| | #1 (mesaj-linki) | |
| Azeri Atasözleri Azeri atasözleri
Alinti ' Vikipedi | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azeri Atasözleri
bı tanede ben yazayım.. *yaxsı(yahsı) at özüne(kensine) kamçı vurdurmaz *meşe(orman) çakalsız olmaz | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azeri Atasözleriuşah öz atasını hamıdan güçlü biler men yanıram min cana mincan yanmır bır cana allah camışa genet vermesin beheyre deyipler heyir danış deyip gedesen gelmiyesen kör köre kör demese körün barğı çattıyar yap menim için örgen özün için gün istisi ısıtmasa akşam istisi heç ısıtmaz yap menim için örgen özün için keçel aynaya bahar özgahısını başkasına yahar | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azeri Atasözleri • Bədii əsərin ömrü onun xalq tərəfindən bəyənilməsindən asılıdır. Sanat eserinin ömrü onun halk tarafından beğenilmesine bağlıdır. S. Vurğun • Kişi bir sənəti bilər xalis • Çoxuna meyl edən qalar naqis Kişi bir mesleği biler halis Çokuna meyleden kalar nakıs. Seyid Əzim • Axmaqlarla oturub-durmaqdansa, kitabla tənha oturmaq yaxşıdır. Kitapla başbaşa kalmak abdallarla konuşmaktan daha iyi. Q. Zakir • Bilik öyrənməyi ar bilən hər kəs • Dünyada mərifət qazana bilməz. Bilim öğrenmeyi ar bilen herkes Dünyada marifet kazana bilmez. Nizami • Bir elm öyrənmək istədikdə sən • Çalış ki, hər şeyi kamil biləsən • Kamil bir palançı olsa da insan • Yaxşıdır yarımçıq papaqçılıqdan. Bir bilim öğrenmek istedikte sen Çalış ki, her şeyi kamil bilesen Kamil bir palancı olsa da insan İyidir yarımçık şapkacılıktan. Nizami • Dünyada nə qədər kitab var belə • Çalışıb əlləşib gətirdim ələ • Oxudum, oxudum, sonra da vardım • Hər gizli xəznədən bir dürr çıxardım. Dünyada ne kadar kitap var bele Çalışıp vuruşup getirdim ele Okudum, okudum, sonra da vardım Her gizli hazneden bir dür çıkardm. Nizami • Elmi bələkdən qəbrədək öyrənmək lazımdır. Bilimi kundaktan mezara kadar öğrenmek gerekir. Sədi • Bu günü daha yaxşı görmək üçün keçmişi bilməliyik. Bugünü daha iyi görmek için geçmişimizi bilmeliyiz. Ömər Xəyyam • Yarat bir əsər ki, adın ucalsın • Sən ölüb gedərkən yerində qalsın Yarat bir eser ki, adın yücelsin Sen ölüp giderken yerinde kalsın. Ə. Cami • Lazım olan bir sənəti axtar sən • Veyil-veyil dolanmaq çox yamandır. • Lazım olan bir sənəti tapdınmı • Möhkəm yapış, əldən vermə, amandır. Lazım olan bir mesleği ara sen Sergerdanca dolaşmak çok yamandır Lazım olan bir mesleği buldunmu Sıkıca tut, elden verme, amandır. Ə. Cami • Hər millətin tərəqqisi və fəaliyyətinin başlıca amili elm və əxlaqdır. Herbir milletin refahı ve faaliyetinin en önemli faktörü bilim ve ahlaktır. A. Şaiq • Gil qabın möhkəmliyini səsi ilə yoxlayan kimi, insanı da ağzından çıxan söz ilə yoxlayırlar. Kil kabın sertliğini sesi ile sınayan gibi, insanı da ağzından çıkan sözle sınarlar. Əbül Fərəc • Amal uğrunda ölmək-əbədi yaşamaqdır. Amal uğruna ölmek- ebedi yaşamak demek. Ş. M. Xiyabani | |
|
![]() |
| Etiketler |
| Yok |
| azerice atasozleri, |
Azeri Atasözleri Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dayirman - Atmosfer (Azeri Rap - Full Albüm) | Blue Blood | Underground Albümler | 12 | 24-07-2008 18:11 |
| Azeri Alfabesi | KisukE UraharA | Azerbaycan | 0 | 04-06-2008 22:43 |
| Azeri Kardeşlerimizin Ağzından Fenerbahçemizin Chelsea Zaferi | Requiem | YouTube'dan Seçmeler | 1 | 07-04-2008 09:59 |
| Japon Atasözleri | DefectEd | Japon Dili ve Edebiyatı | 8 | 25-02-2008 02:02 |
| Annem (Şiir - Azeri) | MYDMR | YouTube'dan Seçmeler | 0 | 11-01-2008 20:16 |