| | #1 (mesaj-linki) |
Sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları nedir?
sosyolojı bolumunden mezun olan bır kısı buna ılaveten ıngılızce ve fransızca yı da cok ıyı duzeyde konusuyorsa bu bolumun dıplomasıyla ne gıbı ıs ımkanları yakalayabılır. sayet sosyolojı den sonra ustune bır marketıng veya ısletme alanında master yaparsa uluslararası ıs ımkanlarını da bulma ımkanı varmıdır | |
| Cevaplandı
|
En İyi Cevap Daisy-BT tarafından gönderildi
Alttaki yazıyı ve linki inceleyin. Toplum bilimi ya da sosyoloji, toplum ve insanın etkileşimi üzerinde çalışan bir bilimdir. Toplumsal (sosyolojik) araştırmalar sokakta karşılaşan farklı bireyler arasındaki ilişkilerden küresel sosyal işleyişlere kadar geniş bir alana yayılmıştır. Bu disiplin insanların neden ve nasıl bir toplum içinde düzenli yaşadıkları kadar bireylerin veya birlik, grupkurum üyelerinin nasıl yaşadığına da odaklanmıştır. Toplum bilimi alanında çalışan bir kişiye de toplum bilimci (sosyolog) denir. Bir akademik disiplin olarak toplum bilimi bir sosyal bilim olarak kabul edilmektedir. Birçok sosyolog bir veya daha fazla uzmanlık alanında veya altdallarında çalışmaktadır. Birçok toplum bilimci akademi dışında yararlı araştırmalar yapmaktadır. Bulguları eğitimcilere, yasa yapıcılara, yöneticilere, yenilik yapmak isteyenlere, iş dünyasının liderlerine ve toplumsal sorunları çözme ve toplumsal politikalar oluşturma konusuyla ilgilenenlere yardımcı olmaktadır. Daha fazla bilgi için alttaki linkten yararlanın: http://www.msxlabs.org/forum/sosyoloji/4613-sosyoloji.html |
| | #2 (mesaj-linki) | |
|
Teknik anlamda size yönlendirme yapamasamda bu konuda eğitim gören arkadaşlar mesajla destek olabilirler ve konu kavram ve önemi hakkında genede aşağıda link vericem: Sosyoloji | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
|
Sosyoloji mezunlari öğretmen olarak iş bulabilirler, çeşitli kurumlarda toplumsal analiz uzmanı ve araştırmacı olarak çalışabiliyorlar. Özel şirketlerde özellikle satış ve pazarlama konularında , orta ve üst yönetimde , hizmet sektörünün bütün alanlarında, müşteri hizmetlerinde, halka ilişkilerde, insan kaynaklarında iş bulabilirler.
| |
|
| | #4 (mesaj-linki) | ||||
Sosyoloji bölümü mezunlarının iş olanakları nedir?
| |||||
|
| | #5 (mesaj-linki) |
|
merhaba ben bu yıl sosyolojiyi okuyacam severek bu bölümü seçtim ne yapmam lazım nasıl bir yol takip etmem gerekir
| |
|
| | #6 (mesaj-linki) | ||||
| |||||
|
| | #7 (mesaj-linki) |
|
SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU İŞ BULMA İMKANI
| |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |||||
|
| |||||
|
| | #9 (mesaj-linki) |
|
sosyoloji mezunları dershanelerde rehberlik danışmanlık görevi yapıyorlar..başkada bi şey yapamıyorlar..kpssde atanma kontejanları bile yok...
| |
|
| | #10 (mesaj-linki) |
|
sosyoloji bölümünü tavsiye eder misiniz ben tercih yapacam da iş imkanı var mı merak ediyorum ben öğretmen olmak istiyorum sizce rehber öğr olabili miyim?
| |
|
![]() |
Sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları nedir? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Gıda teknolojisi bölümü taban puanı kaçtır? | OKSİ | Soru-Cevap | 10 | 3 Gün Önce 18:45 |
| Adalet meslek yüksek okulu mezunlarının iş imkanları nasıldır? | rıfat demir | Soru-Cevap | 18 | 6 Gün Önce 00:05 |
| Sosyoloji nedir? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 3 | 20-12-2009 16:56 |
| Psikoloji ve PDR Bölümü Arasındaki Farklılıklar | _PaPiLLoN_ | Psikoloji ve Psikiyatri | 0 | 23-06-2008 18:56 |
| Türkçe RAP/Hip-Hop Bölümü Hakkında Yasal Bilgi | NeutralizeR | Türkçe RAP/Hip-Hop Underground | 0 | 03-12-2005 03:30 |