Arama

Önemli İcatlar - Dijital Fotoğraf Makinesi

Güncelleme: 5 Haziran 2012 Gösterim: 4.720 Cevap: 2
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Eylül 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Dijital Fotoğraf Makinesi Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

250pxloadedcanona951212
Canon PowerShot A95 dijital fotoğraf makinesi

Dijital fotoğraf makinesi fotoğrafları elektronik olarak çeken ve saklayan elektronik bir cihazdır. Geleneksel fotoğraf makinelerinde olduğu gibi fotoğraf filmleri kullanılmaz. Bunun yerine ışık film görevi gören ve adına sensör denen yeşil, kırmızı ve mavi renge duyarlı hücrelerden oluşan sandiviç tipinde sıkıştırılmış bir katmandan geçer ve bu katmandan alınan değerlerle fotoğraf dijital olarak saklanabilir.Günümüzün dijital fotoğraf makineleri tipik olarak çok fonksiyonludur ve fotoğraf çekiminin yanı sıra ses ve/veya görüntü kaydetme özelliklerine de sahiptir.

Dijital Fotoğraf makinaları görüntüleri piksel denilen küçük kareciklere sığdırırlar. Piksel Boyutu ne kadar büyük olursa fotoğrafımız da o kadar büyük olur. İnsanlar piksel arttıkça görüntü kalitesinin arttığını zannetmektedirler ancak işin aslı öğle değildir. Piksel sadece fotoğrafın boyutuyla ilgilidir. Görüntünün netliği ve derinliği kesinlikle fotoğraf makinasının üzerinde bulunan diğer ayarlardan daha çok etkilenir. En büyük faktör lens'tir. Lensler günümüz fotoğraf makinalarında genelde CCD olarak kullanılır, daha ucuz ve kalitesiz olan makinalar CMOS kullanır ancak bu pozisyon bazen değişebilir. Sensör'leri araştırısanız bazı çok iyi SLR fotoğraf makinlarınında CMOS sensör kullandığını görebilirsiniz.

Dijital Fotoğraf makineleri günümüzde dört katagoriye ayrılır. Ultra Compact, Compact, DSLR Like, DSLR.


Ultra Compact :Bu amatör makinelerin en önemli özelliği şaşırtıcı derecede ince ve hafif olmalarıdır.Gömlek cebinde bile taşınabilir.Fotoğraf çekim kalitesi ise Compact makinelere hemen hemen benzerdir.Objektifi değiştirilemez, manuel ayarlama(M,A/S) imkânı çok kısıtlıdır.(Örnek sony DSC-T serisi)


Compact : Küçük yapılı büyük LCD ekranlı düşük Optic Zoom'lu fiyat ve özelliğine göre iyi fotoğraflar çekebilen objektifi değiştirilemeyen, amatör makinalardır.


DSLR Like : Compact'lara göre daha büyük, Optic Zoom u fazla manuel ayarları Compact'a göre fazla DSLR ye göre az olan Optiği değiştirilemeyen, yarı pro makinalardır.


DSLR : Büyük boyutlu, birçok manuel ayar olanağı bulunan objektifi değiştirilebilen, Profosyonel Dijital Fotoğraf makinalarıdır. Bu makinaların ayırt edici özelliği lenslerindeki görüntüyü bakaç (vizör) vasıtası ile görebilmenizdir. Bir başka ifade ile, baktığınız ve çektiğinizde kullandığınız lens sistemi birdir.
Vikipedi

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
18 Ekim 2009       Mesaj #2
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Ay ışığında tripotsuz fotoğraf çekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar
nikon110063345309891
Japon fotoğraf makinesi üreticisi Nikon, ISO değeri 102 bin 400'e varan yeni DSLR makinesi D3s'i tanıttı. Yeni makine, ay ışığında bile tripodsuz fotoğraf çekme olanağı sunuyor.

D3s, dünya tanıtımıyla aynı gün Paris'te başlayan "Salon de la Photo" fuarında sergilenmeye başladı.

Dijital fotoğraf teknolojisinde, özellikle gece oynanan futbol maçları ve diğer spor etkinliklerinde spor fotoğrafçılarının karşılaştığı sıkıntılardan biri olan, "daha az ışıklı ortamlarda çekilen fotoğraflarda oluşan kumlanma" sorununa karşı Nikon, 102 bin 400 ISO değerini gibi bir olanağı kullanıma sunuyor.

Firmanın en üst seviyedeki DSLR serisinin son versiyonu olan D3s'ün bu özelliği, tripod (3 ayak) kullanmadan ay ışığında bile fotoğraf çekmeyi olanaklı kılıyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ArCHanqeL - avatarı
ArCHanqeL
Ziyaretçi
5 Haziran 2012       Mesaj #3
ArCHanqeL - avatarı
Ziyaretçi
Dijital fotoğraf ve görüntü, dijital fotoğraf makinesinden önce de vardı. Son zamanlarda fark ettiğimiz tuhaf değişikliğin nedenini burada aramak gerekiyor. Değişim fotoğraf makinelerinde ve buralarla ilişkili çevre aygıtlarında meydana geldi. Fotoğraf makinelerinin büyük bir bölümü sayısal (piksel) görüntü üretebilecek şekilde üretilmeye başladılar. Yani artık bilgisayar gibi çalışıyorlar. Bu yüzden de çekilden görüntüler bilgisayarlara gelmeden, hemen makinenin içinde sayısallaştırılarak kaydediliyor.

canon powershot A520 02

Dijital fotoğraf makinesinin bilgisayar gibi çalışması görünümünü de bir ölçüde değiştirdi. Esasında bazı uçuk modeller dışında büyük bir değişikliğin olduğu söylenemez. Ancak yine de bir bakışta fark edilebilecek bazı önemli farklar da yok değil. Bilgisayar ekranına benzer bir parçayı çoğunlukla makinenin arka kısmında olacak şekilde görebilirsiniz. Bu ekrana baktığınızda windows gibi bir işletim sistemi yüklüymüşçesine bir sürü simge ve ayar göstergesi fark ediliyor.

canon powershot A520 04

En düşük seviyedeki modellerde bile klavyeyi aratmayacak şekilde bir sürü tuş bulunabiliyor. Bu tuşlarla komut verilip ayar yapılabiliyor. Dijital fotoğraf makinelerinde disket benzeri kartlar takılıp çıkarılabiliyor. Bu kartlar yine başka cihazlara takılıp içindeki veriler aktarılabiliyor. Bir de kablo ile fotoğraf makinenizi başka aygıtlara bağlayabiliyorsunuz.

Tam olarak bilgisayar faresine benzer bir şey göremeyebilirsiniz. Yine de çeşitli düğmelere tıklayıp menülerde gezinebileceğiniz tuş takımı, teker ve benzeri düğmeler eksik değil. Özetle fotoğraf makinesinin anatomisinde bazı önemli değişiklikler meydana geldi. Üstelik bunların hepsi sadece görünür şekilde makinenin dış kısmında bulunmuyor, makinenin içinde de dikkate değer ölçüde yeni bileşenler yer alıyor. Tabi bu da fotoğraf makinelerinin çalışma prensiplerini önemli ölçüde değiştiriyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

3 Ağustos 2012 / ThinkerBeLL Mühendislik Bilimleri
21 Ekim 2016 / KisukE UraharA Mühendislik Bilimleri
1 Temmuz 2011 / Lost Soru-Cevap
6 Kasım 2012 / Efulim Taslak Konular
11 Haziran 2012 / Mira Taslak Konular