Fetvalar - Denizde bulunan şeyler günah mıdır? Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Türkiye´den :: > Müslümanlık/İslamiyet
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 03-10-2009   #1 (mesaj-linki)
virtuecat - avatarı
Fetvalar - Denizde bulunan şeyler günah mıdır?

Denizde bulunan şeyler günah mıdır? Ben denizin dibinde bir yüzük buldum. Sahibini bulamadım. Denizden bulunan helaldir diye fetva verenler oldu. Ama içime sinmiyor. Muhtaç birine mi vermeliyim? Yoksa ne yapmalıyım?

O yüzük size helal olmaz. Denizde bulunan şeylerin bulan kişiye helal olacağına dair halk arasında dolaşan bilgilerin sağlam bir kaynağı bulunmamaktadır. Karada olduğu gibi denizde bulunan mal ve eşyalarda da dinimizin buluntu mallar (lukata) hakkındaki hükümleri uygulanır. Fıkıh ve ilmihal kitaplarında buluntu mallarla ilgili birçok hüküm anlatılmaktadır. Fakat bugün için onları uygulamak zordur. Dolayısıyla böyle bir şeyle karşılaşanların buldukları şeyleri ya en yakın karakola ya bir fakire veyahut da bir camiye gidip o şeyi onlara teslim etmeleri en uygun olanıdır.

Denizde bulunduğunda sahip olunacak şeyler balık, midye, istiridye vs. gibi deniz hayvanları, avları ve yiyecekleridir.

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
bulunan, denizde, fetvalar, günah, mıdır
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Fetvalar - Denizde bulunan şeyler günah mıdır? Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kaş ortasını almak günah mıdır? Ziyaretçi Soru-Cevap 2 12-09-2009 13:44
Zar atmak günah mıdır? Ziyaretçi Soru-Cevap 5 06-06-2009 11:29
İnsanların arkasından konuşmak günah mıdır? modemm Soru-Cevap 3 03-03-2009 22:38
İlişkiye girmek günah mıdır? Ziyaretçi Soru-Cevap 1 21-12-2008 10:35
Resim yapmak günah mıdır? Ziyaretçi Soru-Cevap 1 05-12-2008 00:29