Ziyaretçi
Kefir nedir, nasıl yapılır?
EVDE KEFİR YAPIMI
KEFİR ÜRETMEK İÇİN EN SIK KULLANILAN METOD
Biliyorsunuz kefirin en önemli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı direnç sağlaması ve mide, bağırsak sistemini düzenlemesi.
Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesi. Cam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor, plastik kaşık, plastik süzgeç gibi.
Gelelim nasıl yapıldığına:
Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır.
Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür.
Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir.
DEVAMI Kefir ve Sağlık için Faydaları
KEFİR ÜRETMEK İÇİN EN SIK KULLANILAN METOD
Sponsorlu Bağlantılar
Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesi. Cam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor, plastik kaşık, plastik süzgeç gibi.
Gelelim nasıl yapıldığına:
Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır.
Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür.
Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir.
DEVAMI Kefir ve Sağlık için Faydaları
Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2016 01:35