Arama

Kefir nedir, nasıl yapılır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Nisan 2016 Gösterim: 92.794 Cevap: 1
granito - avatarı
granito
Ziyaretçi
30 Mart 2009       Mesaj #1
granito - avatarı
Ziyaretçi
Kefir nedir, nasıl yapılır?
EN İYİ CEVABI Safi verdi
EVDE KEFİR YAPIMI
KEFİR ÜRETMEK İÇİN EN SIK KULLANILAN METOD
Sponsorlu Bağlantılar
47788d1461191855 kefir ve saglik icin faydalari kefir1
Biliyorsunuz kefirin en önemli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı direnç sağlaması ve mide, bağırsak sistemini düzenlemesi.

Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesi. Cam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor, plastik kaşık, plastik süzgeç gibi.


Gelelim nasıl yapıldığına:

Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır.

Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür.
Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir.

DEVAMI Kefir ve Sağlık için Faydaları
Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2016 01:35
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
21 Nisan 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
EVDE KEFİR YAPIMI
KEFİR ÜRETMEK İÇİN EN SIK KULLANILAN METOD
Sponsorlu Bağlantılar
47788d1461191855 kefir ve saglik icin faydalari kefir1
Biliyorsunuz kefirin en önemli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı direnç sağlaması ve mide, bağırsak sistemini düzenlemesi.

Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesi. Cam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor, plastik kaşık, plastik süzgeç gibi.


Gelelim nasıl yapıldığına:

Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır.

Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür.
Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir.

DEVAMI Kefir ve Sağlık için Faydaları
Son düzenleyen Safi; 4 Mayıs 2016 00:19
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

28 Ekim 2013 / kambis Sağlıklı Yaşam
15 Ağustos 2011 / Misafir Soru-Cevap
4 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
23 Ekim 2014 / Misafir Cevaplanmış