| | #56 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı SELAM OLSUN Şöyle bir ateş yakmalı yüce dağ başında Bir manga mehmetçik geçmeli önümüzden Bot gıcırtıları arasında,titreterek yeri, Arkasından gıptayla bakmalı, dağlardan zor gelenlerin, Toprağı namus, uğruna ölümü uyku bilenlerin. Şahadete erip yüreklere geri dönenlerin, Arkasından imrenip bakmalı aslında; Bayrağa sarılmışların önünde,dimdik yürüyenlerin, ……kardeşide asker,vatan sağolsun diyenlerin. Şöyle bir selamlamalı yürekten Barış için ölüme sıraya girenleri. Gülümseyerek ölenleri Bir selamlamalı yeniden, Özgürlüğün kadrini bilenleri. Tekrar,tekrar ellerinde çiçeklerle ölenleri. Selamlamalı selam olsun diyenleri.. | |
|
| | #57 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı Asker Yolladım Soğuk havada simit sattım.. Oglumu asker yolladım.. Cebine on beş lira harçlık kattım Ben oğlumu asker yolladım.. Yoktur oğlumun ardından konuşanı.. Hep baş üstünde tutmuştur vatanı.. Toros yaylalarının koyun çobanı.. Ben oğlumu asker yolladım... Topraktan çıkardı hep ekmeğini... Elinden eksik etmezdi tesbihini, Sırtına dayamış siyah valizini.. Ben oğlumu asker yoladım... Kız istedi.oğlanı damat ettim.. Ondan vatanı uğruna savaşmasını istedim.. Gerekirse canını ver dedim... Ben oğlumu askere yolladım.. Ben şehid anasıyım,acıyın... Oğlum şehidi olmuş bu vatanın... Kurşunu adi bir teröristin,insafsızın.. Ben oğlumu şehid yolladım... | |
|
| | #58 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı ASKER OCAGI Sabah kalk düzelt yatağını giy üstünü 15 dakikada Burası ana kucağı değil asker ocağı Bir saat boyunca mıntıka sonra işdimaya Burası ana kucağı değil asker ocağı Sabah kahvaltısı beş zeytin çay ***** Öğle akşam yemekte değişik bir koku var Pilavları hiç karıştırma içinde taşlar Burası ana kucağı değil asker ocağı Akşam bot boya birde traş var Bir yandan soğuk bir yandan rüzgar Üst değiş saat on deyince herkes yatar Burası ana kucağı değil asker ocağı Yağmurda çamurda eğitim yapıyor Soğuk kış demeden çalışıyor Çamur içerisinde bıkmadan geziyor Burası ana kucağı değil asker ocağı Mektup bekliyor uzaktaki sevdiklerinden Nöbet tutarken türkü söylüyor içinden Yarini özlemiş belli oluyor gözlerinden Burası ana kucağı değil asker ocağı 550 Gün geçer mi geçer diyorlar Bu askerlik biter mi biter diyorlar Sayılı günler çabuk geçer diyorlar Burası ana kucağı değil asker ocağı Üşümez donmaz yorulmaz asker Sevdiğinin hasretiyle yanıyor asker Gün sayıyor şafak sayıyor asker Burası ana kucağı değil asker ocağı | |
|
| | #59 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı BİR ASKERİN MEZARINA Şurada, kabrin üzerinde konulmuş bir, Beyaz taş var, onun altında bayraklar Temevvüç ederken, kelleler uçuşurken... Celâdeti tâbân olurken aldığı cerîhai mevt İle bu âlemi hîçîye vedâ etmiş bir Asker yatıyor... Onun hâbı istirahate çekildiği şu Makberin üzerine rüfekası eşki teessür döktüler. Kadınlar dümü rizi mâtem oldular. İhtiyarlar Nâle eylediler, çocuklar ağladılar. Şu söğüt ağacının nim setreylediği senin Mezarın üzerine bir zırh başlık ile kılıç hak, Olunmuştur. İşte orası o kahramanı muhteremin Câyi istirahatidir. Ne mutlu ki, hâki pâye vatan Ona nâilini intizar olmuş! ... MUSTAFA KEMAL · Harbiye talebesi iken yazmıştır. | |
|
| | #60 (mesaj-linki) |
Cvp: Asker Ocağı
ALLAHA EMANET OL ASKER.
| |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
|
| askeri bot, burası asker ocağı, onu 20 de yolladım asker türküsü, |
Asker Ocağı - Türk Askeri - Mehmetçik Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Türk Askeri - Türk Askerlerine Ait Resimler | Demir YumruK | Fotoğraflar Gezegeni | 362 | 1 Hafta Önce 11:04 |
| Baba Ocağı | The Unique | Yerli Diziler | 4 | 3 Hafta Önce 21:43 |
| Asker - Asker Nedir - Asker Hakkında | kompetankedi | X-Sözlük | 2 | 4 Hafta Önce 14:47 |
| Mehmetçik | YagmurTanesi | YouTube'dan Seçmeler | 3 | 21-10-2007 21:44 |
| Mehmetçik Şiiri | M.u.R.a.T | Resimlerle/Fotoğraflarla Türkiye | 1 | 22-02-2007 22:36 |
| |||||
| MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2008 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||