Arama

Yemek Yaparken Uygulayabileceğiniz Pratik Bilgiler

Güncelleme: 20 Mayıs 2009 Gösterim: 13.869 Cevap: 5
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
YEMEK YAPARKEN

Sponsorlu Bağlantılar
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.


Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.

Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.

Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #2
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
YEMEK YAPARKEN 2 Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için, çatlak yerine bir dilim limon sürünüz, yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya ( kaynar değil ) batırınız. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Haşladığınız ıspanağın suyuyla mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz, değişik bir garnitür olur.


Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel bir kaç yerinden bir iğne ile deliniz.


Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz, evvela sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz.


Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını sağlamak için, büyük delikli rende kullanınız.


Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir. Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü almalı, sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın. Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin tencerenin içinde kalıp sinmesi için, mümkünse kapağın kenarını hamurla sıvamalıdır.
Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz, kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır. Yahut ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı, hafif ateşte iki saat pişirmelidir. O zaman rengi güzel olacaktır.

Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız. Aksi halde pişim çok uzun sürer. Derin tencerelerden kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin. Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz.

Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin. Çünkü araya başka bir iş girer de pişiremezseniz, bezelyeler kuruyup sertleşebilir. Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz.
Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın. Böylece daha yumuşak ve leziz olacaklardır.
Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için, kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz.

Çorbanın tuzunu
fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın. Bir miktar
pişirdikten sonra patatesleri çıkarın. Fazla tuzun gittiğini farkedeceksiniz. Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir.

Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür. Ama içine bir tutam kadar tuz atarsanız, yağın patlamasını önlemiş olursunuz.

Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #3
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
YEMEK YAPARKEN 3

Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyebilirsiniz.

Enginarı alüminyum tencerelerde pişirmeyin. Enginar, alüminyumu karartır.


Fasulyeyi
önce haşlayıp, daha sonra kılçıklarını almakta fayda vardır. Böylece vitaminleri de gitmemiş olcaktır.

Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir. Bunu önlemek için, fırının içine, bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.

Açtığınız hamurun hafif olması için bir miktar maden suyu katabilirsiniz.

Izgarada et
pişirirken, etin bir yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman fazla bekletmeden çevirin. İkinci yüzü bildiğiniz gibi pişirin, sonra yine çevirin. Yani bir yüzü iki, öteki yüzü bir kez pişirin. Etiniz daha yumuşak olacaktır.

Balığın
çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın tavaya atın.
Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa, daha canlı bir renk kazanır.

Pancarı
haşlarken içine saplarını da koyarsanız, rengi daha kırmızı olur. Hatta bir kaşığı da sirke dökün.

Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun.

Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura sade unun yanı sıra, patates nişastası da katmayı deneyin.

Pudingin ununu az koyduğunuz için yumuşak olduysa en iyisi yeniden un katmak yerine bir kaşıkla krema haline gelene kadar iyice hazırlamaktır.

Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse, muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
24 Ekim 2008       Mesaj #4
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Kuru FasuLye :

HaşLarken suyu az koyuLmaLı ve çok kısık ateşte pişiriLmeLi. Ara sıra kaynamayı durdurmak için çok az soğuk su iLave edebiLirsiniz.

YeşiLLik AyıkLarken :

Kök tarafını keserek, yaprakLarı teker teker ayırın. BuzLu suda ı5 dakika bekLetin. Bu sayede yeşiLLikLer hem kıtırLaşacak hem de kumLarı dibe çökecektir.

Domatesin KabukLarını Soyarken :

DomatesLeri soymadan ı - 2 dakika kaynar suda bekLetirseniz, kabukLarın çok koLay soyuLacağını göreceksiniz.

SaLamLar Çok Taze :

Bütün saLam aLdınız ve hemen tüketemeyeceksiniz, saLamın açık kaLan tarafına ince bir diLim Limon kesip koyun. SaLamLarı buzdoLabından çıkardığınızda hiçbir kuruLuk göremeyeceksiniz.

Hoş KokuLu BitkiLer :

SaLataLarda kuLLandığınız nane, fesLeğen, kekik, maydanoz, dereotu gibi bitkiLerin aromaLarını muhafaza etmeLerini istiyorsanız, yıkayıp kuruLadıktan sonra üzerine birkaç damLa zeytinyağı dökerek, cam bir kavanoza koyun, ağzını sıkıca kapatın.

BaharatLar ve Sos

KLasik Limon sosun içine kuru nane veya fesLeğen iLave edersiniz, daha LezzetLi bir tat eLde edersiniz.

Soğan Soyarken :

GözLerinizin yanmasını istemiyorsanız, soyduğunuz soğanLarı sirkeLi suya koyunuz.

SaLata BöyLe Daha GüzeL
:

KuLLanacağınız maLzemeLeri yıkadıktan sonra mutLaka kuruLayın. SaLatayı bekLetmeden tüketin ve eğer bekLemek zorundaysanız sosunu mutLaka servis etmeden önce üzerine dökün.

PatLıcan Kuruturken :

KurutuLmuş patLıcandan yapıLan doLmanın tadına doyum oLmaz. PatLıcanLarı kurutmak için, önceLikLe içini çıkarın. PatLıcanLarın kabukLarını 5 dakika kaynar suda haşLayın. Daha sonra 65 - 7o derece sıcakLıktaki fırına koyun. BöyLece her mevsim mutfağınızda patLıcan buLabiLirsiniz.

Pörsüyen SebzeLer İçin :

YeşiL sebzeLer doLapta bekLettiğinizde dahi, bir süre sonra pörsür. Oysa, pörsüyen sebzeLeri kuLLanmadan önce, Limon suyu iLave ediLmiş soğuk su doLu bir kapta bir saat bekLetirseniz, çok daha taze görünmesini ve LezzetLi oLmasını sağLarsınız.

Tuz Yerine Limon :

SağLığınız nedeniyLe ya da kiLo probLeminiz yüzünden yemekLerde tuz kuLLanmanız yasakLandı... Fakat siz tuzsuz yemekten bir tat aLamıyorsunuz! O haLde, yemeğe birkaç damLa Limon suyu damLatıp öyLe yiyin. BöyLece hem yemeğinizi tatLandırmış, hem de sağLığınızı korumuş oLursunuz.

Tahta KapLarı KuLLanırken :

ÖzeLLikLe saLataLar için kuLLanıLan tahta kapLar, masaya ayrı bir şıkLık katar. Fakat, bu tahta kapLarı suyun içinde bırakırsanız, yıpranıp çatLar. Bunun için, kuLLandıktan sonra hiç bekLetmeden hemen yıkayıp, kuruLayın. TahtaLarın bozuLmasını önLemiş oLursunuz.

Patates ve Soğan ÇimLenirse
:

FiLizLenen patatesLeri yememek gerekir. Bu nedenLe fiLizLenen patates ya da soğanLarı diğerLerinden ayırmaLısınız; çünkü bu durum, diğerLerinin de çok çabuk fiLizLenmesine neden oLur.

Tencerenizi ParLatın :

ALüminyum tencereLerinizin içi karardığında, LimonLu suyLa doLdurun ve ı5 dakika kaynatın. BöyLeLikLe hem karartıyı yok etmiş hem de tencerenizin ışıL ışıL parLamasını sağLamış oLacaksınız.

Soğan Soyarken :

Soğan soyarken gözLerinizin yanmasından şikayetçiyseniz, size pratik bir önerimiz var! Soğanın kabuğunu soyduktan sonra ortadan ikiye böLün. Bir kağıt peçetenin içine koyarak 1 dakika kadar ısıtın. GözLerinizin yanmadığını göreceksiniz.

KurutuLmuş SebzeLer :

KurutuLmuş sebzeLeri sakLamanın en iyi yoLu, havası kuru oLan bir yerde bez torbaLarda muhafaza etmektir. Eğer kutuLarda ya da kavanozda sakLamaya kaLkarsanız, çok çabuk küfLenecek ve kuLLanıLmaz haLe geLecektir.

Bakır KapLar :

Sebze yemekLerini hiçbir zaman bakır kapLarda bırakmayın. Sebzenin asidi bakır kabın yeşiLLenmesine yoL açar ve zehirLenmeLere sebep oLabiLir.

SebzeLerin Suyu :

SebzeLeri haşLadığınız suyunu dökmeyin. BoL vitamin içeren haşLama suyunu çorbaLarda kuLLanabiLirsiniz.

TefLonLarın TemizLenmesi :

Yemek yaparken kuLLandığınız tefLonLarın temizLenmesi bir hayLi zordur. Bunun için 1 bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım bardak sirke koyun. İyice karıştırdıktan sonra tefLonun içine dökün ve 1o dakika kaynatın. Sonra yıkayıp duruLayın.

Pişmiş YiyecekLer :

Pişirdiğiniz yiyecekLeri soğutmadan buzdoLabına koymayın. Sıcak konan yiyecekLer doLabın ısısını yükseLtip, diğer yiyecekLerin bozuLmasına yoL açabiLir. Ayrıca buharLaşma yapması buzdoLabının da ömrünü kısaLtır.

SoğanLarın Rengi :

C vitamini yükLü soğanLar, sofraLarımızın vazgeçiLmez yiyeceğidir. Ama unutmayın, kırmızı soğan en çok saLatada, sarı soğan tencere yemekLerinde, beyaz soğan sos ve çorbaLar için çok daha uygundur.

Çorbanın Sırrı :

Yoğurt çorbasına yoğurt, pirinç piştikten sonra ekLenmeLi ve hemen ateşten aLınmaLıdır. FazLa pişerse çorbanın tadı ekşir.

BakLagiLLerde Tuza Hayır :

BakLagiLLeri haşLarken, tencereye asLa tuz atmayın. Tuz, kabukLarı sertLeştirerek pişme süresini uzatacaktır. Ayrıca kabuğunda buLunan toksinLeri yok etmek için önce hızLı, sonra orta ateşte pişiriLmesi uygundur.

ÇorbaLar ŞenLeniyor :

KonukLarınıza çorba ikram edecekseniz, tost ekmeğini, kaLıp veya bıçakLa şekiL verere kesin. Tereyağında kızartarak ekmekLeri hazırLayın.

Karnabahar Kokusunu Sevmiyorum!

ÖyLeyse, haşLama suyuna bir adet kabukLarı soyuLmuş soğan atmayı deneyin.

FasuLye Konservesi Kokuyor!

Açtığınız haşLanmış fasuLye konservesinde bir koku veya hoş oLmayan tat varsa, hemen atmayın. BoL soğuk suda yıkadıktan sonra 2 - 3 dakika kaynar tuzLu suda bekLetin.

Çorbanın Yağı FazLaysa...

Yaptığınız çorbanın yağı fazLaysa üzüLmeyin. 1 - 2 maruL yaprağı veya buz parçası koyarak fazLa yağını aLabiLirsiniz
HEYECAN - avatarı
HEYECAN
Ziyaretçi
18 Mayıs 2009       Mesaj #5
HEYECAN - avatarı
Ziyaretçi
Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır. Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar.
Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir. Baharatların bulunduğu yerler fena kokulu olmamalı yaş olmayan havadar serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır. Ambalajı açılmış salam sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz.
Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin.Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilir.Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz yeniden dirildiklerini görürsünüz. Taze nane dereotu fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz.

Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır. Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır. Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin. Böylece 5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış olursunuz. Ekmeklerinizi ekmek kutusunda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmek kabınızın bir köşesine yerleştirin. Ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur.
Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız farkı görürsünüz.
Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.

Son düzenleyen Jumong; 24 Ekim 2015 16:09 Sebep: sayfa düzeni ve kırık resimler kaldırıldı
BiRuMuT - avatarı
BiRuMuT
Ziyaretçi
20 Mayıs 2009       Mesaj #6
BiRuMuT - avatarı
Ziyaretçi
Sutun Tasmasini Onlemek...Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.

Sogan Sarimsak Kokusu... Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.

Kek Kalibi ...Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz
.
Etleri Yumusatmak...Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser.

Yumurta Kirarken ...Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.

Tasan Yemekler...Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.

Firinda... pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarin ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin. Tavugunuz yumusacik kalacaktir.

Patates...kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Böylece daha az ya çekeceklerdir

Makarnanin...haslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc v.b.sebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz.

Yesil Renkli Sebzelerin...rengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir

Pilav... suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin.

Pastalarin... üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanin.

Bayatlamis ekmeklerinizi ...dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin. Yüksek isida firinda pisirin.

Yemek kokularindan... kurtulmak icin, bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz

Pastalarin... üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanin.

Kek yaparken... karistirmak icin kullandiginiz kasiga hamur yapismasini istemiyorsaniz, kasigi kullanmadan önce süte batirin.

Domatesleriniz... tazeligini yitirmeye basladiysa, tuzlu suyun içinde yarim saat bekletin.

Patatesleri kizartmadan ...önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Daha az yag cekerler.

Sebze pisirirken... yemege ekleyeceginiz su sicak olmalidir. Yemeginiz daha lezzetli olacaktir

Sebzeler haslanarak ...kullanilacaksa, haslama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasini saglayacaktir.

Sogan kavururken... pisirmeye baslamadan önce biraz un serperseniz kararmasini önlemis olursunuz

Patatesin pisirme... suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.

Havuç...daima kaynar suya atilir, pistikten sonra hemen soguk suya tutun, rengini muhafaza eder

Karnibahar haslarken... içine iki dilim ekmek atarsaniz, o dayanilmaz kokusundan kurtulursunuz

sebzelere...biraz karbonat ekleyerek pisme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pisirirken koymayin, sertlestirir. Tuzu, en son anda ilave edin.

Sebzelerimiz... kimi zaman çok bekletmekten burusurlar, böyle bir durumla karsilasirsak, içine sirke ve seker attiginiz suda birakin. Ilk tazeliklerine kavusurlar. Maydanoz ve dereotunu... bas asagi gelecek sekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz

Sos hazirlarken... un topagi olusmasini önlemek icin kasik yerine catal ucuna taktiginiz, kabuklari soyulmus cig patatesten yararlanabilirsiniz

.Meyve salatasi ...yaparken taze nane yapragi katip, meyveleri yogurt ve balla karistirin. Enfes olacaktir

Karamel... bu ögüdü unutmazsaniz, kolay! 1 kahve kasigi su icin 5 kahve kasigi seker.

Pirinc pilavi... suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz olur

Kesik limonu... saklamak icin üzerine tuz serpin

Zeytini... bir kavanoza koyun, zeytinyagi ile örtün ve biraz kekik, 2-3 dis sarimsak ilave edin, 8 gün bekletin. Nefis bir tadi olur. Zeytinler bitince kalan sosu, salata sosu olarak kullanabilirsiniz

Kus üzümlerini... ayiklamak icin, onlari bir avuc unla ovusturunuz ve kalin delikli bir süzgece atiniz, un ile beraber cöpler de düser.

Yemek kokularindan kurtulmak icin... bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.

Alabalığın dağılmaması için...Pişirmeden önce una bulamadan süte batırın.

Balığın lezzetli olması için...Balık kızartırken yapacağınız bir iki ufak değişiklikle çok daha değişik tatlar yakalayabilirsiniz. Örneğin, kızartma yağının içine bir tutam tatlı kırmızı biber serpin. Bu şekilde balığın rengi çok daha güzel ve parlak olur. Ayrıca, kırmızı biber de balığa değişik bir lezzet verir.

Balığın yağ çekmemesi için...Balık hem lezzetli hem de kırmızı ete göre daha sağlıklı oluşu nedeniyle sofralarımızın vazgeçilmez besinlerindendir. Fakat yağda kızartılınca, çok fazla yağ çektiği için sindirimi zor olabilir. Balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra üzerine sıvı yağ sürüp una bularsanız daha az yağ çekecektir.

Haşlanan sebzelerin vitamin ve minerallerinin pek çoğu, haşlama suyuna geçer. Çok değerli olan bu su, çorba ve başka yemeklerde kullanılabilir.

Benzer Konular

28 Kasım 2014 / NihLe Sağlıklı Yaşam
19 Şubat 2014 / kambis Sağlıklı Yaşam
14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular