Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Sohbet (Flash Chat) Forumda Ara

Kefir nedir, nasıl yapılır?

Bu konu Soru-Cevap forumunda granito tarafından 30 Mart 2009 (01:40) tarihinde açılmıştır.FacebookFacebook'ta Paylaş
85613 kez görüntülenmiş, 22 cevap yazılmış ve son mesaj 14 Nisan 2013 (13:52) tarihinde gönderilmiştir.
  • 5 üzerinden 5.00  |  Oy Veren: 1      
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın:    « Önceki Konu | Sonraki Konu »      Yazdırılabilir Sürümü GösterYazdırılabilir Sürümü Göster    AramaBu Konuda Ara  
Eski 30 Mart 2009, 01:40

Kefir nedir, nasıl yapılır?

#1 (link)
granito
Ziyaretçi
granito - avatarı
kefir i elde etmek için kullanılan maya ya ne denir
En iyi cevap Keten Prenses tarafından gönderildi

EVDE KEFİR YAPIMI

resim110ns6 resim111vi4


Sizlerle evde kefir yapımını paylaşmak istiyorum .Biz 1,5 yılı aşkın zamandır hiç aksatmadan düzenli olarak kefir içiyoruz .Her gün 1 litre kefir tüketiyoruz., biz kefiri mayalandırırken fazla bekletmiyoruz ve tatlı kefir elde ediyoruz.Hazır satılanların tadı biraz ekşi oluyor ,bizim yaptığımız ise koyu ayran kıvamında ve tadında.Çok severek içiyoruz böylece günlük kalsiyum ihtiyacımızı da karşılamış oluyoruz.Kefir yaparken yarım yağlı süt kullanmayı tercih ediyoruz siz istediğinizi kullanabilirsiniz.

Biliyorsunuz kefirin en önemli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı direnç sağlaması ve mide ,bağırsak sistemini düzenlemesi.
Bizde kefir yapma işi eşime ait banada tabiki bulaşıkları yıkamak kalıyor.Eşim hergün akşamdan kefiri mayalanması için koyar sabah ise erkenden kalkıp süzer.Uzun zamandır haftaiçinde kahvaltılarımızı kefirle yapıyoruz ,kahvaltıda çay içmiyoruz.Çayı daha sonra genellikle işyerinde içiyoruz.Kefirin çok tok tutucu özelliğide var,diyet yapanlar için duyurulur ,

Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesi.Cam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor ,plastik kaşık ,plastik süzgeç..gibi.

Yapmak isteyenlere yardımcı olmak için eşimle bol bol resim çektik ,umarım faydalı olur.Gelelim nasıl yapıldığına:

Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır.

Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür.(biz paket süt kullanıyoruz isterseniz kaynatıp oda ısısında soğuttuğunuz sütüde kullanabilirsiniz)

Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir.

Bekleme süresi dolunca başka bir kavanozun ağzına süzgeç konarak kefir süzülür.

Süzülen kefir buzdolabına konur.Süzgeçte kalan kefir mayaları ise bir kaseye konarak üzerine su doldurulur ve buzdolabında saklanır.

3-4 gün kadar buzdolabında kefir mayası bekletilebilir daha uzun süre saklanacaksa derin dondurucuya konulması tavsiye ediliyor fakat biz hiç denemedik sonuç ne olur bilemiyorum.

Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım fakat aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

resim112sy9 resim114zk0

resim122th2



Neden kefir tüketmeliyiz?
Kullanımı ve hazmı çok kolay olan kefir;
  • Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler
  • Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar
  • Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır
  • Yüksek tansiyonu giderir
  • Kolesterolü düşürür
  • Damar sertliğini giderir
  • Kemik erimesini önler
  • Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır
  • Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir
  • Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır
  • Egzama ve alerjilerde faydalıdır
  • İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
  • İdrarı sulandırır
  • Karaciğer bozukluğunu tedavi eder
  • Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır
  • Bağırsak hareketlerini hızlandırır
  • Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
BAZI ARKADASLAR KEFİR MAYASINI NERDEN BULABİLECEKLERİNİ SORMUSLAR,BEN ARKADASIMDAN ALDIM AMA AKTARLAR DA SATILIYORMUŞ...


SÜREKLİ YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN KEFİR İSTEYEN ARKADAŞLARDAN
YORUM ALIYORUM FAKAT SİZDE TAKDİR EDERSİNİZ Kİ BU MÜMKÜN OLMUYOR VE YARDINCI OLAMAMAKTAN DOLAYI ÜZÜNTÜ DUYUYORUM .ŞEHRİNİZDE SÜT ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ VARSA EN SAĞLIKLI ŞEKİLDE ORADAN ALABİLİRSİNİZ VEYA AKTARLARDAN ALMANIZDA MÜMKÜN UMARIM BENİ ANLAYIŞLA KARŞILARSINIZ
.



kaynak
Rapor Et
Reklam
Eski 30 Mart 2009, 01:49

Kefir nedir, nasıl yapılır?

#2 (link)
MsXLabs Üyesi
Keten Prenses - avatarı
Kefir Nedir?
Kefir kültüre edilmiş, birçok sağlık unsuru içeren ayran benzeri bir içecektir. Kefir ekşi ve ferahlatıcı tadı ile ayrana, yoğurtta bulunan maya ve bakterilerin bağırsak siteminde tutunma özelliği olan ‘probiyotik’ yapıları ile de yoğurda benzemektedir. Kefirde doğal olarak yer alan bakteriler ve mayaların simbiyotik etkileşimi sonucu oluşan yapılar bu içeceğin düzenli tüketilmesi durumunda sağlık açısından faydalar içermektedir. Değerli vitamin ve mineraller ile yüklenmiştir, kolay sindirilebilir proteinler ve doğal antibiyotik özellikler içermektedir.
Kefirde yer alan çok miktardaki yararlı maya ve bakteriler, kültüre edilme işleminden sonra ortamda bulunan laktozun tamamına yakınını yapılarında bulunan laktaz enzimi ile tüketirler. Böylece laktozu tolere edemeyen kişiler bu şekilde kefiri rahatça tüketirler.
Kefir çok farklı sütler ile örneğin inek, keçi, koyun, hindistancevizi, pirinç ya da soya sütleri ile yapılabilir. Yapısal olan mukoz benzeri özelliği, sindirim sisteminde yararlı bakterilerin kolonizasyonunu kolaylaştırır.
Kefir, tanecik (grain) adı verilen jelatinimsi beyaz ya da sarı partiküllerden oluşmaktadır. Bu tanecikli yapı kefiri diğer süt ürünlerinden ayırmaktadır. Bu tanecikler bakteri/maya karışımı kazein (süt proteini) ve kompleks şekerler ile küme halini almaktadır. Bazı taneciklerin fermentasyon işlemleri sonucunda el avucuna sığabilecek büyüklüklere ulaştığı bilinmektedir. Tanecikler yapısında bulunan yararlı organizmalar ile sütü fermente ederek kültüre edilmiş ürüne dönüştürmektedir.
Yoğurt ve Kefir arasındaki farklar nelerdir?
Her iki üründe kültüre edilmiş süt ürünleridir ama farklı türde faydalı bakteri içermektedirler. Yoğurdun içermiş olduğu bakteriler sindirim sistemini temiz tutarak burada konakçı olan diğer faydalı organizmalar için besin sağlamaktadır. Kefir bu özelliklere artı olarak yoğurdun sahip olmadığı sindirim sistemini kolonize etme özelliğine de sahiptir.
Meraklısına
Kefir yoğurtta bulunmayan birkaç faydalı bakteriyi de içermektedir, Lactobacillus caucasus, Leuconostoc, Acetobacter türleri ve Streptococcus türleri. Aynı zamanda vücut için yıkıcı patojen özellikte olan mayaların gelişimini kontrol altına alan ve elimine eden Saccharomyces kefir ve Torula kefir gibi mayaları da içermektedir. Sindirim siteminde zararlı bakteri ve mayaların bulunduğu ortamda mukoz asta yapı oluşturarak ortamı temizler ve bağırsakların direncini artırır. Bu nedenle vücut gerek Escherichia coli gibi patojenlere gerek bağırsak parazitlerine karşı daha dirençli hale gelir.
Kefirde bulunan bakteri ve mayalar tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine yardımcı olarak besin kaybını önlemekte, bu sayede kolonu temiz ve sağlıklı tutmaktadır. Kefirin yoğurda kıyasla daha ince tanecikli yapıda olması sindiriminin kolay olmasını sağlamakta bu sayede de gerek bebekler gerek rahatsız yaşlılar ve sindirim bozukluklarına sahip olanlar için kullanımını kolaylaştırmaktadır.
Besin Değeri
Kefir, vücudun temel fonksiyonlarında ve çeşitli faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel amino asitler bakımından zengindir. Kefirde bulunan proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve bu nedenle vücut tarafından kolay değerlendirilebilir yapılardır. Kefirde bol miktarda bulunan ve esansiyel amino asitlerden bir tanesi olan triptofanın, mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sitemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Vücudumuzda en çok bulunan ikinci mineral madde olan fosfor, hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların, yağların ve proteinlerin kullanımında kolaylık sağlamaktadır.
Kefir, B12, B1 ve K vitamini bakımdan da zengindir. Bu vitaminlerin yeterli alınması durumunda gerek böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse deri rahatsızlıklarına sayısız fayda sağladığı bilinmektedir.
Sağlık açısından Kefir
Kefirin diyetimizde düzenli olarak tüketiminin sayısız faydaları bulunmaktadır. Kolay sindirilebilir olması, bağırsakları temizlemesi, faydalı bakteriler ve mayalar, vitaminler ve mineraller, ve proteinleri içermesi. Kefir dengeleyici bir gıdadır. İçerdiği yapılar ile bağışıklık sisteme yardımcı olduğu, AIDS gibi rahatsızlıkların kötüye gitmesini yavaşlatmak, aşırı yorgunluk sendromuna, herpes ve kansere karşı olumlu etkilerinin olduğu belirtilmektedir. Sinir sistemi üzerine olan sakinleştirici etkisi nedeni ile uyku bozuklukları, depresyon ve hiperaktivite rahatsızlıklarında kullanılmaktadır.
Neden Kefir tüketmeliyim?
Kendi kültürümüzün bir öğesidir
Pahalı olmayan ve evde kolayca yapılabilen bir gıdadır
Dünyanın farklı yerlerinde Kronik Yorgunluk Sendromu, Astım, Deri Rahatsızlıkları ve antibiyotik tedavisinden sonra iç eko-sistemin temizlenmesinde kullanılmaktadır
Çok şeker ve şekerli gıda tüketen çocuklar için faydalıdır
Doğal sakinleştirici ve antibiyotiktir
Hamile kadınlar, hemşireler, yaşlılar için kompleks bir gıdadır
Kefiri evde nasıl yaparım?
Bir kavanoza veya ağzı geniş bir şişeye yaklaşık 2 bardak taze süt konur
Öncelikle kefir taneleri bulunduğu kaptan demir olmayan bir süzgeç vasıtası ile süzülür
Süzgeçte kalan kefir taneleri sütün konduğu kaba aktarılır
Ağzı bir kapı ile sıkı olmayan bir şekilde örtülür
24 saat oda sıcaklığında bekletilir
Kefir taneleri gene demir olmayan bir süzgeç aracılığı ile süzülür
Elde olunan içecek kefirdir
Kefir taneleri eğer tekrar kefir yapılacak ise sütün içerisine yapılmayacak ise kendi kabı içerisine konulur
Kefirin saklanması
Kefirin çok ekşi olmayan tatlıya yakın bir tatta içilmesi isteniyor ise taze olarak bir iki gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Kefir ağzı bir kapalı bir kapta hafta hatta aylarca buzdolabında saklanabilir. Özellikle laktozu tolere edemeyen kişilere önerilebilecek olan, buzdolabında saklanan kefir tüketildikçe üzerine taze olanlardan eklenmesi ve bu şekilde tüketilmesidir.
Meraklısına
Dolapta bekleyen kefir sağlık açısından bir olumsuzluk etmeni oluşturmaz. Düşük sıcaklıklarda bile, içerisinde bulunan Acetobakterler tarafından üretilen asetik asit nedeni ile ekşiliğin artmasına neden olur. Hatta bir araştırmada bir yıl boyunca bekletilen kefirin tadının biraz ekşi olduğu ve içerisinde yer alan mayalar nedeni ile alkol miktarını % 4 civarına çıktığı belirtilmiştir.
Kefir yapmaya bir süre ara vereceğim, nasıl saklarım?
Kefir tanelerini bir kaç ay kullanmayacaksanız,
Kefir tanelerini temin ettiğinizde saf su içerisinde küçük bir kapta ya da kurutulmuş halde olacaklardır. Kefiri kullanmayacağınız zaman bir kabın içerisine saf suyu koyarak ve taneleri de içerisine ilave ederek buzdolabında (+4 C) saklayabilirsiniz.
Kefir tanelerini donduracak iseniz,
Kefir tanelerini soğuk saf su ile yıkayın (suyun klorsuz olmasına dikkat edin), temiz ve beyaz bir havlu ile düzgünce üzerindeki nemi bastırmadan uzaklaştırın. Taneleri bir poşet ya da kutu içerisine koyun ve taneleri tamamen kapatacak kadar süt tozu ilave edin ve buzluğa kaldırın. Bu şekilde bir yıla yakın bir süre saklayabilirsiniz.
Kefir tanelerini Kafkasya’da yapıldığı gibi kurutacak iseniz,
Kefir tanelerini soğuk saf su ile yıkayın, temiz ve beyaz bir havlu ile düzgünce üzerindeki nemi bastırmadan uzaklaştırın. Tanecikleri beyaz kağıttan kese içerisine koyup yoğun güneş altına bırakın. Tanecikleri burada sıcaklık, nem ve tanecik boyutuna bağlı olarak bir iki gün içerisinde kuruyacaklardır. Kuruyunca renkleri sarıya dönebilir bu gayet normaldir. Kuruyan taneleri ağzı sıkıca kapatılabilen bir kaba koyup soğuk bir ortam ya da buzdolabında 1- 1.5 yıl civarında saklanabilir.
Saklanan kefir tanelerinin aktivitesini geri kazandırmak için ne yapmalı ?
Farklı nedenler ile kefir taneleri aktivitelerini kaybetmiş olabilirler. Onları tekrar aktive edebilmek için,
Kefir tanelerini dondurmuş iseniz;
Dondurulmuş olan taneleri soğuk su içerisine koyun. Bu şekilde süt tozundan ayrılabilsin. Sonrasında bir kap içerisine tanelerin üzerine 1:3 oranda olacak şekilde süt ilave edin ve 24 saat beklemeye bırakın. Eğer pıhtılaşma istenen düzeyde olmaz ise bu işleme her 24 saatte sütün miktarını her seferde artırarak devam edin. Bu işlem üç-dört gün sürebilir. İstenen aromaya ve yapıya ulaşıldığında kefir taneleri sütü işlemek için hazır demektir.
Kurutmuş iseniz;
Tanecikleri bir kaba alıp üzerine 1:3 olacak şekilde süt ilave edin. 24 saat sonra eski aromaya ulaşmış ise taneler hazırdır. Eğer değil ise, yukarıdaki gibi artan miktarlarda süt ilave ederek bu işleme devam edin. 2-7 arası tazelemeden sonra taneler hazır hale gelecektir.
Önemli not: Kefiri aktive etme aşamasında elde olunan kefiri tüketmeyiniz.
Kefiri nasıl temin edebilirim?
Kefir, Türkiye’de ticari olarak market ve benzeri yerlerde satılmamaktadır (bazı Üniversiteler küçük çapta üretim yapmaktadırlar). Lakin kefir tanelerini kimi Üniversitelerin Ziraat Fakültelerine bağlı olan Süt Ürünleri bölümlerinden temin edebilirsiniz.
Rahmi Lale
Rapor Et
Eski 30 Mart 2009, 01:54

Kefir nedir, nasıl yapılır?

#3 (link)
MsXLabs Üyesi
Keten Prenses - avatarı
KEFİR İÇECEĞİ
kefir7
KEFİR MAYASI
kefir4_5
Rapor Et
Eski 30 Mart 2009, 01:55

Kefir nedir, nasıl yapılır?

#4 (link)
MsXLabs Üyesi
Keten Prenses - avatarı
Kefiri nasıl temin ederiz?
Marketlerde, 1 litresi 4-5 YTL'ye satılan kefir içeceğinin elde edildiği kefir mayasıdır. Yani hiçbir ek masraf yapmadan istediğiniz kadar süre, istediğiniz miktarda kefir yapabileceksiniz.
Maya süt içinde bırakıldıkça her 2 haftada 1.5 kat kadar büyüyor. İhtiyaç olan şeyler; 1litre süt, plastik saklama kabı,süzgeç ve 24 saat. Mayayı bir kez aldınız mı, sürekli olarak kefir içeceğini yapabilecek, mayanın miktarını artırabileceksiniz.
Sütten çıkarılmış canlı kefir kolonisi koloninin büyüklüğü ayarlanıp süt içerisinde kargolanacak ve sorunsuz bir şekilde elinize ulaştırılacak. Sütü nasıl mayalayıp nasıl kefir yapabileceğiniz ile ilgili tarifte kefirin yanında size gönderilecek. İlk seferinde 1/4 kg, 2 ay içerisinde de 3-4 kg. sütü mayalayacak hale geleceksiniz. Kefir kolonisi sadece 10 YTL.
Rapor Et
Eski 30 Mart 2009, 01:56

Kefir nedir, nasıl yapılır?

#5 (link)
MsXLabs Üyesi
Keten Prenses - avatarı
EVDE KEFİR YAPIMI

resim110ns6 resim111vi4


Sizlerle evde kefir yapımını paylaşmak istiyorum .Biz 1,5 yılı aşkın zamandır hiç aksatmadan düzenli olarak kefir içiyoruz .Her gün 1 litre kefir tüketiyoruz., biz kefiri mayalandırırken fazla bekletmiyoruz ve tatlı kefir elde ediyoruz.Hazır satılanların tadı biraz ekşi oluyor ,bizim yaptığımız ise koyu ayran kıvamında ve tadında.Çok severek içiyoruz böylece günlük kalsiyum ihtiyacımızı da karşılamış oluyoruz.Kefir yaparken yarım yağlı süt kullanmayı tercih ediyoruz siz istediğinizi kullanabilirsiniz.

Biliyorsunuz kefirin en önemli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı direnç sağlaması ve mide ,bağırsak sistemini düzenlemesi.
Bizde kefir yapma işi eşime ait banada tabiki bulaşıkları yıkamak kalıyor.Eşim hergün akşamdan kefiri mayalanması için koyar sabah ise erkenden kalkıp süzer.Uzun zamandır haftaiçinde kahvaltılarımızı kefirle yapıyoruz ,kahvaltıda çay içmiyoruz.Çayı daha sonra genellikle işyerinde içiyoruz.Kefirin çok tok tutucu özelliğide var,diyet yapanlar için duyurulur ,

Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesi.Cam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor ,plastik kaşık ,plastik süzgeç..gibi.

Yapmak isteyenlere yardımcı olmak için eşimle bol bol resim çektik ,umarım faydalı olur.Gelelim nasıl yapıldığına:

Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır.

Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür.(biz paket süt kullanıyoruz isterseniz kaynatıp oda ısısında soğuttuğunuz sütüde kullanabilirsiniz)

Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir.

Bekleme süresi dolunca başka bir kavanozun ağzına süzgeç konarak kefir süzülür.

Süzülen kefir buzdolabına konur.Süzgeçte kalan kefir mayaları ise bir kaseye konarak üzerine su doldurulur ve buzdolabında saklanır.

3-4 gün kadar buzdolabında kefir mayası bekletilebilir daha uzun süre saklanacaksa derin dondurucuya konulması tavsiye ediliyor fakat biz hiç denemedik sonuç ne olur bilemiyorum.

Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım fakat aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

resim112sy9 resim114zk0

resim122th2



Neden kefir tüketmeliyiz?
Kullanımı ve hazmı çok kolay olan kefir;
  • Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler
  • Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar
  • Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır
  • Yüksek tansiyonu giderir
  • Kolesterolü düşürür
  • Damar sertliğini giderir
  • Kemik erimesini önler
  • Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır
  • Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir
  • Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır
  • Egzama ve alerjilerde faydalıdır
  • İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
  • İdrarı sulandırır
  • Karaciğer bozukluğunu tedavi eder
  • Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır
  • Bağırsak hareketlerini hızlandırır
  • Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
BAZI ARKADASLAR KEFİR MAYASINI NERDEN BULABİLECEKLERİNİ SORMUSLAR,BEN ARKADASIMDAN ALDIM AMA AKTARLAR DA SATILIYORMUŞ...


SÜREKLİ YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN KEFİR İSTEYEN ARKADAŞLARDAN
YORUM ALIYORUM FAKAT SİZDE TAKDİR EDERSİNİZ Kİ BU MÜMKÜN OLMUYOR VE YARDINCI OLAMAMAKTAN DOLAYI ÜZÜNTÜ DUYUYORUM .ŞEHRİNİZDE SÜT ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ VARSA EN SAĞLIKLI ŞEKİLDE ORADAN ALABİLİRSİNİZ VEYA AKTARLARDAN ALMANIZDA MÜMKÜN UMARIM BENİ ANLAYIŞLA KARŞILARSINIZ
.



kaynak
Rapor Et
Eski 30 Mart 2009, 02:29

Kefir nedir, nasıl yapılır?

#6 (link)
Handem_
Ziyaretçi
Handem_ - avatarı
Çok merak ediyorum nasıl bişey diye
Sevmem büyük ihtimalle ama mrk işte
Rapor Et
Eski 30 Mart 2009, 11:14

Kefir nedir, nasıl yapılır?

#7 (link)
Gözler Kalbin Aynasıdır
sanar - avatarı
Kefir

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kefir, çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan, bugün ise Avrupa ve Amerika ülkelerinde ticari maksatla imal edilen süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi bir Türk içeceği.

Kefir, beyazımtrak renkte, karnabaharı andırır şekilde ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden meydana gelmiştir. Kefir tanesinde; Torula mayaları, Saccharomyces sp., Lactococcus spp., Lactobacillus spp., Leuconostoc spp gibi mikroorganizmalar bulunur. Bunların faaliyeti sonucu süt asidi, etil alkol ve karnondioksit meydana gelir. Kefir tanesi içerisinde bulunan mikroorganizmalardan bazıları süt şekerini parçalayarak süt asidi oluştururlar ve süt pıhtılaşır. Mikroorganizmalardan bazıları ise karbondioksit ve etil alkol meydana getirirler.

Fermantasyon sonucu kefir adı verilen hafif ekşimsi, köpüklü, alkollü ve yoğurt kıvamında bir süt içkisi ortaya çıkar. Kefir yapımında inek, koyun, keçi, manda sütleri yağlı veya yağsız olsun kullanılabilir. Eski Orta Asya'da çok kullanılan kefire, günümüzde bilhassa Kafkasya'da rastlanmaktadır.Rusya'da çok satılır.

Çeşitli yayınlarda kefirin iştahsızlık, uykusuzluk, verem ve böbrek hastalıklarında, bronşit ve astımda, ekzama tedavisinde kullanıldığı belirtilmektedir.
Rapor Et
Eski 9 Şubat 2010, 01:40

Kefir nedir, nasıl yapılır?

#8 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
Handem_ ne kadar önyargılısın hele bir iç bakalım nasıl bağımlısı olacaksın. Ayrandan çok daha leziz ve faydalı. 2001 yılında ukraynada tanıştım. 3 sene boyunca hergün içtim. o zamanlar Türkiyede üretilmiyordu. Tavsiye ederim, iç ve lezzetin farkına var
Rapor Et
Eski 12 Mart 2010, 19:13

kefir

#9 (link)
şekerler
Ziyaretçi
şekerler - avatarı
arkadaşlar kefiri sanırım bilmeyen yoktur ne güzel, ama kefiri mayalamak okadar zor ve uğraştırıcıdırki yanlış mayalama sonucu yararlarınıda öldürebiliyorsunuz,kızım 10 yaşında 2 yaşından beri kefir kullanıyorum ama okadar zor ki mayalama işi şimdi kapsul halinde alıp hem ben hemde kızıma kullandırıyorum kesinlikle %de % doğal katkısızdır ayrıca onu sıvı olanınında tüketim zamanı vardır yani çok riskli bilmeden ne yanlışlar yapmışım şimdi kapsul kullanıyorum tavsiye ederim bana yazarsanız nasıl daha uygun alınacağını daha detaylı yazışırız..........rkaya_10@hotmail.com
Rapor Et
Eski 17 Ağustos 2010, 11:15

Kefir nedir, nasıl yapılır?

#10 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Misafir - avatarı
kefir ile ilgili yazdığınız yazıda neden yaşlılar hamileler özellikle soruyorum hemşireler için kompleks bir gıdadır lütfen bunun açıklamasını yaparmısınız teşek.
Etiketler:
  • kefir nasil yapilir
  • kefir neden yapilir
  • kefir nedir
  • kefir nedir nasil yapilir
  • kefir yapimi
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.344 saniyede (84.27% PHP - 15.73% MySQL) 17 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 13:19
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi