Ziyaretçi
Mektup nedir, özellikleri nelerdir?
Mektup Nedir? Nasıl Yazılır? Özellikleri Nelerdir?
Tanım: Mektup, başka bir yerde bulunan bir kişiye, bir topluluğa ya da bir kuruma bir maksadı bildirmek için yazılan yazıdır.
Mektupta Amaç
1. Hitap: Mektup yazılan kişiye olan ilgi ve yakınlığımıza bağlıdır. Samimi olduğumuz kişilere “Canım, Dostum”, yeni tanıştığımız ya da resmi olduğumuz kişilere “Bay, Bayan, Sayın” şeklinden hitap edebiliriz.
2. Giriş ve Gelişme: Mektubun amacını belirten bölümdür. Amaca doğrudan doğruya girilir. Bir haber öğrenmek için mi, bir sorunu tartışmak için mi, bir mektuba cevap olarak mı yazıldığı bu bölümde ortaya konur.
3. Sonuç: Bu bölümde klişeleşmiş cümleler, selam ve iyi dilekler yer almalıdır.
Mektup Yazılırken Uyulması Gereken İlkeler
Tanım: Mektup, başka bir yerde bulunan bir kişiye, bir topluluğa ya da bir kuruma bir maksadı bildirmek için yazılan yazıdır.
Sponsorlu Bağlantılar
Mektupta Amaç
- Bir haberi almak ya da vermek.
- Bir konuyu yazılı olarak tartışmak.
- Herhangi bir konuda sevincimizi ya da üzüntümüzü bildirmek.
- Birinden yardım dilemek ya da ona yardım etme isteğinde bulunmak.
- Bir işi sonuçlandırmak.
1. Hitap: Mektup yazılan kişiye olan ilgi ve yakınlığımıza bağlıdır. Samimi olduğumuz kişilere “Canım, Dostum”, yeni tanıştığımız ya da resmi olduğumuz kişilere “Bay, Bayan, Sayın” şeklinden hitap edebiliriz.
2. Giriş ve Gelişme: Mektubun amacını belirten bölümdür. Amaca doğrudan doğruya girilir. Bir haber öğrenmek için mi, bir sorunu tartışmak için mi, bir mektuba cevap olarak mı yazıldığı bu bölümde ortaya konur.
3. Sonuç: Bu bölümde klişeleşmiş cümleler, selam ve iyi dilekler yer almalıdır.
Mektup Yazılırken Uyulması Gereken İlkeler
- Mektup çizgisiz ve beyaz bir kağıda yazılmalıdır.
- Kağıdın sadece bir yüzü kullanılmalıdır.
- Mektup, kurşun kalemle yazılmamalıdır.
- Mektup kağıdının sağ üst kısmına yazıldığı yer ve tarih konulmalıdır.
- Mektup bitince imzalanmalı, sol üst köşesine de adres yazılmalıdır.
Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2016 15:37