Üye Ol
Geri Dön   MsXLabs > :: GLOBAL :: > Moda > Kadınlara Özel
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 04-03-2008   #1 (mesaj-linki)
Elişi Modelleri - Örgü Elişi Modelleri - Örgü

Tığ İşi Kaplumbağa
Tığ işiyle çok güzel oyuncaklar yapabilir, çocuklarınız için farklı modeller yaratabilirsiniz.
Biz daha önce de benzer çalışmalar yapmıştık. Bu kez kaplumbağa ördük.
Bu tarz oyuncaklar sadece küçük çocukların değil, bebeklerin, hatta büyüklerin bile çok beğenisini kazanıyor.

Kaplumbağamıza bacaklarını örmekle başladık.
Her bir bacağı için 2 zincir çekip bu zincire 11 trabzan yaparak başladık.

İkinci sıraya geldiğimizde her iki trabzandan birine çift batarak trabzanları 16 ya çıkardık.

Bundan sonra hiç arttırmadan her sırada 16 trabzan olmak üzere 8 sıra örüyoruz , örgümüz gittikçe yuvarlanıyor böylece içi elyafla doldurulabilecek, üstteki fotoğraftaki gibi bir şekil alıyor.

Dört bacağını bu şekilde tamamladıktan sonra diğer parçaları örmeye geçiyoruz.

Başını yapmak için de bacakları ördüğümüz gibi başladık. İkinci sırada 16 trabzana üçüncü sırada 22 trabzana, dördüncü sırada 32 trabzana kadar arttırarak ördük. Bundan sonra altıncı sıraya kadar hiç arttırma yapmadan ördük. Son üç sırayı ise her sırada 3-4 trabzan eksilterek boynunun ince olmasını sağladık.

Gelelim kaplumbağamızın sırtına. Sırt 6 tane beşgen ve bir altıgenden oluşuyor. Beşegen şeklini verebilmek için 10 zincir çekip iki tarafını birleştirdik.

İkinci sırada 3 zincir çekip batarak bir köşe oluşturuyoruz. Her iki köşenin arasına bir sıkiğne yapıyoruz. Bu üçlü zincirler beşgenin köşelerini oluşturacak. Aynı şekilde altıgen için de altı tane köşe zinciri yapılacak.

İkinci sırada her iki köşenin arasında iki sıkiğne üçüncü sırada ise üçer sıkiğne yaptık.

Beşgen ve altıgen parçaları 4 er sıra ördük. Her birinin dördüncü sırasında köşelerin arasındaki sıkiğne sayısı dört oldu.

Daha sonra hepsinin dış tarafına farklı bir renkle iki sıra sıkiğne örgüsü yaptık. Aynı renkle ortalarındaki boşlukları da doldurduk.

Bunları altıgen ortada ve beşgenler etrafında olacak şekilde tığ ile örerek birleştirdik.

Bu şekil ortaya çıktı.

Kenarlarındaki girinti ve çıkıntıları düzeltmek için kaplumbağanın kabuğu olacak kısmın etrafından iki sıra (yerine göre trabzan ve sıkiğne) ördük.

Kaplumbağanın altı için 8 sıralık büyük bir yuvarlak ördük.

Her bir bacağın ve başın içini elyafla doldurup alt parçanın etrafına örerek birleştirdik.

Alt ve üst parçaları da örgü ile birleştirip elyafla doldurduk. Daha sonra her tarafını örgü ile bitiştirdik.

Minicik bir kuyruk örerek kaplumbağamızı tamamladık.

kaynak.cocuklacocuk.com
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 05-03-2008   #2 (mesaj-linki)
Cvp: Elişi Modelleri - Örgü Cvp: Elişi Modelleri - Örgü

ÖRGÜ BEBEK

Tığ işiyle de çok güzel bebek yapılabilirmiş.

Bu bebeğin kalıbı tamamen bizim fikrimiz. Birkaç denemeden ve fikir alışverişinden sonra, olur mu olmaz mı derken gerçekten hoş bir çalışma oldu, kalabalık bağ evimizin tek kızı olarak kabul edildi, herkesin sevgilisi oldu.

Fotoğraftan da anlaşılacağı gibi başı için iki yuvarlak, gövde ile kol ve bacaklar için birer dikdörtgen örmekle başladık. Kollarını bacaklarını ve gövdesini kenarlarından dikip içlerini elyafla doldurduk
Sonra kolları ve bacakları gövdeye tığla örerek birleştirdik. Böylece kollar ve bacaklar hareket kazandı.
Basit bir elbise ve bir çift patik örerek bebişe giydirdik.
Saçlarını ipten kesip her bir ipi bebişin başına geçirerek düğümledik.
Bir taç örerek saçını süsledik
Başına gözlerini ve ağzını iğne ile işledik

kaynak.cocuklacocuk.com
Eski 04-05-2008   #3 (mesaj-linki)

Tığ işi bebek hırkası yapımı

Eski 04-05-2008   #4 (mesaj-linki)

Atkı bere yapımı(Açıklamalı)

Açıklama: Bere Modeli:

Malzemeler:100 gr ip
10 numara tığ.

Beremizin ilk sırasına 10 zincir yaparak başlıyoruz.İkinci sırada içerisine 30 adet tek mil başılı dolgu yapıyoruz ve uçlarını birleştirerek yuvarlak yapıyoruz.Üçüncü sırada yine aynı şekilde dolgu yapmaya devam edeceğiz ancak dolguların arasına bazen bir bazen iki dolgu yapacağız .Bu şekilde her sırada dolgu sayısını artırdıkça zaten beremiz yuvarlak sekli alacaktır.Yaklaşık 12 sıra bu sekilde dolgulara devam edeceğiz ve istediğimiz uzunluğa ulaştığında beremizi bitireceğiz.

Beremizin motifleninin yapımı:
Öncelikle resimde olduğu gibi kare motifleri öreceğiz ve çiçekleri üzerine tığ ile ekleyeceğiz.Çiceklerimizi yaparken önce küçük çiceği yapacağız bitince çiçeğimizin arkasına başlangıç yerini dörderip zincir yapıp geri batarar yaprakları yapabileceğimiz zincirleri oluşturacağız ve aynı şekilde büyük çiçeklerimizi de yapacağız ve motiflerimizi uç uca ekleyerek beremizin bitiş yerinin uzunluğuna ulaştığımızda tığ ile çiçekleri berenin ucuna birleştireceğiz.

ATKI MODELİ :

MALZEMELER:
300 gr ip
10 Numara tığ

Atkımızı örmeye motiflerden başlayacağız.Kare motiflerimizi oluşturduktan sonra bere modelimizde olduğu gibi çiçekleri karelere yerleştireceğiz ve tığ ile oraya ekleyeceğiz.Yaklaşık 40 motif atkımızın uzunluğu için yeterli olacaktır.
Eski 09-06-2008   #5 (mesaj-linki)

Bolero Yapimi

Sonunda yarım işlerim toparlanmaya başladı.ama ben yine yarımlar yarımlar koyar.sıkıldıkça örerim nasılsa.
işte bu geçen gün seruş adını verdiğim bolera.toparlanınca bu hale geldi işte.

Tabi her şey sahibinde güzel değil mi?gelinimiz Açelya'ya örmüştüm bu bolerayı.Süpriz olacağı için yazmamıştım.Bu akşam götürdüm.Tahmin etmediğim kadar çok beğendi.Bu da beni çok mutlu etti.İyi günlerle kullansın...

Şablon hazırladım.36 bedene göre bu şablon.Yinede anlıyamadım örmek istiyorum diyen arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım.şimdi şablonumuzu açıklıyalım.

1-motif arkadan öne dönüyor ve ekleniyor.böylece omuz oluşuyor.
2-Öncelikle şekilde alttan 1 motif ekleyip gerisini boş bırakmışım.Ama ördüğüm bolerada alttan 2 motif ekledim arka bedene.gerisini kol için boşluk bıraktım.Tabi daha geniş olsun derseniz ayarlarsınız.
Şablondaki biçimiyle örüp birleştirdikten sonra.kol oyuntusu boyunca bir sıra daha motif yapıp ekledim.düşük kolluğu oradan geliyor.Tabi siz isteğinize göre değiştirebilir.uzun kollu yapabilirsiniz.yada hiç kol koymaz sıfır kol yapabilirsiniz.orjinal örnek öyleydi.ama ben değiştirdim bu şekle..sizde ipinize,bedeninize göre istediğiniz gibi uygulayabilirsiniz.
Neyse herkese kolaygelsin.
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
açıklamalı bebek örgü modelleri, açıklamalı örgü modelleri, dolgu oyuncak kalıpları, dolgu oyuncak modelleri, el işi modeleri, el işi modeli, el işi modelleri, elisi, elisi modeleri, elisi modelleri, elişi modeli, elişi modelleri, tığ modelleri, örgü, örgü oyuncak modelleri,
Konu Araçları

Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 00:48Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.12607503 saniyede (59.68% PHP - 40.32% MySQL) 7 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR