Hobby Elektronik Devreler Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Akademik Forumlar :: > Mühendislik Bilimleri > Elektrik - Elektronik
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 05-03-2008   #11 (mesaj-linki)
Cvp: Hobby Elektronik Devreler

aysagun adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ilginize teşekkür zederim
tüm devreyi değiştirmen lazım
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 06-03-2008   #12 (mesaj-linki)
ssbsd - avatarı

ya çok hoşuma gitti keşek biraz devrelerden anlasaydım daha basit yolu yok mu bunun??
Eski 13-03-2008   #13 (mesaj-linki)
sumo77

Arkadaşla harıka bır bölum olmuş yakın zamanda harıka devreler paylaşıcam...muhendıslık 3 sınıf ögrencısım ınanıyorumkı benımde işime yarıcak cok devre olucak burda sağolun..paylaşımlar için...
Eski 19-03-2008   #14 (mesaj-linki)
cellular - avatarı
Cvp: iletişim,hobi

aysagun adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Elimde 3 metrelik alanda yayın yapın oyuncak bir telsizim var.Bunun frekansını(yayın alanını)yükseltmek istiyorum.Sözgelimi,5km,veya 10 kmkarelik bir alana yükseltmek istiyorum.ne yapmam gerekiyor,veya bunlarlla uğraşmayıp,sil yeni baştan bu değerlerde bir telsiz şema ve parça listesi konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?Saygılar...
elindeki telsizin çalışma frekansını yazarsan ona göre cıkış katına bi preamplifier devresi verelim .. ancak bu devre muhtemelen 12 voltla çalışıcak vede telsizin üzerine monte edilmeyecektir bunun yanısıra harici bir anten kurman gerekir dalga boyu orantılı ve geridönüş sinyal şiddeti (s.w.r) signal wave ratio 1.1 olmalı aksi halde yaptığımız çıkış katının transistörleri aşırı ısınıcağından yanacaktır!
Eski 20-03-2008   #15 (mesaj-linki)
kompetankedi - avatarı

Hobby Elektronik Devreler - Tekil Mesaj - MsXLabs
mesajına ek yeni bir hesaplıyıcı bu sefer sadece drenç değil kondasatörlerinde hesaplanması eklenmiş..
Eklenmiş Dosyalar | Download-İndir-Yükle
Dosya Türü: rar Direnc VE KONDANSATOR DEGERI HESAPLAYICI.rar (245.9 KB, 89 gösterim)
Eski 09-05-2008   #16 (mesaj-linki)
madmaks

slm arkadaşlar yaptığınız işler çok güzel... sizden bi ricam olucak yukarıdaki video da çalan müziğin adı ne ve nerden indirebilirim ?? çok hoşuma gitti. yardımcı olursanız sevinirim...

slm video daki müziğin adı ne acaba nerden indirebilirim.hoşuma gitti yardımcı olursanız sevinirim...

Son Düzenleyen madmaks; 09-05-2008 @ 12:08. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 25-01-2009   #17 (mesaj-linki)

paylasımın için tesekurler

led tabela kayar ve diger sekillerinin şeması lazm palısım için şimdiden teşekkürler

Son Düzenleyen thyssen; 25-01-2009 @ 23:34. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 26-01-2009   #18 (mesaj-linki)
FisTiK - avatarı

kompetankedi adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Bu konu başlığı altında uygulamasını bizzat yaptığınız elektroniğin en basit bileşenlerinden tutun yarı profesyonel devrelere kadar kullanıcıyı fazla masrafa sokmayan elektronik devre çizimleri ve anlatımlarını paylaşıcağız..

kolay gelsin.

çook iyi ya bayıldım emeğine sağlık
Eski 01-02-2009   #19 (mesaj-linki)
cya
cya - avatarı

iyi günler.. benim eski oyuncak arabamdan parçaladığım 27 mhz'lik bir adet alıcım ve 1 adet vericim var... ben bunlarla telsiz yapabilir miyim acaba?
Eski 05-02-2009   #20 (mesaj-linki)
potalak - avatarı

iyi forumlar... benim sorum soyle: yaptigim 2+1 sisteme eklemek istedigim bi devreyle alakali... dusuk frekans sesinin siddetine gore verdigi isigi azaltip arttirabilen 9-12 ledli bir devre... bazi fikirlerim var ama onlari uygulamadan once bir danisayim dedim... yardimlarinizi bekliyorum
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
elektronik hobi devre şemaları, elektronik hobi devreleri, hobi devreler, hobi elektronik devreler, hoby devreler,
Hobby Elektronik Devreler Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Elektronik Denetimli Asansörler CrasHofCinneT Mühendislik Bilimleri 0 14-09-2008 09:46
Elektronik Teknikeri P.u.S.u Meslekler 1 21-03-2008 14:08
Elektronik Nedir? Elektronik Hakkında Blue Blood Mühendislik Bilimleri 0 17-12-2007 21:24
Elektronik Arşiv gevv Mühendislik Bilimleri 1 15-05-2007 00:29
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Mystic@L Meslekler 1 03-10-2006 02:41