Arama

Prof. Dr. Semra Kahraman

Güncelleme: 25 Mart 2011 Gösterim: 7.162 Cevap: 0
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
25 Mart 2011       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Prof. Dr. Semra Kahraman

Sponsorlu Bağlantılar

semra kahraman 8



Prof. Dr. Semra Kahraman 1959 yılında Bayburt'un Kitre köyünde doğmuştur,Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1981 yılında mezun olmuş ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını 1989 yılında tamamlamıştır. 1991 yılında Norveç’te Oslo Üniversitesi ve Haugesund Fertility Center’da 1 yıl süre ile IVF konusunda çalışmalar yapmış ve 1993 yılında Ankara’da Sevgi Hastanesi IVF Merkezi’ni kurmuştur. 1994 yılında AÜTF Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan doçentlik unvanını almıştır.

Türkiye’de ilk kez ICSI tekniğini uygulamış ve ilk gebelikleri elde etmiştir. 1996–1997 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde sırayla Cornell Medical Center ve Reproductive Genetics Institute’de çalışmalarda bulunmuştur. Embriyo dondurma teknikleri ve preimplantasyon genetik tanı yöntemlerinin ülkemizdeki ilk uygulayıcısı olmuş ve ilk gebelikleri elde etmiştir. 2000 yılında İstanbul’da Memorial Hastanesi IVF ve Üreme Genetiği merkezini kurmuştur. 2003 yılında embriyonik kök hücre çalışmalarını Türkiye’de ilk kez başlatarak, 11 adet uluslararası kayıtlı embriyonik kök hücre dizisinin eldesini sağlamıştır. 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum anabilim Dalı’nda Profesörlük unvanını almıştır.

Preimplantasyon Genetik Tanı International Society (PGDIS) kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesidir. Reproductive Biomedicine Online (RBMOnline) Dergisi editorial board’unda yer almakta, Human Reproduction, Fertility-Sterility ve RBMOnline dergilerinde bilimsel hakemlik yapmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında birçok bilimsel kuruluş üyesidir. 2008 yılında Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM) tarafından Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülü ile ödüllendirilmiştir. Basılmış 3 kitabı ve çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi mevcuttur. Halen çalışmakta olduğu İstanbul Memorial Hastanesi IVF Merkezi Sağlık Bakanlığı tarafından seçilmiş Eğitim Merkez’lerinden birisidir.




..:: Bayburt Forum ::..
Biyografi Konusu: Prof. Dr. Semra Kahraman nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

12 Temmuz 2009 / careless_WhispeR Sinema tr
14 Kasım 2011 / king nothing Türkiye'den
1 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Spor tr
13 Ağustos 2015 / Hera Spor tr