Arama

Domates Reçeli Tarifi

Güncelleme: 6 Mayıs 2009 Gösterim: 4.293 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
malzemeler

Sponsorlu Bağlantılar
40 adet domates
40 adet taze badem
8 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1.5 tatlı kaşığı limon tuzu
Dilerseniz bir çay kaşığı vanilya (diğer tariflerde var ama Afro bunu koymadı)

Domates Reçeli TarifiDomates Reçeli Tarifi
Domates Reçeli TarifiDomates Reçeli Tarifi

Yapılışı

Bademleri bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün kabuklarını soyun.
Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını özenle soyun,
Soyulmuş domatesleri, sönmemiş kireç kaymağında 2 saat kadar bekletin.
İyice sertleşen domatesleri kireç suyundan çıkartıp bol suyla 2-3 kez yıkayın.
Domatesleri avucunuzla sıkıca kavrayarak ALT kısımlarından delin.
Yine avucunuzla kavrayarak, yavaş yavaş sıkıp, içindeki tüm suyu çıkartın. (Bu işlemi çok dikkatli yapmalısınız, domates patlamamalı, suyu sadece deldiğiniz delikten boşalmalı)
Suyu sıkılmış domateslerin içerisine soyulmuş bademlerden birer adet yerleştirin. Domatesleri yeniden avucunuzla sıkıştırın
Şeker ve suyu yarım saat kaynatın. Sürenin sonunda domatesleri içine atın.
30-45 dakika civarında pişirin. Pişmeye yakın limontuzunu atın.
Şerbeti tabağa damlatma yöntemiyle pişmeyi kontrol edin.
Reçelleri çok dikkatle kavanozlara boşaltın.

Afiyet olsun.

Notlar:

Domatesleri soyarken delmemeye özen gösterin. (Benim meşhur domates soyucu, burada çok işe yarıyor) Domateslerin bütün halde olmaları çok önemli.
Aynı şekilde suyunu sıkarken de çok dikkatli ve yavaş olmalısınız. Sadece deldiğiniz delikten içindeki bütün suyu çıkartmaya çalışmalısınız.
Suyu kaldığı müddetçe hem tadı farklılaşıyor, hem de reçelin rengi koyulaşıyor ki, ustaları bunun olmasını makbul bulmuyorlar.

Benzer Konular

5 Ekim 2011 / melekay42 Taslak Konular
24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
6 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular
6 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular
22 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular