Arama

Mimarlık ve Bilgisayar Programları - ArchiCAD

Güncelleme: 26 Haziran 2011 Gösterim: 10.602 Cevap: 3
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Nisan 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
ARCHICAD Programı

Sponsorlu Bağlantılar
Mimarlık alanında kullanılan en eski yazılımlardan biri ve tıpkı Revit Architecture gibi , yapı bilgi sistemiyle ilgili tüm özelliklerin biararada ve entegre çalıştığı bir yazılım.

Mimarlık Ofislerinin yaygın kullanmı biraz da Türkçe sürümü olduğu için denilebilir. Ayrıca satın alanlara ücretsiz olarak eğitimini de verebiliyorlar.

İngilizce ve pek çok dilde kullanılan programın öğrenmesi de çok kolay.

Hız , Tasarım ve Belgelemede iddialı ve çalışması çok keyifli bir program olduğunu , kendim de denediğim için rahatlıkla söyleyebilirim.

Yazılımcı firma ArchiCAD i şöyle tanıtıyor.

2005ac9


SİZ TASARIMINIZI YAPIN GERİSİNİ ARCHICAD'e BIRAKIN.



1988 yılında yapı sektörü ve mimarlar klasik CAD programlarından farklı bir yazılım olan ArchiCAD’le tanıştılar... çizgiler, taramalar ve yazılardan oluşan çizimin ötesinde, tasarım yapabilmeye, yapı bilgi bankalarını oluşturup kullanabilmeye başladılar.
Böylece, ArchiCAD kullanıcıları bilgi çağından yararlanan ilk mimarlar oldular.


ArchiCAD ilk kez 1984 yılında ülkemizdeki mimarlara “Mimarlıkta 4. Boyut” sloganı ile tanıtıldı. Şu an Türkiye’de binlerce ArchiCAD kullanıcısı için, tasarım yapmak, sadece planları çizerek her tür perspektifleri, fotorealistik görüntüleri, araziler dahil 3 boyutlu modelleri, kesit ve görünüşleri, keşif ve metraj bilgilerini elde etmek, her ortamda revizyonlar yapmak, animasyonlar hazırlamak sıradan kolaylıklar ve olanaklar oldu. ArchiCAD bugün sıradan olanakların, kolaylıkların çok ötesindeki özellikleri ile yapı sektörüne katkıda bulunmaya devam ediyor.

Her mimar veya iç mimar ArchiCAD kullanarak, günümüz bilgi çağının olanaklarını kolayca elde edebilir ve bilgi toplumunun bir üyesi olabilir. Çünkü ArchiCAD hem Macintosh, hem de tüm Windows platformlarında mimarlara ve yapı sektörüne en ileri bilgi işlem teknolojilerini kendine özgü kolaylıklarla sunuyor.

ArchiCAD yeni versiyonu 11 ile yine sektörde bir kaç adım önde... Tabiki Türkçe!

Daha fazla bilgi ve deneme sürümü için tıklayınız:

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Daisy-BT; 11 Ağustos 2010 11:10
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Nisan 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

ArchiCAD 13
Sponsorlu Bağlantılar

ac13mainwideac13

ArchiCAD® kullanıcılara mükemmel bir mimari tasarım yeteneği ve üretkenliği artırma becerisi sunuyor. Kullanıcıların tasarıma odaklanma, revizyonları yönetme, tasarım alternatiflerini değerlendirme, iş birliği yapma ve projeleri koordine etme konularında daha başarılı olmalarını sağlıyor.

ArchiCAD ile tasarım aşaması ve projeye dahil olan her farklı ortak, binanın doğru temsiline hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilir. Tüm belgeler sadece bir veya iki tık uzaklıkta olur. Müşteri sadece işlevsel düzenlemeyi ve arazi planını görmekle kalmaz aynı zamanda mekân içinde dolaşmanın nasıl hissettirdiğini veya günün farklı zamanlarında güneş ışığının belli bir odayı nasıl etkilediğini görür.

ArchiCAD 13'ün iş birliğine dayalı ortamı sayesinde sürücü senkronizasyonu için uzun süreler beklemek artık geçmişte kaldı. Çığır açan Delta Server teknolojisiyle ArchiCAD 13, ağ trafiğini önemli ölçüde azaltarak, ekip üyelerinin gerçek zamanlı olarak BIM modelleri üzerinde ortaklaşa çalışabilmesini sağlar.





BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Aralık 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  AC14-00.jpg
Gösterim: 596
Boyut:  40.2 KB

ArchiCAD 14 Mimarlar ve Mühendisler Arasında Açık Tasarım İşbirliğini Destekliyor

ArchiCAD 14, mimarlar ve AEC endüstrisinin çeşitli disiplinleri arasında BIM modellerinin farklı ihtiyaçları için köprü kurmaya yardımcı olan iş akışı çözümleri sunuyor. Model eşleştirme, eleman sınıflandırma, IFC referans modeli versiyon izleme ve değişiklik yönetimi mimarlar ve mühendisler arasındaki iş birliğinin sorunsuz ve otomatik bir süreç haline gelmesini sağlıyor. ArchiCAD 14 aynı zamanda bu çığır açan BIM Server temeline dayanan Teamwork çözümünü daha da geliştirerek ortak BIM projelerinde çalışan tasarım ekiplerinin yönetimini daha da geliştirdi.

Sınıfının En İyisi BIM İş Akışı

ArchiCAD 14 aynı zamanda, en çok talep edilen küresel ve yerel müşteri isteklerine odaklanan birçok üretkenlik iyileştirmesi sunuyor. İnşaat elemanlarının modellenmesinde zenginleştirilmiş detaylar, daha iyi 3D görünüm, geliştirilmiş 2D taslak, kütüphanelerin ve kütüphane parçalarının geliştirilmiş kullanımı ve iyileştirilmiş kullanıcı etkileşimlerinin hepsi etkileyici üretkenlik iyileştirilmeleri listesine dahil. Hem müşteriler hem de danışmanlar ile daha iyi hale getirilen iletişim becerileri sayesinde sonuç daha hızlı, daha güzel tasarım ve belgelendirme iş akışları. Bütün bu nedenler ArchiCAD 14'ü mimarlar için dünyanın en iyi BIM çözümü yapıyor.


Şimdi ArchiCAD 14 almak isteyenler için bir fırsat daha mevcut. ArchiCAD 14'ü, 30 Kasım'a kadar alan herkese Bilkom'dan iMac 27" ve/veya MacBook Pro 15" hediye. Arzu eden son kullanıcılar 3.712 Euro+KDV değerindeki ArchiCAD 14 lisans paketinin üstüne 150 Euro+KDV ödeyerek seçimlerini MacBook Pro 15" modelinden yana kullanabiliyor.


Arkitera

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
26 Haziran 2011       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  ac15.jpg
Gösterim: 549
Boyut:  55.0 KB

ArchiCAD 15

Zenginleştirilmiş mimari formlar

ArchiCAD 15, hem klasik hem de modern mimaride bulunan en geniş mimari şekiller ve formlar dizisini desteklemek için yeni kaplama yapıları dâhil BIM araçlarının tasarım kapasitelerini genişletir.
İdeal olarak, yapı tasarımı kâğıt üzerinde yapılan bir iş değildir; gerçek sonuç bitmiş yapıdır. ArchiCAD 15 ile tasarım özgürlüğünden veya yapısal doğruluktan ödün vermek zorunda kalmazsınız. ArchiCAD 15, tasarım sürecinin en başından itibaren etkileyici bir gerçek BIM tasarım aracı ve iş akışı serisi sunar.

Ad:  arc15.jpg
Gösterim: 589
Boyut:  55.1 KB

Yeni tasarım alanı tanımı

ArchiCAD 15, 3-boyutlu alan tanımında devrim yaparak, perspektif görünümü tasarım için doğal, 3-boyutlu ortamı haline getirmek adına 3-boyutlu kılavuzlar ve düzenleme düzlemleri getiriyor.

Üçüncü boyutun getirdiği özgürlükteki artış, alandaki yönelimde de yeni bir zorluk derecesini beraberinde getiriyor. ArchiCAD 15, 3-boyutlu alan tanımında devrim yaparak, perspektif görünümü tasarım için doğal, 3-boyutlu ortamı haline getirmek adına 3-boyutlu kılavuzlar ve düzenleme düzlemleri getiriyor.

Deneme sürümleri için tıklayınız.





BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.

Benzer Konular

18 Ekim 2013 / Daisy-BT Mimarlık
21 Ağustos 2011 / Daisy-BT Mimarlık
31 Ağustos 2012 / Daisy-BT Mimarlık
15 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
18 Ekim 2010 / Daisy-BT Mimarlık