Arama

Bebeklerde insomnia (uykusuzluk) sorunu nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 17 Aralık 2012 Gösterim: 12.946 Cevap: 7
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
10 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
MERHABA BENİM BEBEĞİM 18 AYLIK VE YAKLAŞIK BİR AYDIR GECELERİ UYANMAKTA HERHANGİ BİR RAHATSIZLIGI YOK DOKTORA GÖTÜRDÜM AMA GECELERİ UYANMASI SİZCE NEDEN OLABİLİR.
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
Bebekler büyürken bazı dönemlerde (6 ay, bir yaş,kırkgün dönümü) huy değiştirebilirler. bir problem olmaksızın. ama bu yaklaşık bir ay kadar sürer. bunun haricinde dikkat etmeniz gereken şey bebeğinizin ağrısının olup olmadığı yada herhengi bir pozisyondan rahatsız olmaması.. bebeğinizi en iyi siz tanıyabilirsiniz.. 18 aylık bir bebekte ek gıda alımı başladığı için değişik gıdalar bebekte gaz yapıyor olabilir. yedirdiğiniz şeylere(kızarmış balık gibi:)) dikkat edin, rezene yada papatya çayı bebeğinizin uyumasına yardım edecektir. birde ılık havlu koyabilirsiniz karnına ve ayaklarına buda onu rahatlatacaktır:9
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bebekler büyürken bazı dönemlerde (6 ay, bir yaş,kırkgün dönümü) huy değiştirebilirler. bir problem olmaksızın. ama bu yaklaşık bir ay kadar sürer. bunun haricinde dikkat etmeniz gereken şey bebeğinizin ağrısının olup olmadığı yada herhengi bir pozisyondan rahatsız olmaması.. bebeğinizi en iyi siz tanıyabilirsiniz.. 18 aylık bir bebekte ek gıda alımı başladığı için değişik gıdalar bebekte gaz yapıyor olabilir. yedirdiğiniz şeylere(kızarmış balık gibiMsn Happy) dikkat edin, rezene yada papatya çayı bebeğinizin uyumasına yardım edecektir. birde ılık havlu koyabilirsiniz karnına ve ayaklarına buda onu rahatlatacaktır:9
Sponsorlu Bağlantılar
Quo vadis?
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008       Mesaj #3
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Her bebek için uyku ve uyanıklık süreleri farklılık gösterir. Doğumdan sonraki ilk saatlerde bebekler uyanıktır.

Doğumdan sonraki 2-3 gün içinde günün büyük kısmını uykuda geçirir, gün içinde sadece bir kaç saat uyanıktır. 3 günden sonra daha çok çevresi ile ilgilenmeye başlar, uyku düzeni henüz belli değildir.
İlk bir ay içinde uyku düzeni yoktur, üst üste iki gece uyuma süreleri çok farklı olabilir, bu nedenle bebeğiniz ne zaman uyursa sizde dinlenmeye özen gösteriniz.
Bazı bebekler gece içinde 2-3 kez beslenme ihtiyacı duyabilir. Anne sütünün de artması için gece emzirmeye özen gösteriniz.

Bebekler uyku sırasında hızlı veya yavaş nefes alıp verebilir, gece boyunca sık sık gözlerini açar, el ve kollarını hareket ettirirler. Geceleri sık sık bebeğin yanına gidilmesine gerek yoktur, yataktan kalkarken çıkan gürültü bebeği uyandırabilir ve bir süre bebeğin uyanık kalmasına neden olabilir.

Her gece aynı saatte uyutmaya özen gösteriniz, uyutmadan önce 10-30 dakika bebeğinizi rahatlatmak için onunla loş ve sakin bir ortamda ilgileniniz.
Uyku öncesi masaj ve ılık banyo bebeğinizi rahatlatacak ve daha çabuk uyumasını sağlayacaktır.Oyuncak, battaniye gibi bir obje ile uyuması terkedilmişlik duygusunu azaltacaktır.

Bebeğinizi uykuya hazır ancak uyumadan önce yatağına bırakınız, böylece bebek yatağını tanıdık bir gece ortamı olarak kabul eder. Uyku sırasında alt bezini değiştirmek veya beslemek gerekiyorsa, bunu loş bir ortamda yapınız, ışığı açmayınız.

Gece ağlayan bebeğin yatağından alınmamasına, sallanıp oynatılmamasına özen gösterilmelidir. Gece ağlamaları bazen gece korkularına bağlı olabilir, bunu önlemek için gün boyu bebek kucağa alınmalı, fiziksel temas ile bebeğe güven verilmelidir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Aralık 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1 yaşında hafif serebral palsy(?) si olan bir erkek bebeğim var. geceleri çok sık-15 20 dk aralıklarla- uyanıyor. toplam, gündüz de dahil, 6-7 saat uyuyor ne yapmalıyım.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ekim 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
10 aylık bir oğlum var gündüz 1 kez uyuyor ve uykuya dalması çok güç oluyor gecede çok sık uyanıyor ne yapmalıyım
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
29 Ekim 2010       Mesaj #6
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

10 aylık bir oğlum var gündüz 1 kez uyuyor ve uykuya dalması çok güç oluyor gecede çok sık uyanıyor ne yapmalıyım

Bebekler sıkıntısı varsa sık sık uyanır yada uyumaz, mutlaka çocuk doktoruna götürmelisiniz.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Kasım 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
8,5 aylık bir kız çocuğum var yaklaşık 2 haftadır geceleri neredeyse hiç uyumuyor bu sabah saat 6.30 a kadar sürüyor sürekli sağa sola dönüyor inliyor gibi ses çıkarıyo bi rahatsızlığımı var diye düşünüyorum ama uyanıkken gayet neşeli eğer gerçekten bi rahatsızlığı olsa uyanık olduğundada farkedilir di sanırım lütfen yardı edin neden uyumuyor acaba bizim küçük afacanMsn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Aralık 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
18 aylık erkek bebeğim var.doğduğundan beri akşam yatıp sabah kalktığını görmedim neden sürekli uykusuz

Benzer Konular

3 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
24 Ağustos 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
13 Aralık 2015 / Ziyaretçi Taslak Konular
31 Mayıs 2010 / Misafir Cevaplanmış