Arama


nuriye - avatarı
nuriye
Ziyaretçi
10 Aralık 2012       Mesaj #5
nuriye - avatarı
Ziyaretçi
Sürekli hapşırıyor musunuz,Msn Happy Sürekli Hapşırmanızın Sorumlusu alerjiniz olabilir
Gün içerisinde sürekli hapşırma problemi yaşıyor ve çevrenizden “Çok yaşa” cümlesini sık işitiyorsanız, bu durumun sebebi alerjik rinit olabilir.


Stres ve sigara kullanımı gibi birçok nedenin yol açtığı alerjik rinit, dikkat edilmediği takdirde alerjik sinüzit ve astımla birlikte tehlikeli boyutlara varabiiliyor. Memorial Hizmet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Yelda Turgut Çelen, alerjik hastalıkların çeşitleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Hapşırma, burun akıntısı ve damakta kaşıntı ile kendini gösterebilir.Msn Surprised

Alerjik rinit, ortamda bulunan alerjenin nefes alma esnasında burun iç yüzeyine yapışması sonucu duyarlılığı olan kişilerde; hapşırma, burun akıntısı, burun ve genizde kaşıntı, burun tıkanıklığı ve damakta kaşıntıya neden olan bir hastalıktır. Burun akıntısı devam ettiği için hasta geceleri geniz akıntısı ve öksürük ataklarından yakınır; gündüz ise sürekli geniz temizleme ihtiyacı olur. Alerjik rinit hayatı tehdit etme özelliği olmayan; ancak hastanın günlük aktivitelerini etkileyerek yaşam kalitesini belirgin şekilde bozan bir hastalıktır.Msn Sleepy Alerjik yakınmalar bu hastalarda; baş ağrısı, burun kanaması, uyku bozuklukları, konsantrasyon bozuklukları ve performans düşüklüğüne neden olur. Konsantrasyon bozukluğu nedeniyle hasta çocukMsn Sad ise okul başarısı, erişkinse iş başarısı düşer. Bunlar da uzun vadede ruhsal bozuklukların çıkmasına neden olabilir.