Windows Live Mesh (Resimli Anlatım) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > Diğer MSN Messenger Programları
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 04-12-2008   #1 (mesaj-linki)
AngelFRANTIX - avatarı
Windows Live Mesh (Resimli Anlatım)

Windows Live Mesh (Resimli Anlatım)

Windows Live Mesh hizmetine erişmek için tıklayınız.

Microsoft'un yeni Live Mesh programının beta sürümünü sizler için inceledik. Live Mesh'in ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için fotodersimize katılın.

Yazılım devi Microsoft'un yeni Windows Live özelliği Mesh ile bilgisayarlarınıza ve mobil cihazlarınıza kolayca bağlanabilir, dosyalarınıza ve bilgisayarınıza istediğiniz an erişebilirsiniz. Henüz beta sürümü olduğu için bazı hatalara sahip olan Windows Live Mesh'i, tam sürümü çıkmadan önce denemenizi tavsiye ediyoruz.

Öncelikle www.mesh.com adresine girip Sign In butonuna basıyoruz.

Karşımıza tanıdık bir giriş sayfası çıkıyor. Buraya Windows Live ID'mizi giriyoruz.

Login olduktan sonra karşımıza Silverlight kullanılarak hazırlanmış böyle bir sayfa çıkıyor. Buradan Live Desktop'ı seçerek Connect butonuna basıyoruz.

Artık bize ait online masaüstündeyiz. Create New Folder'ı tıklayarak yeni bir klasör yaratabiliriz. Geri dönmek için yukarıdaki Devices butonuna basıyoruz.

Devices sayfasındaki Add Device butonuna basarak, o an kullandığınız bilgisayarı da kendi Mesh ağınıza ekleyebiliyorsunuz.

Programı kurduktan sonra program üzerinden de Sign In oluyoruz.

Bilgisayarımızın Windows Live Mesh ağı üzerinde hangi isimle görüneceğini seçiyoruz.

Bilgisayarımız, artık Windows Live Mesh ağına bağlı. Hayırlı olsun.

Şimdi de Mesh masaüstünde yeni bir klasör açalım. Yukarıdan Desktop butonunu tıkladık ve Create New Folder'ı kullanarak yeni klasörümüzü oluşturduk.

Fotoğraflar isimli klasörümüzün içine dosya atmak için Upload File'ı tıklıyoruz ve dosyamızı seçiyoruz.

Upload etmek istediğimiz dosyamızı seçiyoruz ve yükleme anında başlıyor.

Yükleme tamamlandı. "Fotoğraflar" diye bir klasör açıp, içine neden .exe uzantılı dosya attınız diye sormayın, biz de bilmiyoruz.

Bağlanma işlemlerini Anıl'ın bilgisayarında da gerçekleştiriğimiz anda, Anıl isimli bilgisayar da ağımıza katılmış oldu. Anıl isimli bilgisayara bağlanmak için, o bilgisayarı seçip, altındaki Connect tuşuna basıyoruz.

Anıl'da böyle bir uyarı çıkıyor. Beta sürümü olduğu için henüz "seçimimi her zaman hatırla" tarzı bir seçenek bulunmuyor. Bu nedenle uzaktaki bir bilgisayara bağlanmak için mutlaka o bilgisayardan da "Allow" tuşuna basmamız gerekiyor.

Anıl'ın bilgisayarına girip, o bilgisayar üzerinde Paint ile çizim yaptık. Artık buna ne kadar çizim denebilirse...

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 30-12-2008   #2 (mesaj-linki)
SeRsErİ_kİsS
Cvp: Windows Live Mesh (Resimli Anlatım)

değişik ve zor bi msn biçimi
messenger ve ebuddy daha kolay
paylaşım için saol güzel anlatım olmuş
Eski 30-12-2008   #3 (mesaj-linki)
AngelFRANTIX - avatarı

Anlık ileti proğramı değildir bakınız;

Yazılım devi Microsoft'un yeni Windows Live özelliği Mesh ile bilgisayarlarınıza ve mobil cihazlarınıza kolayca bağlanabilir, dosyalarınıza ve bilgisayarınıza istediğiniz an erişebilirsiniz. Henüz beta sürümü olduğu için bazı hatalara sahip olan Windows Live Mesh'i, tam sürümü çıkmadan önce denemenizi tavsiye ediyoruz.
Eski 08-01-2009   #4 (mesaj-linki)

Teşekkürler.
Eski 16-01-2009   #5 (mesaj-linki)

teşekkürler AngelFRANTIX bunu biraz inceledim ancak güvensiz port (dış aygıtlar arasındaki kablo ile iletişimi sağlayan veri kanalı) açıyor. Eğer güçlü bir firewall (güvenlik duvarı) a sahip değilseniz ve bilgisayarınızda kredi kartı bilgileri çok özel belgeler bulunduruyorsanız bunu bir kez daha düşünün. Belki final sürümünde bu hataları onarırlar.
Eski 16-01-2009   #6 (mesaj-linki)
AngelFRANTIX - avatarı

Yapan firma microsoft olduğuna göre itibarını zedeleyecek herhangi bir kötü amaçlı yazılıma izin vereceğini sanmam. Şöyleki hiçbir kötü amaçlı yazılım uzmanı (hacker) bilgisayarlara kişisel saldırılarda bulunmaz. Hiç bir virüste siz izin vermeden bilgisayarınıza gelmez. İllaki bir dosya indirmeniz yazada zararlı kod içeren bir sayfaya ulaşmanız gerekiyor ki buda sizin hatanızdır. Microsoft'un siteleri temizdir.
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Windows Live Mesh (Resimli Anlatım) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Windows Live Messenger 8.5 FINAL (Windows Live Suite) NeutralizeR MSN Teknik Destek/Bilgiler 562 3 Gün Önce 00:15
Windows 98 Kurulumu (Resimli Anlatım) Blue Blood PC/Internet Teknik Destek 9 23-12-2008 13:16
Windows XP Kurulumu (Resimli Anlatım) DrAm3vLH PC/Internet Teknik Destek 13 12-11-2008 18:41
Windows Live Suite - Windows Live Messenger 8.5 Türkçe NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 253 06-11-2007 07:35
Messenger Air Live (Türkçe + Resimli Anlatım) NeutralizeR Diğer MSN Messenger Programları 6 29-08-2007 11:49