Arama

Ayva ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 16 Ocak 2012 Gösterim: 2.718 Cevap: 1
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #1
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
ayva

İri ve pembe renkte çiçekler açan ayvanın meyvesi sarı renkli, tüylü, ufak çekirdekli, iri ve serttir. Ayva, özellikle A ve B vitaminleri açısından oldukça zengin bir meyvedir.
Sponsorlu Bağlantılar

Ayvanın Faydaları: Mide ve bağırsakları güçlendirir. İshali kesmekte etkilidir, fakat kabızlığa neden olabilir. Karaciğer tembelliğini giderir. Kanı temizler. Çarpıntıya iyi gelir. Bronşit ve verem gibi akciğer hastalıklarına ve öksürüğe karşı yararlıdır. Gelişmekte olan çocuklar için, özelikle kemik gelişimi açısından faydalıdır.

Ayva Nasıl Kullanılmalı ve Tüketilmelidir? Ayvanın çiğ olarak yenmesi ve sindirilmesi güçtür. Bu nedenle, komposto gibi pişirilerek ya da reçeli yapılarak yenmesi tavsiye edilir. Ayva çekirdekleri kaynatılıp elde edilen su, içilirse ses kısıklığı ve öksürüğe iyi gelir; saçlara sürülürse parlaklık verir; egzama ve basur memelerine sürülürse şikâyetleri azaltır. Yüz ve boyun kırışıklığını giderir. Ayva yapraklarından çay yapılıp içilirse gerginliğe iyi gelir.
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
16 Ocak 2012       Mesaj #2
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Ayva

Sponsorlu Bağlantılar
1vc3q

Ayva’ nın içeriğindeki vitaminler: Ayva protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitaminleri, demir, bakır, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça zengindir.
Ayva’ nın Faydaları: Çocukların sağlığını korur ve büyümelerini destekler. Kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Sinir sistemini güçlendirir. Mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan korur ve hazımsızlığı giderir. Cilde iyi gelir. Grip ve nezle hastalıklarının iyileşme sürecini hızlandırır.

kaynak:

Benzer Konular

28 Haziran 2012 / HerHangiBiri Taslak Konular
17 Ağustos 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
17 Ocak 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
13 Ekim 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
3 Aralık 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular