Arama

Ragnarok Online

Güncelleme: 11 Temmuz 2013 Gösterim: 5.765 Cevap: 0
DeaThShoW - avatarı
DeaThShoW
Ziyaretçi
5 Ağustos 2007       Mesaj #1
DeaThShoW - avatarı
Ziyaretçi
FRP oyunu Ragnarok Online, Ragnarok Online oyun özellikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Tanıtım:

Ultima Online, Knight Online, Silkroad Online gibi fantastik macera oyunlarından hoşlanan ve farklı oyunlar arayışında olan biri iseniz Ragnarok Online tam size göre.

Ragnarok, ismi İskandinav mitolojisinde "Son gün" anlamına gelen bir FRP oyunudur. Ragnarok Online binlerce insan tarafından aynı anda oynanabilmektedir ve oyundaki Dünya siz oynasanız da oynamasanız da sürekli değişmektedir. İşte bu yüzden her an birsürü keşfedilmeyi bekleyen canlı veya cansız varlıklar sizi bekliyor olacaktır. Oyunun dışında, Japonya'da 26 bölümden oluşan anime serisi çıkmıştır.

Son zamanlarda oyuncu kitlesi tüm Dünya çapında hızla artışta olan ve oynayanları tarafından çok beğenilen bu oyun, diğer ünlü FRP oyunlarına göre nispeten daha az bir sistemle de iyi oynanabiliyor. Oyunun Türkçe dil seçeneğinin bulunması da cabası. İndirdiğinize pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz. Oyunu indirmek yerine üretici sitesinden CD’sini de sipariş edebilirsiniz.

Türkiye'den oyunu oynamak isteyenler (Bu resmi sunucudur) euRO-RO, yani ‘European Ragnarok Online’ sunucusuna kayıt olmalılar.(Bu sunucu, diğer tüm resmi sunucular gibi ücretlidir.) Oyunun 15 farklı resmi sunucusu vardır. Bunlar; Kore, Uluslararası, Japonya, Tayvan-HongKong, Tayland, Çin, Filipinler, Endonezya, Singapur-Malezya, Avrupa, Hindistan, Brezilya, Avustralya-Yeni Zellanda, Rusya ve İspanya-Güney Amerika sunucularıdır. Bizi ilgilendiren sunucu tabiî ki Avrupa sunucusu euRO-RO.

DipNot: Oyuna açıklamasında ücretsiz denildi, bunu da açıklayalım; oyun ücretsizdir fakat oyunun kendi resmi sunucuları ve bazı belli başlı, kaliteli sunucular ücretlidir. Oyununuzu geliştirdiğiniz zaman dilerseniz daha fazla eğlence için bu sunuculara geçebilirsiniz. Ayrıca euRO-RO sunucusu size 7 gün ücretsiz oynama imkanı sunar. ) Ama ücretsiz sunucular da vardır, bunlardan bazıları da ücretli sunucuları aratmamaktadır.

Karakterinizin özelliklerini belirtecek statlar vardır. Bunlar: STR (Strength) yani güç; saldırı gücünüzü ve taşıyabileceğiniz en yüksek ağırlığı etkiler. AGI (Agility) yani çeviklik; saldırı ve kaçış hızınızı etkiler. VIT (Vitality) yani dayanma gücü; HP miktarınızı, aldığınız hasarı (sihir olmadan), HP iyileşme hızınızı etkiler. INT (Intelligence) yani zekâ; büyüyle saldırı gücünüzü ve sihirsel yetenekleri iyileştirmeyi etkiler. DEX (Dexterity) yani ustalık; dikkat oranı ve silah hasarını etkiler. LUK (Luck) yani şans; kritik atak oranını ve mükemmel kaçışı etkiler.

HP (Hit Point) ve SP (Spell Point) olarak karakterinizin 2 sağlığı vardır. HP dayanıklılığı, SP ise büyü yapabilmeyi ifade eder. HP ve SP miktarınızı sol üstte bulunan Temel Bilgi penceresinden ya da karakterinizin altında gözüken 2 çubuktan görebilirsiniz (HP için yeşil, SP için mavi çubuk).

Oyuna başladığınızda Novice (Çaylak) olarak başlarsınız. 10 meslek seviyesi boyunca, oyun içinde temel yapacağınız pasif yetenekleri alırsınız. 10 seviyenin sonunda, mesleğinize karar verirsiniz. Oyunda 6 temel meslek vardır. Bunlar: Archer (Okçu), Acolyte (Rahip Yardımcısı), Merchant (Tüccar), Mage (Büyücü), Swordman (Kılıçlı Muharip) ve Thief (Hırsız). Herhangi birini seçip meslek seviyesi 40 ya da üzeri olduğunuzda 2. mesleklere geçiş yapabilirsiniz. Seçtiğiniz mesleğe göre dallara ayrılırsınız:

Archer (Okçu) iseniz: Bard (Ozan) [Bay], Dancer (Dansör) [Bayan] veya Hunter (Avcı),

Acolyte (Rahip Yardımcısı) iseniz: Priest (Rahip) veya Monk (Keşiş),

Merchant (Tüccar) iseniz: BlackSmith (Demirci) veya Alchemist (Kimyager),

Mage(Büyücü) iseniz: Wizard (Sihirbaz) veya Sage (Bilge),

Swordman (Kılıçlı Muharip) iseniz: Knight (Şövalye) veya Crusader (Haçlı),

Thief (Hırsız) iseniz: Assassin (Suikastçi) veya Rogue (Serseri) ' yi 2. meslek olarak seçebilirsiniz.

Seviyeniz 99 olunca, gelişmiş mesleklere geçebilirsiniz. Gelişmiş meslekler normal mesleklerin kendi yetenekleri dışında daha güçlü yeteneklere sahiptirler ve HP/SP'leri %30 daha fazladır.

Üretici sitesinden forum aracılığı ile diğer oyuncularla tanışabilir, sorularınıza cevap bulabilir ve ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Sürüm : Ep:10.3 Noghalt Full
Boyut : 1 Gb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Dil : Türkçe
İşletim Sistemi : Windows (Tümü)
Üretici Firma : euRO: European Ragnarok Online
Eklenme Tarihi : 09-01-2007


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen nötrino; 11 Temmuz 2013 18:09 Sebep: Mesaj düzeni!

Benzer Konular

11 Ağustos 2011 / CrasHofCinneT Taslak Konular
1 Eylül 2012 / hrkN Oyunlar