Arama

Hünnap ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 28 Haziran 2012 Gösterim: 5.146 Cevap: 2
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
23 Kasım 2008       Mesaj #1
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Hünnap

Sponsorlu Bağlantılar

hunnap11


Genellikle Marmara, Batı ve Güney Anadolu'da bulunan, halk arasında “ünnap” ve “çiğde” olarak da bilinen hünnaba, bronşit, astım, soğuk algınlığı, kabızlık, üre ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiğine inanılması nedeniyle vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bilinen Bileşimi:Şeker, nitrat, tartrat, pektin, müsilaj, C vitamini, tanen

Hünnap meyvası:Eczacılık da 21 günlük kürler halinde (sabah aç 2 tane meyve) , Kolestrol ve lipid düşürücü olarak kullanılır.

Hünnap Yaprağı: Çay olarak bronşit, astım, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır.

Kullanım Şekli: 4 bardak süte 30-60 gr. meyve konularak 15-20 dakika kaynatılır. Günde 4 kere 1′er bardak içilir
Son düzenleyen Pasakli_Prenses; 24 Kasım 2008 16:16
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
16 Ocak 2012       Mesaj #2
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Hünnap

Sponsorlu Bağlantılar
1v9tr

Hünnap anavatan’ı Suriye olan, Marmara ve güney Anadolu’da yetişen oldukça faydalı bir şifalı bitkidir. Hünnap bitkisinden faydalanmak için meyveleri tamamen olgunlaştıktan sonra güneş altında kurutulur ve çerez, çay yada reçel olarak kullanılabilir.

Hünnap yararları:

Göğüs ağrılarına birebir gelir.
İdrar söktürücü özelliği vardır vücutta biriken ödemi yok eder.
Boğaz ağrıları ve öksürük gibi şikayetlerde içilen hünnap çayı son derece faydalıdır.
Barsak problemi yaşayan insanlar hünnap çayı tükettiği taktirde, ishal iste ise ishalini keser, kabız ise kabızlığını yok eder.

Hünnap zararları:

Beli bir zararına rastlanılmayan hünnap bitkisi, her türlü şifalı bitkide olduğu gibi haddinden fazla kullanımında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Hünnap kullanımı:

Hünnap bitkisinin meyveleri çerez olarak yenilir, kurutulmuş meyveler ise çay olarak demlenebilir. Hünnap çayı için dört su bardağı suyun içine 30 gram hünnap bitkisi konarak demlenir ve içilir. Aynı işlem dört su bardağı sütü ile de yapılabilir.

kaynak:
Mavi Peri - avatarı
Mavi Peri
Ziyaretçi
28 Haziran 2012       Mesaj #3
Mavi Peri - avatarı
Ziyaretçi
Hünnap

İkiçeneklilerin hünnapgiller familyasından bir ağaç (Zizyphus jujuba) ve bunun güzün olgunlaşan yemişi; çiğde. Yemişi kırmızı kabuklu, sert çekirdekli, iri zeytin biçiminde ve büyüklüğündedir. Hünnap, meyvesi için kültür ağacı olarak da yetiştirilir.

MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Benzer Konular

16 Temmuz 2009 / HerHangiBiri Taslak Konular
16 Ocak 2012 / HerHangiBiri Taslak Konular
13 Mayıs 2010 / SUNU Taslak Konular
2 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular