Arama

Erkek Saç Modası ve Modelleri

Güncelleme: 30 Haziran 2016 Gösterim: 520.949 Cevap: 11
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
19 Haziran 2008       Mesaj #1
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Alıntıdaki Ek 52205
Şöyle bir düşündüğümüzde, bundan 15-20 sene önce erkekler saçlarına pek özenmez hatta hemen hemen hiç umursamazdı. Daha çok keyif yapmaya gidilirdi kuaföre. Mesela orta yaş ve üstü erkekler hafta sonları sakal traşı olup, sonrasında güzel bir sıcak havlu kompresi yaptırıp amman değmeyin keyfime der gibiydi. Çocuklar kuaförün tercihine bırakır, gençler ise hep birbirinin benzer saçları kullanırdı.

Sponsorlu Bağlantılar
Evet, o zamanlarda moda anlayışımız, beklentilerimiz çok bilinçli değildi ama bugün gelinen nokta, oldukça farklı. Erkeklerin %95'i kendine ve saçlarına özen gösteriyor; max.20 günde bir saçlarını kestirip, manikür ve pedikürünü yaptırıyor, hatta kaşlarını bile düzelttiriyor. Hele gençler, bakımsız saçlar ile evlerinden dışarı dahi çıkmıyor.

Kısacası artık erkeklerde saçlarına en az bayanlar kadar önem veriyor ve özen gösteriyor..
İngiliz psikolog Viren Swami ve Adrian Furnham fiziksel çekiciliğin kitabını yazdı. "Physical Attraction" adını taşıyan kitap İngiltere'de en çok satanlar listesinde. Kitap ilk görüşte aşk var mıdır, çirkin erkeklerin yanında neden sürekli güzel kadınlar olur, dolgun bir vücut daha mı çekicidir; gibi soruları yeni dünya koşullarına göre yanıtlıyor. Yazarlar güzellik ve çekicilik anlayışına da yeni bir yorum getiriyor.

Yaştan çok bakımlı olmak önemli Cinsel çekicilikle yaş ters orantılı mı? Eskiden öyleydi. Bir kadının doğurganlık yaşının sona erdiği 40-45’lı yaşlarda yeni bir partner bulması çok daha zordu ama şimdi, yaştan daha çok kişinin bakımlı olması, kendine olan güveni ve yaydığı cinsel elektrik çok daha önemli. Bu durum eskiden erkekler için geçersiz kabul edilir, erkelerin yaşlarının cinsel çekicilikte önemli olmadığı vurgulanırdı. Ama yeni yapılan araştırmalar erkeklerin de en az kadınlar kadar kendilerine özen göstermelerini şart koşuyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 30 Haziran 2016 11:54
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #2
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

Erkek Saç Kesimi



Sponsorlu Bağlantılar

Her daim modern kısa kesimler


Kış trendleri arasında kısa modern kesimlerin yeri ayrı. Başka hiçbir model kısa saç kesimi kadar her tip yüzde modern bir görünüm yaratmıyor. Çünkü kısa saçı keserken kuaförünüzün öne çıkarmak istediği ya da saklamak istediği yüz bölgeleriyle rahatlıkla oynayabilme şansı var. Ayrıca kısa saç kesiminde yer alan model seçeneği inanılmaz derecede fazla. İşte, kısa saçlar hakkında bilmek istediğiniz her şey...

Bugün klasik, yarın dağınık:

Saçların şekli ruh halimize göre farklılıklar gösteriyor. Üstelik kısa saçlarda istediğiniz stilin etkisi diğer saç modellerinden çok daha fazla ortaya çıkıyor. İster jöleyle sıkıca arkaya tarayın, kremle dağıtın ya da köpükle ve spreyle şekil verin...

Trendlerin takipçisi:

Kesimlerde birkaç küçük değişiklik, örneğin kaküllerde, işte yeni saç trendine ayak uydurdunuz bile... Bir sonraki kuaför randevunuzda saçınızın üst kısmında birkaç tutamı uzun bırakın, saçlarınız trendy perçemler olarak yüzünüze düşecektir. Ayrıca bu kış saç trendleri arasında uçlarının rengi açılmış dağınık kesimler yer alıyor.

Maskülen kesim:

Boyun bölgesi ve yüz formu dışında sahip olduğunuz kafa şekli de saçlarınızın ne kadar kısa olacağı konusunda söz sahibidir. İlginç bir yüz şekli ve güzel gözler sıradışı bir kısa kesimle daha da vurgulanabilir. Eğer kafanızın arka kısmı yuvarlak değilse o zaman çok kısa kesimlerden kaçınmalısınız.
Son düzenleyen perlina; 30 Haziran 2016 11:30
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
24 Haziran 2008       Mesaj #3
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

Beatles Tarzı Saçlar Geri Geliyor

System Professional Just Men'in tasarımcısı Markus Salm, The Ritz Carlton’da düzenlenen özel gecede 2008 saç trendlerini ve erkek saç bakımı uygulamalarındaki son yenilikleri anlattı. 2008 saç trendleri Sonbahar/Kış sezonunda erkek saçlarında sade ve klasik modeller ön planda. 60lı ve 80li yıllardan esinlenerek hazırlanan modeller göze çarpıyor. Saç boyları çeşitlilik gösteriyor. Her saç boyu mevcut. Bu sezonda Beatles grubunun saçları geri geliyor. Kontürleri net çalışılmış kesimler göze çarpıyor. Kıyafetlerdeki düz ve sade kesimler, kumaşların kalitesi saçlara da yansıyor.
Saç renkleri de özellikle Türk erkeğine uygun sade renkler. Önceden saç kesimleri daha dağınık iken şimdi daha kısa ve net çizgiler görülüyor. Özellikle alt bölümlerde temiz ve net kesimler dikkat çekiyor.
Son düzenleyen Safi; 30 Haziran 2016 21:41
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
25 Haziran 2008       Mesaj #4
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

ERKEK SAC MODASI KESIMI


Ensede uzun kesimli saç modelin çoktan tarihe karıştığı şu günlerde, biz erkeklerin aklında hangi saç stilinin trend haline geldiği sorusu yatıyor. Uzun mu yoksa kısa mı? Kabarık mı yoksa dik mi? Ortada yığınla seçenek olduğu için kafanız muhtemelen karışıktır. Aşağıda altı çeşit saç stilinin sizde nasıl duracağını görmek üzere isterseniz 2007'nin trend belirleyici erkeklerin saç stillerine göz atalım:

Bugün klasik, yarın dağınık:


Saçların şekli ruh halimize göre farklılıklar gösteriyor.
Üstelik kısa saçlarda istediğiniz stilin etkisi diğer saç modellerinden çok daha fazla ortaya çıkıyor. İster jöleyle sıkıca arkaya tarayın, kremle dağıtın ya da köpükle ve spreyle şekil verin Trendlerin takipçisi Kesimlerde birkaç küçük değişiklik, örneğin kaküllerde, işte yeni saç trendine ayak uydurdunuz bile...Bir sonraki kuaför randevunuzda saçınızın üst kısmında birkaç tutamı uzun bırakın, saçlarınız trendy perçemler olarak yüzünüze düşecektir.
Boyun bölgesi ve yüz formu dışında sahip olduğunuz kafa şekli de saçlarınızın ne kadar kısa olacağı konusunda söz sahibidir. İlginç bir yüz şekli ve güzel gözler sıradışı bir kısa kesimle daha da vurgulanabilir. Eğer kafanızın arka kısmı yuvarlak değilse o zaman çok kısa kesimlerden kaçınmalısınız.

Uzun, katlı kesim:


Biraz dağınık ama dikkatle yapılandırılmış, ağırlığın üst kısımda olduğu sorunsuz bir kesimdir. Ustalıkla katlandırılmış arka kısım ve düzensiz kaküllerinizle kendinize umursamaz bir hava katabilirsiniz. Tamamiyle “yıka ve çık” mantığı üzerine kurulu bu modelin, (zaten düzensiz olduğu için) bozulması gayet zor, koruması da bir o kadar kolay bir kesim olduğunu kabul etmek gerek.
Hangi yüz şekillerine gider: Kare, dikdörtgen veya uzun yüzler.
Size nasıl bir hava katar: Johnny Depp gibi, aşırı bakımlı olmayan, yaratıcı ve doğuştan bir stil belirleyici.

Üç numara:


En kolay ve hızlı kesimlerden birisi olmakla birlikte, özellikle çene kısmını ve yüzün genelini daha geniş gösterir. Bu temiz görünüş her ne kadar asker traşı olarak bilinse ve saçları dökülmeye başlayan erkekleri çağrıştırsa da çoğu stil sahibi erkek tarafından popüler bir seçim olagelmiştir. Temiz, düzenli, aynı zamanda karmaşık bir hava katmakla birlikte, Prison Break dizisinin yıldız oyuncusu Wentworth Miller gibi bir görünüşün kadınlar tarafından fetiş haline getirildiğini de unutmamak lazım.
Hangi yüz şekillerine gider: Uzun veya yuvarlak yüzler.
Size nasıl bir hava katar: Organize ve baskın bir erkek, aynı zamanda klas ve karmaşık.

Kısa ve düzenli:


Kıvırcık saçlı erkeklerin gözdesi olan 60lı ve 70li yılların retro modeli afro, bugünlerde biraz daha kısaldı. Lenny Kravitz’in bu çok kısa olmayan modeli, saçın her yerinde aynı uzunlukla derli toplu bir şekil yaratırken, tarzınıza kentsel bir düzen katıyor.
Hangi yüz şekillerine gider: Uzun yüzler.
Size nasıl bir hava katar: Geçmişten kopmamayı tercih etmiş modern bir erkek.


Uzun ve düzensiz:


Eğer saçınız kıvırcıksa, saçınızın doğal dokusunu bozmadan kullanabileceğiniz pek az saç modeli vardır. Uzun katlı kesim gibi kısa zamanda büyük bir popülariteye sahip olan bu model, kıvırcık saçlı erkeklerin saçlarını kazıtmaktan kurtulup uzatmalarını sağladı. Kıvrımlarınızı düzgünleştirmek için tek ihtiyacınız birazcık köpük veya saç şekillendiricisi. Ve güne hazırsınız!
Hangi yüz şekillerine gider: Uzun, kare veya dikdörtgen yüzler.
Size nasıl bir hava katar: Star Wars’un başrol oyuncularından Hayden Christensen'in ki gibi kendinden emin, sakin ama zıpır bir görünüm.

Dağınık ve dokulu:


Dağınık ve dokulu model kendini bir çok şekilde gösterebilir, ancak en iyi uygulama yöntemini David Beckham’da görüyoruz. Bu modeli, temiz ve düzgün bir arka kesim ve üst kısımda biraz daha uzunca bir kesimle elde edebilirsiniz, tabii ki Beckham-vari dağınık bir görüntü elde etmek için ön kısma biraz şekillendirici sürüp kaküllerinizi yana atın.
Hangi yüz şekillerine gider: Kare şekilli yüzler
Size nasıl bir hava katar: Zarif, seçkin, bugünün trendlerine uyum sağlayan; ancak bu müthiş saç stilinin altında asi bir delikanlının gizlendiği bir etki.

Faux-hawk:

Adını punk rock’ın klişeleşmiş mohawk tarzı saç stiline gönderme yaparak alan bu stili, saçınızın biraz daha uzun olan üst kısmını yukarı doğru kaldırarak elde edebiliyorsunuz. Ancak saçın diğer kısımları kısa ve düzenli olmalı. Bu tarzı kullanan bir çok erkek, saçına gölge attırmayı yeğlese de; Colin Farrell’da görüldüğü gibi bu tek renkli ve doğal duruş bu sene çok popüler olacağa benziyor.
Hangi yüz şekillerine gider: Uzun ve kalp şekilli yüzler
Size nasıl bir hava katar: Trend ve stilin çizgisini belirleyen şehrin modern bir erkeği görünümü.

Kadınların bir erkekte dikkat ettiği ilk noktalardan biri olan saçınızın stilini belirleyebilmek için kendinize zaman ayırın, kişilinize ve yüz şeklinize uygun bir kesim seçin. Saç stiliniz, en az giyim tarzınız kadar önemlidir. Hangi saç kesimini uygularsanız uygulayın, kişiliğinizi en çok yansıtanı seçtiğinizden emin olun.
Son düzenleyen perlina; 30 Haziran 2016 11:34
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #5
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

SAÇ TİPİNE GÖRE BAKIM

Saç ve saçlı derideki yağ bezlerinden salgılanan sebum (yağ) miktarına göre saçlar; normal, kuru ve yağlı saç tipi olarak sınıflandırılırlar. Genetik özellikler de saç tipini belirler.

Normal Saçlar


Normal Saç, saçın yapısını teşkil eden tüm maddelerin (nem, sebum, protein) dengede olduğu parlak, canlı ve sağlıklı bir saç türüdür.
Normal Saç’ın güzelliğini ve sağlığını korumak için düzenli bir bakım yeterlidir.

Kuru Saçlar


Saçta kuruluk derideki yağ bezleri ve dış etkilere bağlıdır.
Çok sık fön kullanmak, rüzgar ve ısı değişimleri, perma veya boya, saç ve saç derisine olumsuz etkiler yaparak kuru saçlara neden olur.
Kuru saçlar parlamaz, bakımsız ve mat bir görünüme sahip olurlar. Kuru Saçlar iyi bir bakım yapmak ve düzenli yıkama gerektirir. Şampuanınızı seçerken nemlendirici özelliği olmasına dikkat edin. İpek Şampuan – Kuru ve Boyalı Saçlar ve İpek Şampuan – Yıpranmış Saçlar güçlü nemlendirici özelliği olan ve kuru saçlarda kullanılabilecek İpek ürünleridir.
Saçlarınızı şampuanlama işleminden sonra çok iyi şekilde durulamaya dikkat edin. İyi durulanmış saçınıza bakım özelliği içeren kremler veya şekillendirme ürünleri kullanırsanız, saçlarınızın daha canlı ve parlak görünüm kazandığına şahit olabilirsiniz.
İpek Özel Bakım Kompleksi-Kuru ve Mat Saçlar için şampuanlamadan sonra kullanmanızı önerdiğimiz bir özel bakım kremidir. İpek Şekillendiricileri ile de saçınızı nemlendirip beslerken isteğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Yağlı Saçlar


Genetik özellikler dışında hormon düzensizlikleri, dış faktörler ve stres gibi durumlar yağ bezlerinin fazla çalışmasına ve dolayısıyla yağlı saçlara neden olabilir. Saçlarınız yağlıysa, onları ılık suyla ve yağlı saçlara uygun bir şampuan kullanarak yıkayın. Önerimiz, İpek'in Yağlı saçlar için üretilmiş özel formüllü şampuanı İpek Şampuan – Yağlı Saçlar ’dır.
Yıkama sırasında saçlı deriye hafif masaj uygulayın ve saçlarınızı ılık suyla iyice durulayın. Saçlarınızı fönün ılık ayarı ile kurutun. Ayrıca, yağlı saçların çok sık taranması doğru değildir. Sık tarama, bezleri harekete geçirerek yağlanmayı arttırır.
Son düzenleyen Safi; 30 Haziran 2016 21:41
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #6
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
erkekler modeller
Kepeklenme sorunu için
Özel bir güne davetlisiniz ve siyah bir elbise giydiniz. Ama saçlarınızdan omuzlarınıza dökülen kepekler çirkin bir görünüme sebep oluyor. Sık sık bu sorunu yaşıyorsunuz, o zaman bir parça pamuğun üzerine zeytinyağı döküp saç derisine hafifçe masaj yapın. Yarım saat sonra saçınızı yıkayın. Bu uygulamayı yapmadan önce saçınızı iyice fırçalayarak kepeklerin gevşemesini sağlayın...
erkek modelleri
Dökülmesini önlemek için
Elma sirkesi, yıpranmış saçları onarır ve böylece dökülmelerini önler. Yarım litre ılık suya dörtte bir litre elma sirkesi ilave edin. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımı saçınıza dökün ve birkaç dakika saç derinize hafifçe masaj yapın. Masajdan sonra saçınızı durulamayın ve kendi kendine kurumasını bekleyin. Haftada 1 - 2 kez bu işlemi tekrarlamaya çalışın.
erkek modelleri2
Saçlarınızın sağlıklı görünmesini istiyorsanız; 2 ayda bir kestirin, ılık su ile yıkayın ve kremi sadece uçlarına sürün.
Saç bakımında dikkat etmeniz gereken diğer hususlar şöyle:

Jöle sürünce saçlar dökülür mü?
Jöle saçta 2-3 gün kalırsa havasız bıraktığı için saç dökülür. En azından ertesi gün saç yıkanmalıdır.

Mevsim dönümlerinde saçlara özel bir bakım uygulanmalı mı?
Bu konuda her zaman bir bakım yapmak lazım. Belli markaların şampuan, krem ve serumları her zaman değil ama mevsim dönümlerinde kullanılmalı.


2 ayda bir saçları kestirmek gerekir mi?
Saçlar ucundan alınınca daha sağlıklı olduğu için çabuk ve dengeli uzar. 2 ayda bir saç kesimi normaldir. Böylece şekli de bozulmamış olur.

Saçın her gün yıkanması zararlı mıdır?
Saç kendi yağında kalmalıdır. Ama mesela günde 3 şampuan yapıyorsanız zararlıdır. Her gün yıkansa bile 1 şampuan yeterlidir.

Saç için özel bir krem kullanılmalı mıdır?
Her zaman saçın ucuna uygulanmalıdır. Çünkü krem saçın dibini yumuşattığı için saçı döker.


Saç nasıl suyla yıkanmalıdır?
Saçları ılık suyla yıkamak daha iyidir. Ilık su saçı parlak yapar. Yıkama sonrasında 1 kez soğuk su tutulmalıdır. Çünkü hem beyin rahatlar hem de saçlar canlanır.

Esmer bayanlara ne renk saç önerilir?
Aslında en güzel sarışınlar, esmerlerden çıkar. Esmerler sarışın olacaksa önce uçlardan başlanılır. Yani dip çok koyu, uçlar sarı olmalı. Dekolteye düşen sarı saçın esmer tene yakışıp yakışmadığına bakılır.
Saç sağlığı için en önemli olan diyetin içeriğidir. Protein açısından yetersiz diyetler, saç köklerini dinlenme dönemine sokarak, proteinden tasarruf etme yoluna gider. Bu ağır diyetleri takiben 2-3 ay içinde yaygın saç dökülmesi görülebilir.
Sıkı toplanmış saçlar, at kuyrukları, topuzlar ve örgüler saçların köklerini zayıflatmaktadır. Özellikle alnın yan kısmındaki saç dökülmelerinden, sıkı ve gergin toplamalar sorumludur" diye konuştu.
yeni modelleri
Son düzenleyen Safi; 30 Haziran 2016 21:42
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #7
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

Saç Boyama



Gizli eylem


Yıllardır sanat dünyasından, Meclis kürsülerinden tanıdığımız politikacıların saçlarına tek tel beyaz düşmemesi ve hep aynı tonda kalması dikkatimizi çekmiştir. Ama bu özellik sadece ünlülere özgü değil. Bakımlı olmayı seven hemen hemen her yaşta erkek saçlarını boyatıyor. Ancak yaş sınırlamasına geldiğimizde gençlerden çok, orta ve üzeri yaştaki erkekler saçlarını boyatıyor. Tercih edilen renk ise koyu kahve ve siyah. Erkekler bu işlemi genellikle gizli yapıyor. "Saçını mı boyattın?" sorusunu onlara yöneltemiyorsunuz. Bazen eşi bile yıllar sonra keşfediyor!
Kadınlar, erkeklerin saçlarını boyamaları hususunda iki farklı görüşe sahip. Bir kısmı kendine bakan, dolayısıyla saçını boyatan bakımlı erkeği beğeniyor. Bir kısım kadın da saçını boyatan erkeğe kesin tavırlı. Saçını boyatan erkeğin kadınsı göründüğünü savunuyor. Kadınlar ne düşünürse düşünsün, belli bir yaşa gelmiş, hele saçlarına ak düşmüş, kendisini genç göstermek ve karşı cinse beğendirmek için berber koltuğuna oturan erkek çok.

Kuzgun karası


Sahne dünyasında saçını boyatan ünlüler daha çok arabesk müziğini icra edenler. Onların renk seçimleri ise yıllardır değişmemiş. Saçlar illa ki kuzguni siyah. Uzmanlara göre bunun temel nedeni, koyu rengin erkeği daha genç ve janti göstermesi. Kadın hayranlarına karşı fit bir görünüm sergilemek onlar için çok ama çok önemli.
Öte yandan Türk erkeklerine benzerlik açısından en yakın olan İtalyan erkeğinin 2002'de yaptığı bir yıllık kozmetik harcaması 276,6 milyon Euro. Bu harcamaya tıraş ürünlerinin dışında kozmetik ürünleri de dahil. Kadınların yüzde 62'si erkeklerin saçlarının yapılı olmasını istiyor. Tüm bunlara paralel olarak artık kadınlar da yanlarındaki erkeğin en az kendileri kadar bakımlı olmasından yana.

Boyalı ünlüler


Saçlarını boyatan ünlüler arasında Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Mustafa Keser, Selami Şahin, Hakkı Bulut, Ferdi Tayfur, Rahmi Saltuk, Ali Rıza Binboğa ve Metin Milli yer alıyor.
Uzmanlara göre saçlarını ideal tonunda yani ten rengine de uygun boyayanlar Uğur Dündar veÖzer Çiller. Erol Evgin ve Erol Büyükburç ise her daim peruk takanlardan.

Tarihte saç boyası


Saç boyasını kullanan ilk medeniyet Mısır. Adaçayı kahvesi, kına kırmızısı ve papatya sarısını kullanmışlar. Orta Çağ'da daha çok siyah ve sarı renkli saçlar beğeniliyordu. Kırmızıyı, kötülüğün belirtisi olarak görüyorlardı. 16'ıncı Yüzyıl'da ise bu yargı değişti ve Queen Elizabeth'in kızıl saçları sayesinde bu renk yeniden beğenilmeye başlandı. Rönesans sırasında kadınlar siyah sülfür, şap ve bal karışımını saçlarına sürerek, altın rengini elde edene kadar güneşin altında otururlardı. 1800'lü yılların sonunda ise saç boyasında kimyasal ürünler kullanılmaya başlandı. Bakır, gümüş ve diğer metallerin kombinasyonu olan madeni tuzlar boya üretiminin ana maddesi oldu. 20'inci Yüzyıl'ın başlarında artistlerin saçlarını boyaması, halkın saç boyamaya bakış açısını değiştirdi ve bu yüzyılın ortalarına gelmeden her kadın için saçlarını boyamak doğal bir olay haline geldi.
100 yılı aşkın bir süredir saç ürünleri pazarında olan Schwarzkopf, 1960'ta ilk boya markası İgora Royal'i piyasaya sürdü. Bunu 1969'da renkli boya köpüğü izledi. Schwarzkopf, 1995'te Henkel'le birleşerek saç boya, bakım ve şekillendirme sektöründe öncülüğünü pekiştirdi.


Aksi tesir


Erkeği saçlarını boyamaya iten güdü, beyaz saçlara yüklediği anlam. Beyaz saç eşittir yaşlılık olarak algılanıyorsa kişi buna tepkide bulunur. Özellikle topluma mal olmuş sanatçılar, halkın önündeki politikacılar daha genç, dinamik ve etkili olmak adına saçlarını boyuyor. Halbuki bu kişisel imaj ve karizma yaratma anlamında son derece negatif bir etki yaratıyor. Dikkat ederseniz kitleleri sürükleyen karizmatik sanatçılar, liderler ve düşünürler tamamen doğalarının gereği değişen fizyolojileriyle barışık insanlardır. Kültürümüzün erkeğe yüklediği kişisel değerler ve özellikler güçlü, baskın, otoriter, dinamik, enerjik, cinsel gücü yüksek olunca beyaz saçla birlikte erkek, bu sıfatları kaybetme korkusuyla karşılaşır. Doğasındaki değişimin sadece saç renginde değil derisinde, renginde, cinsel ve kas gücünde, hayata bakışında, biyolojik, psikolojik ve sosyal yapısında seri değişimi de getirir. İnsan gözü, 20 yaşındaki delikanlı ile 53 yaşında delikanlı gibi göründüğünü iddia edenler arasındaki farkı verir. O nedenle, kendimizle barışıp engellenemeyen değişimleri kabul etmek, hem iç huzuru, hem de gerçek karizmayı kazandırır.

Pazarlama stratejisi


Geçen yüzyılla karşılaştırıldığında özellikle belli sosyo-ekonomik toplum kesimlerinde yaşam beklentisi hem uzuyor hem de değişiyor. Bilimsel olarak anti-aging ile kendini gösteren yaşlanmaya karşı direniş fikri, beden görüntüsünde de form buluyor. Zayıflama, güzelleşme, estetik ameliyatlar, fittness ve saç boyama yollarıyla insanlar beden görüntülerinde değişiklik yapmak suretiyle yaşlılığa direniyor. Bununla beraber toplumsal olarak idealize edilmiş beden görüntülerinin medya ve reklam sektörü tarafından pazarlama stratejisi olarak yoğun kullanımı, bireylerin kendilerini bu ideallerle daha fazla özdeşleştirmesine sebep oluyor. Kadın bedeni uzun zamandır bir meta idi dolayısıyla çok uzun zamandır kadın bedenini güzelleştirmenin binbir yolu ortaya sunulmuştu ancak son dönemlerde erkek bedeninin metalaşması, medya ve özellikle reklam sektörü tarafından eskiye oranla daha sık kullanılması, erkek için de güzelleşme, genç kalma, iyi beden şartlarıyla yaşama kavramlarını ortaya çıkardı. Daha fazla erkek, metalaşmış ideal erkek imgesiyle kendini özdeşleştirmeye başladı. Şimdi daha fazla erkek saçını boyuyor, maniküre gidiyor, fittness salonlarında vakit geçiriyor.

Gencebay'ın boyası iyi


Saçını boyatan erkekler sadece televizyon ve sahnede gördüğümüz ünlüler değil. Sokaktakiler de saçlarını boyatıyor. Saç boyasında kaşa en yakın ton tercih edilmeli. Orhan Gencebay'ın kullandığı ton çok doğal ve yıllardır da aynı tonu tutturuyor. İbrahim Tatlıses'e esmerliğinden dolayı koyu yakışıyor. Selami Şahin'in saç tonunun abartılı olduğunu düşünüyorum. Daha açık olabilir. Hep koyu renk çünkü geleneksel bir tercih. Türkiye açık renk saça henüz alışamadı. Son yıllarda gençler röfle yaptırıyor. Saçını ilk kez boyatmaya gelenlerde bir tedirginlik gözlüyoruz.


Erkekler boya cahili


Artık boya sektörü erkekleri de düşünerek adım atıyor. Erkeklerin renklere karşı sempatileri yok. Sorunlarını içlerine atarak kendi dünyalarında çözüyorlar. Oysa biz görünüşümüzde yaptığımız bir değişikliğin fark edilmesini tercih ediyoruz. Ancak onlar durumlarını doğal gösteriyor. Türkiye'de bu konuya olumsuz yaklaşılıyor. Bence bu yanlış. "Etraf ne der?" kaygısı yaşıyorlar. Erkeklerin bu konuda çok bilgisiz. Kendi kendilerine karar veriyorlar. Oysa doğal görünüm veren boyalar var. Erkek kuaförleri de bu konuda çok yardımcı olamıyor. Ayrıca erkek çok talepte bulunamıyor. Bazen sonuçtan kendileri de mutlu olamıyor. Sanatçılarda saç boyatmak daha çok görülüyor.

Tatlıses iki ton açsın


Günümüzde kentli ve modern erkekler bakımlarına daha fazla önem vermeye başladı. Manikür, pedikür, saç ekletme, cilt bakımı ve saç boyama gibi hizmetlerden daha fazla yararlanmaya başladı. Evde kendi kendine saç boyama da erkekler arasında yaygınlaştı. Ancak hatalı renklerle çok kötü görünümler ortaya çıkabiliyor. Erkeklerin de bu konuda uzmanlardan yardım almaları gerekiyor. Erkeklerde boyama yapılırken çocukluk ve ergenlikteki saç renkleri baz alınmalı. Özer Çiller ve Uğur Dündar bu konuda başarılı. İbrahim Tatlıses'in saç rengi gerçekten çok koyu. İki ya da üç numara daha yumuşak bir ton tercih etmeli.
Saçları beyazlamış erkeklerde uygulanan gri beyaz tonlarında mistik bir görünüm veren boyalar var. Belli bir yaşın üzerindeki erkeklere bu tarz önerilıyor.


SAÇ BOYASI ÖNERILERI


Özellikle saç telinin yapısını değiştirerek boyayan bazı kimyasal boyalar uzun dönemde saçınıza zarar verebilir. Bunlar, direkt boyalar ile ton sür ton boyalardır.
Özellikle kokusu yüzünden amonyak kötü bilinir. Oysa uçucu olma özelliği nedeniyle en az agresif olan iyi bir alkalindir. Gerçekten de amonyak saça kendini sabitlemez. İşlevini bitirdiğinde uçar. Oysa etanolamin gibi kullanılan bazı diğer alkalinlerde durum böyle değildir. Bunlar hiçbir koku vermezler ancak saç elyafına yapışıp kalırlar.
Amonyak kokusunu sevmeyenler için, bu kokuyu örten parfümlerle üretilmiş krem biçiminde boyalar bulunmaktadır.
Son düzenleyen perlina; 30 Haziran 2016 11:37
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
26 Haziran 2008       Mesaj #8
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

Saç Bakımı Önerileri


Saçlarınızın sağlıklı görünmesini istiyorsanız; 2 ayda bir kestirin, ılık su ile yıkayın ve kremi sadece uçlarına sürün.
Saç bakımında dikkat etmeniz gereken diğer hususlar şöyle:

Jöle sürünce saçlar dökülür mü?


Jöle saçta 2-3 gün kalırsa havasız bıraktığı için saç dökülür. En azından ertesi gün saç yıkanmalıdır.

Mevsim dönümlerinde saçlara özel bir bakım uygulanmalı mı?


Bu konuda her zaman bir bakım yapmak lazım. Belli markaların şampuan, krem ve serumları her zaman değil ama mevsim dönümlerinde kullanılmalı.

2 ayda bir saçları kestirmek gerekir mi?


Saçlar ucundan alınınca daha sağlıklı olduğu için çabuk ve dengeli uzar. 2 ayda bir saç kesimi normaldir. Böylece şekli de bozulmamış olur.

Saçın her gün yıkanması zararlı mıdır?


Saç kendi yağında kalmalıdır. Ama mesela günde 3 şampuan yapıyorsanız zararlıdır. Her gün yıkansa bile 1 şampuan yeterlidir.

Saç için özel bir krem kullanılmalı mıdır?


Her zaman saçın ucuna uygulanmalıdır. Çünkü krem saçın dibini yumuşattığı için saçı döker.


Saç nasıl suyla yıkanmalıdır?


Saçları ılık suyla yıkamak daha iyidir. Ilık su saçı parlak yapar. Yıkama sonrasında 1 kez soğuk su tutulmalıdır. Çünkü hem beyin rahatlar hem de saçlar canlanır.

Saç sağlığı için en önemli olan diyetin içeriğidir. Protein açısından yetersiz diyetler, saç köklerini dinlenme dönemine sokarak, proteinden tasarruf etme yoluna gider. Bu ağır diyetleri takiben 2-3 ay içinde yaygın saç dökülmesi görülebilir.
Son düzenleyen perlina; 30 Haziran 2016 11:41
Professional33 - avatarı
Professional33
Ziyaretçi
27 Nisan 2012       Mesaj #9
Professional33 - avatarı
Ziyaretçi
Evet Arkadaşlar Bu Konuda Kadınların Hoşlandığı Saç Kesiminden Biraz Ayrıntı Vereceğim.Saç Kesiminiz Subay Tıraşı Türü Bir Şey Olmalı(Dik Saçlı Olmayın Kadınlar Bundan İğrenir).Kafa Modelinize Uyan Bir Saç Kesimi Yaptırın.

Konuyu Okumaya Zaman Ayırdığınız İçin Teşekkürler Sweet
Yaren Özlem - avatarı
Yaren Özlem
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013       Mesaj #10
Yaren Özlem - avatarı
Kayıtlı Üye
images?qtbnANd9GcTblfhGPN8wRR6Rk0fvC6ZBBw kDkA3YUBsBrtFFThJgYygWdeh2A

images?qtbnANd9GcSXdPifFGrkW6NeAVJaqtijjGwPH62x6Vig0h2y 3no3 qVqtLm

images?qtbnANd9GcQBwqsvEmgcNT8w382d aXENNHn8T1wmJTEhPJ4BbVdSNGibTp48w
Son düzenleyen perlina; 30 Haziran 2016 11:38

Benzer Konular

6 Ekim 2014 / GÜLGECELER Moda
14 Kasım 2008 / A.Arda Taslak Konular
16 Mart 2015 / KENCISii Taslak Konular
7 Mart 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
15 Mart 2015 / _AERYU_ Taslak Konular