Üye OlÜye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecek, sohbet sistemlerine erişiminiz sağlanacaktır. 11:42
Ana SayfaForumlarGünlüklerToplulukÜye OlSohbetSite DiziniBize Ulaşın
VideolarForumda Ara
Cevap Yeni Konu Aç
Facebook'ta Paylaş  Yazdırılabilir Sürümü Göster Konu Araçları Bu Konuda Ara

Sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları nedir? 

sosyoloji bolumu is alanlari,  
 sosyoloji bolumu is olanaklari,  
 sosyoloji is alanlari,  
 sosyoloji is imkanlari,  
 sosyoloji is olanaklari,

Eski 09-11-2008 #1 (mesaj-linki)
Ziyaretçi

Sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları nedir?

sosyolojı bolumunden mezun olan bır kısı buna ılaveten ıngılızce ve fransızca yı da cok ıyı duzeyde konusuyorsa bu bolumun dıplomasıyla ne gıbı ıs ımkanları yakalayabılır.
sayet sosyolojı den sonra ustune bır marketıng veya ısletme alanında master yaparsa uluslararası ıs ımkanlarını da bulma ımkanı varmıdır

Cevaplandı Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  Bu mesaja hızlı cevap gönder   
En İyi Cevap Daisy-BT tarafından gönderildi
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaşlar bn lise hayatım boyunca hep psikoloji istemiştim ama puanım yeterli olmadığı için ona en yakın dallardan biri olan sosyoloji bölümünnü tercihlerim arasına koymaya karar verdim.bnm puanım marmara ing sosyolojiye yetiyor. Çevre genelde psikoloji sosyoloji gibi entellektüel bölümleri tanımadığı için kestirip atı veriyorlar.Oysaki bnde psikolojiyi istediğim için sosyolojiyi hiç düşünmemiştim ve de araştırmalarım sonucunda o kadar kötü bir bölüm olmadığını ve iş imkanlarının gayet geniş olduğunu anladım.Yalnız bu bölümü ingilizce okursan daha ii olacağını öğrendim.kısaca dil konusunda kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.
Ben de sosyolojiye ilk tercihlerimde değil ama yer vermeyi düşünüyorum.Şayet vermezsem bile,tercih listelerinde verecek olup okuyacak arkadaşalar için kendi içimden samimi bir şekilde geçnleri söylemek gerekirse;Böyle sanal alemde dolaşan olumsuz fikirleri pek kaideye almamak gerek.Bölüm ne olursa olsun,iş her zaman insanda biter.Bu böyle gelmiş ve böyle de gidecektir.Tamam istisna olrak birkaç bölüm vardır ama teğişmeyen tek gerçek budur.Bu tür zihniyetli insanlar yüzünden birçok insan evinde oturup iş beklemeyi tercih ediyor.Bi zahmet arkadaşım silkelenip kendine gel ve işin sana gelmesini bekleyeceğine,sen bi zahmet hareket et.Ancak bütün bunlardan sonra iş bulamazsan o zaman okuduğun bölümden yakınırsın da kötülersin de.O zaman kimse karışamaz zaten sana.Hayat böyle.Adam gibi bir yerlere gelebilmek için her daim cesaretli omak lazım.Yenileceğini bilsen bile.Ee bunları yazanın kim olduğunu da merek edip sorarsanız eğer,siz sormadan ben söyleyeyim.Daha 18 yaşında üniversiteyle yeni tanışacak biri.Henüz tecrübesi yok.Ama yaşıtlarına göre kendini yetiştirdiğini düşünen ve cesaretli biri !!! Saygılarımla ..
ben sosyoloji mezunuyum kpssde rehberlik ogretmeni olarak atanabilirmiyim
SOSYOLOJİ 2.SINIF ÖGRENCİSİYİM SINAVA GİRDİM KİMYA MÜH. GELİO BIRAKIP GİDİCEM HİÇ TERCİH ETMEYİN PARA KAZANMAK İSTİYORSANIZ AMA GÜZEL BÖLÜM KENDİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN AMA İŞ BULMAK ÇOK ZOR
sosyoloji bölününden ögr olma ihtimali var mı
formasyon alıp devlette rehber öğretmen olarak çalışabilirmiyim??????????
arkadaşlar ben bu yıl üniversite sınavına girdim
sosyoloji bölümüne puanım tutuyor ama iş kaygısından dolayı yazmakta kararsızım
sizce 4 yıl sonra mezun olduğumda formasyon alma şansım nedir?
ilgilenirseniz çook sevinirim ra.in-27@hotmail.com
cute adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
bn sordumm rehberlık hocasıı falann olunmuoo.bnde bu sene gıtcemm.bı tekk felsefe oğrt. olunuo.o da dandıkk baska bıı iş imknı yokmuyaaaaaaaaaaa
sosyoloji okuyan bir kişinin psikolog ya da okulda psikolojik danışman olma şansı var mı?
bi arkadaşin sorusu wardı sosyolojiden mezun olduktan snr formasyon alır mıyım die hocalarımdan duyduğum kadarıyla okuduğun süre içerinde not ortalaman 2.5olursa okurken formasyon alabiliyorsun
ALİ GOKBULUT adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaslar sosyolojıde formasyon derslerını alırsanız rehberlık ogrtmenlıgı yapabılırsınız... ve kpps yı kazandıgınız zman devlet kurumlarınında valılıklerde beledıyelerde calısma ımkanınız var ozel olarakta calısabılırsınz sosyolojının ıs ımkanları genıs ama kendınızı gelıstırmenız lazım...
Adı dışında özellikleri fazla bilinmeyen meslekler, toplum tarafından kuşkuyla karşılanmakta ve iş olanakları hakkında endişeler olabilmektedir. Sosyolog, toplum bilimci demektir ve sosyologlar, araştırma kurumlarında, danışmanlık merkezlerinde, insanın ve toplumun söz konusu olduğu her yerde çalışabilmektedirler. Daha önce de bütün meslekler için söylediğimiz gibi (mühendislik dalları, mimarlık, işletme vb.) bu alanda da ne kadar donanımlıysanız, iş bulma şansınız da o kadar yüksektir.
Alttaki yazıyı ve linki inceleyin.

Toplum bilimi ya da sosyoloji, toplum ve insanın etkileşimi üzerinde çalışan bir bilimdir. Toplumsal (sosyolojik) araştırmalar sokakta karşılaşan farklı bireyler arasındaki ilişkilerden küresel sosyal işleyişlere kadar geniş bir alana yayılmıştır. Bu disiplin insanların neden ve nasıl bir toplum içinde düzenli yaşadıkları kadar bireylerin veya birlik, grupkurum üyelerinin nasıl yaşadığına da odaklanmıştır.

Toplum bilimi alanında çalışan bir kişiye de toplum bilimci (sosyolog) denir. Bir akademik disiplin olarak toplum bilimi bir sosyal bilim olarak kabul edilmektedir. Birçok sosyolog bir veya daha fazla uzmanlık alanında veya altdallarında çalışmaktadır.

Birçok toplum bilimci akademi dışında yararlı araştırmalar yapmaktadır. Bulguları eğitimcilere, yasa yapıcılara, yöneticilere, yenilik yapmak isteyenlere, iş dünyasının liderlerine ve toplumsal sorunları çözme ve toplumsal politikalar oluşturma konusuyla ilgilenenlere yardımcı olmaktadır.

Daha fazla bilgi için alttaki linkten yararlanın:

http://www.msxlabs.org/forum/sosyoloji/4613-sosyoloji.html
Eski 09-11-2008 #2 (mesaj-linki)
kompetankedi - avatarı
Teknik anlamda size yönlendirme yapamasamda bu konuda eğitim gören arkadaşlar mesajla destek olabilirler ve konu kavram ve önemi hakkında genede aşağıda link vericem:
Sosyoloji

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  Bu mesaja hızlı cevap gönder   
Eski 09-11-2008 #3 (mesaj-linki)
Keten Prenses - avatarı
Sosyoloji mezunlari öğretmen olarak iş bulabilirler, çeşitli kurumlarda toplumsal analiz uzmanı ve araştırmacı olarak çalışabiliyorlar. Özel şirketlerde özellikle satış ve pazarlama konularında , orta ve üst yönetimde , hizmet sektörünün bütün alanlarında, müşteri hizmetlerinde, halka ilişkilerde, insan kaynaklarında iş bulabilirler.

Eski 01-09-2009 #4 (mesaj-linki)
Misafir

Sosyoloji bölümü mezunlarının iş olanakları nedir?

Alıntı:
sosyoloji mezunları nerelerde çalışır
SOSYOLOJİ NASIL BİR MESLEK NERELERDE İŞ İMKANI BULABİLİR GELECEĞİ NASIL BİR MESLEK

Eski 02-09-2009 #5 (mesaj-linki)
Misafir
merhaba ben bu yıl sosyolojiyi okuyacam severek bu bölümü seçtim ne yapmam lazım nasıl bir yol takip etmem gerekir

Eski 02-09-2009 #6 (mesaj-linki)
Misafir
Alıntı:
sosyoloji bölümü iş imkanları
dört yıllık sosyolojiyi bitirdikten sonra mesleğimi ilerletmek için ne yapmam gerekiyor ve bir kaç yıl okuduktan sonra makale yazmak istiyorum ne yapmam gerekir

Eski 02-09-2009 #7 (mesaj-linki)
Misafir
SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU İŞ BULMA İMKANI

Eski 02-09-2009 #8 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Sosyoloji mezunlari öğretmen olarak iş bulabilirler, çeşitli kurumlarda toplumsal analiz uzmanı ve araştırmacı olarak çalışabiliyorlar. Özel şirketlerde özellikle satış ve pazarlama konularında , orta ve üst yönetimde , hizmet sektörünün bütün alanlarında, müşteri hizmetlerinde, halka ilişkilerde, insan kaynaklarında iş bulabilirler.
SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU İŞ BULMA İMKANI
...

Eski 07-09-2009 #9 (mesaj-linki)
Misafir
sosyoloji mezunları dershanelerde rehberlik danışmanlık görevi yapıyorlar..başkada bi şey yapamıyorlar..kpssde atanma kontejanları bile yok...

Eski 09-09-2009 #10 (mesaj-linki)
Misafir
sosyoloji bölümünü tavsiye eder misiniz ben tercih yapacam da iş imkanı var mı merak ediyorum ben öğretmen olmak istiyorum sizce rehber öğr olabili miyim?

Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama

Etiketler
sosyoloji bölümü için iş, sosyoloji bölümü işleri, sosyoloji bölümü mezunları | sosyoloji bolumu is alanlari, sosyoloji bolumu is olanaklari, sosyoloji is alanlari, sosyoloji is imkanlari, sosyoloji is olanaklari,
Sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları nedir? Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Gıda teknolojisi bölümü taban puanı kaçtır? OKSİ Soru-Cevap 10 3 Gün Önce 18:45
Adalet meslek yüksek okulu mezunlarının iş imkanları nasıldır? rıfat demir Soru-Cevap 18 6 Gün Önce 00:05
Sosyoloji nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 3 20-12-2009 16:56
Psikoloji ve PDR Bölümü Arasındaki Farklılıklar _PaPiLLoN_ Psikoloji ve Psikiyatri 0 23-06-2008 18:56
Türkçe RAP/Hip-Hop Bölümü Hakkında Yasal Bilgi NeutralizeR Türkçe RAP/Hip-Hop Underground 0 03-12-2005 03:30