| | #1 (mesaj-linki) | |
| Abdülkadir Budak (Abdülkadir Budak Kimdir? - Abdülkadir Budak Hakkında) 1952 yılında Sivas’ın Hafik ilçesinde doğdu. Lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Kayseri’de devlet memuru olarak çalıştı, emekliye ayrıldı. Yaşamını Ankara’da sürdürüyor. Şiirleri 1970’li yıllardan itibaren edebiyat dergilerinde yayınlanmaya başladı. "Geçti İlkyaz Denemesi" ve "Şimdi Yaz" kitaplarındaki kısa dizeli ilk dönem şiirlerinde Behçet Necatigil izleri görüldü. Sonraki şiirlerinde lirik bir yoğunluğa, düşünsel özgünlüğe, mecaz ve imge zenginliğine ulaştı. Günümüz Türk şiirinin önde gelen şairleri arasında. ESERLERİ ŞİİR: Geçti İlkyaz Denemesi (1978) Şimdi Yaz (1980) Gömleğim Leyla Desenli (1981) Sevdanın Son Keremi (1985) İmzasız Gül (1983) Yanlış Anka Destanı (1994) Aşk Beni Geçer (1997) Endişeli Fesleğen (1999) ÖDÜLLERİ: 1983 Ceyhun Atuf Kansu ve Orhon Murat Arıburnu şiir ödülleri İmzasız Gül ile. . Son Düzenleyen Kral_Aslan; 31-01-2008 @ 13:22. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| CEVAP ANAHTARI Suyu özetleyen bendim bir bardağın içinde Taşa sarılan yosun taşı bitirir, anladım Parmaklar dile dönüştü ellerinde dilsizin Ve balkon demirleri inceldi tanrım! Gömleğimden birkaç düğme açtığım zaman Çarpar rüzgar kadın olur titrerdi Yanlış anlaşılmasın çaptan düşmüş değilim Makasa son kez bakan kumaş beni etkiledi Kırlarla şehirleri karıştırdığım oldu Atımın ayakları asfalt kokar bu yüzden Bir çift metal kanatla uçmaların sonunda Yorgun otelim artık, yolcusunda dinlenen Teneke sözcüklerin altındanmış anlamları Benzedim mühürlenmiş sarraf terazisine Ama şunu öğrendim: kaç boğulmuş çocuk eder Nil ile Kızılırmak arasındaki mesafe Ayın yansısı ancak kuyunun ağzı kadar Kuyunun içi tanrım ne kadar karanlık, derin Ben ölünce sanırım dünya yalınlaşacak Gözlerim Âşık Veysel, bileklerim Yesenin! Son Düzenleyen KisukE UraharA; 26-02-2008 @ 17:54. | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Abdülkadir Budak ( Abdülkadir Budak Kimdir? - Abdülkadir Budak Hakkında ) Abdülkadir Budak, (d. 23 Nisan 1952 - ), Türk şair. Sivas’a bağlı Hafik ilçesinde doğdu. Ankara’da liseyi bitirdi. Ardında devlet memuru olarak Kayseride görev aldı. Emekliye ayrıldıktan sonra hayatını Ankara’da sürdürüyor. Şiirleri 1970’li yıllarda ilk olarak edebiyat dergilerinde görülmeye başlandı. İlk kitabı "Geçti İlkyaz Denemesi" ve ardından yayımladığı "Şimdi Yaz" kitapları Behçet Necatigil izleri taşıyordu. Şiir Kitapları
| |
|
![]() |
| Etiketler |
| Yok |
Abdülkadir Budak (Abdülkadir Budak Kimdir? - Abdülkadir Budak Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dilek Budak (Dilek Budak Kimdir? - Dilek Budak Hakkında) | KisukE UraharA | Müzik tr | 2 | 13-06-2009 20:28 |
| Abdülkadir Aksu (Abdülkadir Aksu Kimdir? - Abdülkadir Aksu Hakkında) | BARIŞ | Siyaset tr | 1 | 13-02-2008 08:33 |
| Abdülkadir Akcan (Abdülkadir Akcan Kimdir? - Abdülkadir Akcan Hakkında) | BARIŞ | Siyaset tr | 2 | 11-02-2008 11:48 |
| Abdülkadir Ateş (Abdülkadir Ateş Kimdir? - Abdülkadir Ateş Hakkında) | BARIŞ | Siyaset tr | 0 | 03-03-2007 11:49 |
| Abdülkadir Bulut (Abdülkadir Bulut Kimdir? - Abdülkadir Bulut Hakkında) | Blue Blood | Edebiyat tr | 1 | 28-11-2006 11:58 |