Arama

2012 Londra Olimpiyat Oyunları (Londra 2012 Yaz Olimpiyatları)

Güncelleme: 11 Haziran 2016 Gösterim: 7.869 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
27 Temmuz 2012       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
27 Temmuz 2012, Cuma

Londra Olimpiyatları başlıyor...

200'den fazla ülke, 10 binden fazla atletin yarıştığı Londra Olimpiyatları, bu sabah tüm ülke genelinde yapılacak özel bir etkinlikle başlıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Resmi adıyla XXX. Olimpiyat oyunları, resmen olimpiyat ateşinin yakılmasıyla başlayacak.
Bu olimpiyat olayının en keyifli yanlarından biri, Olimpiyat Meşalesi’nin şehirde dolaştırılması. Şehrin sokakları adeta panayıra dönüşüyor. Oyunlardan 64 gün önce, sıfır noktası Greenwich’den yola çıkan ve Britanya’yı dolaşan meşale, gong sesine 6 gün kala Londra’ya ulaştı. İlk gece Tower Bridge’de konakladı. Sonra şehrin sokaklarında dolaşmaya çıktı. Mesela haftasonu Hackney’deydi. Rengarenk bir konvoy eşliğinde nefis bir şovla taşındı sokaklar boyunca. Hava pırıl pırıldı, çoluk çocuk bölgenin ahalisi ortalığa döküldü. Unutmadan, meşaleyi yakan David Beckham’dı.
Bu olimpiyat oyunları ile birlikte Londra, 1908 ve 1948 yıllarında düzenlediği olimpiyatlardan sonra üçüncü olimpiyat oyunlarını düzenliyor olacak.
İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento binasının "Big Ben" adıyla bilinen saat kulesinin çanları, bu sabah saat 8:12'de olimpiyatların başladığını müjdelemek için üç dakika aralıksız çalacak.
Etkinlik, aslında bir sanat projesi.
İngiltere genelinde herkesin aynı saatte, herhangi bir zili çalması isteniyor. Bu sayede dünya rekoru kırılması olasılığı da var.
Dünya çapında dört milyar kişinin olimpiyat yayınlarını izlemesi bekleniyor. Açılış törenine ilişkin ayrıntılar ise sır gibi saklanıyor.
Olimpiyatlar için 200 bin kişi çalışıyor, güvenliğin sağlanması için ise 23 bin 500 kişi görev yapıyor. Medya ordusunun ise 20 bin kişiyi geçtiği tahmin ediliyor.
Olimpiyatlarda yarışacak sporcu sayısı ise 10 bin 500.
Başbakan David Cameron'a göre, 9 milyar sterline mal olan Olimpiyatlar'a ev sahipliği yapmanın ülke ekonomisine önümüzdeki dört yılda yapacağı katkı 13 milyar sterlini bulacak.

Londra olimpiyatlara hazır


İngiltere'nin başkenti Londra, üçünçü kez olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapıyor. Bu gece Türkiye saati ile 23:00'te yapılacak olan açılış töreniyle olimpiyatların resmen startı verilecek.
200'den fazla ülkeden 10 binden fazla sporcu madalya kazanabilmek için yarışacak.

26 ayrı oyun, 302 madalya


Londra 2012 Olimpiyatları’nda 26 spor dalında 302 altın madalya dağıtılacak. 205 ülkeden 10 bin 500 sporcu yarışacak. Oyunlar sırasında, havludan basketbol topuna tam 900 bin spor ekipmanının kullanılması öngörülüyor. Sporcular oyunlar sırasında tahminen 75 bin litre sıvı tüketecekmiş. (Londra’da yaz havası ortalama 20 derece) 17 gün sürecek oyunları tüm dünyada 4 milyardan fazla insanın izlemesi bekleniyor. Olimpiyat oyunları için 70 bin gönüllü çalışmış. Sadece Boyle’un ekibinde 20 bin kişi var.

Olimpiyat Stadyumu



The gate

Olimpiyat Stadyumu 108 bin 500 metrekare alana kuruldu. İnşaatında 10 bin ton çelik kullanılmış. Devasa nefis bir yapı.
Oyunların önemli bölümü Olimpiyat Stadyumu’nda olacak. Ancak Londra 2012’nin tek sahnesi burası değil. Excel, Greenwich Park, Parlamento’nun yanıbaşındaki Horse Guards Parade, Wembley Arena, St James Park, Millennium Stadium ve elbette Londra sokakları da bu muhteşem şova sahne olacak.

Olimpiyatlar için son hazırlıklar da tamamlandı, gözler resmi açılış törenine çevrildi.
Londra 2012 Olimpiyatları'nda muhteşem bir açılış töreni yapılacak. 80 bine yakın seyircinin stadyumdan, 1 milyar insanın da televizyondan takip etmesi beklenen açılış töreninde Boyle, adeta gövde gösterisi yapacak. Olimpiyat Stadı’nın içine küçük bir İngiliz köyü kurulurken, gösterinin içinde inek, keçi, at, koyun gibi hayvanlarla gösteri iyice gerçek bir hâle büründürülecek. Bununla birlikte açılışta 10 bin gönüllü görev yapacak.
Türkiye Saati ile 23.00′de resmen açılacak olan 2012 Londra Olimpiyatları'nın sanat yönetmenliğini 8 dalda Oscar kazanan "Slumdog Milyoner" filminin yönetmeni Danny Boyle’un yaptığı açılış töreninde, Olimpiyat Stadı’nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek, kaz, tavuk gibi çiftlik hayvanlarının yer alacağı örnek bir İngiliz köyü kurulacak.
Manchester United taraftarı olan, Tour de France’ı seven ve tenis oynayan Boyle, kendini pek spor meraklısı olarak tanımlamıyor. Bu nedenle açılış için biraz daha fantastik şeyler düşünmüş. Ana temasını Shakespeare’den ilham aldığı seremoni için çiftlikleri, hayvanları, işçi sınıfı, hatta bulutlarıyla bir Britanya sahnesi tasarlamış. 27 milyon pounda mal olan (toplam bütçenin neredeyse üçte biri) açılış partisinde müziklerse Clash’den, EastEnders ve Coronation Street’in soundtracklerinden seçilmiş. Londra 2012’nin resmi yayıncısı BBC. Tüm dünyaya BBC’nin yayınlayacağı dev partide kapılar Londra saatiyle 20.00 sularında açılacak. Seramoniyse, dev bir gongun çalınması ve bir Shakespeare sonatının okunmasıyla saat 21.00’de başlayacak. Gece 00.30’da da sona erecek.
Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kişinin izlemesinin beklendiği açılış töreninde 10 bin gönüllü görev yapacak.
27 milyon Sterlin harcanan bu olimpiyat oyunlarında efsanevi müzik grubu Beatles’in üyesi Paul McCartney’nin de aralarında bulunduğu ünlü sanatçılar sahne alcak.
Açılış töreni katılımcı ülkelerle beraber olimpiyat ateşinin yanması ile başlayacak.

Londra 2012 açılış seremonisi bugün yapılacak.


Açılış töreni bugün saat 23.00’de başlayacak ve TRT’den naklen yayınlanacak. Törenin yaklaşık 1.5 saat sürmesi bekleniyor. 27 milyon sterline mal olan açılış törenine 1 milyar kişi televizyondan, 80 bine yakın seyirci de stadyumdan tanıklık edecek. Hazırlanan gösteride içinde ineklerin, koyunların, atların olduğu küçük bir İngiliz kasabası canlandırılacak. Henüz açıklanmayan sürprizler ise merakla bekleniyor.
Olimpiyat Oyunları’nın son yıllarda en çok merak edilen detaylarından biri de açılış seremonileri. Özellikle Çin’de yapılan son olimpiyatlarda milyon dolarlık harcamalar, nefes kesen şovlar sonrası, Londra 2012’de de beklenti hayli arttı.
Sekiz Oscar kazanan Slumdog Millionaire isimli filmin yönetmeni Danny Boyle’ın direktörlüğünde hazırlanan seremoni Olimpiyat Oyunları’nı izleyenlerin nefeslerini kesecek.

Hayvanlar olacak.


80 bine yakın seyircinin stadyumdan, 1 milyar insanın da televizyondan takip etmesi beklenen açılış töreninde Boyle, adeta gövde gösterisi yapacak. Olimpiyat Stadı’nın içine küçük bir İngiliz köyü kurulurken, gösterinin içinde inek, keçi, at, koyun gibi hayvanlarla gösteri iyice gerçek bir hâle büründürülecek. Bununla birlikte açılışta 10 bin gönüllü görev yapacak.

Gösteri yarım saat kısaldı.


Gösteri, seyircilerin eve dönüşlerinde sıkıntı yaşamaması adına yarım saat kadar kısaltıldı. 27 milyon sterlin harcananan gösteri öncesi Boyle, özel set ekibi getirmek istemiş ancak artan maliyet nedeniyle veto yemişti. Kamera yerleşiminde de Olimpiyat Yayın Sistemi’yle sorun yaşayan Boyle, gösterinin kısaltılmasını talep etmişti.

Orbit’ten nefis manzara...


2012 Londra Olimpiyatları’nın yapılacağı Olimpik Park’a girişte ziyaretçileri dev kırmızı bir “yörünge” karşılıyor.
Gri bulutların altındaki Olimpiyat Stadı'nın beyaz gövdesine metalik kırmızı iri cüssesiyle Anish Kapoor imzalı bir heykel eşlik ediyor. Londra 2012 Olimpiyatları için tasarlanan ve The Orbit adını taşıyan heykelin Babil Kulesi’ni çağrıştırdığı söylendi. Garip ve vasat olduğunu düşünenler kadar, “kamusal sanatın en görkemli örneklerinden biri” diyenler de var. İçinde bir restoranı da olan kuleyi İngiliz heykeltıraş Anish Kapoor tasarladı. 115 metre yüksekliğindeki çelik kule, olimpiyat parkında yer alıyor.
New York’taki özgürlük heykelinden 22 metre daha uzun olan kuleye asansör ya da spiral şeklindeki merdivenle çıkılyor.
19 bin litre kırmızı boyayla boyanan çelik kuleyi, günde 5 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
The ArcelorMittal Orbit, Anish Kapoor
Ad:  Olympic_Orbit.jpg
Gösterim: 489
Boyut:  51.1 KB

Ad:  orbit4.jpg
Gösterim: 780
Boyut:  269.4 KB

8.8 milyon bilet satıldı.


Olimpiyat Oyunları için satışa çıkarılan 8,8 milyon biletin tamamına yakını tükenirken, gösterilen ilgi yetkilileri sevindirdi

4 bin ekstra sefer


Oyunlar sırasında ulaşımın aksamaması için milyonlarca sterlin yatırım yapan İngiliz hükümeti, 4 bin ekstra tren seferi koydu.

Maskotlar şehri geziyor.

Londra, oyunların maskotu Mandeville ve Wenlock’un maketleriyle süslenirken olimpiyat meşalesi kentte dolaştırılıyor.
Ad:  2012-olympic-mascot-designs.jpg
Gösterim: 720
Boyut:  95.8 KB

Olimpiyatların organizatörleri, ‘Wenlock’ ve ‘Mandeville’ adlı iki çizgi film animasyon karakterini 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için maskot olarak belirledi.
Çocukların ve gençlerin hedef kitle olarak seçildiği maskotlarla olimpiyatların ve paralimpik oyunların tarihi anlatılacak. Karakterlerin isimleri için, 19. yüzyılda spor oyunlarına evsahipliği yapan Shropshire şehrinin "Much Wenlock" köyü ile paralimpik oyunların doğduğu bölge olan Buckinghamshire'daki "Stoke Mandeville" hastanesinin adından esinlenildi.
Bu arada, olimpiyatlar için belirlenen her iki çizgi karakter için de internetteki sosyal iletişim ağları olan Facebook ve Twitter'da sayfalar açılacak.
Wenlock’un bileğindeki bilezikler dostluk halkaları ve olimpiyat halkalarındaki 5 rengi temsil ediyor. Başındaki ışık için ise Londra’daki siyah taksilerin ışıklarından esinlenildi. 3 nokta ise başarılı sporcuların madalyalarını aldığı podyumu temsil ediyor.
1948 Londra Olimpiyat Oyunları’nın açılış seremonisinin yapıldığı günde Stoke Mandeville’de Ludwig Guttmann, yaralı 2. Dünya Savaşı askerleri için spor yarışları düzenledi. Mandeville’in başındaki üç boynuz paralimpik amblemin 3 bölümünü temsil ediyor. Başındaki ışıklar için ise Wenlock’da olduğu gibi Londra’daki siyah taksilerin ışıklarından esinlenildi.

Muhammed Ali, ünlüleri buluşturdu.


Efsane boksör Muhammed Ali’nin onuruna Victoria ve Albert Müzesi’nde düzenlenen galaya, birçok ünlü isim katıldı.

Londra Olimpiyatları Türkiye için öncekilerden farklı...


Türkiye bu en büyük spor organizasyonuna tarihindeki en fazla branş ve en kalabalık sporcu kafilesiyle katılıyor. Tam 114 türk sporcu madalya için ter dökecek.Türk bayan voleybol ve basketbol takımları da ilk defa Olimpiyat Oyunları’nda yer alacak. Kızlar sayesinde takımdaki kadın sporcu sayısı tarihinde ilk kez erkek sporcuları aşmış.
Türkiye, malumunuz olimpiyatlarda bugüne kadar pek önemli başarılar elde etmiş bir ülke değil. Güreş, halter gibi spor dallarındaki başarılarımızın dışında pek dişe dokunur bir şey yok. Ama bu yıl kızlar geldi. Türkiye A Bayan Milli Voleybol Takımı, Avrupa Kıta Elemeleri’nde karşılaştığı rakiplerin tamamını yenerek olimpiyat vizesi aldı. Filenin sultanları 28 Temmuz Cumartesi günü, ilk maçı Brezilya ile oynayacak. Türk Milli Bayan Basketbol takımı da bu yıl olimpiyatlarda. Yani Türkiye 50 yıl sonra ilk kez Olimpiyatlar’da takım sporlarında yarışacak.
Yüzücü Derya Büyükuncu da 6. defa olimpiyatlara katılarak bir rekora imza atıyor.
Açılış töreninde Türk kafilesinin bayrağını ise voleybolcu Neslihan Darnel taşıyacak.

Oruç tutmam’ diyen de var ‘Allah yardım eder’ diyen de


Olimpiyatların Ramazan ayına denk gelmesi, Londra’da yarışacak Müslüman atletleri ikiye böldü.
Ramazan ayı içinde olmamız, Olimpiyatlar’daki Müslüman sporcuların oyunlar sırasında oruç tutup tutmayacakları tartışmasını gündeme getirdi. Sporcuların bir kısmı, oyunlardan sonra oruç tutacaklarını açıklarken, bir kısmı da ‘seferi’ olduklarını vurguluyor. Ancak ne olursa olsun orucu bırakmayacağını söyleyenler de var:
- Muhammed Sbibi (İngiliz kürekçi): Ailemle oturup oruç tutmamam yönünde karar verdik.
- M. Abu Drais (Ürdünlü atlet): Antrenmanlara oruçlu başladım ama çok zor olacağını görüp vazgeçtim.
- Yassine Bounou (Faslı kaleci): Oruç tutma mecburiyetimiz var. Maç günleri Allah bize yardım eder.

9 atlet dopingli


Uluslararası Atletizm Federasyonu 9 atlette doping bulunduğunu açıkladı. Londra Olimpiyat Oyunları’nda, 1500 metrenin madalya adaylarından biri olarak gösterilen Mariem Selsouli’nin doping yaptığı ortaya çıktı. 2012’nin ilk 6 ayında, 107 yasaklı madde kullanan atlete rastlanıldı. Bu atletler arasında olimpiyat kafilesinde bulunmayan milli atlet Meryem Erdoğan da bulunuyor.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 11 Haziran 2016 12:54
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Haziran 2016       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

2012 OLİMPİYAT ATEŞİ


Ad:  2012 Yaz Olimpiyatları-2.jpg
Gösterim: 613
Boyut:  70.9 KB
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) dün Singapur'daki toplantısında yapılan oylamada, Amerika Birleşik Devletleri'nde icat edilerek dünyaya yayılan beyzbol ve softbol sporları, 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları programından çıkarıldı.
Sponsorlu Bağlantılar

Geride bıraktığımız yıla damgasını vuran spor olayı şüphesiz olimpiyatlardı. İngiltere’nin başkenti Londra’da 27 Temmuz’da start alan köklü organizasyon, 12 Ağustos’a dek bir spor ziyafeti sundu. Dev organizasyon muhteşem açılış töreni ile hafızalara kazındı. Olimpiyat Stadı’nda, önce bir İngiliz köy hayatının canlandırıldığı ve ardından Sanayi Devrimi’nin sahnelendiği uzun soluklu bir gösteriyi de içeren açılış birçokları tarafından gelmiş geçmiş en iyi olimpiyat açılışı olarak nitelendirildi.

Olimpiyatlarda 204 ülkeden 10 bin 500 sporcu 26 spor dalında, 39 disiplinde mücadele etti. Başlangıcında olduğu gibi görkemli bir kapanış töreni ile sona eren oyunların sonunda ABD, 46’sı altın olmak üzere toplamda 104 madalya ile ilk sırayı aldı. Çin Halk Cumhuriyeti 88 madalya (38 altın) ile ikinci, Büyük Britanya ise 65 madalya (29 altın) ile üçüncü oldular.

Oyunlar birçok rekora da ev sahipliği yaptı. 8 spor dalında toplam 33 dünya, 78 olimpiyat rekoru kırıldı. Atletizmin merakla beklenen 100 ve 200 metre yarışlarında gözler rekortmen atlet Usain Bolt’un üzerindeydi. Jamaikalı sprinter kendisine ait rekorları tazeleyemese de yarışları kazandı, bayrak takımı ile birlikte de 4x100’de güldü. 36.84’lük derece ile yeni dünya rekoruna imzasını atan Jamaikalılar kendilerine ait rekoru geliştirdi.

Atletizmin parlayan yıldızlarından bir tanesi de ABD’li Allyson Felix oldu. 27 yaşındaki kadın atlet 200, 4x100 ve 4x400 metrelerde altın madalya kazandı. Felix, 4x100’de 40.82 koşan ve 1985’den beri kırılamayan dünya rekorunu kıran ABD bayrak takımının da parçasıydı. Öte yandan olimpiyatların ardından yine Londra’da Paralimpik Oyunları’nın heyecanı yaşandı. 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen organizasyon 164 ülkeden 4302 sporcu ile en geniş katılımlı paralimpik oyunlarına sahne olurken madalya sıralamasında Çin 231 madalya ile ilk sırayı aldı. İkincilik 102 madalya ile Rusya’nın, üçüncülük ise 120 madalya ile Büyük Britanya’nın oldu.

Londra Olimpiyat Oyunları’na 16 branşta toplam 114 sporcuyla katılan Türkiye, oyunları 2 altın, 2 gümüş ve 1 de bronz olmak üzere toplam 5 madalyayla kapadı.

Altın ve gümüş madalyalar tekvando ve atletizmden gelirken, tek bronz madalya ise güreşte alındı.

Türkiye’nin Londra’daki ilk altın madalyasını tekvandocu Servet Tazegül kazandırdı.

Atletizm kadınlar 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin, tarihi bir başarıya imza atıp, olimpiyat oyunları tarihinde Türkiye’ye atletizm dalında ilk altın madalya sevincini yaşatırken, aynı yarışta Gamze Bulut da gümüş madalyanın sahibi oldu.

Tekvando kadınlar 67 kiloda Nur Tatar, finalde kaybedip gümüş madalya alırken, Türkiye’nin olimpiyatlarda en başarılı olduğu branş olan güreşten ise Londra’da sadece 1 bronz madalya alınabildi.

Grekoromen güreş 120 kiloda Rıza Kayaalp, olimpiyat oyunlarını bronz madalyayla kapatırken, Türkiye de toplam 5 madalya elde etmiş oldu.

Türkiye’nin Londra’da madalya kazanan sporcuları şöyle:



Altın madalya


Aslı Çakır Alptekin (Atletizm kadınlar 1500 metre), Servet Tazegül (Tekvando erkekler 68 kilo)

Gümüş madalya


Gamze Bulut (Atletizm kadınlar 1500 metre), Nur Tatar (Tekvando kadınlar 67 kilo)

Bronz madalya


Rıza Kayaalp (Grekoromen güreş 120 kilo)

MsXLabs.org
-derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Haziran 2016       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

2012 Yaz Olimpiyatları


Msxlabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Londra 2012 Yaz Olimpiyatları logosu
Ad:  Londra_2012_logosu.png
Gösterim: 328
Boyut:  20.1 KB
  • Ev sahibi şehir: Londra, Birleşik Krallık
  • Resmî slogan:
  • Katılan ulus sayısı: 204
  • Katılan sporcu sayısı: 10.250
  • Karşılaşma sayısı: 26 spor dalında 300 karşılaşma
  • Açılış tarihi: 27 Temmuz 2012
  • Kapanış tarihi: 12 Ağustos 2012
  • Resmen açan:
  • Olimpiyat Ateşi'ni yakan:
  • Sporcu yemini eden:
  • Hakem yemini eden:
  • Olimpiyat stadyumu: Londra Olimpiyat Stadyumu
2012 Yaz Olimpiyatları, resmi adıyla XXX. Olimpiyat oyunları, 27 Temmuz-12 Ağustos 2012 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan yaz olimpiyatlarıdır.
Bu olimpiyat oyunları ile birlikte Londra, 1908 ve 1948 yıllarında düzenlediği olimpiyatlardan sonra üçüncü olimpiyat oyunlarını düzenlemiş olacak.

DEVAMI.>> https://www.msxlabs.org/forum/spor/504970-2012-londra-olimpiyat-oyunlari-londra-2012-yaz-olimpiyatlari-vikipedi.html
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

18 Ocak 2012 / HANDSOME Moda
27 Temmuz 2012 / Efulim Taslak Konular