| | #1 (mesaj-linki) |
Funda Arar (Funda Arar Kimdir? - Funda Arar Hakkında) FUNDA ARAR 1975 yılında Ankara'da doğdu. İlk öğrenimini Ankara'da, orta ve lise öğrenimini babasının görevi nedeniyle Muğla ve Adapazarı'nda tamamladı. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Funda Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı.1992 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavını ilk 5'in içine girerek kazandı. Okulu bitirdikten sonra iki yıl boyunca müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yaptı. Yaklaşık bir buçuk yıl albüm çalışmalarını sürdüren Funda Arar titiz bir repertuar seçiminden sonra stüdyoya girerek "Sevgilerde" adını verdiği albümünü 2000 yılı Mart ayında tamamladı. Sessiz sakin görünümlü hüzünlü gencecik bir kız üzerinde siyah bir manto güvercinler arasında " sokaktayım kimsesiz bir sokak ortasında / yürüyorum arkama bakmadan yürüyorum / yolumun karanlığa karışan noktasında / sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum" diye haykırıyordu. Necip Fazıl Kısakürek'in şiiri "Kaldırımlar" şarkı olmuş ve Türkiye Funda Arar'ı bu şarkıyla tanımıştı.Albümde Kaldırımlar'ın Yanı sıra Behçet Necatigil'in "Sevgilerde", Gülsüm Cengiz'in "Yağmur", Şeyda Kılınç'ın "Ay Doğmadan Gel" şiirleride yer almaktaydı.Funda Arar özellikle Kaldırımlar'daki güçlü sesi usta yorumuyla dikkatleri çekmişti. Bu hüzünlü şarkının ardından Funda Arar "Aysel" le bizi 1950'li yıllara götürdü. O yılların atmosferinde ustaca Tango yapıyordu. Ardından "Sonu Yok Bu Aşkın" ile Funda Arar bu kez bir kumsalda yalnızlığı ve hüznü anlattı. 2001 yılının Şubat ayında ise Kıraç ile birlikte yaptığı düet albüm ile karşımıza çıktı. İlk kliplenen şarkı "Sevgiliye" oldu bu albümde. "Sevgiliye albümünün bir başka özelliği ise Funda Arar'ın bestecilik yönünü ortaya koyan ilk çalışma olmasıydı. Sözleri ve Müziği Funda Arar'a ait "Seni Düşünürüm" ün klibinin yayına girmesiyle birlikte çok daha geniş kitleler onu tanıdı ve sevdi. Mart Ayının ilk yarısında Funda Arar, hazırlıkları 1.5 yıldır devam eden ikinci solo albümü "Alagül"ü müzikseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. "Alagül" albümünde yer alan 6 şarkıda Funda Arar'ın imzası var. Yıllar öncesinde Erkin Koray'ın söylediği "Arapsaçı"nın da yer aldığı albüm 12 parçadan oluşuyor. Albümün ilk klibi albüme adını veren "Alagül"e Hakan Yonat tarafından çekildi. ![]() Son Düzenleyen inloVe; 06-10-2007 @ 13:11. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) |
Funda Arar (Funda Arar Kimdir? - Funda Arar Hakkında) Şarkı Sözü : Gün gelecek bu hüzün beni öldürecek Gün gelecek ölümümüm sebebini bir hüzün bilecek Tüm İstanbul emniyeti seferber Aranmayan sorulmayan kalmayacak Zanlılar çok ama kanıt yok Tüm eski aşklarım sorgulanacak birer birer Annem çok ağlayacak ardımdan Niye sıradan bir ölümüm olmadı ki sanki Hani yani kanserden ya da belki ecelden Zaten o hep müdür olmamı isterdi Gün gelecek bu hüzün beni öldürecek Ölümümüm sebebini bir tek kendisi bilecek Hani o çok sevdiğim Yüreğimi yaralayan Ve beni terk eden sevgilim var ya O da gelir mi ki cenazeme Ağlar mı ki ardımdan Neyse şimdi bir cinayet var çözülecek ÖZLEDİM Pişirdim sevdiğin yemekleri Suya koydum sevdiğin çiçekleri Evde ne varsa baktım elledim Özledim çok özledim Kucağımda senin aldığın bebek Dinledim hep aynı şarkıyı dinledim Mumlar bitti ben yine bekledim Özledim çok özledim Hep yürüdüğümüz sahildeyim Şu küçük tekneyi nasıl da severdim Resmin buruştu terli elimde Onu denize atsam mı yoksa Bağrıma bassam mı bilemedim Önünden geçtim abonesi olduğumuz kahvenin Girip oturmaya cesaret edemedim Seni sordu bizim balıkçı Göz yaşlarımı tutsam mı yoksa Salsam mı bilemedim söz,müzik: Müfide İndesel düzenleme: Febyo Taşel ![]() ![]() SENİ DÜŞÜNÜRÜM Sebebini bilemediğim Kırık dökük zamanlarım var Sevmenin tadına varamadığım zamanlar Ayak sesleri var kulağımda Ayırt ettiğim beklediğim bir tek seninki Seni düşünürüm Gecemi aydınlatan gözlerini bir de Sat beni zindan gecelere Daha çok aydınlanayım Yarım kalmış çığlıklar Aşkın ben yağmalar Saklamadım sevgim biter mi Yaşadığım acılar diner mi Beklediğim geceler gelir mi Senle olmadan Söz Yazarı : Funda Arar Besteci : Funda Arar SONU YOK BU AŞKIN Gün çekildi artık yarim Hiç gören yok Ses kesildi artık yarim Hiç duyan yok Bir sonbahar günüydü Bırakıp gittin habersiz En günahsız gecemde Seni hep sevdim yeminsiz Bilirim sonu yok bu aşkın Sensiz geçen günlerin Eriyip güze döndü ömrüm Üst üste kaçarım (kaç ölüm ?) Ne zaman bir ben düşünsem Böyle sere serpeyim Ne zaman bir sen düşünsem Ne zaman bir yar düşünsem Yüreğim sızlar her akşam Gel Söz Yazarı : Yücel Arzen Besteci : Yücel Arzen ![]() CAMDAN KALP Yar senin hediyen Bir gönül ağrısı Ah ölüm olmalı Yok aşk değil adı Aşk bizi terk etti Ah ne gelir elden Dertli bağrımda Camdan bir kalp var Artık dönsen de Geçmez bu kırıklar SEN GİTTİN YASTUĞIMDA KOKUN MİSAFİR KALDI GÖZLERİMDEN HAYLAZ YAĞMURLAR YAĞDI AYRILIK MI SEN Mİ YOKSA SEVDA MI HANGİSİ SEBEBİM OLDU Dertli bağrımda Camdan bir kalp var Artık dönsen de Geçmez bu kırıklar SEN GİTTİN YASTUĞIMDA KOKUN MİSAFİR KALDI GÖZLERİMDEN HAYLAZ YAĞMURLAR YAĞDI AYRILIK MI SEN Mİ YOKSA SEVDA MI HANGİSİ SEBEBİM OLDU ANESTEZİK AŞK Yaşıyorum boşlukta kanatsız uçuşlarda Keyifler zayıf ama ortalama bir barda İhtiyacım yok ama yaşasam mı acaba Hissetmeden hiçbir şey anestezik bir aşkla... Anestezik bir aşkla... Olmayacak galiba Dönüyorum saksıma Bitkisel hayatıma Uyuşmuş duygularım Anestezik bir aşkla...anestezik bir aşkla... Yaşıyorum boşlukta kanatsız uçuşlarda Keyifler zayıf ama ortalama bir barda İhtiyacım yok ama yaşasam mı acaba Hissetmeden hiçbir şey anestezik bir aşkla... Anestezik bir aşkla... Olmayacak galiba Dönüyorum saksıma Bitkisel hayatıma Uyuşmuş duygularım Funda Arar - Affet
Son Düzenleyen KisukE UraharA; 21-05-2008 @ 14:43. | |
|
| | #3 (mesaj-linki) |
Cvp: Funda Arar Funda Arar - Benim İçin Üzülme
Son Düzenleyen KisukE UraharA; 18-12-2007 @ 19:05. | |
|
| | #4 (mesaj-linki) |
Cvp: Funda Arar Karartma Günleri Bir zindanda koy ver beni Karartma günleri geçer gider Bir kurşunla çek vur beni Kanım diner, yaram geçer gider Sen gitme ben yalnız Geçmez gün göz göre göre Bin pişman, bir düşman Zaman hep yüz bula bula Sevensiz, sonrasız, Ben sensiz ah bile bile Kalır, meçhul olurum. | |
|
| | #5 (mesaj-linki) |
Cvp: Funda Arar Funda Arar - Sevda Yanığı Yangınlar yaraladı ruhumuFunda Arar - Seninim gör beni artık sevgilim feda sana isyankar yüreğim rüzgarındayım savruldum sevemezsen öleceğim öleceğim ah öleceğim saymadım geçen zamanı seni uutamadığımı koparmak istedim yüreğimden sapsız acı çekerken her seferinde açmaz aşk bedenimde solmaz her seferinde açmaz bilirim aşk bedenimde solmaz seninim seninim... ![]() | |
|
![]() |
| En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
|
| febyo taşel biyografi, febyo taşel kim, febyo taşel kimdir, funda arar Şarkıları ve hayatı eserleri, funda arar, funda arar hakkında, funda arar hakkında bilgi, funda arar kim, funda arar kimdir, funda arar resimleri, funda koray, kimdir?, yücel arzen biyografi, yücel arzen kim, yücel arzen kimdir, |
| Konu Araçları | |
Funda Arar (Funda Arar Kimdir? - Funda Arar Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Manga (Manga Kimdir? - Manga Hakkında) | ThinkerBeLL | Türkçe Rock | 14 | 4 Gün Önce 11:08 |
| Batlamyus (Batlamyus Kimdir? - Batlamyus Hakkında) | KisukE UraharA | Bilim ww | 2 | 2 Hafta Önce 14:46 |
| Robert De Niro (Robert De Niro Kimdir? - Robert De Niro Hakkında) | ThinkerBeLL | Sinema ww | 8 | 15-06-2008 21:16 |
| Ludwig Wittgenstein (Ludwig Wittgenstein Kimdir? - Ludwig Wittgenstein Hakkında) | kamyon | Felsefe ww | 1 | 15-08-2007 15:26 |
| Florence Nightingale (Florence Nightingale Kimdir? - Florence Nightingale Hakkında) | virtuecat | Bilim ww | 0 | 10-10-2006 01:26 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||