Arama

Dünya Kentleri: Londra

Güncelleme: 12 Kasım 2014 Gösterim: 40.250 Cevap: 19
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Londra

Sponsorlu Bağlantılar
Londra, İngiltere'nin başkentidir. Eski Londra kenti olarak ayrı bir tüzel kimliğe sahip City of London ile 32 ilçeden oluşur. Nüfusu 7.200.000'dir. Km² 'ye 4.573 kişi düşmektedir.
Avrupa'da en fazla beyaz olmayan nüfusun yaşadığı şehirdir. Yaklaşık 250 değişik lisan konuşulmaktadır.
Yeşili bol olan bir şehirdir. Londra'da 143 adet kayıtlı park ve bahçe vardır.
Şehir merkezindeki ünlü Trafalgar Meydanı yer alır.

Londra, manchester, brighton, bournemouth, cambridge,
Şehir Bournemouth Brighton Cambridge Eastbourne Edinburgh Hastings Londra Oxford

Portsmouth Ramsgate
Dil okulu, sertifika, üniversite spacerLondra ...İngiltere’nin başkenti ve dünyanın en ilginç, multikültürel ve eğlenceli şehirlerinden biri olan Londra, şehir hayatının hareketliliğinin, renklerinin ve çeşitliliğinin tadına varmak isteyen öğrenciler için en ideal öğrenim mekanıdır.

Londra size her istediğinizi istediğiniz zaman yapmak gibi bir imkan sunar. Birçok yerde eğlence mekanları 24 saat açıktır. Bütün büyük şehirler gibi Londra’yi da birkaç cümleyle tanımlamak hemen hemen imkansızdır. Şehrin turistik merkezleri, finans merkezi, parlemento binasının ve kraliyet ailesine ait Buckingham sarayının bulunduğu bölgeler, Thames nehri, çeşitli ülkelerden gelip bu şehre yerleşmiş insanların ağırlıklı olduğu, yerel kültürlerin her sokak başı yansıtıldığı semtler , kültür ve sanat merkezleri ve diğer bölgeler birbirinden o kadar farklıdır ki, ancak uzun süre Londra’da yaşadıktan sonra bu şehri tanıdığınızı söyleyebilirsiniz.

Londra ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir nokta şehirdeki yabancıların fazlalaıgıdır. “Londra’da İngiliz bulamamak” bazı semtler için gerçeği fazlasıyla yansıtan bir espri konusudur. Bu kültürel prizmanın bir sonucu olarak Londralılar yabancılara karşı büyük ölçüde toleranslıdır. Bu şehre yerleşmiş yabancılar öğrenciler ya da turistlere kollarını açan Londra ve Londralılar, her gününüzü ayrı bir macera gibi yaşamanıza yardımcı olacaktır.


Neler Yapılır?
  • Dünyaca ünlü balmumundan heykellerin yer aldığı Madam Tussauds müzesinde aralarında Atatürk’un de bulunduğu ünlülerin birebir benzerleriyle resim çektirin.
  • Hyde Park’ta ata binmeyi, gölde deniz bisikletiyle ya da kayıkla dolaşmayı veya yalnızca çimenlerin üzerindeki sezlonglarda güneşlenmeyi deneyin.
  • Thames nehrindeki tekne turlarına katilin
  • Piccadilly meydanındaki yetenekli ressamlara portrenizi yaptırın
  • Covent Garden’daki sokak gösterilerini izleyin
  • Çin Mahallesi’ni mutlaka görün!
  • Oxford Street’te alışveriş yapın
  • Camden Town’da yeni ve ikinci el sıradışı kıyafetler satan mağazaları gezin, nehir kıyısında bir puba uğrayın
  • Eğer Türk yemeklerini özlediyseniz Türklerin yoğun olduğu mahallelere gidip alışveriş yapın, her aradığınızı bulacaksınız!
  • Yükseklik korkunuz yoksa mutlaka “Londan Eye” adı verilen dev dönmedolaba binip şehri 137 metre yükseklikten seyredin
  • İki katli üstü açık otobüslerle şehir türü yapın
  • Trafalgar meydanında kuşları besleyin
  • Buckingham sarayındaki geleneksel kıyafetli saray nöbetçilerini, Big Ben’in ihtişamını ve Londra’nin dünyaca ünlü müzelerini mutlaka görün
  • Londra’daki showlar dünyaca ünlüdür, birçok müzikal, tiyatro ve baleden size en uygununu seçip harika bir gece yaşayın
  • Yaz kış cıvıl cıvıl olan café, bar ve restoranlarda dünyadaki en ilginç şehirlerinden birinde olmanın tadını çıkarın
Londra Şehir İstatitikleriBölge: Greater London (Güney Ingiltere)
Nüfus: 7,387,900
Yüzölçümü: 4,699 kilometrekare
Cinsiyet dağılımı: Erkek %55 Kadın %46.2
Ortalama yaş: 40.6
Öğrenci nüfusu: %8
Turizm: 2000 yılı istatistiklerine göre en popüler 1. şehir
Havaalani: 5 uluslararası havaalanı; Heatrow, Gatwick, Stansted, Luton, London City
Ocak ayı ortalama hava sıcaklığı: 6 ºC
Temmuz ayı ortalama hava sıcaklığı: 22 ºC Londra İklimi: dendiğinde çoğumuzun aklına her daim yağmurlu ve sisli bir hava gelir. Bu önyargı ne yazık ki büyük ölçüde doğrudur. Sisten göz gözü görmeyen caddeler daha çok eski zamanlarin, mesela Oliver Twist'in yaşadığı zamanın Londra’si yüzünden nam salmış olsa da, İngiltere’nın yıl boyu yağmurlu olduğu şu götürmez bir gerçektir. İngiltere’nin havası aynı zamanda oldukça değişken ve güvenilmezdir. Yaz aylarında soğuktan titreyebilirsiniz, ya da kışın ortası gayet ılılmlı bir havanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu hava konusu, İngilizler için tam bir “ice breaker”dir. “Buz kırıcı” olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz bu terim, birbirini tanımayan insanların konuşmaya başlamasını sağlayan konulardan bahsetmek için kullanılır. Duruma göre havanın ne kadar güzel ya da ne kdar kötü olduğundan uzun uzun bahseden iki kişi görürseniz bilinki onlar İngiliz’dir. Hele hele bu iki kişi kuyrukta bekliyorsa hiç şüpheniz olmasın. Çünkü İngiliz’lerin ikinci ayırt edici özelliği de ne kadar uzun olursa olsun hiç sıkılmadan ve şikayet etmeden düzenli bir şekilde kuyrukta beklemektir!
İngiltere özellikle Türkiye ile kıyasladığımızda çok geniş bir yüzölçümüne sahip değildir. Bu nedenle iklim de çoğu yerde aşağı yukarı aynı seyreder. İskoçya ve Manchester , Liverpool gibi İngiltere’nin kuzeyindeki şehirlerde havanın çok daha sert ve soğuk olduğunu yine de aklınızda bulundurmanızda yarar var. Londra’da ise yıl boyunca daha ılıman bir iklim hakimdir. Havalar çoğu zaman önceden tahmin edilmez bir nitelik taşır bu yüzden bavulunuzu hazırlarken bir şemsiye ve yağmurluğun yanında yazlık kıyafetlerinizi de almanızda yarar var. Yaz aylarında sıcaklık ortalama olarak 20ºC civarında seyreder, kışın ise 5ºC ye kadar düşer ama böyle harika bir şehirde yazın olduğu gibi kışın da tadını çıkarmak sizin elinizde!

Konaklama:İngiltere’de öğrencilere sunulan en avantajlı konaklama opsiyonu aile yanı konaklamadır. Aile yanı konaklamada öğrenci gittiği okulla anlaşmalı ve sağlam referanslara sahip bir İngiliz ailenin evinde kendine ait konforlu bir odada kalir. İsteğe göre tam pansiyon ya da yarım pansiyon olarak yapılabilecek bu düzenleme okulda öğrendiklerinizi her gün düzenli olarak pratik yapmanıza ve ülkenin kültürünü gözlemlemenize olanak tanır. Daha pahalı fakat size daha fazla özgürlük olanağı tanıyacak bir diger seçenek ise öğrenci yurtlarında kalmaktır. Aile yanı konaklamada kendi odanıza sahip olursunuz, yurtlarda ise genellikle odanızı bir ya da birkaç öğrenciyle paylaşmak durumundasınız.

İngiltere’de uzun dönem kalan bir çok öğrencinin tercihi “shared house” denilen evlerdir. Oda kirası ve faturaların bir bölümünü ödeyerek mutfağı ve banyoyu evde kalan diğer kişilerle paylaşırsınız. Eğer daha fazla bağımsızlık ve konfor istiyorsanız tanıdığınız arkadaşlarınızla ortaklaşa ya da kendinize ait bir apartman dairesi ya da ev kiralayabilirsiniz. İngiltere’de genelde 6 aydan kısa süreli kontrat mümkün değildir. Ev sahibi 1 ya da 1,5 aylık kira bedelini depozit olarak peşinen ister ve evden ayrılırken herhangi bir zarar ya da eksiklik bulursa bu paranın bir kısmını tutma hakkına sahiptir.
UlaşımLondra’ya bağlı birçok uluslararası havaalanı içinde en önemlileri ve Türkiye’den gelen uçakların düzenli olarak iniş yaptıklarının başında Heatrow, Gatwick ve Londra’nin oldukça dışında olan Stansted gelir.

Heatrow ve Gatwick havaalanlarından metro, tren ya da otobüsle, Stansted’ten ise kara ulaşımıyla güvenli ve hızlı bir şekilde şehrin istediğiniz bölgesine ulaşabilirsiniz. Londra’da şehir içi ulaşım için birçok seçenek mevuttur. En eski metro sistemi olma özelliğini taşıyan Londra metrosunu ilk kullandığınızda şaşırabilirsiniz. Çoğu yerde trenler oldukça eski ve bakımsız görünür. Ama metro 2 dakikada bir gelen trenleri ve şehrin çok büyük mesafelerini kapsayan demiryolu ağı sayesinde gayet iyi işler ve şehrin ulaşım sorununu neredeyse tek başına çözer.

Londra aynı zamanda filmlerde, kitaplarda ve kartpostallarda gördüğümüz iki katlı kırmızı renkli otobüslerini şehir halkının hizmetine sunar. Şehrin dışındaki semtlere genellikle trenler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Tüm büyük şehirler gibi Londra’nin da araba sahibi olmak için çok uygun bir yer olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle şehrin görülmeye değer yerlerindeki otoparklarda boş yer bulmak zor olduğu gibi ücretlerde oldukça yüksektir. Toplu taşıma araçlarının bu kadar sistematik ve düzenli işlediği bir şehirde özel araç sahibi olmak isterseniz trafik sıkışıklığını ve stresini göze almalısınız zira son zamanlarda trafik Londra’da öyle büyük bir sorun haline geldi ki, yetkililer şehir merkezindeki bazı sokaklarda yoğun saatlerde giren sürücülerden ücret talep etmeyi düşünüyor
Son düzenleyen asla_asla_deme; 27 Aralık 2008 16:11 Sebep: Kırık Link
nazlisu - avatarı
nazlisu
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #2
nazlisu - avatarı
Ziyaretçi
TARİHÇE
kuleDünyanın en ünlü kraliyetinin başkenti, dünya borsalarının en önemli merkezlerinden biri ve Avrupa gençliğinin gözdesi, tezatlar şehri Londra.
Sponsorlu Bağlantılar
Farklı tatlar ve farklı insanlarla beraber olmak isteyenlerin Avrupa'daki birinci tercihi senelerden beri hep Londra oldu. Sebepsiz yere değil; 2000 yıl önce bir kaç bin kişilik bir Roma şehri olarak kurulan Londra bugün yedi milyonlar insanın yaşadığı, her yıl milyonlarcasının ziyaret ettiği kozmopolit bir şehir.
Türkçe ve Türkler dahil pek çok dilin konuşulup pek çok milletin beraber yaşadığı bir dünya şehri.


Kraliyetin merkezi:
Londra, yüzyıllardır İngiliz Kraliyet ailesine başkentlik yapmış bir şehir olmasından ötürü bugün Kraliyet hazinelerinin en önemlilerine de ev sahipliği yapmaktadır. Kraliçe'nin evi olan Bukingham Sarayı'nın (Ağustos-Ekim ayları arası kısmen ziyarete açık) yanısıra Kraliyet hazinelerinin sergilendiği London Tower, Lady Diana'nın evi Kensington Palace şehrin Kraliyet ile ilgili bir kaç tacından bir kaçı sadece.

tiyatroKültür Şehri:
Londra dünyanın en önemli sanat eserlerini ve tarih kalınıtlarına ev
sahipliği yapan bir kültür kenti aynı zamanda. Klasik resimlerin sergilendiği Tate Gallery, bu yıl açılmış olan modern sanat eserlerinin sergilendiği Tate Gallery Of Modern Arts ve National Gallery eşsiz tabloları ile ziyaretçileri büyülerken British Museum Türkiye dahil pek çok ülkeden gelmiş olan tarihi eserleri ile hergün binlerce misafirini büyülemeye devam ediyor.

Sadece bu kadar da değil; Londra New York'tan sonra dünyanın
en önemli müzikaller şehri. Cats, Phantom Of The Opera, Chicago
ve sayıları otuzu aşan, her yaşa (ve İngilizce bilmeyenlere dahi)
hitap eden müzikaller Londra'nın geceleirnde bir kültür rüzgarı estiriyor. Ama dikkat; son dakikada bilet bulmak nerdeyse imkansız.

Çağdaş müzikallerin yanı sıra Shakspeare meraklıları için şehrin güney yakasında döneminin en önemli oyunlarının sergilendiği (ve yaz aylarında halen sergilenmekte olduğu) tiyatroya bir gezi ve burda bir tur gerçekleştirmek, arzu ederseniz oyun izlemek mümkün.
satoMüzeler:
Londra, müzeleri ile hem sayıca hem de kalite açısından dünyanın en önde gelen şehirlerinden biri. Kültür müzelerinin yanı sıra canlandırma müzelerini gezerken son derece etkileyici ortamlara girecek ve yeni tecrübeler yaşayacaksınız

Londra müzeleri denince ilk akla gelen tabii ki canlandırma müzelerinin en ünlüsü Madame Tussaud. Atatürk dahil pek çok ülkenin politikacı ve sanatçılarının mumyasının yer aldığı bu müzeye girişte her zaman uzun kuyruklar oluşur. Oxford Circus metro istasyonundan önceden bilet almak sureti ile kuyrukta beklemekten kurtulabilirsiniz.
Ø Meridyeni:
Londra'nın hemen doğu kıyısında yer alan Greenwich'te ise Denizcilik müzesinin yanı sıra Greenwich Rasathane müzesini, sıfır meridyen çizgisini ve bütün bunların içinde yer aldığı yemyeşil Greenwich parkını ziyaret edebilirsiniz. Açık havada Greenwich'e tekne ile yapılacak tam günlük bir ziyaret her Londra gezgininin gerçekleştirmesi gereken bir gezinti. Charing Cross iskelesinden hem gidiş dönüş tekne biletini hemde Greenwich müze biletlerini daha ekonomik olan paket fiyatlarla almanız mümkün.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
londonhydeparkpd1

Ünlü Londra Hyde Park'dan Bir Görüntü
Son düzenleyen KisukE UraharA; 30 Ekim 2009 19:36 Sebep: Sayfa Düzeni
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
28 Aralık 2008       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
LONDRA

İyi ve kötü günlerimin ŞEHRİ

Ad:  London.jpg
Gösterim: 630
Boyut:  52.5 KB

Ad:  london_2.jpg
Gösterim: 625
Boyut:  60.5 KB
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
19 Ocak 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Oxford Street - London

oxfordstreetlondonzi1

bus1uv0


taxilondonzx8
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
20 Ocak 2009       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
20 OCAK 2009 Saat 10.00 Penceremden Gunesli-Sissiz-Aydinlik Bir LONDRA Sabahi

dsc02312lu8
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
22 Ocak 2009       Mesaj #7
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Londra - Canary Wharf - Is ve Alisveris Merkezi'nden
Insan ve Yasam Manzaralari
( Fotografin Birinde BEN de varim Msn Happy)

dsc02340sv5

dsc02341tf0

dsc02342ge1
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
22 Ocak 2009       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Londra - Canary Wharf - Is ve Alisveris Merkezi'nden
Insan ve Yasam Manzaralari-Devam
( Fotografin Birinde BEN de varim Msn Happy)

Ad:  DSC02343.JPG
Gösterim: 423
Boyut:  132.2 KB

Ad:  DSC02344.JPG
Gösterim: 410
Boyut:  136.0 KB
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Şubat 2009       Mesaj #9
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
30 Ekim 2009       Mesaj #10
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Londra - Pudding Sokağı (Pudding Lane)
MsXLabs.org

Pudding20Lane

Pudding Sokağı (İngilizce: Pudding Lane) İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan dar bir geçittir. 1666 yılında çıkan Büyük Londra Yangını'nın başlangıç noktası olan Thomas Farryner'ın ekmek fırını bu sokakta yer almıştır. Londra Köprüsü'ne yakın bir alandadır.

Tarihçi John Stow'un söylediklerine göre sokak adını, eski İngilizcede iç organ demek olan Pudding sözcüğünden almıştır. Bu da söylenceye göre Thames Nehri'ndeki çöp kayıklarına kasapların atmış olduğu sakatatı taşıyan at arabalarından düşen hayvan iç organlarıdır.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

11 Haziran 2016 / ThinkerBeLL Spor
16 Mart 2010 / _KleopatrA_ Taslak Konular
16 Mart 2010 / _KleopatrA_ Turizm