Arama

Patlıcan Reçeli Tarifi

Güncelleme: 24 Eylül 2011 Gösterim: 2.343 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
GEREKLİ MALZEME
  • 1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan
  • 8 bardak şeker
  • 3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 10-15 kadar karanfil nohut kadar şap

Sponsorlu Bağlantılar
YAPILIŞI

Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır. Soyulanlar hemen suya atılır. Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır. Suyu iyice süzülür. durulmuş kreç suyunda bir gece bekletilir Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve suyu yine iyice süzülür.
Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur. Kaynatılır ve köpükleri alınır. İçerisine patlıcanlar atılır. Kaynamaya bırakılır. Yine kaynatmaya devam edilir. Bir tabak üzerine damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir. Bundan sonra limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirilir.
Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanf iller saplanır. Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar. Kavanozlara doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir.

selennaz43 - avatarı
selennaz43
Ziyaretçi
24 Eylül 2011       Mesaj #2
selennaz43 - avatarı
Ziyaretçi
Patlıcan reçeli kireç suyuyla

Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMESİ
1 Kg. çok küçükpatlıcan
1 Kg. toz şeker
1 Adet Limon
1 Paket vanilya
1 Kg. sönmemiş kireç


YAPILIŞI
1. Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız.
2. Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın.
3. Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız.
4. Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız.
5. 1 Kg. şekeri bir bardak su ile kaynatınız.
6. Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız.
7. Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz.
8. Ağzını kapatarak soğumaya bırakınız.


Reçel

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

6 Mayıs 2009 / Misafir Taslak Konular
5 Ekim 2011 / melekay42 Taslak Konular
6 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular