Elişi Modeller - Boncuklu Oya Örnekleri Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > Kadınca > El İşleri ve Hobiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 19-10-2008   #1 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Elişi Modeller - Boncuklu Oya Örnekleri

Çok güzel bir tülbent kenarı örneği. İki gidişle örülüyor. İlk sırayı yaparken uzun boncuklar konuluyor. İkinci gidişte de küçük boncuklardan çiçekler yapılıyor. Ama bu küçük boncukların önceden sayılarına dikkat edilerek ipe dizilmiş olması gerekiyor. Bu örneği ben yapmadım, sadece bana anlatılanları size aktarmaya çalıştım. Dilerim yapmak isteyenlere birazcık ışık tutabilmişimdir.

Çiçek Kısmının Yapımı ;
önce alt kısmı yaptıktan sonra çiçekli bölüme geçmeden önce ipe bir beyaz boncuk altı kırmızı(yada diğer renkler)bir beyaz altı kırmızı şeklinde devam ederek boncuklar diziliyor.Şimdi çiçek yapımına geçelim altı tane kırmızı boncuğu yuvarlayarak bir halka oluşturulur.Bir zincir çekilir beyaz boncuk alınır bir zincir daha çekilir kırmızı boncukların üçü bitarafta üçü bitarafta kalacak şekilde batılır.Bu şekilde beyaz boncuk ortada kalıyor
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
boncuklu oya modelleri, boncuklu oya ornegi, boncuklu oya ornekleri, elisi oya ornekleri, oya ornekleri,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Elişi Modeller - Boncuklu Oya Örnekleri Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Elişi Modeller - Nakış asla_asla_deme El İşleri ve Hobiler 4 17-08-2009 15:32
Elişi Modeller - Örgü Bluesorrow El İşleri ve Hobiler 33 16-08-2009 20:48
Elişi Modeller - Kanaviçe Lavie El İşleri ve Hobiler 2 06-05-2009 18:20
Elişi Modeller - El Nakışı kambis El İşleri ve Hobiler 34 07-10-2008 11:46
Elişi Modeller - Dantel Gabriella El İşleri ve Hobiler 64 22-09-2008 17:28