Arama

Ay'ın Evreleri - Tek Mesaj #1

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  nasa ayın evreleri maketi..gif
Gösterim: 16233
Boyut:  2.95 MB
Nasa' nın Ay' ın evreleri maketi
Ay evreleri
Ay astroloji'de duyguları sembolize eder. Büyüyen, küçülen ve ortadan kaybolup yeniden beliren ay gibi duygularımızda her zaman değişkendir. Ay dişi özellikler gösterir. Besleyici, koruyucu ve büyütücü etkisiyle anneyi temsil eder.
Küçük nurlu diye de adlandırılan Ay, duyular yoluyla hissedilen olayların yanı sıra fizik alemde de etkileriyle bilinir.

Ay tıpkı Dünya gibi, kendinden ışık vermez. Güneşten aldığı ışığı yansıtır. Onun için, Dünya Güneş'le Ay'ın arasına girdiği zaman Ay kısmen veya tamamen görünmez olur. Başka bir deyişle, Güneşten aldığı ışığı her zaman aynı açıdan yansıtmaz. Hilal, yarımay, dolunay gibi şekillerde görünür ki bunlara Ay'ın evreleri (safhaları) denir.
Ay'ı bütün olarak ancak Dünya'ya dönük yüzü Güneş'in karşısına geldiği zaman görülür. Ay'ın aydınlık yüzü Güneş'in karşısına geldiği zaman hiç görünmez. Ay, Dünya ile Güneş'in arasına girdiği zaman, Dünya'nın gölgesinden çıkarken görülen ince şekli yeniay'dır. İki hafta sonra dolunay'ı görülür. 29,5 gün sonra Ay tekrar Güneş'in karşısına geçer ve tekrar yeniay görünür.

Ay'ın evreleri
Ay'ın evreleri şu dört isimle adlandırılır:
1. YENİAY(HİLAL)
2. İLK DÖRDÜN
3. DOLUNAY
4. SON DÖRDÜN

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 31 Mayıs 2017 14:06