Arama

Mimarlık ve Bilgisayar Programları - Cinema 4D

Güncelleme: 21 Ağustos 2011 Gösterim: 8.979 Cevap: 5
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
16 Nisan 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Cinema 4D
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  1jrzq0.jpg
Gösterim: 769
Boyut:  103.6 KB

Cinema 4D, 3D Studio Max, Lightwave ya da Maya gibi 3 Boyutlu modelleme programıdır.
Maxon Computer tarafından üretilen Cinema 4D pratik olmasından dolayı çok hızlı bir şekilde animatörler tarafından benimsendi ve bir çok projede kullanılmaya başlandı. Film endüstrisi tarafından da çok yakından tanınan Cinema 4D özellikle Spiderman (örümcek adam) filminin bazı efektleri için kullanılmasıyla da gündeme geldi ve isminden oldukça söz ettirdi.

Cinema 4D- çok hoş bir 3 boyutlu modelleme ve animasyon programı.Filmlerde gördüğümüz bazı özel efektlerin yapılmasını sağlıyor. XL 6`da eski sürümlere göre ilk göze çarpan özellik- arayüzde yapılan değişiklik.

3D animasyon, özel efekt, karakter modelleme ve render alanında profesyonel kullanıcılara hitap eden Cinema 4D, yüksek performansından dolayı yakında broadcast yayıncılık ve film endüstrisinin başucu programı olabilir

Maxon Computer tarafından üretilen Cinema 4D pratik olmasından dolayı çok hızlı bir şekilde animatörler tarafından benimsendi ve bir çok projede kullanılmaya başlandı. Film endüstrisi tarafından da çok yakından tanınan Cinema 4D özellikle Spiderman (örümcek adam) filminin bazı efektleri için kullanılmasıyla da gündeme geldi ve isminden oldukça söz ettirdi
Maxon, Cinema 4D’yi bu alanda lider konumda bulunan 3D Studio MAX, Maya ya da LightWave’e rakip olarak piyasaya sürmedi. Firmanın böyle bir iddiası yok. Çünkü her 3 programda kendisinden istenilen işlemleri ve render metodunu kendi teknolojisini kullanarak gerçekleştiriyor.

Örneğin Cinema 4D 8, animasyonların render sürecinde ilginç bir şekilde titreşimi ortadan kaldırabiliyor. Bu titreşim olayı 3D dünyasında özellikle animasyon işlemleri sırasında oldukça sinir bozucu bir durumdur. Hatta bir çok animatör teknolojinin bu konuda oldukça yetersiz olduğundan yakınır. İşte Cinema 4D 8 bu soruna biraz olsun (bir çeşit farklı tarama yöntemiyle de olsa) çözüm getirmiş sayılıyor.

Bir diğer önemli konu zekice tasarlanmış arabirim. Zira bu arabirim sayesinde tüm tasarım işlemlerini son derece anlaşılabilir bir ortam içinde ve istediğiniz araçlara kolay ulaşarak yerine getirebiliyorsunuz. Açıkcası program kolay öğrenilebilir yapısından dolayı 3D tasarıma çekingen yaklaşanları bile kolayca etkisi altına alabiliyor.

”Network Rendering” modülü tarafımıza gönderilmediği için bu özelliği test edemedik. Bilmeyenler için hemen açıklayalım; Network Rendering özelliği TCP/IP protokolünü kullanarak çalışmanın render sürecini ağ üzerindeki diğer bilgisayarlara paylaştırabilen bir uygulama. Bu modül sayesinde örneğin, 1 saat sürecek bir render işlemi ağ üzerindeki diğer bilgisayarlara paylaştırılarak yarım saat ya da daha düşük oranlara indirilebiliyor. Cinema 4D hem Windows hem de Macintosh ortamlarında çalışabilen bir yazılım. Biz test aşamasını yüksek performanslı bir PC ile gerçekleştirdik. Dolayısıyla burada yer alan bir takım sonuç ve görüşler Macintosh sistemlerinde farklılıklar gösterebilir.

3D dosya formatlarıyla da uyumlu olan program 3D Studio, Direct 3D, Illustrator, Lightwave, VRML1, VRML2, QuickDraw 3D, shockwave 3D ve DXF formatlarındaki dosyalarla da sorunsuz çalışabiliyor. Ayrıca browser özelliği sayesinde proje içinde yer alan bütün nesnelere çok daha kolayca müdahale edebiliyorsunuz. Etkileşimli poligon ve point modelleme araçları ile nesneleri dilediğiniz gibi şekillendirebilir, Bend, twist, bulge, melt, wrap, explosion gibi gelişmiş deformasyon araçlarıyla da sonuca ulaşabilirsiniz. NURBS kontrolleri de modellemelerinizde size cok yardımcı olacak fonksiyonları içermektedir. Array, boolean, instance, metaball gibi modelleme araçlarıyla da nesneleri kopyalayabilir, bir nesneden diğerini çıkartır veya toplayabilirsiniz.

Özellikle özelleştirilebilir menü, buton ve kısayollar farklı meslek guruplarındaki kişiler için büyük kolaylıklar sağlayabilir. Örneğin modelleme yapmak isteyen bir kişi kullanmayacağı kısayol ve butonların yerine daha fazla kullanacağı kısayol ve butonları tanımlayıp, ekranı kendi isteğine göre özelleştirebilir. Bu da daha verimli bir çalışma alanı ve daha rahat bir ekran hakimiyeti demektir. Cinema 4D bir animatörle bir tasarımcının ayrı arayüzler kullanabilmesine olanak sağlıyor. Bu benzer programlarda bulunmayan bir özellik. Programın güçlü yanlarından biri de güçlü ışıklandırma efektleridir. Yapmış olduğumuz testlerde bu efektlerin gerçek atmosferi yansıtma başarısı bizi oldukça etkiledi. Örneğin çalışmalarınızda Omni, Distant, Spot round / square, parallel, parallel spot round / square tubes, area lights gibi farklı ışık kaynakları kullanarak ilginç ve şaşırtıcı mekanlar elde edebilirsiniz.

Cinema 4D bu konuda çok esnek. PC işlemcileri ve ekran kartları için zor işler sınıfında olan bu tip efekler Cinema 4D’nin profesyonel hesaplama algoritması sayesinde daha hızlı ve düzgün bir şekilde çalışmaya adapte ediliyor. Örneğin, Caustics, volume caustics efektleri sayesinde ışığın yüzeylerdeki yansıma, yayılma ve geçirgenlik etkilerini gerçek mekana olduğu gibi nesne üzerine yansıtmanız bu program ile gerçekten çok kolay… Gölgelendirme işlemleri için ise başlı başına bir yazı hazırlamamız gerekiyor çünkü bu konuda gerçekten çok güçlü araçlara sahip. Soft, hard, area gibi gölgelendirme tipleri daha gerçekçi projeler için kesinlikle gözardı edilmemesi gereken özellikler. Bir diğer önemli özellik ses kullanımı; Cinema 4D ile hazırladığınız projelerde mono, stereo, DTS 5.1,DDS eX 6.1,SDDS 7.1 ses düzenlerini destekleyen efektler hazırlayabilirsiniz. Cinema 4D içeriğinde bulunan yardımcı fonksiyonlar sayesinde animasyon hazırlamayı da oldukça kolay hale getiriyor.

Hazırladığınız animasyona istediğiniz kadar kamera koyabilir, değişik açılardan görüntü alabilirsiniz. Scene motion blur ile sahnenin tümü için kamera efekti, Object Motion Blur ile nesne için kamera efekti hazırlayabilirsiniz. Timeline penceresinden hazırlamış olduğunuz projede kullandığınız bütün nesneleri ve onların hareketlerini görebilir herhangi bir andaki (frame veya saniye) istediğiniz noktada müdahale edebilirsiniz. Formula fonksiyonu yardımı ile matematiksel formüllerden animasyonlar oluşturabilirsiniz. Cinema 4D Release 8 kullanıcının tercihlerine göre satın alabileceği yedi adet modül ile birlikte geliyor. Bunlar, MOCCA, Advanced Render, Thinking Particlei, PyroCluster, Net Render, Dynamics ve BodyPaint 3D. Bu modüllerden özellikle BodyPaint 3D , üç boyutlu objelerin giydirilmesi konusunda harikalar yaratıyor.Vücut modellemelerinde, örnegin bir yaratık modelinin giydirilmesi sırasında karşılaşılan zorlukları BodyPaint ile rahatlıkla çözebilirsiniz.

Dynamics modülü, yer çekimi, eğim, rüzgar, dış etkiler, etki-tepki gibi fizik kanunlarına dayalı olayları objelere uygulamanızı saglıyor. Örneğin plastik topa vurulduğu anda oluşan esnemeyi, Dynamics eklentisiyle çok kolay yaratabilirsiniz. Advanced Render ise özellikle ısıklandırma konusunda öne çıkıyor. Alan derinliği, objelerden yansıyan ışıklar, gölgelendirme işlemleri ve ışık kırılmalarını gerçeğe yakın şekilde render edilmesini sağlayan Advanced Render profesyonellerin kesinlikle vazgeçemeyeceği bir eklenti. Cinema 4D, standart paketin yanı sıra iki adet alternatif paket sunuyor. Bunlardan Cinema 4D XL, MOCCA, Advanced Render, Thinking Particles, PyroCluster ve Net Render modüllerini içeriyor ve üç kullanıcı ağ üzerinde programı çalıştırabiliyor. Cinema 4D Studio ise tüm modülleri içeriyor ve sınırsız kullanıcılı NET paketi içeriyor.

Sonuç olarak; Cinema 4D profesyonel kullanıcılar için hazırlanmış başarılı araçlara sahip kalite düzeyi gerçekten yüksek bir program. Özellikle hızlı “network rendering” sistemi ve gerçekçi yüzey efektleri tüm kullanıcılar tarafından oldukça beğeni topluyor. Benzer programlarla saatlerce uğraşarak ortaya çıkarılan çalışmalar CINEMA 4D’nin kullanıcı dostu arabirimi sayesinde hızlı bir şekilde sonlandırılabiliyor. 3D modelleme, animasyon, jenerik üretimi, post-production, film kurgu, özel efekt v.b. alanlarda hizmet veren kişi ve kuruluşların CINEMA 4D’yi kesinlikle yakın takibe almaları önerilir. Cinema 4D’yi ülkemizde CP Vision temsil ediyor.

Ad:  25ibqx0.jpg
Gösterim: 811
Boyut:  37.7 KB

Ad:  L%C4%B0V%C4%B0NG%20ROOM%20%28N%C4%B0GHT%29.jpg
Gösterim: 673
Boyut:  35.4 KB

Daha fazla bilgi için tıklayınız:


Son düzenleyen Daisy-BT; 11 Ağustos 2010 01:14
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
20 Mayıs 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Cinema 4D
Sponsorlu Bağlantılar

Cinema 4D, 3D Studio Max, Lightwave ya da Maya gibi 3 Boyutlu modelleme programıdır. Cinema 4D içinde bulundurduğu modüller ve render motoru ile diğer 3 boyutlu programlardan daha iyi çalışabilmekte ve arayüzünün basitliğinden kullanıcılar bu programa daha kolay adapte olabilmekte. Yaygın olarak Almanya ve civarındaki ülkeler kullanmakta fakat son zamanlardaki performans artışları yapılan işlerin göz doldurmasıyla diğer ülkerlerde de popülaritesini arttırmaktadır.

Cinema 4D modülleri:
  • MoGraph
  • MOCCA 3
  • HAIR
  • Thinking Particles
  • Dynamics
  • NET Render
  • Sketch and Toon
  • BodyPaint 3D
Bu modüller satın alınırsa, Cinema 4D ile entege olarak gelmektedir.

3D animasyon, özel efekt, karakter modelleme ve render alanında profesyonel kullanıcılara hitap eden Cinema 4D, yüksek performansından dolayı yakında broadcast yayıncılık ve film endüstrisinin başucu programı olabilir

Maxon Computer tarafından üretilen Cinema 4D pratik olmasından dolayı çok hızlı bir şekilde animatörler tarafından benimsendi ve bir çok projede kullanılmaya başlandı. Film endüstrisi tarafından da çok yakından tanınan Cinema 4D özellikle Spiderman (örümcek adam) filminin bazı efektleri için kullanılmasıyla da gündeme geldi ve isminden oldukça söz ettirdi
.

Ad:  020306cinema4d_artr7j.jpg
Gösterim: 681
Boyut:  96.9 KB


Ad:  11ll8n8.gif
Gösterim: 783
Boyut:  130.2 KB



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Ağustos 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


MAXON CINEMA 4D
Kullanımı Kolay, Profesyonel 3B Animasyon Yazılımı

Ad:  screenr11_e.jpg
Gösterim: 617
Boyut:  62.9 KB

Bir sonraki jenerasyon, yirmi yıllık mükemmeliyetin temsili.

CINEMA 4D’nin onbirinci jenerasyonu profesyonel 3B yazılım gelişiminde bir mihenk taşı ve MAXON’un programcı ekibinin yirmi yıllık mükemmelliyetçiliğinin bir göstergesidir. Profesyonel 3B animasyon komutları hiç bu kadar kolay kullanılır olmamıştı.

Kullanımı En Kolay 3B Yazılım

CINEMA 4D'nin yenilikçi arayüzü ve mantıksal iş akışı 3B dünyası ile yeni tanışanlar için hızla gelişme sağlamalarına olanak tanımaktadir. Sonuçlar o kadar düzgün ve etkileşimlidir ki, yaratıcılığınızın serbest kalmasına yardımcı olur.

Son Teknoloji

CINEMA 4D'nin son teknoloji mimarisi yeni teknoloji ve gelişmelerden ilk faydalananın sizler olmanızı sağlar – Windows ve Mac OS’da 64-bit desteği ve çokluişlemci desteği sadece ilk akla gelenlerdir. MAXON, Intel ve Apple da dahil olacak şekilde pek çok önde gelen BT şirketinin geliştirme ortağıdır. Bu nedenle MAXON yazılımımızı gelecek olan teknolojilere hazır olacak şekilde şimdiden şekillendirebilir. Müşterilerimiz en son teknolojiye ve yatırımlarının maksimum garanti altında olmasına güvenebilirler.

Modülarite, tüm endüstrilerde kullanım sağlar.

Çekirdek uygulama, yüksek kaliteli 3B görüntüler ve animasyonlar oluşturmak için ihtiyaç duyacağınız tüm özellikleri içerir. Talepleri temel uygulamaların ötesinde olanlar için, MAXON çok sayıda, programla tam uyumlu entegre modüller sunar. Modüller ayrı olarak satın alınabilir veya paket içeriği olarak bütünleşik alınabilirler. Mimari ve mühendislik gibi özel endüstriler için MAXON özellikle bu alanlar için fonksiyonlar içeren paket sürümleri tasarlamıştır.

Her tasarımcının gereksinimlerine uygun bir CINEMA 4D muhakkak vardır. CINEMA 4D’nin tüm dünyadaki kullanımı ve üstünliklerini görmek için sayfalarımızda gezinin ardından bir demo sürümü indirin ve bütün bunları kendiniz görün.


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Ağustos 2010       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  products.newarchi_e.jpg
Gösterim: 524
Boyut:  41.4 KB

Artık yeni yapınızın son tasarımlarını bitirdiğinize göre, tüm yapılması gereken sunum için etkili görüntüler hazırlamaktır. CINEMA 4D Architecture Edition (Mimari Sürüm) sizlere, mimari tasarımlarınızın nefes kesen görüntü ve animasyonlarını hazırlamanız için gerekli olan tüm araçları sunmaktadır.
Önce gelen CAAD paketlerinden dosyalar olduğu gibi alınır ve tasarımlarınızı hayata geçirebilmeniz için araçlar ve kütüphaneler ihtiyaç duyabileceğiniz tüm olanakları size sunar

Göz alıcı görüntülerin oluşturulması için pek çok farklı seçeneğiniz bulunmaktadır. Örneğin, Sketch and Toon modülü eskiz şeklinde görüntüler elde etmenizi sağlarken (tasarım veya sunumlarda kullanılmak için mükemmel) Advanced Render modülü Radiosity (Global Illumination) kullanması sayesinde foto gerçekçi renderlar oluşturmanızı sağlar.

Neler dahil:

Mimari Sürüm CINEMA 4D, Advanced Render ve Sketch & Toon modülleri yanısıra Architecture Extension Kit’i içerir. Architecture Extension Kit nefes kesn mimari görsellerin oluşturulması için çeşitli araçlar içerir (sağdaki bilgiyi inceleyiniz). Eğer CINEMA 4D sahibiyseniz, Architecture Edition’a Architecture Extension Kit alarak geçebilirsiniz. Not: Architecture Extension Kit Advanced Render ve Sketch & Toon modüllerini ihtiva etmemektedir.

Architecture Extension Kit

Architecture Extension Kit normal bir CINEMA 4D paketini mimari görselleştirmeler için özelleştirilmiş bir duruma getirir.
* CAAD için veri takas eklentileri
* Sanal gezinme aracı
* Malzeme takas eklentisi
* 300'ün üzerinde mobilya elemanı
* 400'ün üzerinde malzeme
* Paralel düşey çizgiler elde edilmesi için kamera odaklama
* Mimari görselleştirme için hızlı başlangıç kitabı
* Özel program arayüzü

Ad:  screen_archi_d.jpg
Gösterim: 1225
Boyut:  55.1 KB



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ağustos 2011       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  yazilimlar-maxon.jpg
Gösterim: 866
Boyut:  41.9 KB

Maxon Cinema 4D Studio

CINEMA 4D Studio MAXON’un profesyonel 3B sanatçılarına sunduğu en üst pakettir. Eğer gelişmiş 3B
grafikler oluşturmak istiyor, ancak görenleri hayretler içerisinde bırakacak grafikleri hızla ve kolaylıkla oluşturabilmek için bir desteğe ihityacınız varsa, o zaman, bu, sizin için doğru seçim olacaktır.


CINEMA 4D Prime, Visualize ve Broadcast’ın tüm içeriğine sahip olmanın yanısıra, CINEMA 4D Studio ek olarak gelişmiş karakter araçları, hair, bir fizik motoru ve sınırsız ağ ortamı render olanağı sunmaktadır. Sonuç olarak CINEMA 4D Studio yürüttüğünüz tüm projelerde size kolaylık sağlayacaktır.

CINEMA 4D Studio’nun karakter araçları karakter rig’lerini ve gelişmiş karakter animasyonlarını kolaylıkla oluşturabilmenizi sağlar. Karakterlere saç veya kürk eklenmesi, büyümelerini, taranmalarını, stil edinmelerini ve anime edilebilmelerini hızla ve kolaylıkla sağlanabilir. R12 ile daha da geliştirilen fizik motoru, karmaşık çarpışmaları ve objeler arası, binlerce olsun, etkileşimi kolaylıkla gerçekleştirir. Ağ ortamı render özelliği, animasyonlarınızın render işlemini kısa sürede bitirebilmeniz için ağınızdaki tüm bilgisayarlardan faydalanabilmenizi sağlar.

Gelişmiş 3B için olmasına karşın, Studio içerisinde bulunan ek komutlar, kullanıcı dostu ve sezgisel kullanılabilir şekilde tasarlanmışlardır. Saç gibi gelişmiş 3B efektlerin CINEMA 4D ile oluşturulması, CINEMA 4D işin zor kısmını sizin yerinize üstlendiğinden, şaşırtıcı seviyede kolay ve hızlıdır,. Örneğin siz karakterinizi hareket ettirdikçe, saç da otomatik olarak uygun şekilde dalgalanacak ve salınacak ve dinlerce objenin birbirleri ile çarpışması bir kaç fare tıklaması ile ayarlanacak kolaylıkta olacaktır.
CINEMA 4D Studio yaratıcılığınızı serbest kılmanızı ve 3B’nin keyfine sınır olmadan varmanızı sağlayacaktır.

Ad:  Screen_Studio.jpg
Gösterim: 664
Boyut:  62.7 KB

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ağustos 2011       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Vray For Cinema 4D

V-Ray , günümüzde üretim için söz konusu en yüksek kalitedeki render araçlarından biridir. Dünya çapında profesyonel CG sanatçıları ve görselleştirme firmaları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Yüksek render sürati ile elde edilen, ispatlanmış, çekici ve süper gerçekçi görüntü kalitesi tüm alanlardan pek çok kullanıcıyı cezbetmektedir. VRAYforC4D bu müthiş render motorunun Cinema4D özelinde uygulanan şeklidir. V-Ray’i direkt Cinema4D içerisinde, tipik C4D iş akışı içerisinde kullanmanızı sağlar. V-Ray, mimari & tasarım görselleştirmesinde, araba render işlemlerinde, TV reklamlarında ve en son 3D Blockbuster AVATAR gibi Hollywood filmlerinde defakto standarttır.

En Üst Render Kalitesi

VRAYforC4D’yi özel kılan, kesinlikle son derece kısa render sürelerinde elde edilen olağanüstü görüntü, ışık ve malzeme kalitesidir. Endüstride başka hiç bir şey, tasarımcının serbestliği ve ayarlara hakimiyetine bu kadar olanak tanırken, bu kadar kısa sürelerde, bu kalitede sonuçlar sunamaz. V-Ray fiziksel doğruluğu yüksek render sürati ve esnekliği ile birleştirir. Kendisini pek çok stüdyonun da ilk tercihi yapacak şekilde aynı yüksek görüntü kalitesini titremesiz obje ve kamera animasyonlarını da oluşturma yetisine sahiptir.


Güç & Hız

Vray’in render hızıyla büyüleneceksiniz. Gerçek dünya render işlemlerinde hız açısından V-Ray’in hızına yaklaşan pek yoktur. Gösterişli yansımalar, yüksek çokgen sayısı, GI, yüksek sayıda alan ışık, animasyonlar, iç mekan & dış mekan renderları, V-Ray ile tamamı en üst kalitede birkaç kat daha hızlı render işlemine tabi tutulur. V-Ray, mevcut en süratli yüksek kalitede tam özellikli render motoru olarak bilinir. Tek kare görüntüler ve animasyonlar için, bu sürat ve kaliteyi direkt Cinema 4D içerisine entegre olarak VRAYforC4D ile elde edin.


Çok Tabakalı BRDF Malzemeleri

Malzemeler ışığın tabiat kanunlarına göre tam olarak doğru davranmadıkları sürece, en iyi render motorları bile değersizdir. Vray’de malzeme GI, ışık yansımasının, emiliminin ve dağılımının tüm özellikleri ile mükemmel çalışmak üzere çok ince dengelenmiştir. Gerçek BDRF kodları bazında çok tabakalıdır ve tüm özellikleri son derece süratli görselleştirir.


Derin Cinema 4D Entegrasyon

VRAYforC4D uzun yıllardır Cinema4D kullanan tasarımcılar & yazılımcılar tarafından geliştirilmiştir. Direkt olarak editor & picture viewer pencerelerinde render yapar. Tüm doğal Cinema4D objelerinin, eşleyenlerinin, ışıklarının vb. renderını yapar… VRAY BRDF Malzemesinde Cinema4D shaderları ve dokularının %98’ini işleyebilirsiniz. C4D objelerinin fonksiyonelliklerini arttırmak için Vray tag’leri kullanır. VRAYforC4D çalışmada doğal “C4D benzeri” hissi ve entegre iş akışını sağlar.





Benzer Konular

18 Ekim 2013 / Daisy-BT Mimarlık
15 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
25 Şubat 2011 / Daisy-BT Mimarlık
31 Ağustos 2012 / Daisy-BT Mimarlık
21 Eylül 2010 / Daisy-BT Mimarlık