Üye Ol
Geri Dön   MsXLabs > :: Akademik Forumlar :: > Biyografiler > Türkiye'den > Edebiyat tr
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 29-11-2006   #1 (mesaj-linki)

LEYLA ŞAHİN
1954'te Artvin’in Şavşat ilçesinde doğdu. İstanbul Üsküdar Kız Lisesi’nde öğrenim gördü. Gazete yazarlığı yaptı. Şiirlerini 1970’li yıllardan itibaren yayınlamaya başladı. Hem hece şiirine yatkınlığı, hem destansı bir soluğu var. Ceyhun Atuf Kansu geleneğinden süzülüp gelen, söylenilen şeylerin yaşanmışlığı duyumsanan lirik özlü, yalın bir şiir.

ESERLERİ

ŞİİR:
Kırlangıç Yıldızı (1988)
Mayıs Şarkıları (1989)
Acı Toplayan İpekli Çardak Kuşu (2000)

ÖDÜLLERİ
1988 Enver Gökçe Şiir Ödülü "Kırlangıç Yıldızı" ile

ŞİİRLERİNDEN ÖRNEKLER
RÜZGARIN EVİNDE
AKŞAMIN İPEĞİ
KEHRİBAR
AŞKIN GÜLÜŞÜ
DERİN BAHÇE

AKŞAMIN İPEĞİ

akşamın annesiyim ben sessizlik büyüttü beni odalarda
uzak bahçelerin bakırıydı rüzgarla boynunu değiştiren ev
toprak sözden daha güçlüydü çünkü gül kandan
ve pencerelerin derinleştiği odalarda bir kandil gibi sönen akşam
o akşam bizim herşeyimizdi
beyazla açan ve bir daha kapanmayan sayfalarımıza
dar geliyordu acının ipeği

ufacık belirsiz uçuşu saçlar gelişiyor ya da gizleniyordu odalarda
herşey birbirini buluyor unutuyor ve yola doğru başkalaşıyordu
terliyordu dumanlı bir göle doğru yetimler yoksullar kadınlar
ellerini gördüm esmer ellerini ateş yakan ellerini
ıslak odunlar gibi tutuşmuyordu bir türlü yanyana durmuyordu
tütüyordu
her günden bir masal her geceden bir düş toplayıp
kocaman bir göz yaptılar kederlerini ve bir daha solmadılar

akşamın annesiyim ben sessizlik büyüttü beni odalarda
uzak bahçelerin bakırıydı rüzgarla boynunu seviştiren ev
yalnızca içte olan yakındır başka herşey uzak

kalbim kalbim ekmeğimi böl aşkla paylaştır

.

Son Düzenleyen KisukE UraharA; 03-02-2008 @ 12:23.
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
altvin arklarn dinle, leyla gencer dinle, leyla sahin, leyla Şahin, leyla şahin, leyla şahin kim, leyla şahin kimdir, leyla ahin, selami sahin topragin kani, selami şahin biyografisi, selami şahin dinle, selami şahin ve hayatı, selamiahin, selamı şahin rüzgar,
Konu Araçları

Leyla Şahin ( Leyla Şahin Kimdir? - Leyla Şahin Hakkında ) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Selçuk Şahin (Selçuk Şahin Kimdir? - Selçuk Şahin Hakkında) BARIŞ Spor tr 1 28-07-2008 20:41
Metin Şahin (Metin Şahin Kimdir? - Metin Şahin Hakkında) BARIŞ Spor tr 1 28-07-2008 20:31
Leyla Gencer (Leyla Gencer Kimdir? - Leyla Gencer Hakkında) BARIŞ Müzik tr 1 12-05-2008 11:33
Selami Şahin (Selami Şahin Kimdir? - Selami Şahin Hakkında) Kral_Aslan Müzik tr 0 05-04-2007 09:56
Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu (Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu Hakkında) virtuecat Bilim tr 0 20-02-2007 15:26
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 21:44Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.10370898 saniyede (61.19% PHP - 38.81% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR