cuma günü iki kız arkadaşının öldüğü kazada ağır yaralanarak Bodrum Özel Hastanesi’nde tedavi altına alınan Barış Akarsu, dün saat 21.00 sıralarında 28 yaşında hayata veda etti. 5 gündür ölümle pençeleşen Barış Akarsu’nun kalbinin durması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.
ÖZEL Bodrum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Servetli ve Başhekim Dr. Bedrettin Ulusoy, saat 23.15’te hastane önünde ortak bir açıklama yaparak acı haberi verdi. Doktorlar ;
"Maalesef bu gece (dün gece) saat 21.00’e doğru Barış Akarsu’nun kalbi durdu ve kalbi yeniden çalıştıramadık. Beklenen bir olay, sonunda böyle bir olay olabileceğini öngörmüştük. Bu 3 gün önce olabilirdi, 3 gün sonra olabilirdi. Maalesef bu akşam meydana geldi. İkinci defa kalbi çalıştıramadık ve Barış’ı kaybettik."
Dr. Abdullah Servet’in Barış Aksu’nun hayatını kaybettiğini açıklamasının ardından sanatçının rol arkadaşı Merve Sevi ve 4 hayranı baygınlık geçirerek acil servise kaldırıldı. Bu sırada hastanenin tüm giriş ve çıkışları basın mensuplarına kapatıldı.
Saatlerdir sanatçının sağlık durumuyla ilgili müjdeli bir haber bekleyen 2 bin hayranı gözyaşlarına boğuldu. Hastane bahçesinden çığlıklar yükseldi. Barış Akarsu’nun genç yaşta hayatını kaybetmesi tüm yurtta da üzüntüyle karşılandı. Geçirdiği trafik kazanın ardından solunum ve kalp fonksiyonları duran Akarsu, Özel Bodrum Hastanesi’nde yeniden hayata döndürülmesinden sonra iyi haber bekleyen milyonlarca insan büyük üzüntüye boğuldu. Genç sanatçının cenazesi bu sabah uçakla İstanbul’a getirilecek.

Ruhi Su ve Cem Karaca hayranıydı


Barış Akarsu 29 Haziran 1979’da Zonguldak’ta doğdu. Çocukluğu Amasra’da geçti. Ruhi Su ve Cem Karaca hayranı olan genç sanatçı üç yıl önce düzenlenen Akademi Türkiye yarışmasıyla tanındı. Ocak 2005’te ilk albümünü piyasaya çıkardı. ’Yalancı Yarim’ dizisinde kamera karşısına geçerek oyunculuktaki yeteneğini ile de gönüllerde taht kurdu. İkinci albümünün hazırlıkları için yoğun bir şekilde çalışıyordu.

CD’deki fotoğrafların sırrı
BODRUM’da geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi altına alındığı hastanede dün akşam hayata gözlerini yuman Barış Akarsu’nun dün ilk kez yoğun bakımdaki fotoğrafları ortaya çıktı. Kaza gününden beri Özel Bodrum Hastanesi’nin bahçesinden yayın yapan DHA’nın canlı yayın aracına kimliği bilinmeyen bir kişi zarf içinde CD bıraktı. CD’den Barış Akarsu’nun yoğun bakım ünitesinde çekilen fotoğrafları çıktı. Fotoğrafların 1 Temmuz Pazar günü çekildiği belirtilirken kim veya kimler tarafından çekildiği ise tespit edilemedi. Fotoğrafların bırakılmasından 3 saat sonra ise Barış yaşam savaşını kaybetti.
Genç sanatçıyı yoğun bakım ünitesinde gösteren fotoğrafların bazı internet siteleri ile televizyonlarda yayınlanması üzerine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile inceleme başlatıldı. Hastaneye gelen jandarma olay yeri inceleme ekipleri, Barış Akarsu’nun tedavi gördüğü odadan parmak izi aldılar. Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Servet de, "Savcı ile bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:50
jöly - avatarı
jöly
Ziyaretçi
5 Temmuz 2007       Mesaj #9
jöly - avatarı
Ziyaretçi
28 Haziran 1998 tarihinde aramızdan ayrılan Kerim Tekin gibi Barış Akarsu'yuda erken kaybettik. Artık onlar kısa yaşamlarında dillerden düşmeyecek şarkıları ile anılacak. 29 Haziran günü, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, arkadaşları tarafından kendi adına düzenlenen doğum günü partisine giderken, trafik kazası geçiren ve 5 gün süren yaşam mücadelesini bugün kaybeden sevilen rock sanatçısı Barış Akarsu, hayranlarını yasa boğdu.
Ölümü tıpkı İstanbul’a dönerken Afyon yakınlarında geçirdiği zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden Kerim Tekin gibi genç yaşta aramızdan ayrılması birkez daha sanat camiasını derinden üzdü.

29 Haziran 1979'da doğan Barış Akarsu'yu Türkiye 2004 yılında ATV ekranlarında yayınlanan Akademi Türkiye yarışması ile tanıdı.

Daha sonra çıkardığı albüm ve konserlerle genç nesilin hayranlığını kazan Akarsu, akıllarda bu şarkılarla kalacak...

Barış Akarsu ile birlikte hayatını kaybeden diğer arkadaşlarınında mekanı cennet olsun Allah ailelerine sabır versin...mekanları cennet olsun...

Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:50
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Temmuz 2007       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralanan ve tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu’nun cenazesi, Bartın’ın Amasra ilçesinde kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi. Amasra’daki İskele Camisi’nin önüne getirilen Akarsu’un karanfillerle süslü tabutunun üzerine annesi Hatice’nin isteği üzerine havlu ve seccade konuldu.
Anne Hatice ve baba Selahattin Akarsu, çocuklarının tabutuna sarılarak bir süre ağladı. Akarsu’nun, anneannesi ile babaannesinin yanı sıra yakınları da sinir krizleri geçirdi. Anneanne Nazire Kökdemir, "Yavrum sen buraya yakışmıyorsun. Güzel dişlim" diyerek ağladı.
Cenaze namazının kılınması sırasında imam, cemaate yönelik "Ailesinin isteğiyle Akarsu’nun cenazesi tekbir ve dualarla taşınsın. Alkış istemiyorlar" dedi.
Cenaze namazının kılınmasından sonra sanatçının tabutu bir süre omuzlarda taşınarak Amasra belediyesinin cenaze aracına konuldu.
Barış’ın posterlerinin açıldığı kortejde yer alan vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği "Islak Islak" şarkısını söylediler.
Amasra’daki vatandaşlar, gözyaşları içinde yol kenarında uzun koridorlar oluşturarak cenaze aracına karanfiller attılar. Amasra Şehir Mezarlığı’na getirilen Akarsu’nun cenazesi, yaşanan izdiham nedeniyle zorlukla defnedilebildi.
Akarsu’nun annesi, oğlunun mezarına kürekle toprak attı. Babası da elindeki çiçekten koparttığı yaprakları mezarın içine bıraktı.
Sanatçının mezarlığına gelen çok sayıda seveni dua etti.
Cenaze törenine Akarsu’nun yakınları, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, gazeteci Yüksel Aytuğ, sanatçının Yalancı Yarim dizisinde rol aldığı Merve Sevi ile bazı rol arkadaşlarının yanı sıra Yabancı Damat dizisinin başrol oyuncularından Özgür Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar ile çok sayıda kişi de cenaze törenine çelenk gönderdi.
Amasra’daki reklam panolarına, Barış Akarsu’nun "Kalbimizdesin" yazılı büyük posterleri konuldu.
Barış'ın anne ve babası oğullarının tabutuna sarılarak ağladı ve ayrılmakta güçlük çektiler.

Islak Islak’ı söyleyerek uğurladılar
Bodrum’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Barış Akarsu’nun cenaze töreni bitti. Amasralılar Barış’ın tabutunu taşırken Islak Islak’ı söyledi. Barış, dedesinin yanına gömüldü.
BARTIN - Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralanan ve tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu’nun cenazesi, Bartın’ın Amasra ilçesinde kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.
Tabutu karanfillerle süslenen Akarsu’nun cenazesinin Amasra’ya getirilişinde vatandaşlar izdiham oluşturdu, sanatçının kız kardeşi Nesrin ile yakınları da sinir krizleri geçirdi. Akarsu’nun hayranları Amasra’ya akın ederken, cenazesi İskele Camii’ne getirildi. Barış’ın tabutunun üzerine annesi Hatice’nin isteği üzerine havlu ve seccade konuldu.

AMBULANS VE DOKTOR TAKVİYESİ

Tören için Kültür Park’ta toplanan kalabalık için çok sayıda ambulans ve doktor hazır bulundu. Amasra Belediyesi önünde toplanan çok sayıda kişi de ellerinde Akarsu’nu fotoğraflarının yanı sıra karanfiller taşıdılar.

“YAVRUM SEN BURAYA YAKIŞMIYORSUN”
Anne Hatice ve baba Selahattin Akarsu, çocuklarının tabutuna sarılarak bir süre ağladı. Akarsu’nun, anneannesi ile babaannesinin yanı sıra yakınları da sinir krizleri geçirdi. Anneanne Nazire Kökdemir, “Yavrum sen buraya yakışmıyorsun. Güzel dişlim” diyerek ağladı. Cenaze namazının kılınması sırasında imam, cemaate yönelik “Ailesinin isteğiyle Akarsu’nun cenazesi tekbir ve dualarla taşınsın. Alkış istemiyorlar” dedi.

GÖZYAŞLARI, YAĞMUR VE ISLAK ISLAK
Cenaze namazının kılınmasından sonra sanatçının tabutu bir süre omuzlarda taşınarak Amasra Belediyesi’nin cenaze aracına konuldu. Barış’ın posterlerinin açıldığı kortejde yer alan vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği “Islak Islak” şarkısını söylediler ve Barış toprağa verilirken yağmur başladı.
Barış Akarsu'nun minik hayranları, Barış'ın çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği Amasra sahillerinde yas tuttu.

Amasra’daki vatandaşlar, gözyaşları içinde yol kenarında uzun koridorlar oluşturarak cenaze aracına karanfiller attılar. Amasra Şehir Mezarlığı’na getirilen Akarsu’nun cenazesi, yaşanan izdiham nedeniyle zorlukla defnedilebildi.Barış'ın annesi Hatice Akarsu, kendisine yadigar kalan oğlunun kedisi Miço'ya sarılarak teselli bulmaya çalıştı.
Akarsu’nun annesi, oğlunun mezarına kürekle toprak attı. Babası da elindeki çiçekten koparttığı yaprakları mezarın içine bıraktı. Sanatçının mezarlığına gelen çok sayıda seveni dua etti. Anneannesi ve dedesiyle büyüyen Barış, dedesinin yanına gömüldü.

YOĞUN BAKIM FOTOĞRAFLARINA SORUŞTURMA
Bu arada Barış Akarsu’nun Özel Bodrum Hastanesi’nde yoğun bakım yatağında çekilen fotoğrafları ile ilgili soruşturma başlatıldı. Akarsu’nun komadaki halini gösteren fotoğrafların bazı yayın kuruluşlarında yer alması üzerine Özel Bodrum Hastanesi yönetimi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, hastanede parmak izi aldı ve güvenlik kamerası görüntülerine de el konuldu. Jandarma ekiplerinin yoğun bakıma girenlerin kimliklerini belirlediği de öğrenildi.
Hastane yönetimi fotoğrafları çekenin kendi personelleri çıkması durumunda bu kişinin derhal işten çıkartılacağını açıkladı.
Bodrum Torbalı’da meydana gelen kazada Barış Akarsu’nun iki arkadaşı da ölmüştü.
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 18:51

Benzer Konular

18 Kasım 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
18 Aralık 2013 / Misafir Cevaplanmış
13 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
27 Ekim 2015 / Misafir Soru-Cevap
20 Mayıs 2014 / Bia Turizm