Arama

Burçlar ve Hastalıkları

Güncelleme: 30 Temmuz 2014 Gösterim: 51.104 Cevap: 2
peaceful - avatarı
peaceful
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #1
peaceful - avatarı
Ziyaretçi
Burcunuz sağlığınızı da etkiliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Burçların gezegenler ve belli organları temsil ettiğini belirten astrologlar, herkesin özel yıldız haritasının, kişinin sağlık ve hastalık durumları hakkında bilgi verdiğini belirtti.


Gezegenlerin düştüğü evler, burçlar ve aralarında oluşan açıların, insanların ne tür hastalıklara istidatlı olduğunu belirlediğini ifade eden astrologlar her burcun, zıt burcunun temsil ettiği organlar açısından hassasiyet gösterdiğini kaydetti.


Astrologlar, burçlara göre sağlığı şöyle anlatıyor:


Koç Burcu: Baş bölgesi hassastır. Baş ağrısı, ateş yükselmesi, migren, yüz nevraljisine sık rastlanır. Baş, kafatası, şah damarı, yüzle ilgili sorunlar, beyin iltihabı, adale rahatsızlıkları, ileri yaşlarda yüksek tansiyon görülebilir. Aşırı heyecan ve telaş beyni zorlar. Aceleci, ani ve atak oluş yüzünden kazalara açıktır. Kanamaya istidatlıdır. Adrenalin bezi fazla çalışır. Terazi burcundan gelen zıt etki böbrek ve bel bölgesinde de hassasiyet verir. Koçlar genelde sık hastalanmazlar, bünyeleri oldukça sağlamdır. Zaten yatağa bağlı kalmak hiç mi hiç hoşlarına gitmez. Henüz tam iyileşmeden ayağa kalkarlar. Her konuda olduğu gibi tedavi için de kendi kafasına göre hareket ederler.


Boga Burcu: Boğaz, boyun ve ense bölgesi hassastır. Troid bezi, yutak, ses telleri, bademcikler, kulaklarla ilgili sağlık sorunları sık görülür. Kilo almaya istidatlıdır. Kilo ile ilgili diyabetik rahatsızlıklar, tansiyon, astım, soğuk algınlığı, anjin, hassas organlarla ilgili iltihaplanmalar olabilir. Aşırı yemek vücudun hastalıklara karşı savunma sistemini bozabilir. Akrep burcundan gelen zıt etki ile cinsel organlar, salgı bezleri, boşaltım sistemi de hassas olabilir. Erkeklerde prostat, kadınlarda yumurtalık ve rahim hastalıkları görülebilir. Boğalar genel olarak kuvvetli bir bünyeye sahiptirler. Kendilerini daima genç hissederler. Yaşlanmayı kabul etmezler. Açık havayı, gezmeyi ve yürümeyi sevdikleri için sağlıkları genellikle iyi olur.


İkizler Burcu: Sinir sistemleri pek güçlü değildir. Ayrıca omuzlar, kollar ve eller hassastır. Köprücük kemiği kırıkları, omuz ve kol ağrıları olur, parmaklarla ilgili sorunlar, sinirsel rahatsızlıklar görülebilir. Kekemelik, konuşmayla ilgili problemlere rastlanabilir. Sindirim sistemleri çok çalışır. Bu yüzden kilo almaları zordur. Fazla merak sinir sistemini yorar. Vücut direnci azalır, yorgunluk, uykusuzluk görülür.


Yay Burcu: Burcundan gelen zıt etki ile kalça ve bacakla ilgili siyatik ağrıları, romatizma, karaciğer hassasiyeti, alerjiler görülebilir. İkizler insanı dinlenmeyi pek bilmediği için aşırı yorgunluklar yaşar. Genelde zayıf bünyelidirler. Yerinde durmayı beceremeyen ikizlerin hastalığı kendine sorun olur. Uykuya ve dinlenmeğe zaman ayırmalıdırlar.


Yengeç Burcu: Göğüs kafesi, memeler ve mide en hassas bölgeleridir. Gastrit, ülser, 12 parmak bağırsağı, pankreas, bağırsak iltihapları görülebilir. Hazımsızlık sorunları olur. İleri yaşlarda kilo sorunları yaşanabilir. Duygulardaki ani değişikler, duygusal hassasiyet mideyi etkiler. Üşütme gaza neden olur. Hava değişikliklerinden çabuk etkilenirler. Lodos, aşırı baş ağrısı yapar. Süt bezleri iyi çalışır. Memelerle ilgili rahatsızlıklar, kadın üreme sistemi bozuklukları görülebilir. Güneş ışınlarına karşı hassasiyet vardır. Vücut enerjisini yitirir, yorgunluk olur. Oğlak burcundan gelen zıt etki ile iskelet sistemi, dizler ve deri hassasiyeti olur. Yengeçlerin bünyeleri kuvvetli değildir. Acı, ağrı, rahatsızlıklara dayanıksız olur, hastalığını çok büyütür, endişe ve evham yüzünden ufak bir şeyi abartabilirler. Bakımı zor bir hasta olurlar.


Aslan Burcu: Kalp ve sırt bölgeleri hassastır. Kalp rahatsızlıkları, kalp romatizması, çarpıntı görülür. Kalp krizi riskleri oldukça fazladır. Dengeli bir hayat, aşırı yorulmamak ve üzülmemek sağlıklı kalmaları için çok önemlidir. İleri yaşlarda kilo sorunları olur ki bu kalp krizi riskini artırır. Sırt, adale ağrıları, omurga ve bel kemiği rahatsızlıkları olabilir. Moral bozukluğu sağlık direncini azaltır. Mikrobik hastalıklara istidat artar, ateş yükselir. Kendilerine güvenmeleri ve etrafın beğenisini kazanma çabaları yüzünden cesurca davranışları kazaya uğramalarına, kırıklara sebep olabilir. Kova burcundan zıt etki ile dolaşım sistemi rahatsızlıkları, bacak ağrıları, bacağın alt kısmında hassasiyet görülebilir. Aslanların bünyeleri genellikle güçlü olur. Hastalandıkları zaman aşırı ilgi isterler. Rol yaparak durumlarını dramatik hale sokarlar. Güçlü bünyeleri sayesinde çabuk ayağa kalkarlar. Hastalıklara karşı çok dayanıklıdırlar.


Başak Burcu: Sindirim ve merkezi sinir sistemleri hassastır. Psikomatik hastalıklar görülür. Hastalık hastası olabilirler. Aşırı titizlikten dolayı sinirsel kökenli yaralar, tırnak iltihaplanması, çıbanlar gibi çeşitli rahatsızlıklara yakalanmaları mümkündür. Bağırsak sorunları, kolit, karın zarı iltihabı, ayakları üşütünce mide yanması, hazımsızlık, gaz rahatsızlıkları olur. Evhamlı oluşları ülsere neden olabilir, kara sevda hastalığına da tutulmaları mümkündür. Balık burcundan aldıkları zıt etkiler sonucu ayakları oldukça hassas olur. Başakların bünyesi kuvvetli değildir fakat sağlık kurallarına, temizlik ve beslenmelerine dikkat ettikleri için sağlıklı olurlar. Hastalık konusunda aşırı titizlenmeleri kendilerini sık sık hasta sanmalarına neden olur. Tedaviye, ilaçlara çok itina ederler. Başkalarına da öğüt verebilir.


Terazi Burcu: Böbrekler ve bel bölgesi en hassas kısımlardır. Sırtın alt tarafında adale, kemik ve sinir uçları ağrıları olur. Yorgunluk, ağır yük taşımak belde ağrı yapar. Siyatik ve bel fıtığına yol açabilir. Nefrit, lumbago, soğuk algınlığı, bulaşıcı hastalıklara karşı dirençleri azdır yorgunluklar yaşar. Şişmanlamamak için sık sık yapılan rejimler sorun olur. Zıt burç olan koçtan gelen sert etkilerle baş bölgesi, gözler hassas olur. Görme bozuklukları, gözde çeşitli rahatsızlıklar, kızarma, kanlanma, şişme gibi durumlar olabilir. Terazilerin canları çok tatlıdır. Zor bir hasta olurlar. Aşırı ilgi ve sevgi görmek, naz yapmak isterler. Aksi halde huysuz olurlar.


Akrep Burcu: Üreme ve genital organları hassas olur. Kasık ağrıları, mesane, idrar yolları, genital organlarla ilgili rahatsızlıklar görülmesi mümkündür. Erkekte prostat, kadında rahim ve yumurtalık rahatsızlıkları olabilir. Kalın bağırsak sorunları, iltihaplanma, polip, fıtık, basur, cinsel salgı bezleri, üreme organları hastalıklarına istidat vardır. Aşırı hırslı oluşları sinir gerilimlerine yol açar. Sinir ve asabiyet görülebilir. Boğa burcundan aldıkları zıt etkiyle boğaz, koku ve tat alma organları da hassas olur.
Burçlar içinde en güçlü bünyeye sahip olanıdır. İradeleri ile hastalıklarla savaşırlar. Tedavi için gerekli her şeyi yapmaktan çekinmezler. Çabuk iyileşirler. Aslında kan ve iğneden çok korkarlar. Ama acımasızca korkularının üzerine gidebiliriler. Zayıf ve çaresiz görünmekten nefret ederler.


Yay Burcu: Karaciğerleri ve bacakların üst kısımları hassastır. Kalçalar ve uyluk bölgesi ile ilgili kilo sorunları olur. Romatizma, siyatik, gut, kuyruk sokumu ağrıları çekebilirler. Dişlerle uğraşmaları gerekebilir. Diş eti rahatsızlıkları, kemik erimesi görülebilir. Karaciğer hassasiyetinden kaynaklanan alerjiler, kansızlık, zafiyet olabilir. El ve ayaklar soğuk olur. İkizler burcundan aldıkları zıt etki ile sinir sistemleri zayıftır. Sinirsel kökenli rahatsızlıklar geçirebilirler. Ciğerler ve bronşlar da hassastır. Bünyeleri güçlü değildir. Küçük hastalıkları bile önemli gibi abartabilirler. Ama iyimser oluşları sayesinde kendilerini bırakmazlar. Hasta oldukları zaman bile hareketliliklerini kaybetmezler. Her zaman kullanabilecekleri bir enerjileri vardır.


Oğlak Burcu: Vücutlarının hassas kısımları kemikler ve deridir. İskelet sistemi, dişler, eklemler, diz kapağı ve çeşitli ortopedik sorunları olabilir. Romatizma ağrıları çekebilirler. Deri hastalıkları, egzama, çıban, sivilce görülebilir. Aşırı sabır mide rahatsızlıklarına yol açar. Mide asidi çok salgılanır. Yengeç burcundan gelen zıt etki mide ve sindirim sistemlerinin hassasiyetine sebep olur. Ağır kanlı, sakin oluşları sinir sistemlerinin sağlam olmasını sağlar. Acılara çok dayanıklıdırlar. Başkalarının hemen şikayet ettikleri ağrılara onlar günlerce dayanırlar. Kimseye belli etmezler. Kendilerine dikkat ederler. Hemen doktor ve ilaca sarılmazlar. Gerektiği zaman da tedaviyi disiplinli bir şekilde uygularlar. Etrafını rahatsız etmeyen bir hasta olurlar.


Kova Burcu: Adaleleri ve dolaşım sistemleri hassastır. Kan dolaşımı kan serumuyla ilgili sorunlar olur. Zehirlenme, yüksek ateş, kramplar, bacak damarlarında varis görülebilir. Adale ağrıları, baldır, bilek, topuk kısımları rahatsız olabilir. Bilek burkulmaları olur. Dişlerde sorunlar çıkabilir. Aslan burcundan aldıkları zıt etki ile kalpleri ve omurgaları hassas olur. Kovalar genellikle kendilerine iyi bakarlar. Sağlık konularına akıllıca yaklaşır. drı yorgunluklar yaşar. Genel idealleri, umut ve hedefleri düş kırıklığına uğrarsa sağlıkları bozulabilir. Ama akılcı yoldan kendilerine yeni bir ytkön çizerek çabuk toparlanırlar.


Balık Burcu: Ayakları ve sinir sistemleri oldukça hassastır. Psikomatik rahatsızlıklara istidatları çoktur. Karamsar ve agresif oldukları zamanlarda içki, ilaç, uyuşturucu gibi maddelere meylederler. Fazla yemek yüzünden kilo sorunları olur. Ayaklarını iyi korumalı, dar ayakkabılar giymemeli ve üşütmemelidirler. Gut, nasır, tırnak iltihapları, taban, ayak defarmasyonu gibi sorunları olabilir. Vücutları su tutmağa çok müsaittir. Sulu şeylerden zehirlenme görülebilir. Mikrobik hastalıklara dirençleri azdır. Çabuk üşütebilir, mikrop kapabilirler. Lenf sistemleri de zayıftır. Başak burcundan gelen zıt etki ile bağırsakları ve sindirim sistemleri de hassas olur. Hasta olunca güvenlerini kaybeder, evhamlı olurlar. Bu yüzden geçimsiz davranabilirler. Her şeyden bir mana çıkarır, hayal güçlerini olumsuz yönde çalıştırarak kendilerini mutsuz ederler
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Burçlar ve Hastalıkları

Sponsorlu Bağlantılar
Koç
Hastalıkla arası çok iyi değildir. Yıl boyu sağlığı genellikle iyidir. Yıl içinde sağlığına en dikkat etmesi gereken aylar Haziran ve Aralık’tır. Aşırı spor yaparak kalbini yormamaya özen göstermelidir. Hareketli yapıları ile çok kilolu olduklarını göremezsiniz.

Koç burcu vücutta başı yönettiği için stres altında iken baş ağrıları çekebilir. Baş ağrılarını azaltmak için Demir, A, B1, B12 ve C vitamini kullanmalıdır.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Bacakların üst kısmı, toplardamarlar, siyatik, sinir, kalça, iskelet sistemi, diz kapağı ve bacak kasları vücudundaki hassas bölgelerdendir.
Kemik erimesi ile karşılaşmamak için şeker, kahve ve alkolü azaltması gerekir. Doğal sıkılmış meyve sularını, hazır meyve sularına tercih etmesi faydalı olur.
Protein almayı ihmal etmemesi gerekir. Jimnastik ve nefes egzersizleri, sağlıklı bir birey olmasında etkili olur.

Boğa
Boğa burçlarının sağlık açısından dikkat etmeleri gereken aylar Ocak, Şubat, Mart ve Aralık aylarıdır. Çünkü bünyeleri soğuğa dayanıklı değildir. Kolay hastalanabilirler. Bu dönemleri çabuk atlatabilmek için yemeklerine ve giyimlerine özen göstermeleri gerekir. Çünkü yediklerinde dikkatli olmazlar ise hazımsızlık sorunları ile karşılaştıkları da görülebilir. A, E, K vitaminleri ve çinko almalıdırlar.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Sindirim sistemi, pankreas, bağırsaklar, bel, cilt, burun, ayak parmakları ve boğaz vücudundaki hassas bölgelerdendir.
Uyku düzeninin oturmuş olması gerekir. Yoksa bu durum sağlığını çok olumsuz etkileyecektir. Fiziksel olarak vücudu güçlendirici aktiviteler yapması gerekir.
Böbrek yetmezliği tanısı var ise bitki çayı içmeyi ihmal etmemelidir. Soğuğa karşı temkinli giyinmelidir. Çok acı yemekten kaçınmalıdır.
Bağışıklık sistemini desteklemesi gerekir. Bunun için de toksin atması yani bol bol su içmesi, stres ve kaygıdan uzak durması gerekir. Dinlenmek için zaman yaratmayı bilmelidir.

İkizler

İkizler burcunun dirençli vücutları ile sağlıklarının yerinde olduğunu görürsünüz. Kolay kolay hasta olmazlar. Nadiren hastalandıkları gibi yakalandıkları bulaşıcı hastalıkları bünyelerinin sağlam olmasından dolayı çabuk atlatırlar.
Sağlık açısından en tehlikeli ayları Mart, Nisan ve Haziran’dır. Ayrıca bu burçta olanlar Kasım ve Aralık aylarına da dikkat etmeli. Astım, bronşit ve mide ağrıları yaşanabilecek rahatsızlıklarıdır.
D, B1, B6, B12, B15 vitaminleri, kalsiyum, fosfor, potasyum kullanmaları gerekir.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Mesane, cinsel organlar, salgı bezleri, saçlar, dolaşım sistemi, el bilekleri, lenfler, baş ve boyun vücudundaki hassas bölgelerdendir.
Bilekleri kuvvetlendirmek adına B12 VE D vitamini takviyesi alması gerekir.
Solunum yollarındaki tıkanıklıkları önlemek adına kirli havanın hâkim olduğu ortamlardan uzak durmalıdır. Bol sıvı almak, hem kilo vermesine hem de vücudunun temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Yengeç
Yengeç burcunun sağlığına dikkat etmesi gereken aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Bu devrede yiyeceğine içeceğine özen göstermelidir. Strese bağlı olarak sindirim sistemleri çok kolay etkilenir.
Duygusallığının beslenme alışkanlığını etkilediği görülür. Kansızlık, mide yanması ve iştahsızlık yaşarlar. B6 vitaminleri, potasyum, germanyum kullanmaları faydalı olacaktır.

Vücudunun hassas bölgeleri:

Cilt, saçlar, ayak bilekleri, duyu organları, beyin, ense, göğüs kafesi, bademcikler ve kulak vücudundaki hassas bölgelerdendir.
Ciltte kesik ve sıyrık oluşumlarından kaçınmaya özen göstermeliler. Çünkü bu yaraların iyileşmesi normalden uzun sürebilir. Saçlardaki hassasiyeti farkında olup, saçlara kimyasal boyalar, jöle ve spreyler uygulamaktan uzak durmaları gerekir.
Sinir sistemini rahatlatan melisa çayı içmek sağlığını iyileştirir ve ruhunu dengeler. Yüksek tansiyon riski olanlar tuz tüketimini mutlaka en aza indirgemelilerdir. Ağız içi temizlik için karanfil kullanımı uygun olabilir.

Aslan
Burcu kalbi yönetir ve stres altında iken en çok dolaşım sistemi bundan etkilenir. Böyle zamanlarda çok üşüyebilir. Çok hareketli olduğu ve sık rahatsızlandığı görülmese de yaşanabilecek hastalıklardan vitamin takviyesi ile kolaylıkla kurtulabilir.
Kalp ve tansiyon hastalıkları görülebilir. İyot, manganez, A, B1, B2, B12, B15 vitaminleri, folik asit kullanabilirler.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Yağ dokusu, bağışıklık sistemi, tiroit, ses telleri, akciğer, safra kesesi, kalp, sırt ve omurga vücudundaki hassas bölgelerdendir.
Bacak sağlığı için uzun oturuşlardan kaçınıp, sık sık hareket etmesi gerekir. Panik atak ve stres gibi olumsuzluklar için vücudu ve ruhu rahatlatıcı egzersizler yapması, sağlığı açısından faydalı olacaktır.
Hızlı yemek yemekten vazgeçip, yemeği iyice çiğnedikten sonra yutması gerekir. Bitkisel çay tüketimini düzenli hale getirmesi önerilir. Beyaz şeker ve ekmekten uzak durması kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.

Başak
Başak burcu sebze ve meyve ile beslenmeyi tercih eder. Yediklerine dikkat ettiği halde demir eksikliği görülür. Çünkü et tüketimleri azdır.
Başak burcunun stresli yapısı ile baş etmesi gerekir. Aksi takdirde kas ağrıları ve bağırsak sorunları ile karşılaşırlar. Başak'lara D, B1, B12, B15 vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum önerilir.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Akciğer, mide, on iki parmak, karaciğer, diyafram, omurga, dalak, göbek, ayak ve sinir sistemi vücudundaki hassas bölgelerindendir.
Protein alımını düzenli hale getirmeliler. Omega 3 almaları da önerilir. E vitamini ve B kompleks gibi doğal destekler, sağlığı adına olumlu sonuçlar doğurur. Hazmı ağır yiyecekler tüketmemeleri gerekir.

Bilekleri dinlendirici kompresler hem ruhunun hem de bedeninin dinlenmesine yardımcı olur.

Terazi

Dengeli ve duygusal olan Terazi burcunu böbrekleri yönetir. Sağlıklı görünüşlerinin ardında bünyelerinin zayıf olduğu görülebilir. Soğuk algınlıklarına kolay kapılmaları, vücut dirençlerini düşürür.
Hastalığa karşı en dikkatli olmaları gereken dönem Ocak ayının ilk haftası ile Şubat ayının ikinci dönemidir. İyot, A, E, K vitaminleri, bakır ve çinko almaları gerekir.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Sinir sistemi, omuzlar, kollar, eller, akciğer, mide, boğaz, saçlar ve böbrek hassas bölgeleridir.
Romatizma ve eklem ağrılarıyla sık sık karşılaşan Terazi’lerin doğal yöntemlerle uygulayacakları çaylar ilaç olacaktır. Metabolizma sorunu olanlar ise karbonhidrattan uzak durmaya özen göstermeli. Saç kuruması ile ilgili problem yaşayan Terazi burçları, nemlendirici ve besleyici maskeleri kullanmayı göz ardı etmemeli.
Böbrek organları hassas olan Terazi’lerin su tüketim miktarını arttırmalarında fayda var. Ayak bölgelerinden hassasiyeti olan Terazi burçlarına, ayak banyoları çok iyi gelecektir.

Akrep
Akrep burcu üreme organlarını ve mideyi yönetir. Akrep burcu hastalığa karşı mücadelecidir. Kendini kolay kolay bırakmaz. Hasta olsalar bile güçlü yapıları ile gündelik işlerini aksatmazlar. Kalsiyum, potasyum, B2, B6 vitaminleri, fosfor ve biotin tavsiye edilir.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Göğüs kafesi, mide, akciğer, kalp ve dolaşım sistemi, sindirim sistemi, bel ve cilt, üreme organları hassas bölgeleridir.
Kan basıncı yükselme eğiliminde olan Akrep burçlarının tuzu azaltmalarında fayda var. Sindirim sistemi hassas olan Akrep burçlarının ise az besin tüketimine yönelmeleri faydalarına olacaktır.
Bel bölgesinden rahatsızlanmaya eğilimli Akrep’lerin bellerini soğuktan korumalarında fayda var.
Akciğerleri duyarlı olan Akrep burçlarının, alkol ve sigaranın olumsuzluklarından çok daha fazla etkileneceğini belirtmeliyiz.

Yay
Bu burcun insanının sağlık açısından en dikkat etmesi gereken dönem Şubat ayının ikinci yarısı ile Mart ayıdır. Bu dönemde yediklerine dikkat ederlerse, sık rahatsızlanmadıklarını görürsünüz. Zayıf oldukları noktalardan biri sinir sistemleridir. Romatizma ve tansiyondan şikâyet ederler. B vitamini, sülfür minerali kullanmalılardır.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Sırt ve omurga, diyafram, bademcik ve kulaklar, yutak, diş, bronş ve bağışıklık sistemleri hassas bölgeleridir.
Yutkunma sorunlarıyla karşılaşan Yay burçları okaliptüs yağının mucizelerinden yararlanmalıdır. Sindirim sistemi üzerinde problem yaşayan Akrep burçlarının üzerlerindeki ağırlığı azaltacak ve arınma sağlayacak işlemler yapılabilir.
Gribal enfeksiyon gibi durumlarda bronşit problemlerinin kendini göstermesi gibi rahatsızlıklarla sıkça karşılaşan Yay burçlarının nane takviyesi yapması önerilir.

Oğlak
Eylül, Ekim, Mart ve Nisan aylarında Oğlak burçlarının sağlıklarına dikkat etmeleri gerekir. Bünyelerinin zayıflaması ile vücutlarının hastalığa yatkın olduklarını görebilirsiniz. Meyve tüketimine ağırlık vermeleri gerekir.
Oğlak burcu kemikleri, dişleri ve deriyi temsil eder. Eklem ağrıları en sık karşılaşılan hastalıkları arasındadır. A, D vitaminleri, bakır, kasiyum minerallari önerilir.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Toplardamarlar, bacakların alt kısmı ve ayak bilekleri, ense, boyun, boğaz, mide hassas olduğu bölgeleridir.
Varis, üst bacak ağrıları ve siyatik rahatsızlıklarıyla karşılaşan Oğlak burçları için masaj ve esmer buğday-ananas karışımı içeren besinler önerilir.
Stresin en büyük etkilerinin hissedildiği yerlerden biri de ensedir. Strese maruz kalan Oğlak burçlarının boyun egzersizlerine yönelmesi faydalı olacaktır.
Boğaz problemleri yaşayan Oğlak burçlarının kekik suyu ile gargara yapmaları önerilir. Midelerini korumak açısından ise yemeklerini hızlı yememeleri tavsiye edilir.

Kova
Kova burcu dolaşım sistemini temsil eder. Kova burcunun baldır ve ayakları hassastır. Aynı zamanda topuklarında da rahatsızlıklar yaşadıkları sıklıkla görülebilir. Bunun dışında çok sık rahatsızlandıkları görülmez.
Güçlü bir bünyeye sahiptirler. B12, B15, D vitaminleri, kalsiyum, fosfor kullanmalılardır.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Omuzlar ve kollar, sindirim sistemi, bel ve kalça, ayak bilekleri, gözler, solunum yolları hassas olduğu bölgeleridir.
Omuz ve kollardaki eklem ağrılarıyla sıkça karşılaşan Kova burçlarının lavantalı krem kullanmaları önerilir. Can sıkıntısı ve daralma halinin mideye etkileri oldukça büyüktür. Mide bulantısı ve gastrit gibi rahatsızlıklarla kendini gösteren bu gibi durumlara en iyi gelebilecek besinler kakule meyvesi, bal ve yoğurttur.
Bel ve kalça bölgesi ağrılarına karşı bu bölgelerin fazla zorlanmaması önerilir. Gözaltı torbalarından şikâyetçi Kova burçlarına göz çevresine kozmetik kullanımını azaltması ve doğal yöntemlere başvurması önerilir.

Balık
Bahar aylarında Balık burcunun kendine özen göstermesi gerekir. Narin bir yapıya sahip oldukları ve soğuk algınlığına kolayca kapıldıkları görülmektedir.
Balık burcu ayak ve sinir sistemini yönetir. Cilt rahatsızlıklarına dikkat etmeleri gerekir. Çünkü bünyeleri alerjiktir. Kalsiyum, fosfor, biotin, B2, B6, B15 vitaminleri tavsiye edilir.
Yönetici gezegenleri Neptün, aynı zamanda ilaçları da yönetir. Birçok ilacın Balık burçlarında yan etkileri olduğu sıkça görülebilir.

Vücudunun hassas bölgeleri:
Sindirim sistemi, bağırsaklar, ,baş, eller, dişler, lenf ve bağışıklık sistemi hassas bölgeleridir.
Sindirim sisteminde problem yaşayan Balık burçları detoks ile arınma yöntemlerini uygulayabilirler. Hazımsızlık ve gaz gibi problemlerle karşılaşan Balık burçlarının yavaş yemek yemeye özen göstermeleri gerekir.
Baş ağrısı gibi problemlerle karşılaşan Balık burçlarının ise karanfil yağını alınlarına ve şakaklarına kullanmaları önerilir.
Diş problemi yaşayan Balık burçları, doğal yöntemlerden faydalanmalılardır.

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
30 Temmuz 2014       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Burçlar ve Hastalıkları
MsXLabs.org


Astroloji ve bizi temsil eden burçlar bizi etkilediği gibi sağlığımız açısından da büyük önem teşkil eder. Burcumuz, gezegenler ve evleri sahip olduğumuz bazı organlarımızı temsil ederler. Her burcun vücutta temsil ettiği bölgeler vardır. Kişiye ait yıldız haritası, kendisine ait sağlık ve hastalık durumu hakkında bilgi verir.

Burçlarımızın temsil ettiği organlarımız bizim için en hassas olan bölgelerimizdir ve daha dikkatli olmamız gereken yerlerdir. Gezegenlerin düştüğü evler, burçlar ve aralarında meydana gelen açılar hangi çeşit hastalıklara yatkın olduğumuzu belirler. Her burç zıt burcunun temsil ettiği organlar açısından hassastır.

Yazılanların yanısıra bu konuda kesin bir karar vermemek gerekir. Burcumuza bakarak; Ben bu hastalıklara yakalanırım demek te yanlıştır. Belli dönemlerde burca düşen gezegenin durumu çok önemlidir. Oluşan sert açılar hastalıklara neden olabilirken, yumuşak açılar genellikle büyük sorun oluşturmazlar.

Burçların bize olan etkisi anne karnında iken başlar. Doğumdan önce oluşan Güneş ve Ay tutulmaları etkileri de tartışılmazdır.

Kaynak:

Benzer Konular

30 Temmuz 2014 / AngeLus Astroloji/Fallar
1 Haziran 2007 / kompetankedi Astroloji/Fallar
26 Mayıs 2012 / _PaPiLLoN_ Astroloji/Fallar
4 Nisan 2013 / HerHangiBiri Astroloji/Fallar