Arama

Sarı leke nasıl bir hastalıktır?

Güncelleme: 15 Temmuz 2016 Gösterim: 15.181 Cevap: 1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
1 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Sarı leke nasıl bir hastalıktır?
Son düzenleyen Safi; 15 Temmuz 2016 23:40
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Temmuz 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sarı Nokta hastalığının nedenleri nedir?
52945d1468615800 sari nokta leke goz hastaligi sari nokta leke goz hastaligi3

Sponsorlu Bağlantılar
Nedenini tam olarak bilemiyoruz. En sık neden yaşla beraber sarı nokta bölgesinin bozulmasıdır. Bunun yanında yüksek miyoplar ve doğumsal bazı retina hastalarında da sarı nokta hastalığı görülebiliyor. Ayrıca güneşin, ultraviyole ışınlarının bu hastalığı tetiklediğini biliyoruz. Yüksek kolesterol, yüksek tansiyonu olan ve sigara içen kişilerde bu hastalığa daha fazla rastlıyoruz. Ancak antioksidan ve çinko içeren vitaminlerin hastalığın seyrini yavaşlattığı bilimsel olarak kanıtlandı.Bu hastalık bir gözde başlar ve diğer göze geçme olasılığı iki sene içinde yüzde 90 oranındadır.

Sarı Nokta Hastalığında risk faktörleri nelerdir?
Sarı nokta hastalığı için en önemli risk faktörü yaştır.Yani ne kadar yaşlı olunursa bu hastalıkla karşılaşma riski o kadar yüksektir. Bu hastalık 50 yaşından sonra ilerliyor. Türkiye`de 1 milyonun üzerinde kişi yaşa bağlı sarı nokta hastalığına yakalanmış durumda.Bu insanlar yavaş yavaş görme kaybına uğruyor.ve günlük yaşantıları kısıtlanıyor. Kadınlarda daha sık görüyoruz bu hastalığı. Sigara, yüksek kolesterol, hipertansiyon, güneş ışığına uzun süre maruziyet ve vitaminden eksik beslenme diğer risk faktörleridir.Kalıtım da önemlidir.

Sarı Nokta hastalığının kaç tipi var?
2 tipi vardır:
Kuru tip yani kanama, sıvı birikimi veya yeni oluşmuş damar bulundurmayan tip. Kanama ve yeni oluşmuş fakat zararlı damar ağı mevcut olan
Yaş Tip olmak üzere 2 tipi vardır. Kuru tip nispeten daha zararsız olup zaman içinde yaş tipe dönüşebilir. Yaş tip; görmeyi ileri derece bozar. Tedavi edilmezse kalıcı hasar bırakma oranı yüksek olan ve tehlikeli tip yaş tiptir.

DEVAMI Sarı Nokta (Leke) Göz Hastalığı
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

16 Aralık 2008 / estudiantes Tıp Bilimleri
10 Ocak 2016 / Ziyaretçi Soru-Cevap
17 Mayıs 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
7 Mart 2016 / Misafir Soru-Cevap
22 Mart 2009 / ben bir anneyim Soru-Cevap