Arama

Adıyaman - Gölbaşı - İmam Hatip Lisesi

Güncelleme: 12 Eylül 2008 Gösterim: 5.891 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Okulumuzun Tarihçesi:


Sponsorlu Bağlantılar
Gölbaşı İmam-Hatip Lisesi 1976/1977 Eğitim Öğretim Yılında ilçe merkezindeki eski bir binada eğitim-öğretime başlamıştır. Mahalli imkanlarla şu anda ilçe kütüphanesi olarak kullanılan bina İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği vasıtası ile inşa edilmiştir.Ancak 12 Eylül 1980'den sonra gayri resmi olarak faaliyet gösteren Kur'an Kursu binası 12 Eylül Yönetimi tarafından İmam-Hatip Lisesi'ne tahsis edilmiştir.
1991 yılında bakanlığımız tarafından imam-hatip lisesi binasında eğitim-öğretime geçmiştir. Yeni binanın yatılı olması
ve ayrı bir pansiyon binasının bulunmaması nedeni ile okulun 4. katı yatılı öğrenciler için yatakhane olarak kullanıldığından kız Kurugeçit'te bulunan eski binada öğretime devam etmişlerdir.
1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılı başında öğrenci sayısının azalması nedeniyle kız öğrenciler eski öğrencilerle birleştirilerek yeni binada eğitim öğretime devam etmişlerdir. Eski bina ise ihtiyaç nedeniyle Gölbaşı Lisesi'ne devredilmiştir. Okulun açılışından günümüze kadar müdürlük yapanlar:

1976-1980 :M.Zülfü ÜNAL
1980-1983 :A.Gaffar DÜZEY
1983-1985 :Mehmet ÇETİN
1985-1993 :Zeki AYDOĞAN
1993- :A.Gaffar DÜZEY

Çeşitli yılarda yapılan bilgi ve kültür yarışmalarında emniyet teşkilatının kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan bilgi yarışmasında ve sportif faaliyetlerde çeşitli dereceler alınmıştır. Ayrıca 1984-1985 öğretim yılında yapılan kitap okuma kampanyasında gösterdiği başarıdan dolayı bakanlığımız tarafından teşekkür belgesi ile taltif edilmiş ve bu 2216 Sayılı T.Dergisi'nde yayımlanmıştır. Voleybol Turnuvasında 1989-1990 öğretim yılında okulumuz voleybol takımı liselerarası çeyrek finale kalmıştır. Malatya Bölge Müdürlüğü'nde başarı belgesi alınmıştır.25 Eki1998 Pazar günü İstanbul'da yapılan karate kinckboxing grubu 54 kiloda okulumuz 11/A sınıfından Özlem TÜRK isimli öğrencimiz Türkiye şampiyonu olmuştur.

Önsöz

Gölbaşı İmam Hatip Lisesi Stratejik Planı 2009-2012 dönemini kapsamaktadır. (Kısa Vadeli)
2009-2012 Stratejik Planı 2008 yılı Ocak ayından başlayarak yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmayla oluşturulmuştur. Bu süre içinde Stratejik Plan Ekibi düzenli olarak her hafta toplanmış, plan öğretmenler kurulunda tartışılmıştır.
Gölbaşı İmam-hatip lisesi 2009-2012 Stratejik Planı, okulumuzun plan döneminde sağlıklı gelişmesi ve belirlediği hedeflere ulaşmasında esas alınacak temel belgedir.
2009-2012 Stratejik Planı, Gölbaşı İmam-Hatip Lisesinin vizyonunu, misyonunu, temel değerlerini ve ilkelerini belirlemektedir. Plan, belirlenen stratejik alanlarda okulumuzun stratejik amaçlarını ortaya koymakta ve bu amaçlara ulaşmak üzere bir eylem planı oluşturmaktadır..Bu plan, stratejik amaç bazında belirlenen hedefleri, gerçekleme yöntemlerini, göstergeleri (başarım ölçütlerini), zamanlamayı ve ekipleri içermektedir.
Gölbaşı İmam-Hatip Lisesi’nin Stratejik Plan tüm paydaşların katkıları ile başarılı olacağına inanıyorum. Katkısı olanlara teşekkür eder, planın okulumuza hayırlı olmasını dilerim
A.Gaffar DÜZEY
Okul Müdürü

Geleceğe Bakış
Misyonumuz:

Okul çevresine ve öğrencilerimize güvenli bir ortamda nitelikli eğitim vermektir.

Vizyonumuz:

Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda kurumsallaşmış bir okul kimliğine sahip olmak.

Temel Değerlerimiz:

Bilimsellik, eğiticilik, etik anlayış, öğreticilik, üretkenlik, çevrecilik, çağdaşlık, katılımcılık, paylaşımcılık, güvenilirlik, yenilikçilik ,rekabetçilik,özgünlük,nesnellik,doğruluk,verimlilik,evrensellik,yaratıcılı k.

Politikamız:

Nitelikli imam-hatipler yetiştirmek için çağdaş eğitim-öğretim yaklaşımlarını uygulamak.

Amaçlar:

Amaç 1:Güvenli, sağlıklı ve albenisi olan bir çevre yaratılması için okulda istenmeyen davranışlar engellenecek, disiplin olayları ve kirlilik azaltılarak okulumuzdaki yaşam kalitesi yükseltilecektir.
Amaç 2:Okul veli işbirliği geliştirilecek, veli katılımına yönelik engeller belirlenerek gerekli önlemler alınacak, okul yönetimine veli katılımı arttırılacaktır
Amaç 3.Öğrenci başarısını geliştirmek için öğrenci merkezli eğitim anlayışı benimsenerek, öğrenme engelleri belirlenecek, eğitim öğretim ortamları ile ilgili süreçler yeniden tasarlanarak eğitim öğretim süreçlerinin niteliği geliştirilecektir


Benzer Konular

22 Eylül 2016 / Misafir Soru-Cevap
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Eğitim Bilimleri
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Eylül 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular