Arama

İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

Güncelleme: 12 Eylül 2008 Gösterim: 20.359 Cevap: 0
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
GSİ HAKKINDAblank
Köklü bir geleneğin ilk halkası
Sponsorlu Bağlantılar
Galatasaray Eğitim Kurumları'nın ilk halkası olan Galatasaray İlköğretim Okulu'nun temelleri yıllar öncesine, Mekteb-i Sultani dönemine kadar uzanıyor.
1868'den günümüze, renkli tarihçesi ile birlikte, dönem dönem yapısal değişiklikler geçiren "Galatasaray İlköğretim Okulu", lisesi ve üniversitesi ile birlikte Galatasaray Eğitim Kurumları'nın önemli bir halkası...


Özel statülü devlet okulu

İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

1992 yılında, dönemin Türkiye ve Fransa Cumhurbaşkanları arasında, Uluslararası İkili Anlaşmalar esasına göre imzalanan protokolle; ilkokul, lise, üniversite ve lisansüstü eğitimi de kapsayan Galatasaray Eğitim ve Öğretim Kurumu yaşama geçirildi. Böylelikle Galatasaray İlkokulu, 1993-1994 öğretim yılında, eğitim ve öğretim faliyetlerine başladı. 8 yıllık kesintisiz eğitim çerçevesinde okulun adı, Galatasaray İlköğretim Okulu olarak değişti. Galatasaray İlköğretim Okulu, Türk ve Fransız devletlerinin özel protokolüyle kendine has bir eğitim ve doğrudan Galatasaray Üniversitesi'ne bağlı bir yönetim yapısı olmasına rağmen, bir özel okul değil, yüzyıllardır sürdürdüğü geleneği çerçevesinde bir Devlet Okulu'dur.
İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

G.S. Lisesi, İlkokul Birinci Sınıf: 1932-33 (Soldan Sağa)
Arka sıra: ...., Erdoğan,...., Orhan, ...., Can, Kazım, Faruk, Zeki, Necati, ....
2.Sıra: Turan, ...., Ferhan, Nevzat, ...., ...., Ahmet, ...., ...., ....,Hakkı, Suha.
1. Sıra: Özdin, Sedat, Firuzan, Mahsur, Saim, Rezzak, Bülent, Nidai, ....
Öğretmenler: Hafız Nuri B., Mr. Froitier, Md. Saffet B., Md. Muav. Mithat B., Naci B.
Oturanlar: İlhan, Levent, Mücahit, Selva, Tevfik, Muzaffer, Uygur, ...., Erol Kura sistemi

İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

"Galatasaray İlköğretim Okulu'na girmek için ne yapmalıyız?" sorusuna, Galatasaray gibi Türkiye'nin en köklü eğitim kurumunun çatısı altında birleşmek isteyen binlerce aile cevap arıyor. Oysa her yıl haziran ayında ön kayıt başvurusunda bulunanlar arasından kura ile sadece 50 öğrenci alınır. Noter huzurunda gerçekleşen kurada yine Galatasaray camiasının geleneklerinden biri olan eşitlik ilkesi mevcuttur. Kura sistemi ile hiçbir öncelik şansı tanınmadığı için her kesimden, Türkiye'nin her yerinden katılan öğrenciler için şans eşittir. Kurayı kazanan 50 öğrenci, Galatasaray camiasının en minik üyeleri olarak bir bütünün parçası kabul edilirler. Bu şansı başarıya dönüştürmek öğrencinin elindedir.
Galatasaray İlköğretim Okulu diploması
8 yıllık eğitim çerçevesinde Galatasaray İlköğretim Okulu diploması kendi başına büyük değer taşır. 8 yıl boyunca verilen eğitim, Fransızca ve İngilizce seviyeleri ile Galatasaray camiasına daha ilk adımlarını atmakla kazandıkları Galatasaraylılık ruhu, öğrencilerin başarıyla yollarına devam etmelerine neden olur.

İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

Galatasaray Lisesi'ne geçiş
Galatasaray İlköğretim Okulu'nun amacı, birinci sınıfa başlayan 50 öğrencisinin tamamını Galatasaray Lisesi'ne devamını sağlamaktır. Elde ettikleri şansı başarıya dönüştürmek için çalışan öğrenciler, Galatasaray Lisesi'ne devam edebilmek için Galatasaray Üniversitesi'nin, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İlköğretim Okulu yönetmeliği çerçevesinde yapılan iç sınavlarda başarılı olmakla yükümlüdürler.
Türkçe Fransızca ve İngilizce eğitim
Bir devlet okulu olarak Galatasaray İlköğretim Okulu'nda birinci sınıftan itibaren yabancı dil; Fransızca eğitimi başlar. İki kültürün, iki sistemin birbirini tamamlar nitelikte olması ve dördüncü sınıftan itibaren başlayan İngilizce dersleri, eğitim sisteminin daha da aktif ve donanımlı olmasını sağlar.
Bilgili, kendine güvenen, sosyal yönü kuvvetli, Galatasaray geleneğinde olduğu gibi ülkemizin aydınlık yarınında söz sahibi olacak, Atatürkçü düşünce yapısına sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Galatasaray İlköğretim Okulu'nda üç kademeli eğitim sistemi uygulanır.
1. kademe: 1-2-3.sınıflar
2. kademe: 4-5.sınıflar
3. kademe: 6-7-8.sınıflar
Böylece her kademede öğrenciler kendi yaş grubunda uzmanlaşmış öğretmenler tarafından değerlendirilme imkanı bulunur.
Ayrıca Resim, Beden Eğitimi, Müzik dersleri de konusunda deneyimli branş öğretmenleri tarafından verilir. Bu dersler kültürel ve sosyal yönden donanımlı Galatasaray İlköğretim Okulu öğrencileri yetiştirmek için teori ve uygulamalı olarak birbirini tamamlayacak şekilde işlenir. Dersler, 25 kişilk sınıflarda televizyon, dvd, tepegöz ve diğer görsel - işitsel malzemelerle desteklenerek gerçekleştirilir.
Bilgisayar dersi birinci sınıftan itibaren uzman öğretmenler eşliğinde verilir. Günün koşullarına uygun olarak sürekli yenilenen, 24 saat internet bağlantılı Bilgi İşlem Merkezi'nde, öğrenci başına bir bilgisayar bulunur.
Yaşayarak öğrenme

İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

Cuma günleri öğleden sonraki üç ders kulüp faaliyetlerine ayrılmıştır. İlgi alanlarına göre öğrenciler, sanattan tarıma, bilimden el becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalara katılırlar.
Projelerle eğitim, Türkçe ve Fransızca ortak çalışmalarla sürdürülür ve dönem sonunda Projeler Haftası'nda sergilenir.
Bunların yanı sıra dönüşümlü olarak yapılan Drama Çalışmaları, 1-5. sınıf öğrencileri için zorunludur ve kendilerini ifade edebilme, istendik davranışlar geliştirmeleri amacıyla ilgili öğretmenler eşliğinde yapılır.
Devamsızlığı olan veya derslerinde sorun yaşayan öğrencilerin birebir çalışma yapmasını sağlayan "Bireysel Çalışma Dersleri", öğrencilerimizin başarı grafiklerinin yükselmesinde önemli bir unsurdur.

İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

Gezerek görerek öğrenme, bilgilenme çalışmaları kapsamında planlanan İstanbul içi ve İstanbul dışı gezilerine tüm öğrenciler katılır. Bu aktivite Galatasaray İlköğretim Okulu'nda eğitimin vazgeçilmez bir parçası olarak kabul edilmiştir.
Ders dışı faaliyetlerle de öğrencilerin üretimlerini her zaman destekleyen Galatasaray İlköğretim'de her yıl, "sözlerin uçup yazının kalıcı olduğu' anlayışından yola çıkarak bütünüyle öğrencilerin katkılarıyla oluşan çeşitli konularda kitap ve dergi yayımlanır.
Tüm bu çalışmalarla birlikte okulun Rehberlik servisince de çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
Rehberlik Servisi


İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

Kura ile Galatasaray ailesine katılan öğrencilere velileri ile yaz tatili süresince çalışmaları için oryantasyon dosyaları verilir. Öğrenciler bu dosyalarda bulunan, okulun ilk günü, yeni arkadaşlar edinme, öğretmenlerle ilişkiler vb. konularla ilgili düşüncelerini velileri yardımı ile resimler yaparak, konuyu dramatize ederek çalışırlar. Eğitim dönemi başladığında daha rahat bir şekilde okula uyum gösterirler.
Rehberlik servisi velileri bilgilendirmek amacıyla aylık olarak seminerler ve bülten çalışmalarında bulunur. Galatasaray Üniversitesi'nin toplantı salonunda verilen seminerlerde aileler ortak sorunları hakkında bilgilenip, paylaşımlarda bulunurlar.
Öğrencileri yakından tanımak ve onlara gerekli yönlendirmeleri yapmak için bireysel görüşmelerin yanında atölye çalışmalarına da önem verilmektedir. Bu atölye çalışmaları ile öğrenciler yeni beceriler kazanır. Rehber öğretmen de çalışmalar esnasında öğrencileri hakkında notlar alır.
Ayrıca atölye çalışmaları sırasında iletişim, sosyal beceriler, duygusal ve güncel olaylar konu olarak işlenir. Konuya uygun el becerisi etkinlikleri ile işlenenler pekiştirilir.
Proje bazlı rehberlik faaliyetleri çerçevesinde öğrenciler farklı meslek grupları ile tanıştırılır. Özellikle sanatsal konularda kariyer yapmış kişiler ile öğrenciler farklı yaşantılar geçirir, konusunda uzman kişiler ile söyleşiler yaparlar, yaşadıkları deneyimleri projelendirerek, velilere ve diğer öğrenci arkadaşlarına sunarlar.
Aynı zamanda Galatasaray İlköğretim Okulu rehberlik servisi, öğrencilerin yurtdışındaki okullarla iletişime geçerek, farklı uygulama ve projeler üretmelerine ve çalışmalarını yurtdışındaki yabancı arkadaşlarıyla paylaşmalarına rehberlik eder. Bu sayede öğrencilerin ufuklarının genişlemesine ve hayal güçlerinin zenginleşmesine yardımcı olacak ortamlar oluşur.


İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

Türkiye'nin en başarılı öğrencilerinin bir arada toplandığı, eğitim kalitesi çok yüksek olan Galatasaray Lisesi'ne devam edebilmek için, Galatasaray İlköğretim Okulu öğrencilerine özel koşulların bulunması ve bir devlet okulu olarak eğitim ve öğretimdeki kalite, Galatasaray İlköğretim Okulu'nun bu denli yoğun tercih edilme sebeplerinin başında geliyor. Böylesine önemli bir lisenin alt yapısını oluşturma sorumluluğunun bilincinde olan Galatasaray İlköğretim Okulu, eğitimini her geçen sene daha da üst düzeye çekerek emin adımlarla ilerlemekte....
İstanbul - Şişli - Galatasaray İlköğretim Okulu

Zafer, "zafer bizimdir" diyebilenin; başarı "başarıya ulaşacağım" diye başlayanın ve "başardım" diyebilenindir.
Mustafa Kemal Atatürk


Benzer Konular

5 Aralık 2012 / Yavru_Aslan Eğitim Bilimleri
17 Aralık 2008 / Ziyaretçi Soru-Cevap
19 Eylül 2008 / BARIŞ Eğitim Bilimleri
12 Eylül 2008 / BARIŞ Taslak Konular
29 Mart 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular