Arama

AIDS ilacı ne zaman bulundu?

Güncelleme: 9 Temmuz 2019 Gösterim: 4.705 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
11 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
İRANDA BULUNAN İLAÇ NE ZAMAN BULUNDU SON GELİŞMELER NELERDİR ?
Son düzenleyen Safi; 9 Temmuz 2019 15:21
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2008       Mesaj #2
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
İran Sağlık Bakanı Kamran Bakeri Lenkerani, AIDS hastalığını kontrol altına alan ´imod´ isimli bitkisel ilaç ürettiklerini bildirdi.

Sponsorlu Bağlantılar
Lenkarani, Tahran´daki bir hastanede bazı bilim insanlarına çalışmaları dolayısıyla ödül verilmesi için düzenlenen törende yaptığı açıklamada, ´İran´ın genç bilim adamları AIDS virüsünü kontrol altına alan bitkisel ilaç üretti´ dedi.

Bitkisel kökenli ilacın ´nano-biyo teknoloji´ yöntemiyle elde edildiğini ifade eden Lenkarani, ´kan ve bağışıklık sistemini büyük çapta etkileyen´ ilaca ´imod´ adını verdiklerini kaydetti.

Son düzenleyen Safi; 9 Temmuz 2019 15:21
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
11 Kasım 2008       Mesaj #3
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
İran Sağlık Bakanı: AIDS ilacı üretiyoruz
TAHRAN - İran Sağlık Bakanı Kamran Bakeri Lenkerani, AIDS hastalığını kontrol altına alan 'IMOD' isimli bir bitkisel ilaç ürettiklerini açıkladı. Lenkerani, bitkisel ilacın 'nano-biyo teknoloji' yöntemiyle elde edildiğini ve 'kan ve bağışıklık sistemini büyük çapta etkilediğini' söyledi. Sağlık Bakanı, "AIDS virüsünü kontrol altına alan bu bitkisel ilaç şimdiye kadar 200 gönüllü üzerinde denendi. Şu anda büyük oranda üretiliyor ve kısa bir zamanda da piyasaya sürülecek" diye konuştu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Resul Dinarvend de ilacın kullanımının AIDS hastalığının tam anlamıyla çaresi olmadığını, ancak ilacın hastalık nedeniyle ortaya çıkan enfeksiyonlara karşı çok etkili olduğunu söyledi. Resmi verilere göre 13 bin AIDS vakasının bulunduğu İran'da, gerçek rakamın 2 milyon civarı olduğu tahmin ediliyor.

Bu arada, Gambia Başkanı Yahya Jammeh de AIDS'i üç günde iyileştirecek yeteneğe sahip olduğunu söyledi. Tıp eğitimi olmayan Jammeh, 'geleneksel bitki terapisi bilgisi' sayesinde hastalığı iyileştirebileceğini iddia etti. (aa, afp, Telegraph)
Son düzenleyen Safi; 9 Temmuz 2019 15:22

Benzer Konular

16 Mart 2017 / Ziyaretçi Cevaplanmış
10 Şubat 2018 / İRO$ Cevaplanmış
15 Ocak 2014 / Misafir Cevaplanmış
20 Şubat 2012 / Misafir Cevaplanmış
19 Ocak 2012 / ChaosXL Soru-Cevap