Arama

Türk Böbrek Vakfı'nın tarihçesi nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 6 Aralık 2018 Gösterim: 12.813 Cevap: 2
cemreeee - avatarı
cemreeee
Ziyaretçi
15 Nisan 2009       Mesaj #1
cemreeee - avatarı
Ziyaretçi
Türk Böbrek Vakfı'nın tarihçesi nedir?
EN İYİ CEVABI beşiktaşlım verdi
07.12.2003
Alıntıdaki Ek 68076
TÜRK BÖBREK VAKFI
RESMİ SENEDİ
Sponsorlu Bağlantılar

I. BÖLÜM
KURULUŞ HÜKÜMLERİ
MADDE 1- İstanbul Beşiktaş 4. Noterliğinin 11 Ocak 1985 tarih ve 2677 sayılı yevmiyesinde düzenleme olarak onaylanan Resmi Senet hükümleri ve İstanbul Asliye 9. Hukuk mahkemesi’nin 1985/44 Esas,1985/50 Karar sayılı ilanı uyarınca 30 Mayıs 1985 tarihinde “TÜRK BÖBREK VAKFI” kurulmuştur.

Türk Böbrek Vakfı, aşağıdaki maddelerde (Vakıf) adıyla anılmıştır.

MERKEZ
MADDE 2- Vakfin yönetim merkezi: "İstanbul, Bakırköy, Osmaniye Mevkii E-5 Karayolu Eser Kent yanı" adresindedir. Resmi Senet bükümleri ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün izni ile yurt içinde; gerekli izin ile yurt dışında şubeler bürolar ve temsilcilikler açılabilir.

AMAÇ
MADDE 3- Vakfin amacı "Türk insanının böbrek hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile böbrek nakillerinde ve böbrek sağlığına etki eden diğer organların hastalıkları ile ilgili teşhis ve tedavilerinde yoğunlaşmak, araştırma ve incelemeler yoluyla rehber ve yardımcı olmak"tır.

HİZMET KONULARI
MADDE 4- Vakfin amacını gerçekleştirmek üzere yapılacak faaliyetler aşağıda gösterilmiştir;

4.1) Böbrek hastalıklarının teşhis ve tedavisine ilişkin incelemeler, araştırmalar ve uygulamalar yapmak,
4.2.) Böbrek nakli ile tedavi olanaklarım geliştirmek üzere kamuoyu yaratarak halkı bağışa özendirmek,
4.3) Hemodiyaliz tedavisine ilişkin cihazlar sağlamak, gereksinme duyan hastanelere bağışlamak ve olanakları bulunduğunda poliklinik ve klinikler kurmak, işletmek ve yardımcı tesislerle tedavi yelpazesini genişletmek,
4.4.)Uyarıcı yayınlar ve toplantılarla böbrek hastalıklarında koruyucu hekimliğe yardımcı olmak,
4.5.)Tedavi amaçlı organ nakli merkezleri kurmak ve işletmek. Organ nakli yapabilmek için tam teşekküllü hastaneler kurmak ve işletmek. Bu ünitelerde diğer bütün branşlarda koruyucu hekimlik ve teşhis, tedavi ve ameliyatlar yapmak,
4.6.) Böbrek hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile gerekli görüntüleme merkezi, laboratuvarlar ve benzeri çağdaş tesisleri kurmak ve işletmek,
4.7.) Organ bağışçılarına ilişkin bilgilerin saklandığı bilgi işlem merkezleri kurmak ve gereğinde gereksinme duyan hasta ve hastanelere hizmet sunmak,
VAKFIN GAYESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAPABİLECEĞİ İŞ VE İŞLEMLER

MADDE 5- Vakıf amacına ulaşabilmek için yasal sınırlamalar dışında, miktar ve değeri kısıtlanmamış taşınır ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satınalma ve kiralama suretiyle sahip olmaya ve kullanmaya; Vakıflara ilişkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve temlik etmeye, gelirlerini almaya ve harcamaya; Vakfın malvarlığına giren bir ya da birden çok taşınmaz mal ya da gelirlerini bir ya da bir çok kez yatırımda kullanmaya; Vakıf amaçlarına aykırı olmamak ve amaçlara kısmen ya da tamamen özgülenmek koşulu ile olacak bağış ve vasiyet, satınalma ve türlü yollarla malettiği taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa, harcamaya; Vakıf gelirlerini arttırmak için pay senetleri , tahvil, finansman bonosu, mevduat sertifikası, hazine bonosu, banka fonu ve diğer menkul değerleri almaya ve Vakfın amacı, gerektirdiğinde bunları değerlendirip satmaya, Vakıf amaçlarına benzer çalışmalarda bulunan yurt içindeki ve gerekli yasal izin alındığında, yurt dışındaki Vakıflar ile işbirliği yapmaya, yerli ve yabancı Vakıflardan yardım almaya, bu yardımı sağlamak için anlaşmalar yapmaya, amaçlarına harcayacağı gelirlerini arttırmak için para ya da malvarlığına giren değerlerle şirketlere katılmaya, katılma paylarına karşılık alacağı temettü ya da kar payım amaçlarına uygun araç ve gereçlerin imal ve ithalatına ayırmaya; taşınmaz malların irtifak, intifa, sükna, üst, rehin, ipotek, gayrimenkul rehni gibi mülkiyetin gayrı ayni haklarım kabule, bu hakları kullanmaya olan ya da olacak gelirleri ile yapacağı işler ve sözleşmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehini dahil türlü güvenceleri almaya, geçerli banka kefaletlerini kabule, Vakıf amacını gerçekleştirmek için gereğinde ödünç almaya, taşınır ve taşınmaz mallarını rehin göstermeye, kefalet ve diğer güvenceleri vermeye, ödünç nedeniyle faiz ve komisyon ödemeye; Vakıf amaçlarına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye ve Vakfa gelir sağlamak amacı ile olağan işletme ilkelerine göre çalışacak İktisadi İşletmeler, sandıklar, ortaklıklar, şirketler kurmaya, bunları doğrudan işletmeye ya da denetim altında bir başkasına işlettirmeye, Vakıf amaçlarından birinin ya da tümünün gerçekleştirilmesi için yararlı ve gerekli görülen girişim, tasarruf, mal edinme, fon kurma, bunlara ait sözleşmeleri yapmaya, Türk Medeni Kanununun 48. Maddesinde sınırları belirtilen bütün hakları kullanmaya izinli ve yetkilidir. Vakıf bu yetkilerini Türk Medeni Kanunu’na aykırı amaçlarda kullanamaz.

VAKFIN MALVARLIĞI
MADDE 6- Vakfın kuruluşunda malvarlığı, kurucuların vakfettikleri paralardan oluşan (4.000.000.)Dörtmilyon liradır.

2 Mart 2002 tarihli Mütevelli Heyet toplantısında; 31.12.2001 tarihli bilanço gereği bu miktar (1.287.866.000.000) Bir trilyon ikiyüz seksenyedi milyar sekizyüz altmış altı Milyon TL'sına yükseltilmiştir. Vakfin mal varlığı hiçbir biçimde amaç dışı konulara ayrılamaz ve harcanamaz.

II. BÖLÜM
YÖNETİM HÜKÜMLERİ
VAKFIN ORGANLARI

MADDE 7- Vakfın Organları aşağıda gösterilmiştir,

7.1.) Mütevelli Heyeti
7.2.) Vakıf Başkam
7.3.) Yönetim Kurulu
7.4.) Denetçiler
7.5.) Danışma Meclisi

MÜTEVELLİ HEYETİ

MADDE 8- Mütevelli Heyeti Vakfın karar organ olup, oluşum ve çalışmalarına ilişkin hükümler aşağıda gösterilmiştir.

8.1.) Mütevelli Heyeti, 30. maddede isimleri yer alan 145 gerçek ve bir tüzel kişi ile aynı maddede isimleri belirtilen 4 ömür boyu Mütevelliden oluşur. Kurucu vakfedenlerin yerini halefleri alır. Mütevelli sıfatını kaybedenlerin yerine Yönetim Kurulunun önerisi ve Mütevelli Heyeti karan ile yeni Mütevelli seçilir.
8.2.) Mütevelli Heyeti, Vakıf Başkanının çağrısı ve hazırlayacağı gündem doğrultusunda her yıl Şubat ve Kasım aylarında olağan olarak toplanır. Gereğinde olağanüstü toplantı yapılabilir. Mütevelli Heyeti toplantıları, Vakıf Başkam ve Mütevelli Heyetçe seçilecek Başkan Yardımcısı ile bir Sekreterden oluşan Divan tarafından yönetilir.
8.3.) Mütevelli Heyetinin toplantı yeter sayısı Mütevellilerin tam sayısının yansından bir fazlası olup, karar yeter sayısı ise toplantıya katılan Mütevellilerin yandan bir fazlasıdır. İlk toplantıda yeterli sayı sağlanamadığı takdirde, bir hafta sonra ikinci toplantı yapılır ve katılan Mütevelliler ile çalışmalara başlanılır. Mütevelli Heyet toplantılarında Mütevelliler vekaleten temsil edilemezler.
8.4.) Ömürboyu Mütevelliler dışındaki Mütevelliler birbirini takip eden üç toplantıya katılmadıkları takdirde, Mütevelli sıfatlan kendiliğinden düşer.

MÜTEVELLİ HEYETİN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 9- Mütevelli heyetin görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir:

9.1.) Yasaların öngördüğü hükümler ile Vakfın amaç ve hizmet konulan yönünde gereken kararlan almak,
9.2.) Şubat ayı toplantısında, geçen çalışma dönemi Yönetim Kurulu çalışma raporu ile Denetçilerin denetim raporunu görüşmek, bilanço ve gelir gider çizelgelerini inceleyip onaylamak, Yönetim Kurulu ile Vakıf Başkanını aklamak,
9.3.) Kasım ayı toplantısında, gelecek yılın Yönetim Kurulu çalışma programını ve, bütçesini görüşüp onaylamak,
9.4.) Kasım ayı toplantısında görevleri sona eren Vakıf Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Denetçilerin asıl ve yedeklerini Danışma Meclisi üyelerini seçmek,
9.5.) Yönetim Kurulunun Vakfın dağıtılması hakkındaki teklifini değerlendirerek karar vermek,
9.6.) Vakıf Resmi Senedi değişiklik önerileri hakkında karar vermek,
9.7.) Yönetim Kurulu tarafından ihracı istenen Mütevellilerin ihraç işlemleri hakkında karar vermek,
9.8.) Yönetim Kurulu'nun Mütevelli Heyetine sunduğu yeni Mütevelli adaylar hakkında karar vermek.

VAKIF BAŞKANI

MADDE 10- Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı, Mütevelli Heyet Başkam olarak Vakfın temsilcisi ve yetkili yöneticisi olup, Mütevelli Heyet toplantısında gizli oyla (2) yıllık süre için seçilir. Vakıf Başkanının herhangi bir nedenle görevinden ayrılması durumunda Başkan Vekili görevi yürütür ve en geç iki ay içinde yapılacak Mütevelli Heyet toplantısında yeni Vakıf Başkanı seçimi yapılır.

VAKIF BAŞKANININ GÖREV VE YETKİLERİ

MADDE 11- Vakıf Başkanının görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir.

11-1.) Vakfı, Mütevelli Heyetini ve Yönetim Kurulunu temsil etmek,
11-2.) Mütevelli Heyet toplantı, gündemini saptamak, Mütevellileri toplantıya çağırmak ve kararlarım uygulamak,
11-3.) Yönetim Kurulu toplantısı gündemini saptamak, üyelerini toplantıya çağırmak, çalışmalarını yönetmek ve kararlarım uygulamak,
11-4.) Vakfın yönetim ve hizmet çalışmalarını yönlendirmek, uygulamalarına etkinlik kazandırmak,
11-5.) Vakfın malvarlığının korunmasını, harcamalarının yasalar ve Resmi Senet Hükümlerine uygunluğunu gözetmek,
11-6.) Yasalar ve Resmi Senet de belirtilen diğer görevleri yapmak.

YÖNETİM KURULU
MADDE 12- Yönetim Kurulu, Vakfın yürütme ve uygulama organı olup oluşum ve çalışmalarına ilişkin hükümler aşağıda gösterilmiştir.

12.1.) Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyeti toplantısında; 2 yıllık süre için gizli oyla Vakıf Mütevellileri arasından seçilecek Vakıf Başkanı, Mütevelliler veya çoğunluk oluşturmamak kaydıyla önerilecek Mütevelli olmayanlar arasından seçilecek 9 asil ve Mütevelliler arasından seçilecek 5 yedek kişi ile Yeşilyurt Lions Kulübü Derneğinin belirleyeceği bir temsilciden olmak üzere 11 asil ve 5 yedek kişiden oluşur. Seçimler; sırasıyla Başkan, bilahare 9 asil üye ve daha sonra 5 yedek üyelik için ayrı ayrı gizli oyla yapılır.
12.2.) Yönetim Kurulu ilk toplantısında bir başkan vekili ile iktisadi işletmelerden sorumlu Başkan yardımcısı, bir Sekreter, bir Sayman ve hizmet konularına ilişkin görevli yönetmenler seçerek görev bölümü yapar.
12.3.) Yönetim Kurulu en az ayda bir kez olağan olarak toplanır ve gereğinde olağanüstü toplantı yapabilir. Toplantı yeter sayısı (6) ve karar yeter sayısı ise katılan üyelerin yandan bir fazlasıdır.
12.4.) Yönetim Kurulu üyeleri özürsüz olarak üst üste (3) toplantıya katılmadıkları ya da bir çalışma dönemi içinde düzenlenen olağan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmadıkları takdirde; Yönetim Kurulu kararıyla, üyelikten ayrılırlar. Yönetim Kurulu ayrılan üyenin yerine, üyenin seçildiği dönemin yedek üyesi çağrılır ve çağrılan üye ayrılan üyenin görev süresini tamamlar.
12.5.) Vakıf ya da Vakıf İktisadi İşletmelerinde ücretle görev yapan Mütevelliler seçildikleri Vakıf Yönetim Kurulu üyeliğine, görevlerinden istifa etmedikçe başlayamazlar.

YÖNETİM KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 13- Yönetim Kurulunun görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir.

13.1.) Vakıf Bütçesi, çalışma dönemi faaliyet raporu ve gelecek dönem çalışma programı ile bilanço, gelir-gider çizelgelerini hazırlamak ve Mütevelli Heyetinin onayına sunmak,
13.2.) Vakıf Başkam, Başkan Vekili, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve Genel Sayman'dan oluşan yürütme birimini, belirleyeceği görevler doğrultusunda yetkili kılmak.
13.3.) Vakıf Resmi Senedi değişiklik tasarısını hazırlamak ve Mütevelli Heyetinin onayına sunmak.
13.4.) Vakfın amaç ve hizmet konuları doğrultusunda inceleme ve araştırmalar yapmak üzere Mütevelliler, uzmanlar ve hayırseverlerden oluşacak süreli ya da süresiz komiteler kurmak, çalışmalarım izlemek,, hazırlayacakları raporlar hakkında kararlar almak ve onaylanan raporların uygulama yetkisini tanımak; gereğinde bu komitelere, Vakfı taahhüt ve borç altına sokmayacak biçimde Vakıf yönetiminin denetim ve gözetiminde fon oluşturma ve harcama yetkisini vermek ve bunun için özel yönetmelikler hazırlayıp uygulamak.
13.5.) Danışma Meclisi üyesi adaylarım saptamak ve Mütevelli Heyetin onayına sunmak; Danışma Meclisi ile Denetçilerin dilek ve önerilerini inceleyip gereken kararları almak.
13.6.) Şube, büro ve temsilciliklerin açılmasına ve kapanmasına; İktisadi İşletmeler, ortaklıklar ve sandıkların kurulmasına karar vermek,
13.7.)Vakıf Başkam ile Yönetim Kurulu üyelerinin öneri ve dilekleri hakkında karar vermek,
13.8.) Vakıf personelini ve İktisadi İşletmelerin koordinatörlerini ve gerek duyulduğunda yönetim komitesi üyelerini atamak ve gereğinde görevlerinden almak,
13.9.) Yasalar ve Resmi Senet'de belirtilen diğer görevleri yapmak,
13.10.) Vakfın, İktisadi İşletmelerinin ve iştiraklerinin menfaatlerine aykırı düşen işlemleri yapan, vakfın itibarını ağır şekilde zedeleyen ve zedelenmesine neden olan Mütevellilerin ihraç istemini Mütevelli Heyetinin onayına sunmak.
13.11.) Mütevelli Heyeti ve Danışma Meclisi tavsiye kararları ile incelenmesini talep ettiği konular ve araştırma önerileri hakkında uygulama kararlarını almak.
13.12.) Mütevelli sayısının 1/4’nün müracaatı halinde, Mütevelli Heyetinin olağanüstü toplantıya çağrılmasına karar vermek.

DANIŞMA MECLİSİ
MADDE 14- Danışma Meclisi Vakfın amaç ve hizmet konularına ilişkin çalışmalarına
yönelik danışma organı olup oluşum ve çalışma ilkeleri aşağıda gösterilmiştir

14.1.) Danışma Meclisi, Yönetim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Mütevelli Heyet toplantısında seçilen (9) Mütevelli ile eski Vakıf Başkanları ve yeteri kadar uzman üyelerden oluşur. Danışma Meclisi açık oyla iki yıllık süre için seçilir.
14.2.) Danışma Meclisinin Uzman üyeleri, Vakfın amaç ve hizmet konularında bilgi ve deneyimleri ile tanınmış uzman hekimler olup, Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Mütevelli Heyetçe seçilirler. Uzman üyelerin ölümü, iş göremez duruma gelmeleri, ayrılmaları, benzer nedenlerle Danışma Meclisi ile ilişkilerinin kalmaması üzerine yerlerine seçim süresini tamamlamak üzere, Mütevelli Heyeti tarafından yeni Uzman üyeler seçilir.
14.3.) Danışma Meclisi bir çalışma döneminde olağan ve olağanüstü toplantılar yapabilir. Meclisin ilk toplantısında görev bölümü yapılarak bir Başkan, bir Başkan Yardımcısı ve sekreter seçilir.
14.4.) Danışma Meclisi, Başkanın ya da Vakıf Başkanının çağrısı ve düzenleyecekleri gündem üzerine toplanır. Meclisin toplantılarında yeter sayı aranmaz ve kararlar katılanların yarıdan bir fazla oyu ile alınır.
14.5.) Danışma Meclisi toplantıları, gündemin özelliğine göre bilimsel çalışmalar niteliğinde düzenlenebilir ve bu tür toplantılara Mütevelliler, gönüllü dernek ve vakıf üyeleri üyeleri, tıp mensupları, basın mensupları ve diğer ilgililer çağrılabilir.

DANIŞMA MECLİSİNİN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 15- Danışma Meclisinin görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir.

15.1.) Vakıf amaç ve hizmet konularında gelişme ve ilerlemeyi öngören çalışmalar yapılabilmesini sağlayacak yöntemler, tasarımlar ve projeler üzerinde görüşmeler yaparak, Vakıf yönetimine öneri ve dileklerde bulunmak,
15.2.) Böbrek hastalıklarının erken tanımı, toplumun bilinçlendirilmesi ve bu konuda bilimsel araştırmaların yapılmasının özendirilmesi konularında çalışmalarda bulunmak,
15.3.) Bilimsel araştırma ve incelemelere esas olacak sempozyum, kongre, panel, seminer ve konferansların ön hazırlıklarını ve programlarım tasarlamak, düzenlenmelerin de rehber ve yardımcı olmak,
15.4.) Mütevelli Heyet, Vakıf Başkanı ve Yönetim Kurulunun gerekli gördüğü konulardaki istek ve dilekleri hakkında çalışmalar yapıp görüş belirtmek,
15.5.) Çalışma dönemine ilişkin raporunu Mütevelli Heyetine sunmak.

DENETÇİLER
MADDE 16- Denetçiler, Vakfın mali konularda denetimini yapmakla görevli olup Mütevelli Heyetçe açık oyla (2) yıllık süre için seçilen üç asıl ve üç yedekten oluşur. Denetçiler en az üç ayda bir toplanır. Vakfın defter ve kayıtlan ile gelir ve gider belgeleri üzerinde inceleme yaparlar. Herhangi bir nedenle ayrılan Denetçinin yerine, asıl denetçinin seçildiği dönemin yedek Denetçisi çağrılır ve asıl Denetçinin görev süresi tamamlanır.

DENETÇİLERİN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 17- Denetçiler, Kurul olarak karar alırlar. Denetçilerin görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir.

17.1.) Üç aylık incelemeleri sonucu saptayacakları konu ve önerileri bir raporla Yönetim Kuruluna bildirmek,
17.2.) Çalışma dönemi sonunda bilanço ve gelir gider çizelgeleri üzerinde yapacakları genel değerlendirme ve önerilerini bir raporla Mütevelli Heyetine ve Yönetim Kuruluna sunmak,
17.3.) Yıllık bütçe hakkındaki görüş ve önerilerini bir raporla Mütevelli Heyetine sunmak,
17.4.) En az 2 Denetçinin ve Mütevelli sayısının en az %20' sinin imzalı talebi ile gün, yer ve gündemi en az 30 gün öncesinden tespit edilmek şartıyla, Mütevelli Heyetini olağanüstü toplantıya doğrudan çağırmak, olağan veya olağanüstü Mütevelli Heyeti toplantı gündemine madde ekletmek (Denetçilerin Mütevelli Heyetini olağanüstü toplantıya davetleri veya gündeme madde koydurabilmeleri; toplantı nedeninin ve ayrıntılı gerekçesinin belirtilmiş olmasına bağlıdır.)

III. BÖLÜM
MALİ HÜKÜMLER
ÇALIŞMA DÖNEMİ VE BÜTÇE

MADDE 18- Vakfın çalışması 1 Ocak da başlar ve 31 Aralık da sona erer, Vakfın yıllık bütcesi, bütçe yönetmeliği ile gelir gider ve kadro çizelgelerinden oluşur. Yıllık Bütçe yönetmeliğinde,tahmin edilen gelirler ile öngörülen gider ödenekleri, harcama yetkileri ve yetkilileri, gelirlerin alınma biçimleri, gider ve harcamaya ilişkin belgeler, kasada kalacak para tutarı,bölüm ve maddelerde yapılacak, aktarma yetkileri gibi konular yer alır.

VAKFIN GELİRLERİ
MADDE 19- Vakfın gelirleri aşağıda gösterilmiştir.

19.1.) Amaç ve hizmet konularına uygun ve en az 2/3’si 4962 sayılı kanunun 20. Maddesi gereğince Genel, Özel ve Katma Bütçeli Daireler bütçeleri içinde yer alan hizmetleri öngören bağışlar.
19.2.) Vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak sunulacak hizmetlerden yasalar çerçevesinde alınacak ücretler,
19.3.) Vakfın taşınır ve taşınmaz mallan ile menkul değerlerinden elde edilecek kira, irat, faiz, prim, temettü ve komisyonlar.
19.4.) Vakfın sahibi bulunduğu ya da ortağı olduğu İktisadi İşletmeler, sandıklar ve girişimlerden elde edilecek gelirler.
19.5.)Vakfın amacına uygun olarak yapılacak ve malvarlığına ilave niteliği taşımayan şartlı ya da şartsız bağışlar ile ölüme bağlı ya da bağlı olmayan bağışlar.
19.6.) Her türlü toplantılar, geziler, gösteriler, organizasyonlar, kermes ve piyangolardan elde edilecek gelirler,
19.7.) Her türlü yayınlardan sağlanacak gelirler,
19.8.) Vakfın amaçlarına uygun olarak, vakıf dışında, gerekli yasal izinler alınarak
makbuzla, belirli yerlere kutu koyarak, bankalarda hesap açtırarak, yardım pulu çıkararak, eşya piyangosu düzenleyerek, kültürel gösteriler ve sergiler yoluyla, gezi ve eğlenceler düzenlemek suretiyle toplanan yardımlar.
19.9.) Diğer gelirler,

MALİ UYGULAMALAR
MADDE 20- Vakfın mali uygulamaları ile ilgili ilkeler aşağıda gösterilmiştir.

20.1.) Vakfın yönetimi yıl içinde elde ettiği gelirlerin 1/3'ünü yönetim ve yönetimi sürdürme giderleri ile yedek akçeye ve vakıf malvarlığını arttıracak, yatırımlara harcamaya yetkilidir.
20.2.) Yönetim ve yönetimi sürdürme giderleri ile yedek akçeye ya da Vakıf malvarlığını arttıracak yatırımlar için ayrılmış ödeneklerin tümü ya da bir bölümü Vakıf amaç ve hizmet konularına yönelik hizmetlere özgülenebilir.
20.3.) Vakfın amaç ve hizmet konularına özgülenen, ödenekler, hiçbir biçimde başka bir amaç ve hizmet konusu için kullanılamaz. Yönetim ve yönetimi sürdürme giderlerine ayrılan ödenekler,yedek akçe ya da Vakıf malvarlığını arttıracak yatırımlar için kullanılabilir.
20.4.) Vakfın amaç ve hizmet konularına özgülediği gelirleri yıl içinde harcaması zorunludur. Ancak bu gelirlerin tümü ya da bir bölümü Maliye ve Gümrük Bakanlığınca onaylanmış belli projelerin gerçekleştirilmesi için belli bir hesapta tutulup izleyen çalışma dönemlerinde kullanılabilir.
20.5.) Kurulacak Eğitim ve sağlık tesislerinde en az %10 kapasite üzerinden
yetenekli olanaklardan yoksun öğrenciler ile yoksullara ve kuruculara ayrılır.
20.6.) Vakıf bilanço esasına göre gerekli defterleri tutar ve yıllık bütçeleri ile değişiklikleri uygulanmadan önce Maliye ve Gümrük Bakanlığının onayına sunulur. Onaylanan bütçeler aynen uygulanır.
20.7.) Vakfın gelir kaynaklarım elverişliliği oranında amaç ve hizmet konulan şıraya konularak uygulama yapılır.

YEDEK AKÇE
MADDE 21- Vakfın bir çalışma dönemi bütçesi sonunda elde edilen gelirlerinden, yönetim ve yönetimi sürdürme giderleri ile denetim giderlerine katılma payı düşüldükten sonra kalan miktarın %5’i oranında yedek akçe ayrılır.

Vakfın yıllık gelirleri yönetim giderleri ile Vakfa bağlı İktisadi İşletmelerin zararlarını karşılamayacakdurumda olursa Yönetim Kurulu kararı ile gerekli harcama yedek akçe hesabından karşılanır.

Vakfın kuruluşundan başlamak üzere (10)uncu yıl Olağan Mütevelli Heyet toplantısında, oluşan yedek akçeninyeterli olup olmadığı görüşülür. Yedek akçe birikimi yeterli bulunursa yedek akçe ayrılması durdurulurç Yeterli olmadığı kanısına varılırsa aynı biçimde yedek akçe ayrılmasına devam edilir ve izleyen her (5) yılda bu konu Mütevelli Heyeti toplantılarında görüşülür.

ÖDENEKLER
MADDE 22-Vakıf Başkam ile Yönetim Kurulu üyelerine, yıllık bütçelerde yer almak kaydıyla aylık ödenekler ödenebilir. Aylık ödenekler, bir Cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirasını geçemez.

VAKIF İKTİSADİ İŞLETMELERİ
MADDE 23-Vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek; uygulama, eğitim ve gelire yönelik olmak üzere Vakıf İktisadi İşletmeleri kurulabilir.

Yönetim Kurulu tarafından yürürlüğe konulacak Vakıf İktisadi İşletmeleri Yönetmeliğinde Vakfın temsiline ilişkin bilgiler, Vakfın amaç ve hizmet konulan, İşletmenin çalışma konulan, İşletmenin yönetim biçimi ve temsili, İşletme yönetiminin sorumluluğu ve ilkeleri, parasal işlemler, vergi bağışıklığı konusu,
İşletmenin denetimi gibi ilişkili hükümler yer alır.
Vakıf İktisadi İşletmeleri, Ticaret Sicili Nizamnamesi hükümleri uyarınca tescil ettirilir.

VAKIF TAŞINMAZ MALLARINDA DEĞİŞİKLİK
MADDE 24-Vakfın amaç ve hizmetleri konularına özgülenmiş olup da vakfetme, bağışlama ve satınalma yolu ile vakıf malvarlığına geçmiş bulunan taşınmaz mallardan, geliri giderini karşılamayanlar ya da değerine uygun gelir getirmeyenler Yönetim Kurulu isteği, Vakıflar Genel Müdürlüğünün önerisi ve
yetkili Asliye Hukuk Mahkemesinin karan ile daha yararlı herhangi bir mal ya da para ile değiştirilebilirler.

IV. BÖLÜM
GENEL HÜKÜMLER
VAKIF ÖRGÜTÜ

MADDE 25- Vakfın merkez örgütü Yönetim Kurulunca atanmış yeteri kadar personelden oluşur. Örgütün kadrosu, yetki, görev ve sorumlulukları ile özlük haklan Yönetim Kurulunca hazırlanmış personel Özlük Haklan yönetmeliğinde belirlenir.

VAKFIN RESMİ SENEDİNDE DEĞİŞİKLİK
MADDE 26- Vakıf Resmi Senedinde belirtilen amaç ve hizmet konulanın nitelik ve kapsamlarının Vakfedenlerin belirttikleri iradeye açıktan açığa uymayacak derecede değişmesi durumunda ya da Vakıf mallarının korunması ya da amaç ve hizmet konulanın sürdürülmesi için vakıf yönetim biçiminin değiştirilmesine kesin gereksinme duyulduğunda Mütevelli Heyet Karan ve yetkili Asliye Hukuk Mahkemesinin onayı ile Vakıf Resmi Senedinde değişiklik yapılabilir.

VAKFIN DAĞILMASI
MADDE 27- Vakfın devamına yarar olmayacağı anlaşılır ya da Vakfın amaç ve hizmet konulannm gerçekleşmesinin olanaksız duruma geldiği kanısına varılırsa Mütevelli Heyet, Vakfın dağıtılmasına karar verebilir. Yönetim Kurulu, yetkili Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak dağılmanın tescilini ister ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün görüşü de alınmak suretiyle dağılma işlemleri Yönetim Kurulunca yapılır. Vakfın dağıtılıp tüzel kişiliğinin sona ermesinden sonra hazırlanan dağılma bilançosu gereğince çıkacak vakıf malvarlığı SSK İstanbul Eğitim Hastanesine (SAMATYA) devredilir.

HÜKÜM EKSİKLİĞİ
MADDE 28- Vakıf Resmi Senedinde hüküm bulunmayan durumlarda Türk/ Medeni Kanunu ve Vakıflar hakkındaki tüzük hükümleri uygulanır.

KALDIRILAN MADDELER
MADDE 29- Resmi Senedin, bu defa yapılan değişikliğinden önceki 7,8,23,31, Geçici madde 2 Madde 3, Geçici Madde 4 kaldırılmıştır.

MÜTEVELLİ HEYET
MADDE 30- Mütevelli Heyeti üyelerinin isimleri aşağıdadır. Mütevelli Heyetine ilave edilen yeni üyeler, Resmi Senet değişikliğinin tescili tarihinden itibaren göreve başlarlar.
1- Akın, Hacı Ali (Ömürboyu Mütevelli)
2- Aksu, Suna
3- Ağma, Sabiha
4- Aksoy, Canan
5- Aktan, Cihat
6- Akın, Avni
7- Alpan, Asil
8- Alagöz, Selçuk
9- Akalın, Osman
10- Akçelik, Nevin
11- Arda, Ali
12- As, Samim (Kurucu Mütevelli)
13- Aslan, Tokyay
14- Aşık, Takvor (Kurucu Mütevelli)
15- Atmanoğlu, Mücahit
16- Atlı ,Ertuğ
17- Avcı, İnal
18- Ayaz, Nevzat
19- Aydemir, Oğuz
20- Bakan, Giray (Kurucu Mütevelli)
21- Ballar, Suat (Kurucu Mütevelli)
22- Barut, Yüksel (Kurucu Mütevelli)
23- Başaran, Turgay (Kurucu Mütevelli)
24- Baştuğ, Latife
25- Batıbay, Safa
26- Başarır, Yaşar
27- Bengisu, Attila
28- Berge, Tunç
29- Bildirik, Ahmet (Kurucu Mütevelli)
30- Buzcuoğlu, Ali (Kurucu Mütevelli)
31- Buğra, Dursun
32- Buldanlı Emin
33- Cihangir, Ergül
34- Coşkunkan, Haluk
35- Çarmıklı Sibel
36- Çevik, Mehmet
37- Çokbaş, Burhanettin (Kurucu Mütevelli)
38- Çınaroğlu, Deniz
39- Dallı, Özden
40- Dalkıran, Turgay
41- Dallı Özer (Kurucu Mütevelli)
42- Dikici, Metin
43- Duruk, Mehmet Çetin
44- Dölen, Başaran
45- Dürüst, Cenk
46- Egeli, Nuri (Kurucu Mütevelli)
47- Ekinci, Aydın (Kurucu Mütevelli)
48- Ekmekçioğlu, Ahmet (Kurucu Mütevelli)
49- Eraslan, Serdar (Kurucu Mütevelli)
50- Eren, Mesut
51- Ergün, Ömer Faruk (Kurucu Mütevelli)
52- Elal, Turgut
53- Eriş, Kadir
54- Ercan, Necati
55- Erk, Timur (Kurucu Mütevelli)
56- Erk, Uğur
57- Erman, Metin(Kurucu Mütevelli)
58- Ermiş,Ahmet(Ömürboyu Mütevelli Kurucu Mütevelli)
59- Esen,Osman(Ömürboyu Mütevelli)
60- Esin,İlhan(Kurucu Mütevelli)
61- Esin,İsmail
62- Esin,Nuray
63- Emir, Nursen
64- Eşkinat, Ülkü
65- Eşkinat, Doğan
66- Festçiler, Mehmet
67- Gazaz, Mehmet
68- Genç, Meral
69- Güçkan, Kemal (Kurucu Mütevelli)
70- Gürgen, İskender (Kurucu Mütevelli)
71- Gürsoy, Necmi
72- Gürsoy, Ayşe
73- Gürsel, İlkin
74- Gürsoy, Orhan (Kurucu Mütevelli)
75- Gürler, Erol
76- Gürsel, Oktay (Kurucu Mütevelli)
77- Güney, Perinaz
78- Güven, Kenan
79- Görçin, Bilal
80- Haybat; Sertaç
81- Hancioğlu, Şeyda
82- Hepiş, Gülderen
83- İbak, Erhan
84- İbak, Vecihi (Kurucu Mütevelli)
85- İbrahimzade, Jale
86- İlhan, Osman
87- Kalkanel, Taner
88- Karahan, M. Nuri
89- Karpuzoğlu, Nezihe
90- Keçeci, Mehmet
91- Kıhç, Attila
92- Kiper, Aysen
93- Koreş, Yalçın (Kurucu Mütevelli)
94- Koray, Selçuk
95- Kölük,Mine
96- Kuruoğlu, Serap
97- Lermıoğlu, Nîlgün
98- Levi, Eliya (Kurucu Mütevelli)
99- Levi, Nesim (Kurucu Mütevelli)
99-Mehmetoğlu, Seval
100-Merter, Ender
101-Mete, Ali Rıza
102-Ocakoğlu, Refik (Kurucu Mütevelli)
103-Okutan, Ayla
104-Onur, Ali Fikri (Kurucu Mütevelli)
105-Özhan, Rıdvan
106-Özyurt, Ayten
107-Öztiryaki, Şehza
108- Över, Ful
109-Pars Selim
110-Pekcan, Erdost (Kurucu Mütevelli)
111-Reis, Aysel
112-San, Fikri
113-Savaa,. Tolga
114-Sayıh, Erhan (Kurucu Mütevelli)
115-Sever, Mehmet Şükrü
116- Sefiloğlu, Hülya
117- Sebük, Oya
118- Sönmez, Arif
119- Şalikoğlu, Turan
120- Şakari Aysan
121- Şinasi, Aynur
122-Taşkent, Metin
123-Tanman, Prof. Dr. Faik
124-Tellaloğlu, Sedat
125-Teyyareci, Akil (Kurucu Mütevelli)
126-Tırnovau, Güngör
127-Tuncer, Yümaz
128-Tunah, Kenan (Ömürboya Mütevelli)
130-Topdemir, Ayşegül
131- Uygur, Timuçin (Kurucu Mütevelli)
132-Uzman,Gönül
133-Uyanık, Sinan
134-Usta, Serra
135-Yamaç, Mukaddes
136-Yangınoğlu, Yavuz
137-Yarangümeli, Ayfer (Kurucu Mütevelli)
138-Yarangümeli, Derya
139-Yavuz, Yasin
140-Yazıcıoğlu, Gülbin
141- Yentür, Çetin (Kurucu Mütevelli)
142-Yeşilyurt Lions Kulübü (Kurucu Mütevelli) 143-Yıldınmakm, Çetin (Kurucu Mütevelli)
144-Yılmazyüdınm, Rusuhi
145-Yüdınm Ural, Sebahat
146-Yüceler, Cevdet
147-Yüceler, Nur
148-Yüceyar, İbrahim (Kurucu Mütevelli)
149-Vidinli, Ömer Rıfat
150-Zaimoğlu, Tayyar

TESCİL İŞLEMLERİ YETKİSİ
Vakıf Resmi Senedinde yapılan değişiklikler için noterden işlemlerin tekemmülü, yetkili mahkemeden tescil kararının alınması, yerleşim yeri mahkemesi nezdinde tutulan seçile tescilinin işlenmesi ve sair tüm yasal işlemlerin yapılması konusunda İstanbul Barosu avukatlarından Ömer Rıfat Vidinli, Rusuhi Yılmazyildınm, Metin Dikici, M. Nuri Karahan birlikte veya ayn ayn yetkili kılınmıştır.

İNAL AVCI MÜTEVELLİ VE TOPLANTI DİVAN SEKRETERİ
SAMİM AS
MÜTEVELLİ VE TOPLANTI DİVAN BASK. YARDIMCISI
MÜTEVELLİ HEYET VE TOPLANTI DİVAN BAŞKANI
Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2018 00:13
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
15 Nisan 2009       Mesaj #2
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
TARİHÇE
Sene 1983. Yeşilyurt Lions Kulübü derneği Sayman Üyesi ALAATTIN YILMAZ SANAMA akut böbrek hastası.Suni böbrek makinasına bağlı olarak hayatını idame ettirebiliyor. Daha evvelce Almanya'da böbrek nakli olmuş ancak kısa bir süre sonra vücut takılan böbreği kabul etmemiş. Yönetim Kurulu toplantılarında yavaş yavaş kendisinden bilgi alıp o zamanlar için son derece önemli ve çaresi çok zor olan bu hastalığa eğilmeye başlıyoruz. Araştırdıkça çaresizlik ortaya çıkıyor. Türkiye'de o zamanlar,1983'ler de suni böbrek cihazı sayısı yok denecek kadar az. Buna karşılık korkunç bir ihtiyaç mevcut. Yeşilyurt Lions Kulübü o dönem başkanı Erhan SAYILI bu çaresizliklere bir nebze de olsa çare bulabilmek için Yönetim Kuruluna öneride bulunuyor ve büyük bir heyecanla projeye başlıyoruz. Ancak Yönetim Kurulundaki bazı arkadaşlarımızda tereddütler var. Böyle bilmediğimiz bir konuda ya başarılı olamazsak... Boyumuzu aşabilir... ve benzeri tereddütler gündemde. Buna rağmen araştırmalara başlıyor ve hangi kuruma " suni böbrek ünitesi" kurarsak daha fazla hastaya hizmet götürmüş oluruz?

Sponsorlu Bağlantılar
şeklindeki arayışlarımız 1983'lerde Türkiye'de bu işi en geniş çapta yapan ve 12 adet suni böbrek cihazı ile hizmet veren SSK Istanbul Hastanesi'nde noktalanıyor. Başhekim Dr. Mücahit ATMANOĞLU ve servis şefi Nefrolog Fatma KARAKULLUKÇU ile yapılan görüşmeler sonucunda " 6 ünitelik bir Hemodiyaliz Pavyonu" kurmak projesi gelişiyor. O zamanın parası ile 20 Milyon TL.lık çok büyük bir projeye başlıyoruz. Erhan SAYILI başkanlığında,Yeşilyurt Lions Kulübü birbiri ardına görkemli ve fon yaratıcı sosyal faaliyetler düzenliyor ve oldukça kısa bir süre içinde 6 yatağı, ses düzeni ve gerekli alt yapısı ile birlikte 6 adet suni böbrek makinalı bir SUNI BÖBREK ek ünitesini vücuda getirmek üzere gerekli fonun yarısını temin etmiş oluyoruz. Iş 6 adet hemodiyaliz cihazı teminine kalıyor. Özellikle Almanya'da iş gezileri yapan birisi olarak ve daha evvelki yıllarda yine Almanya'da yaptığım seyahatlerde lions kulüplerini ziyaret ederek ve etkin konuşmalar yaparak " kalp kapakçıkları" bağışları temin edici çalışmalarım nedeniyle Weinheim Lions Kulübünü ziyaret ederek bağış talebinde bulunuyorum. Yapılan temaslar neticesinde FRESENIUS vakfından 5 adet kullanılmış ancak revize edilmiş cihaz bağışı alıyorum. SSK bu cihazları gümrükten muaf ithal ediyor ve böylece proje gerçekleşiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik o dönem bakanı Mustafa Kalemli'nin katılımı ile görkemli bir açılış töreni yaparak o zamana dek 12 cihazla çalışan SSK Istanbul Hastanesinde %50 kapasite arttırımına gitmiş oluyoruz. 1984'lerin Türkiye'si için çok büyük katkı. Aradan yaklaşık 4-5 ay geçiyor. Sene 1984, aylardan Eylül. Yeşilyurt Lions Kulübü başkanlığım 3 ay evvel başlamış. Aynı anda Türk Kalp Vakfı başkanıyım. Bu vakıfta 4-5 senelik deneyimlerim var. Yavaş yavaş vakıfçılığı öğrenmeye başlamışım. Bir gün bir Lions genel kurulundan arabam ile dönerken arabada bulunan Yeşilyurt Lions Kulübünün kurucu ve ikinci başkanları VECIHI IBAK ve SÜLEYMAN TUNCER'e " Gelin Böbrek Sağlığı ve Diyaliz Hizmetleri için bir Vakıf kuralım" diyorum.

Onlardan aldığım destekle TÜRK BÖBREK VAKFI'nı kurma hazırlıklarına başlıyorum.Kulübün ilk toplantısında konuyu gündeme getiriyorum. Sadece SSK Istanbul Hastanesine 6 ünitelik bir diyaliz pavyonu kurmakla yetinmeyelim. Konu çok önemli. Yurdumuzun büyük bir ihtiyacı var, çalışmalarımızı kurumlaştıralım. Yeşilyurt Lions Kulübü önderliğinde ve Lionların katkıları ile bir vakıf kuralım diyorum. Bu çağrıma cevap çok müspet. Herkeste heyecan doruk noktada ve böylece vakıf kurma hazırlıkları başlıyor. Aradan birkaç gün geçiyor. Birgün Dr. Mücahit Atmanoğlu (SSK Istanbul Samatya Hastanesi Başhekimi) telefonla beni arıyor ve "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kalemli sizinle görüşmek istiyor" diyor. Hayırdır inşallah diyoruz ve bakana Erhan Sayılı ile birlikte gidiyoruz. Bakan " o senelerde bizden evvel ANKARA'da kurulmuş benzer amaçlı bir vakfa karşı rekabet kaliteyi getirir, sizin de Istanbul'da bu vakfın alternatifini yaratmanızı istiyorum" diyor.

Sanki bizim içimizden geçenleri sezmiş gibi TÜRK BÖBREK VAKFI'nı kurun talimatını veriyor. Ben de kurucu üye olurum, merak etmeyin, desteklerim, sözleri bizi teşvik ediyor ve böylece ciddi bir şekilde vakıf kuruluş çalışmaları başlıyor. Vakıf kuruluşları hususunda aramızda uzman bir kişi var; Avukat Suat Ballar. Vakıf kuruluş senedini hazırlamaya başlıyor. Kurucu üye olmak istiyen çok. Yeşilyurt Lions kulübü üyelerinin % 80ini kurucu olmak istiyor. O dönemin yüksek düzey bürokratları, Vakıflar Genel Müdürü, Nefrologlar ve % 85'ini Lionların oluşturduğu 101 kişilik kurucu liste. Bir vakıf kuruluşu için çok büyük bir sayı. Sonradan anladığımız bir hata yaparak böyle büyük bir sayı ile işe girişiyoruz. Halbuki 15-20 kurucu ile başlayıp sonradan genişleyerek kuruluş hazırlıkları daha çabuk bitecek.

Yeşilyurt Lions Kulübü kurucular arasında tek hükmi şahsiyet. Yaklaşık 6 ay süren kuruluş formaliteleri ve en nihayet BÜYÜK GÜN 30 MAYIS 1985 geliyor ve Noter'e düzenleme senedini imzaya gidiyoruz. Bir iki sene sonra " VAKIFLAR" diye kendi kitabını yayınlıyacak Av.Suat BALLAR dostumuz, o zamanın şartlarına göre örnek gösterebilecek bir vakıf senedi hazırlamış durumda. büyük bir şevk ve heyecanla imzaları atıyoruz. Arkasından vakfa fon yaratmak üzere bir dizi sosyal faaliyetler geliyor. Hilton'da görkemli bir gece. Vecihi IBAK'IN " Bir kibrit çak" kampanyası...
O zamanlar ekonomik koşullar bugünlere nazaran çok daha uygun. Sosyal faaliyetlerden fon yaratmak daha kolay. Her şeyden önemlisi bir Lions Kulübü olarak bir vakıf kurmuş olmanın heyecanı ve şevki var. Bu olumlu koşullar altında kısa bir süre içinde en azından bir proje yaparak bir böbrek sağlığı ve diyaliz merkezi kurmak üzere başlangıçta az da olsa bir fon oluşturmak temini konusunda çalışmalara başlıyoruz. Başlangıçta arsa temini hususunda başvurduğumuz yerlerden olumlu cevaplar gelmiyor. Yine her zaman olduğu gibi Tanrı yardımcımız oluyor ve bir gün o dönemin Bakırköy Belediye Başkanı Naci Ekşi bizi çağırıyor ve diyor ki "niye bana gelmediniz?

Ben size uygun bir yer verebilirim". Ve bu şekilde, şu anda Ahmet Ermiş Hastanesinin bulunduğu 2050 m2'lik bir parseli bize 49 yıllığına encümen kararıyla sembolik bir rakam karşılığında tahsisini yaptırıyor.Bu bizim için çok büyük bir gelişme ve bizlere büyük bir şevk veriyor.Ve hemen arkasında bir diyaliz merkezi projesi çizdirmeye başlıyoruz. O zamanlar elimizde yaklaşık 32 Milyon TL. var. Soyunduğumuz projenin keşif bedeli ise 600 milyon TL. civarında. Yani proje bedelinin % 5'i cebimizde ama bütün bunlara rağmen nasılsa arkası gelir diyerekten bir genel kurul toplantısı yapıyoruz. Mütevelli Heyetini bir araya getiriyor ve konuyu açıklıkla ifade ediyoruz. Elimizde de uygulamaya yönelik bir avan proje var. Bu avan projeyi ORHAN GÜRSOY, içimizden bir lion, bir yüksek mimar geliştiriyor ve uygulanabilir hale getiriyor.

Arkasından ihale çalışmalarına başlıyoruz. Bu koşullarla gitmiş olduğumuz mütevelli toplantısında o zaman daha Lion olmayan bir mütevellimiz, bir kurucumuz Sn.Ahmet Ermiş, "ben bu projeyi desteklerim, bu projedeki söz konusu binanın yapılaşmasını üstlenirim. Bu konuyu görüşmek üzere gelin büromda bir görüşelim" diyor. O toplantıya hiç unutmuyorum. rahmetli Alaattin Yılmaz Sanama ve Erhan Sayılı ile birlikte üçümüz gidiyoruz.

Karşılıklı anlayış ve işbirliği çerçevesinde bir protokol hazırlıyoruz. O protokolün esas konularından bir tanesi 600 Milyon TL.lik keşif bedeli olan hastane yapılaşması karşılığında biz Ahmet Ermiş'e gönülden ve seve seve kendi ismini ebedileştirerek bir kurum yaratıyoruz. Böylece Türk Böbrek Vakfı Ahmet Ermiş Hastanesi Diyaliz Merkezinin temelleri atılır konuma geliyor. Çok kısa bir süre içinde Ahmet Ermiş'in büyük desteği ve de daha da ileri giderek inşaatı bizzat koordinasyon etmesi neticesinde 9 ay gibi kısa bir zamanda hastaneyi bitiriyoruz. 17.01.1989'da Türk Böbrek Vakfı Böbrek Sağlığı ve Diyaliz Merkezi Ahmet Ermiş Hastanesini hizmete açıyoruz. O dönemin başkanı Turgut Özal bu görkemli açılışa geliyor. Ilk başhekimimiz Abdullah Özgözükara.

Abdullah Özgözükara ile bir çerçeve antlaşması yapıyor ve hemodiyaliz seansı başına kendisine ücret ödüyoruz. Bu bir nevi teşvik primi, çok kısa bir zamanda seans sayısı artıyor ve makine ihtiyacı gerçeği ortaya çıkıyor. Tabi ki elimizde bir işletme sermayesi yok.

Yine Ahmet Ermiş'e rica ediyoruz. O elindeki imkanları seferber ediyor ve ondan bir süre için borç alarak cihaz siparişi yapıyoruz ve Baxter tabir ettiğimiz ilk jenerasyon hemodiyaliz yeni cihazları gelince hep beraber bayram ediyoruz. Türk Böbrek Vakfı Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi çok kısa bir zaman içinde oldukça hızlı gelişiyor. 50 yataklı, 50 üniteli projelendirdiğimiz merkez kısa bir zaman içinde 3 vardiyaya geçmesine rağmen ihtiyaca cevap verememesi nedeni ile daha evvelce soyunma odaları ve lavabolar, tuvaletler olarak öngörülmüş bölümler tadilat yapılarak diyaliz kapasitesi arttırılıyor.Ve böylece kapasitemiz 50 cihazdan 70 cihaza çıkıyor. Bizim için çok muazzam bir gelişme ve de daha açılışından sonra 4-5 sene içinde 70 cihazla günde 200 hastaya hemodiyaliz seansı yapabilecek bir güce erişiyoruz.

Bu müspet gelişmeler vakfımızı ve benimle beraber çalışan yönetim kurulu arkadaşlarımızı o kadar şevklendiriyor ki daha da cesaret alıyoruz. Tekirdağ'da bulunan Tekirdağ Marmara Lions Kulübü Başkanı ÜLKÜ EŞKINAT'ın talebi doğrultusunda Tekirdağ'da bir şube açıyoruz.Şubenin yönetmeliğini ve izin ile ilgili, bürokratik işlemlerini yine dostumuz Av. Suat Ballar sağlıyor.Böylece artık Tekirdağ'da şubesi bulunan teşkilatlanmaya başlamış bir vakıf haline geliyoruz. Yine aynı dönemlerde Tekirdağ Devlet Hastanesine yine aynı Lions Kulübünün destekleriyle bir hemodiyaliz ünitesi kuruyoruz. Yavaş yavaş Tekirdağ'da yeni bir yapılaşmanın, yeni bir diyaliz merkezi kurmanın heyacanına başlıyoruz. Bu meyanda bir proje geliştiriyoruz. 20 ünitelik bir merkezin projesini ve bunu kurabileceğimiz arsa tahsisleri işlerine başlıyoruz. O dönemin Valisi Sn. Şenol Engin'den bir arsa tahsisi konusunda söz alıyoruz. Ve bize şu anda Hacı Hüseyin Terzi Diyaliz Merkezinin bulunduğu 9 dönümlük bir arazinin yine 49 yıllığına sembolik bir rakamla tahsisini yaptırmış oluyoruz. Bunlar çok güzel gelişmeler. Böyle bir arsa ortaya çıktıktan sonra yatırım arayışlarına girişiyoruz.
Tekirdağ şubesinde 200.000 $'lık yatırım yapacak imkan yok. Ben ve Tekirdağ Şubesi yetkilileri arayışlara başlıyoruz. Ilk defa Fehmi Sevinç adında bir bağışçı bu konuda yardımcı olurum diye bize geliyor. Istanbuldaki vakıf merkezinde bir görüşme yapıyoruz. Ama her nedense sonradan bu bağışçı sözünden vazgeçiyor. Ve biz yine başka bağışçı arayışlarına devam ediyoruz.

Ümitlerimizin hemen hemen kesilmeye yüz tuttuğu bir dönemde şans eseri daha evvelden tanıdığım Tekirdağ koleji sahiplerinin bir daveti üzerine Tekirdağ Kolejinde Atatürkçü çağdaş düşünce konusunda bir konferans vermek üzere Tekirdağ'a gidiyorum.

Orada beni dinlemeye Vakfımızın Tekirdağ şubesi yetkilileri de geliyor. Ama ondan daha önemlisi iş ilişkilerimiz ve müşterek seyahatlerimiz nedeni ile daha evvelden tanıdığım Morova Turizmin yönetim kurulu başkanı RAIF TERZI ve aynı zamanda Tekirdağ Kolejinin hissedarı Istanbul 25. Noteri Erkan Vardar izleyenler arasında. Konferans sonrasında yönetim kurulu başkanlığı odasında sohbet için toplanıyoruz. Ben projeyi ortaya koyuyorum. Uzaktan akrabam olan Erkan Vardar destekleyici konuşma yapıyor. Bunun üzerine RAIF TERZI bir düşüneyim diyor. Ve de bir hafta sonra beni arayarak, rahmetli babaları adına böyle bir önemli projeye katkıda bulunmak istediklerini belirtiyor. Uzun bir beklentiden sonra bu gelişme hepimizi memnun ediyor. Hazır olan uygulama projesine uygun olarak RAIF TERZI'nin bizzat dünürü Rüştü bey ile birlikte oluşturduğu bir ekiple inşaatı çok kısa bir sürede bitiriyoruz.

Hakikaten çok kısa bir süre içinde 9 ay'da Tekirdağ Hacı Hüseyin Terzi Hastanesi hizmete 20.02.1997'de hizmete açıyoruz. Terzi ailesi 150.000 $ yapılaşma katkısı sağlıyor. Şube 50.000 $ Vakıf merkezi yaklaşık 80.000 $ nakten ek katkı sağlıyarak diyaliz hizmetine başlıyoruz. Başlangıçta 7 Althin cihazıyla başlıyoruz. Sonra bu sayıyı eski ama revize görmüş. Baxter cihazlarıyla 20'ye kadar çıkartıyoruz. Bu tarihçenin 1999 sonu kaleme alındığı sıralarda hasta sayımız 80 civarına çıkmış idi.
Bu güzel gelişmeye paralel olarak yine aynı süre içinde hizmetlerimizi genişletmek amacıyla ikinci bir diyaliz merkezinin Istanbul'da arayışı başlıyor.

Bu arada telefonla yapılan bir teklif üzerine Avcılardaki 5 katlı bir binanın bu proje için uygun olduğu tarafıma iletiliyor. Yaptığım bir etüdden sonra ve diğer ilgili uzmanların da yaptığı etüdden sonra bir tadilatla buranın güzel bir diyaliz merkezi haline dönüşeceği ortaya çıkıyor. 1997 lerin rakkamlariyla 30-35 Milyar TL. lik bir tadilat harcaması yaparak ve de 40 hemodiyaliz cihazı ithal ederek Avcılar Diyaliz Merkezimizi yine 1998'in hemen başında 7 Ocak 1998 de hizmete açıyoruz. Esas açılışı çok görkemli bir törenle Sn. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel yapıyor ve o açılışla ilgili bir fotoğrafı 1998 senesindeki Kurban Bayramının tebrik kartında kullanıyor. Bu da Türk Böbrek Vakfı için çok büyük bir gurur vesilesi haline geliyor. Avcılar Diyaliz Merkezi umduklarımızın doğrultusunda ne yazık ki gelişemiyor. Hedeflemiş olduğumuz hasta potansiyelini yakalıyamıyoruz. Biraz da gecikmiş olmamız nedeni ile civar bölgede faaliyete geçen 3 diyaliz merkezi bizim yavaş gelişmemize neden oluyor. Ve de 1998'in başına geldiğimizde ne yazık ki hedeflerin gerisinde kalmış oluyoruz.

Bunun üzerine başka arayışlara başlıyoruz. Bu meyanda şans eseri dünya devi GAMBRO ve Fresenius Türk Böbrek Vakfıyla ortaklık teklifi yapıyorlar. Bunlar arasında uzun yıllarda çalıştığımız Fresenius ile bir teklif değerlendirmesi yaparak ortaklığın uygun olabileceğini ve Avcılardaki alt yapıyı, hasta potansiyelini uygun bir rakamla aynı sermaye olarak yeni kurulacak olan bir ortaklığa devri söz konusu olabiliyor. Bu konuda 510 bin marklık bir hava parası alıyoruz. Ayrıca yapmış olduğumuz yatırımın da % 20-25 fazlasıyla elimize bir para geçmiş oluyor. Bu yeni şirketin ismi Böbrek Vakfı-Fresenius Sağlık Medikal Hizmetler A.Ş. 3.l00,.000 DM sermayeli bu ortaklığa % 40 hissedar oluyoruz. Vakfımızın ismi ve konumu itibarı ile kısa bir çaba ile büyük sükse yapıyor. Ve de halen bu tarihçenin yazıldığı günlerde 3 tane diyaliz merkezi sırası ile Antalya, Ankara ve Istanbul Avcılar olmak üzere Antalya'da 15 cihaz,Ankara'da 35 cihaz ve Avcılar'da 40 cihazla toplam 80 cihazlık bir kapasite ile hizmete açılan bu şirket 3 ayını idrak etmiş durumda, 1999 yatırım planları çerçevesinde Adana'da 160 hastası bulunan bir diyaliz merkezini satın alıyor.

Ve de böylece daha ilk dört ayında 4 diyaliz merkezli bir şirket haline geliyor. Bu şirketin 1999 yatırım planında Anadolu'da iki diyaliz merkezi yatırımı daha söz konusu. Şirket almış olduğumuz teşvik belgesi çerçevesinde 4 yıl içinde 16 hemodiyaliz merkezi daha tesis edecek. Böylece dev bir atılımı Vakfımızın 14. yıldönümünde hizmete başlayışımızın 10. yılında gerçekleştirmiş oluyoruz.
Üç Diyaliz Merkezi ortaklığı ile başlayan FRESENİUS ortaklığı başlangıçta temkinli bir büyüme hedeflemişti. Ancak 2000 ve 2001 Ekonomik krizlerine ve SSK’nın kar marjını azaltma çalışmalarına paralel olarak oluşan ortak şirket zararını çok ciddiye almayan FRESENIUS ortaklığı dördüncü seneye girerken 2002’de sona erdi. Yabancı ortak için daha ziyade daha çok merkez satın alma ve tedavi edilen diyaliz hasta sayısını arttırma girişimi vakıf yönetimimizce benimsenmemeye başlandı. Diğer bir faktör ise Fresenius’un hızlı büyüme arzusundan kaynaklanan fizibilitesi ve analizleri tam manası ile yapılmamış olan hazır satınalma baskısı idi. Onlar hızlı büyümeyi biz ise zararı azaltmak peşinde idik. Hem onlara köstek olmamak hem de azınlık ortak (%40 hissedar) olmamıza rağmen şirketin kuruluş aşamasında kabul ettirdiğimiz ve haklarımızı koruyan şirket statüsü nedeniyle şirket zararına rağmen Fresenius’dan başlangıçta ortaya koyduğumuz 1.240.000.- DM’ın tam iki mislini geriye alarak ortaklığa son verdik.

Bu arada HİZMET HASTANESİ inşaatı bitmiş sıra yaklaşık 9.000.000 DM’lık cihazlandırma aşamasına gelinmişti. Uzun süren araştırma ve girişimlerden sonra HOSPITALIA firmasından temin etmeğe karar verdik. Sıra kredi bulmaya gelmişti. Ekonomik krizlerin arifesinde ucuz ve uzun vadeli kredi edinme çok zordu. Çok uzun ve aylarca süren girişim ve görüşmelerden sonra Mütevelli Heyetimizin de onayını alarak Alman kökenli HYPOVEREINSBANK’tan çok ehven şartlarda 7 yıl vadeli Libor + %0.875 faizle kredi almayı başarabilmiştik.

O günleri ve yılları hatırladıkça bazı şeyler kabus gibi geliyor aklıma. Hele hele HERMES kontrgarantisini temin edemeyince gerçekleşemeyen uygulama için yeni arayışlara yönelmemiz ve sonunda aylarca süren görüşmelerden sonra FRESENIUS firmasını kontrgaranti olarak gösterebilmemiz ve bu hususta verilmiş beyin zekatları, fedakarlıklar, tavizler ..........v.b.

Sonunda 7 yıl gibi oldukça uzun vadeli bir kredi ile cihazlarımız epeyi gecikmiş de olsa geldi. Bu muazzam uğraşlarda yanımda olan tüm Yönetim Kurulu üyelerimi başta Serdar Eraslan ve Nesim Levi olmak üzere ahde vefa duyguları içinde tekrar anmak isterim.

Evet cihazlar gecikmeyle gelmişti. Bazı cihazlar sevkiyat öncesi neredeyse bir yıl ambalajı içinde bekletilmişti. Montaj bitene ve Ekim 2000’de hastane hizmete açılana dek kısmen son teknolojiyi içermeyen bir iki cihaz da işletmeye alınmış oldu. Yine de bu hususlar 2001 yılında vukuu bulan EKONOMİK KRİZ yanında solda sıfır kalırdı......

Böyle bir ortamda 30 Ekim 2000 tarihinde 100 yataklı HİZMET HASTANEMİZİ görkemli bir törenle hizmete açtık. Geçmiş dönem Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski bakanlar, milletvekilleri, İstanbul Üniversitesi rektörü ve Tıp fakülteleri dekanları, vali, belediye başkanları ve birçok önemli protokolün katıldığı açılış töreni sonrası sıfır noktasında hizmete başladığımızda HASTANECİLİĞİN ne kadar zor olduğunu sadece tahmin ediyorduk.

Ancak aradan aylar geçtikçe ve 2001 Ekonomik Krizinin olumsuz sonuçları sağlık sektörünü de etkiledikçe bunun hakikaten zor olduğunu anladık. 2001 yılı hastanecilik zararı bize göre önemli boyutlara gelince mütevellilerimiz arasında tasfiyeyi düşünüp hastane binasını kiraya vermeyi önerenler bile vardı. Her 6 ayda bir ödemek zorunda olduğumuz 400.00 Euro’luk anapara ve faiz borcunu ödeyecek tedbirlerimiz, özel kaynaklarımız (Fresenius ortaklığı satışı) ve Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi gelir artanı tükenmek üzere iken Tanrı yine yardımımıza koştu. 2002 ve 2003 yılları HİZMET HASTANESİ’nin atılım yılları oldu. Artık hastane külfet olmaktan kurtulmuş, kendine yetecek hale gelmeğe başlamıştı.

Bu ortamı yaratmak üzere profesyonel yöneticilerimizle, hastane personelimizle, Yönetim Kurulumuzla ve bizi destekleyen mütevellilerimiz ve sosyal komitemiz ile olağanüstü çalışma yaptık. Herkes kendi boyutunda fedakarlık yaptı. Katkıda bulundu. Tanıtım ve pazarlama faaliyetleri için gerekli bütçe harcaması yapılmadan amatörce bir zihniyetle hastane ciromuzu arttırmayı başardık. Hastane doluluk oranı arttı. Ciro yükseldi. Staff doktor kadromuzda değişikliğe giderek hizmet kalitesi çıtamızı yükselttik. İlaveten İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ile yapmış olduğumuz “Bilimsel İşbirliği Sözleşmesi” çerçevesinde İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden 30 civarında doktor hastanemizde bu iki güzide tıp fakültesinin türevi gibi hizmet vermeye başladılar.

Bu girişim müspet etkilerini verdi ve hizmet kalite çıtası daha da yükseldi. İşbirliği sonucunda daha çok öğretim üyesi hastanemizde görev yapmaya başladı.
Başka olumlu bir gelişme de ISO 9001 - 2000 Kalite Yönetim Belgesi almak için verdiğimiz uğraş oldu. Bir yıllık çalışmalar sonucunda HİZMET HASTANESİ ile AHMET ERMİŞ ve TEKİRDAĞ HACI HÜSEYİN TERZİ DİYALİZ MERKEZLERİ için kalite belgesini TÜV SÜDDEUTSCHLAND gibi güvenli bir kuruluştan almayı başardık. Kaliteli Hizmet bilincimiz gelişti. Bunun takibi için ARAMA KONFERANSI yaptık. Üst düzey personelin eğitimi için çok gayret gösterdik. Sendika Genel Başkanı ile anlaşarak ve maddi destek alarak tüm personelin mesleki eğitimi için kampanya ve BALTAŞ şirketi ile sözleşme yaptık. Bu eğitimin sonucunda kalite çizgimizi daha da arttıracağımıza eminiz.

1999 ile 2004 yılları arasında Tekirdağ Şubesi ve Hacı Hüseyin Terzi Diyaliz Merkezimizdeki gelişmeleri ise şöyle özetleyebiliriz;
Kış aylarında 80-90 yaz aylarında ise 120- 130’a kadar çıkan diyaliz hasta sayısı ile Diyaliz Merkezimiz güzel bir performans sergiledi. Ancak vakıf şube yönetim kurulunun önerileri ve hatta ısrarları üzerine 2002 yılı başında hizmete açılan TIP MERKEZİMİZ ne yazık ki istenilen hedefe ulaşamadı.

Tıp Merkezinin açılması için gerekli tadilat, ruhsat alınması için gerekli mevzuat uyumu ve yapılan yatırım bekleneni veremedi. Şube tarafından önerilen fizibilite hesap ve hedefleri tutturulamadı. 2003 yılının sonuna gelindiğinde merkez yönetim kurulu olarak bu kötü gidişe dur diyelim, dedik. Bu iki yıllık Tıp Merkezi işletmeciliğinde; merkezin şehrin dışında olması nedeniyle ulaşım sorunları, genelde poliklinik ve laboratuar tetkik taleplerinin az olması ve Tıp Merkezi Yönetmeliğinin getirdiği iş gücü zorluklarını tespit ettik. Gittikçe büyüyen zararın kapatılması için diyaliz merkezi gelirlerinin de zamanla yetmeyeceği varsayımı ile Nisan 2004’de Tıp Merkezini kapattık.

Bu husus bizlere fizibilite yapılırken veya yeni bir yatırıma giderken çok daha duyarlı olmamız gerektiğini göstermiş oldu. Dolayısı ile dersimizi almış olduk.
2003 yılı başında bize 400.000 $ bağışta bulunan KENAN – KADRİYE TUNALRI çiftinin adlarına uygun bir yerde Diyaliz Merkezi kurulması için arayışlara başladık. Esenyurt’ta çok iyi bir yerde arsa tahsisi konusunda 15 ay bizi oyalayan Belediye Başkanı Gürbüz Çapan bu projenin gecikmesine sebebiyet verdi. Bağışçımız Kenan Tunalı’ya önerdiğim MALKARA’da Belediyenin bize uygun bir kira ve uzun vadeli sözleşme ile tahsis ettiği 650 m2’lik iki katlı bir binanın Diyaliz Merkezine çevrilmesi projesi kendisi tarafından kabul görünce kısa bir süre içinde bu projeyi bitirdik ve 27 Eylül 2004 tarihinde 10 ünitelik MALKARA – KENAN – KADRİYE TUNALI DİYALİZ MERKEZİ’mizi hizmete açtık. Böylece üç diyaliz merkezimiz ve bir hastaneye sahip olmuştuk.Ekim 2004’de bu üç diyaliz merkezinin çalıştığını, Malkara hariç (yeni açıldığı için) diğer ikisinin vakfımıza gelir artanı yarattığını ve Hizmet Hastanesinin de kendi ayakları üzerinde durduğunu, hatta amortisman ve faiz giderleri hariç kara geçtiğini, bütün bunların sonucunda altı ayda bir ödemek zorunda olduğumuz ve azalan bakiye nedeniyle 350.000 Euro civarında olan dış borç ödememizi ödeyebilir hale geldik.

Bundan sonra hedef hastane cirosunu arttırmak idi.Diğer önemli bir hedef BÖBREK NAKLİ.BÖBREK NAKLİ’ne başlayabilmek için ANJİO CİHAZI gerekli idi.Hem özlemini çektiğimiz ve vakıf resmi senedimizde olup da gerçekleştiremediğimiz tek konu kalan BÖBREK nakillerine başlayabilmek, hem de KALP CERRAHİSİNE başlayarak ciromuzu arttırmak üzere çok az kullanılmış bir ANJİO CİHAZINI aldık.Böylece birim maliyetlerimiz düşecek ve gelir artanımız arttı. HİZMET HASTANESİ olumsuz amortisman ve kur farklarına rağmen kar etti...

2005 yılında kurların stabil hale gelmesi ve gerek diyaliz gerek hastane gelir artanı marjlarının artması ile Vakfımız başarılı çalışmalarını devam ettirerek, yukarıda belirttiğimiz Kalp Cerrahisi ile ilgili çalışmalar sonuçlandırılmış, Anjio laboratuvarımız ile Kalp Cerrahisi ünitemiz Hizmet Hastanesi’ne kazandırılarak hastanemizin ruhsatına; KVC,KVC Yoğun Bakım,Koroner Yoğun Bakım, Dahiliye Yoğun Bakım ve Yeni Doğan Yoğun Bakım servisleri de ilave edilerek, tam teşekküllü bir hastane konumuna getirilmiştir.

2005 yılı Hizmet Hastanesi ve Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi faaliyetleri sonucunda ilk defa 3,3 milyon YTL bir gelir artanı elde edilerek hedeflerimiz tutturulmuştur.
2006 yılı başında ruhsatlandırılan bu bölümler için, Devlet Sosyal Güvenlik Kurumları ile anlaşmalar tamamlanarak hizmet yelpazemiz genişletilmiştir.Böbrek Nakli merkezi ruhsatlandırılması için alt yapı çalışmaları da tamamlanarak yıl sonu Sağlık Bakanlığı’na yapılan müracaatımız olumlu bulunmuş ve Böbrek Nakli merkezi ruhsatı alınması aşamasında çok önemli bir mesafe kat edilmiştir.
2006 yılı sonunda Vakfımızın önemli yatırımlarından bir tanesi olan Çerkezköy Kapaklı Diyaliz Merkezi inşaatı tamamlanıp, ruhsatlandırıldıktan sonra faaliyete geçmiştir.Kapaklı Diyaliz Merkezi, Kapaklı Belde Belediyesi tarafından,organize sanayi bölgesi girişinden tahsis edilen 2300m2 arazi üzerine toplam 600m2 kullanım alanlı olarak projelendirilip, 1.sınıf yapılaşma tamamlandıktan sonra;cihazlanması ve tefrişi ile mükemmel bir diyaliz merkezi olarak faaliyete geçmesinden büyük mutluluk duymaktayız.

Hastalara yönelik yapılan bölgesel çalışmalar ile kısa zamanda toplam 40 hastaya hizmet verilmesi planlanmış olup, 2007 yılının ilk aylarında bu hedefe varacağımız yönündeki inancımız tamdır. 2006 yılının son günlerini yaşadığımız bu günlerde, yine 2006 yılı içerisinde projelendirilerek alımı Haziran’da gerçekleştirilen Ataköy 4.kısımda, toplam 2275m2 kullanım alanlı, 7 katlı bina tıp merkezi veya branş hastanesi olarak kullanılmak üzere ihtiyaç analizleri projelendirilmesi tamamlanmış olup, 2007 yılının ilk aylarında uygulamaya geçilmesi planlanmıştır. Yukarıda kısaca belirttiğimden de anlaşılacağı üzere; Vakfımız 2005 ve 2006 yıllarında önemli çalışmalar yaparak, Hizmet Hastanesi Vakıf amaçları doğrultusunda, Böbrek Nakli için ayrıca ruhsatlandırılmış, hizmet yelpazesinin genişletilmesi ve yaygınlaştırılması yönünde ülkemize iki yeni sağlık tesisi daha kazandırmıştır. İstanbul Özel HİZMET HASTANEMİZ İstanbul’da verdiği kaliteli hizmetler nedeni ile en iyi hastaneler arasında anılmaya başlamıştır.

BÖBREK NAKLİ’nde hedefimiz, 2007 yılında asgari 20 canlıdan nakildir.İlerideki yıllarda bu hedef büyütülecek ve yılda 100 BÖBREK NAKLİ’ne ulaşılması sağlanacaktır. Bu satırları şimdilik sonlandırırken, 2007 yılının bizden hizmet alan ve tedavi gören hastalarımız için DAHA KALİTELİ ve geniş YELPAZELİ hizmet sunabilecek olmanın mutluluğu ve haklı gururu içinde esenlikler ve sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2018 00:21
beşiktaşlım - avatarı
beşiktaşlım
Ziyaretçi
28 Mayıs 2009       Mesaj #3
beşiktaşlım - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
07.12.2003
Ad:  tbv.JPG
Gösterim: 273
Boyut:  14.5 KB
TÜRK BÖBREK VAKFI
RESMİ SENEDİ

I. BÖLÜM
KURULUŞ HÜKÜMLERİ
MADDE 1- İstanbul Beşiktaş 4. Noterliğinin 11 Ocak 1985 tarih ve 2677 sayılı yevmiyesinde düzenleme olarak onaylanan Resmi Senet hükümleri ve İstanbul Asliye 9. Hukuk mahkemesi’nin 1985/44 Esas,1985/50 Karar sayılı ilanı uyarınca 30 Mayıs 1985 tarihinde “TÜRK BÖBREK VAKFI” kurulmuştur.

Türk Böbrek Vakfı, aşağıdaki maddelerde (Vakıf) adıyla anılmıştır.

MERKEZ
MADDE 2- Vakfin yönetim merkezi: "İstanbul, Bakırköy, Osmaniye Mevkii E-5 Karayolu Eser Kent yanı" adresindedir. Resmi Senet bükümleri ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün izni ile yurt içinde; gerekli izin ile yurt dışında şubeler bürolar ve temsilcilikler açılabilir.

AMAÇ
MADDE 3- Vakfin amacı "Türk insanının böbrek hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile böbrek nakillerinde ve böbrek sağlığına etki eden diğer organların hastalıkları ile ilgili teşhis ve tedavilerinde yoğunlaşmak, araştırma ve incelemeler yoluyla rehber ve yardımcı olmak"tır.

HİZMET KONULARI
MADDE 4- Vakfin amacını gerçekleştirmek üzere yapılacak faaliyetler aşağıda gösterilmiştir;

4.1) Böbrek hastalıklarının teşhis ve tedavisine ilişkin incelemeler, araştırmalar ve uygulamalar yapmak,
4.2.) Böbrek nakli ile tedavi olanaklarım geliştirmek üzere kamuoyu yaratarak halkı bağışa özendirmek,
4.3) Hemodiyaliz tedavisine ilişkin cihazlar sağlamak, gereksinme duyan hastanelere bağışlamak ve olanakları bulunduğunda poliklinik ve klinikler kurmak, işletmek ve yardımcı tesislerle tedavi yelpazesini genişletmek,
4.4.)Uyarıcı yayınlar ve toplantılarla böbrek hastalıklarında koruyucu hekimliğe yardımcı olmak,
4.5.)Tedavi amaçlı organ nakli merkezleri kurmak ve işletmek. Organ nakli yapabilmek için tam teşekküllü hastaneler kurmak ve işletmek. Bu ünitelerde diğer bütün branşlarda koruyucu hekimlik ve teşhis, tedavi ve ameliyatlar yapmak,
4.6.) Böbrek hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile gerekli görüntüleme merkezi, laboratuvarlar ve benzeri çağdaş tesisleri kurmak ve işletmek,
4.7.) Organ bağışçılarına ilişkin bilgilerin saklandığı bilgi işlem merkezleri kurmak ve gereğinde gereksinme duyan hasta ve hastanelere hizmet sunmak,
VAKFIN GAYESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAPABİLECEĞİ İŞ VE İŞLEMLER

MADDE 5- Vakıf amacına ulaşabilmek için yasal sınırlamalar dışında, miktar ve değeri kısıtlanmamış taşınır ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satınalma ve kiralama suretiyle sahip olmaya ve kullanmaya; Vakıflara ilişkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve temlik etmeye, gelirlerini almaya ve harcamaya; Vakfın malvarlığına giren bir ya da birden çok taşınmaz mal ya da gelirlerini bir ya da bir çok kez yatırımda kullanmaya; Vakıf amaçlarına aykırı olmamak ve amaçlara kısmen ya da tamamen özgülenmek koşulu ile olacak bağış ve vasiyet, satınalma ve türlü yollarla malettiği taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa, harcamaya; Vakıf gelirlerini arttırmak için pay senetleri , tahvil, finansman bonosu, mevduat sertifikası, hazine bonosu, banka fonu ve diğer menkul değerleri almaya ve Vakfın amacı, gerektirdiğinde bunları değerlendirip satmaya, Vakıf amaçlarına benzer çalışmalarda bulunan yurt içindeki ve gerekli yasal izin alındığında, yurt dışındaki Vakıflar ile işbirliği yapmaya, yerli ve yabancı Vakıflardan yardım almaya, bu yardımı sağlamak için anlaşmalar yapmaya, amaçlarına harcayacağı gelirlerini arttırmak için para ya da malvarlığına giren değerlerle şirketlere katılmaya, katılma paylarına karşılık alacağı temettü ya da kar payım amaçlarına uygun araç ve gereçlerin imal ve ithalatına ayırmaya; taşınmaz malların irtifak, intifa, sükna, üst, rehin, ipotek, gayrimenkul rehni gibi mülkiyetin gayrı ayni haklarım kabule, bu hakları kullanmaya olan ya da olacak gelirleri ile yapacağı işler ve sözleşmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehini dahil türlü güvenceleri almaya, geçerli banka kefaletlerini kabule, Vakıf amacını gerçekleştirmek için gereğinde ödünç almaya, taşınır ve taşınmaz mallarını rehin göstermeye, kefalet ve diğer güvenceleri vermeye, ödünç nedeniyle faiz ve komisyon ödemeye; Vakıf amaçlarına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye ve Vakfa gelir sağlamak amacı ile olağan işletme ilkelerine göre çalışacak İktisadi İşletmeler, sandıklar, ortaklıklar, şirketler kurmaya, bunları doğrudan işletmeye ya da denetim altında bir başkasına işlettirmeye, Vakıf amaçlarından birinin ya da tümünün gerçekleştirilmesi için yararlı ve gerekli görülen girişim, tasarruf, mal edinme, fon kurma, bunlara ait sözleşmeleri yapmaya, Türk Medeni Kanununun 48. Maddesinde sınırları belirtilen bütün hakları kullanmaya izinli ve yetkilidir. Vakıf bu yetkilerini Türk Medeni Kanunu’na aykırı amaçlarda kullanamaz.

VAKFIN MALVARLIĞI
MADDE 6- Vakfın kuruluşunda malvarlığı, kurucuların vakfettikleri paralardan oluşan (4.000.000.)Dörtmilyon liradır.

2 Mart 2002 tarihli Mütevelli Heyet toplantısında; 31.12.2001 tarihli bilanço gereği bu miktar (1.287.866.000.000) Bir trilyon ikiyüz seksenyedi milyar sekizyüz altmış altı Milyon TL'sına yükseltilmiştir. Vakfin mal varlığı hiçbir biçimde amaç dışı konulara ayrılamaz ve harcanamaz.

II. BÖLÜM
YÖNETİM HÜKÜMLERİ
VAKFIN ORGANLARI

MADDE 7- Vakfın Organları aşağıda gösterilmiştir,

7.1.) Mütevelli Heyeti
7.2.) Vakıf Başkam
7.3.) Yönetim Kurulu
7.4.) Denetçiler
7.5.) Danışma Meclisi

MÜTEVELLİ HEYETİ

MADDE 8- Mütevelli Heyeti Vakfın karar organ olup, oluşum ve çalışmalarına ilişkin hükümler aşağıda gösterilmiştir.

8.1.) Mütevelli Heyeti, 30. maddede isimleri yer alan 145 gerçek ve bir tüzel kişi ile aynı maddede isimleri belirtilen 4 ömür boyu Mütevelliden oluşur. Kurucu vakfedenlerin yerini halefleri alır. Mütevelli sıfatını kaybedenlerin yerine Yönetim Kurulunun önerisi ve Mütevelli Heyeti karan ile yeni Mütevelli seçilir.
8.2.) Mütevelli Heyeti, Vakıf Başkanının çağrısı ve hazırlayacağı gündem doğrultusunda her yıl Şubat ve Kasım aylarında olağan olarak toplanır. Gereğinde olağanüstü toplantı yapılabilir. Mütevelli Heyeti toplantıları, Vakıf Başkam ve Mütevelli Heyetçe seçilecek Başkan Yardımcısı ile bir Sekreterden oluşan Divan tarafından yönetilir.
8.3.) Mütevelli Heyetinin toplantı yeter sayısı Mütevellilerin tam sayısının yansından bir fazlası olup, karar yeter sayısı ise toplantıya katılan Mütevellilerin yandan bir fazlasıdır. İlk toplantıda yeterli sayı sağlanamadığı takdirde, bir hafta sonra ikinci toplantı yapılır ve katılan Mütevelliler ile çalışmalara başlanılır. Mütevelli Heyet toplantılarında Mütevelliler vekaleten temsil edilemezler.
8.4.) Ömürboyu Mütevelliler dışındaki Mütevelliler birbirini takip eden üç toplantıya katılmadıkları takdirde, Mütevelli sıfatlan kendiliğinden düşer.

MÜTEVELLİ HEYETİN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 9- Mütevelli heyetin görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir:

9.1.) Yasaların öngördüğü hükümler ile Vakfın amaç ve hizmet konulan yönünde gereken kararlan almak,
9.2.) Şubat ayı toplantısında, geçen çalışma dönemi Yönetim Kurulu çalışma raporu ile Denetçilerin denetim raporunu görüşmek, bilanço ve gelir gider çizelgelerini inceleyip onaylamak, Yönetim Kurulu ile Vakıf Başkanını aklamak,
9.3.) Kasım ayı toplantısında, gelecek yılın Yönetim Kurulu çalışma programını ve, bütçesini görüşüp onaylamak,
9.4.) Kasım ayı toplantısında görevleri sona eren Vakıf Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Denetçilerin asıl ve yedeklerini Danışma Meclisi üyelerini seçmek,
9.5.) Yönetim Kurulunun Vakfın dağıtılması hakkındaki teklifini değerlendirerek karar vermek,
9.6.) Vakıf Resmi Senedi değişiklik önerileri hakkında karar vermek,
9.7.) Yönetim Kurulu tarafından ihracı istenen Mütevellilerin ihraç işlemleri hakkında karar vermek,
9.8.) Yönetim Kurulu'nun Mütevelli Heyetine sunduğu yeni Mütevelli adaylar hakkında karar vermek.

VAKIF BAŞKANI

MADDE 10- Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı, Mütevelli Heyet Başkam olarak Vakfın temsilcisi ve yetkili yöneticisi olup, Mütevelli Heyet toplantısında gizli oyla (2) yıllık süre için seçilir. Vakıf Başkanının herhangi bir nedenle görevinden ayrılması durumunda Başkan Vekili görevi yürütür ve en geç iki ay içinde yapılacak Mütevelli Heyet toplantısında yeni Vakıf Başkanı seçimi yapılır.

VAKIF BAŞKANININ GÖREV VE YETKİLERİ

MADDE 11- Vakıf Başkanının görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir.

11-1.) Vakfı, Mütevelli Heyetini ve Yönetim Kurulunu temsil etmek,
11-2.) Mütevelli Heyet toplantı, gündemini saptamak, Mütevellileri toplantıya çağırmak ve kararlarım uygulamak,
11-3.) Yönetim Kurulu toplantısı gündemini saptamak, üyelerini toplantıya çağırmak, çalışmalarını yönetmek ve kararlarım uygulamak,
11-4.) Vakfın yönetim ve hizmet çalışmalarını yönlendirmek, uygulamalarına etkinlik kazandırmak,
11-5.) Vakfın malvarlığının korunmasını, harcamalarının yasalar ve Resmi Senet Hükümlerine uygunluğunu gözetmek,
11-6.) Yasalar ve Resmi Senet de belirtilen diğer görevleri yapmak.

YÖNETİM KURULU
MADDE 12- Yönetim Kurulu, Vakfın yürütme ve uygulama organı olup oluşum ve çalışmalarına ilişkin hükümler aşağıda gösterilmiştir.

12.1.) Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyeti toplantısında; 2 yıllık süre için gizli oyla Vakıf Mütevellileri arasından seçilecek Vakıf Başkanı, Mütevelliler veya çoğunluk oluşturmamak kaydıyla önerilecek Mütevelli olmayanlar arasından seçilecek 9 asil ve Mütevelliler arasından seçilecek 5 yedek kişi ile Yeşilyurt Lions Kulübü Derneğinin belirleyeceği bir temsilciden olmak üzere 11 asil ve 5 yedek kişiden oluşur. Seçimler; sırasıyla Başkan, bilahare 9 asil üye ve daha sonra 5 yedek üyelik için ayrı ayrı gizli oyla yapılır.
12.2.) Yönetim Kurulu ilk toplantısında bir başkan vekili ile iktisadi işletmelerden sorumlu Başkan yardımcısı, bir Sekreter, bir Sayman ve hizmet konularına ilişkin görevli yönetmenler seçerek görev bölümü yapar.
12.3.) Yönetim Kurulu en az ayda bir kez olağan olarak toplanır ve gereğinde olağanüstü toplantı yapabilir. Toplantı yeter sayısı (6) ve karar yeter sayısı ise katılan üyelerin yandan bir fazlasıdır.
12.4.) Yönetim Kurulu üyeleri özürsüz olarak üst üste (3) toplantıya katılmadıkları ya da bir çalışma dönemi içinde düzenlenen olağan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmadıkları takdirde; Yönetim Kurulu kararıyla, üyelikten ayrılırlar. Yönetim Kurulu ayrılan üyenin yerine, üyenin seçildiği dönemin yedek üyesi çağrılır ve çağrılan üye ayrılan üyenin görev süresini tamamlar.
12.5.) Vakıf ya da Vakıf İktisadi İşletmelerinde ücretle görev yapan Mütevelliler seçildikleri Vakıf Yönetim Kurulu üyeliğine, görevlerinden istifa etmedikçe başlayamazlar.

YÖNETİM KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 13- Yönetim Kurulunun görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir.

13.1.) Vakıf Bütçesi, çalışma dönemi faaliyet raporu ve gelecek dönem çalışma programı ile bilanço, gelir-gider çizelgelerini hazırlamak ve Mütevelli Heyetinin onayına sunmak,
13.2.) Vakıf Başkam, Başkan Vekili, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve Genel Sayman'dan oluşan yürütme birimini, belirleyeceği görevler doğrultusunda yetkili kılmak.
13.3.) Vakıf Resmi Senedi değişiklik tasarısını hazırlamak ve Mütevelli Heyetinin onayına sunmak.
13.4.) Vakfın amaç ve hizmet konuları doğrultusunda inceleme ve araştırmalar yapmak üzere Mütevelliler, uzmanlar ve hayırseverlerden oluşacak süreli ya da süresiz komiteler kurmak, çalışmalarım izlemek,, hazırlayacakları raporlar hakkında kararlar almak ve onaylanan raporların uygulama yetkisini tanımak; gereğinde bu komitelere, Vakfı taahhüt ve borç altına sokmayacak biçimde Vakıf yönetiminin denetim ve gözetiminde fon oluşturma ve harcama yetkisini vermek ve bunun için özel yönetmelikler hazırlayıp uygulamak.
13.5.) Danışma Meclisi üyesi adaylarım saptamak ve Mütevelli Heyetin onayına sunmak; Danışma Meclisi ile Denetçilerin dilek ve önerilerini inceleyip gereken kararları almak.
13.6.) Şube, büro ve temsilciliklerin açılmasına ve kapanmasına; İktisadi İşletmeler, ortaklıklar ve sandıkların kurulmasına karar vermek,
13.7.)Vakıf Başkam ile Yönetim Kurulu üyelerinin öneri ve dilekleri hakkında karar vermek,
13.8.) Vakıf personelini ve İktisadi İşletmelerin koordinatörlerini ve gerek duyulduğunda yönetim komitesi üyelerini atamak ve gereğinde görevlerinden almak,
13.9.) Yasalar ve Resmi Senet'de belirtilen diğer görevleri yapmak,
13.10.) Vakfın, İktisadi İşletmelerinin ve iştiraklerinin menfaatlerine aykırı düşen işlemleri yapan, vakfın itibarını ağır şekilde zedeleyen ve zedelenmesine neden olan Mütevellilerin ihraç istemini Mütevelli Heyetinin onayına sunmak.
13.11.) Mütevelli Heyeti ve Danışma Meclisi tavsiye kararları ile incelenmesini talep ettiği konular ve araştırma önerileri hakkında uygulama kararlarını almak.
13.12.) Mütevelli sayısının 1/4’nün müracaatı halinde, Mütevelli Heyetinin olağanüstü toplantıya çağrılmasına karar vermek.

DANIŞMA MECLİSİ
MADDE 14- Danışma Meclisi Vakfın amaç ve hizmet konularına ilişkin çalışmalarına
yönelik danışma organı olup oluşum ve çalışma ilkeleri aşağıda gösterilmiştir

14.1.) Danışma Meclisi, Yönetim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Mütevelli Heyet toplantısında seçilen (9) Mütevelli ile eski Vakıf Başkanları ve yeteri kadar uzman üyelerden oluşur. Danışma Meclisi açık oyla iki yıllık süre için seçilir.
14.2.) Danışma Meclisinin Uzman üyeleri, Vakfın amaç ve hizmet konularında bilgi ve deneyimleri ile tanınmış uzman hekimler olup, Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Mütevelli Heyetçe seçilirler. Uzman üyelerin ölümü, iş göremez duruma gelmeleri, ayrılmaları, benzer nedenlerle Danışma Meclisi ile ilişkilerinin kalmaması üzerine yerlerine seçim süresini tamamlamak üzere, Mütevelli Heyeti tarafından yeni Uzman üyeler seçilir.
14.3.) Danışma Meclisi bir çalışma döneminde olağan ve olağanüstü toplantılar yapabilir. Meclisin ilk toplantısında görev bölümü yapılarak bir Başkan, bir Başkan Yardımcısı ve sekreter seçilir.
14.4.) Danışma Meclisi, Başkanın ya da Vakıf Başkanının çağrısı ve düzenleyecekleri gündem üzerine toplanır. Meclisin toplantılarında yeter sayı aranmaz ve kararlar katılanların yarıdan bir fazla oyu ile alınır.
14.5.) Danışma Meclisi toplantıları, gündemin özelliğine göre bilimsel çalışmalar niteliğinde düzenlenebilir ve bu tür toplantılara Mütevelliler, gönüllü dernek ve vakıf üyeleri üyeleri, tıp mensupları, basın mensupları ve diğer ilgililer çağrılabilir.

DANIŞMA MECLİSİNİN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 15- Danışma Meclisinin görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir.

15.1.) Vakıf amaç ve hizmet konularında gelişme ve ilerlemeyi öngören çalışmalar yapılabilmesini sağlayacak yöntemler, tasarımlar ve projeler üzerinde görüşmeler yaparak, Vakıf yönetimine öneri ve dileklerde bulunmak,
15.2.) Böbrek hastalıklarının erken tanımı, toplumun bilinçlendirilmesi ve bu konuda bilimsel araştırmaların yapılmasının özendirilmesi konularında çalışmalarda bulunmak,
15.3.) Bilimsel araştırma ve incelemelere esas olacak sempozyum, kongre, panel, seminer ve konferansların ön hazırlıklarını ve programlarım tasarlamak, düzenlenmelerin de rehber ve yardımcı olmak,
15.4.) Mütevelli Heyet, Vakıf Başkanı ve Yönetim Kurulunun gerekli gördüğü konulardaki istek ve dilekleri hakkında çalışmalar yapıp görüş belirtmek,
15.5.) Çalışma dönemine ilişkin raporunu Mütevelli Heyetine sunmak.

DENETÇİLER
MADDE 16- Denetçiler, Vakfın mali konularda denetimini yapmakla görevli olup Mütevelli Heyetçe açık oyla (2) yıllık süre için seçilen üç asıl ve üç yedekten oluşur. Denetçiler en az üç ayda bir toplanır. Vakfın defter ve kayıtlan ile gelir ve gider belgeleri üzerinde inceleme yaparlar. Herhangi bir nedenle ayrılan Denetçinin yerine, asıl denetçinin seçildiği dönemin yedek Denetçisi çağrılır ve asıl Denetçinin görev süresi tamamlanır.

DENETÇİLERİN GÖREV VE YETKİLERİ
MADDE 17- Denetçiler, Kurul olarak karar alırlar. Denetçilerin görev ve yetkileri aşağıda gösterilmiştir.

17.1.) Üç aylık incelemeleri sonucu saptayacakları konu ve önerileri bir raporla Yönetim Kuruluna bildirmek,
17.2.) Çalışma dönemi sonunda bilanço ve gelir gider çizelgeleri üzerinde yapacakları genel değerlendirme ve önerilerini bir raporla Mütevelli Heyetine ve Yönetim Kuruluna sunmak,
17.3.) Yıllık bütçe hakkındaki görüş ve önerilerini bir raporla Mütevelli Heyetine sunmak,
17.4.) En az 2 Denetçinin ve Mütevelli sayısının en az %20' sinin imzalı talebi ile gün, yer ve gündemi en az 30 gün öncesinden tespit edilmek şartıyla, Mütevelli Heyetini olağanüstü toplantıya doğrudan çağırmak, olağan veya olağanüstü Mütevelli Heyeti toplantı gündemine madde ekletmek (Denetçilerin Mütevelli Heyetini olağanüstü toplantıya davetleri veya gündeme madde koydurabilmeleri; toplantı nedeninin ve ayrıntılı gerekçesinin belirtilmiş olmasına bağlıdır.)

III. BÖLÜM
MALİ HÜKÜMLER
ÇALIŞMA DÖNEMİ VE BÜTÇE

MADDE 18- Vakfın çalışması 1 Ocak da başlar ve 31 Aralık da sona erer, Vakfın yıllık bütcesi, bütçe yönetmeliği ile gelir gider ve kadro çizelgelerinden oluşur. Yıllık Bütçe yönetmeliğinde,tahmin edilen gelirler ile öngörülen gider ödenekleri, harcama yetkileri ve yetkilileri, gelirlerin alınma biçimleri, gider ve harcamaya ilişkin belgeler, kasada kalacak para tutarı,bölüm ve maddelerde yapılacak, aktarma yetkileri gibi konular yer alır.

VAKFIN GELİRLERİ
MADDE 19- Vakfın gelirleri aşağıda gösterilmiştir.

19.1.) Amaç ve hizmet konularına uygun ve en az 2/3’si 4962 sayılı kanunun 20. Maddesi gereğince Genel, Özel ve Katma Bütçeli Daireler bütçeleri içinde yer alan hizmetleri öngören bağışlar.
19.2.) Vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak sunulacak hizmetlerden yasalar çerçevesinde alınacak ücretler,
19.3.) Vakfın taşınır ve taşınmaz mallan ile menkul değerlerinden elde edilecek kira, irat, faiz, prim, temettü ve komisyonlar.
19.4.) Vakfın sahibi bulunduğu ya da ortağı olduğu İktisadi İşletmeler, sandıklar ve girişimlerden elde edilecek gelirler.
19.5.)Vakfın amacına uygun olarak yapılacak ve malvarlığına ilave niteliği taşımayan şartlı ya da şartsız bağışlar ile ölüme bağlı ya da bağlı olmayan bağışlar.
19.6.) Her türlü toplantılar, geziler, gösteriler, organizasyonlar, kermes ve piyangolardan elde edilecek gelirler,
19.7.) Her türlü yayınlardan sağlanacak gelirler,
19.8.) Vakfın amaçlarına uygun olarak, vakıf dışında, gerekli yasal izinler alınarak
makbuzla, belirli yerlere kutu koyarak, bankalarda hesap açtırarak, yardım pulu çıkararak, eşya piyangosu düzenleyerek, kültürel gösteriler ve sergiler yoluyla, gezi ve eğlenceler düzenlemek suretiyle toplanan yardımlar.
19.9.) Diğer gelirler,

MALİ UYGULAMALAR
MADDE 20- Vakfın mali uygulamaları ile ilgili ilkeler aşağıda gösterilmiştir.

20.1.) Vakfın yönetimi yıl içinde elde ettiği gelirlerin 1/3'ünü yönetim ve yönetimi sürdürme giderleri ile yedek akçeye ve vakıf malvarlığını arttıracak, yatırımlara harcamaya yetkilidir.
20.2.) Yönetim ve yönetimi sürdürme giderleri ile yedek akçeye ya da Vakıf malvarlığını arttıracak yatırımlar için ayrılmış ödeneklerin tümü ya da bir bölümü Vakıf amaç ve hizmet konularına yönelik hizmetlere özgülenebilir.
20.3.) Vakfın amaç ve hizmet konularına özgülenen, ödenekler, hiçbir biçimde başka bir amaç ve hizmet konusu için kullanılamaz. Yönetim ve yönetimi sürdürme giderlerine ayrılan ödenekler,yedek akçe ya da Vakıf malvarlığını arttıracak yatırımlar için kullanılabilir.
20.4.) Vakfın amaç ve hizmet konularına özgülediği gelirleri yıl içinde harcaması zorunludur. Ancak bu gelirlerin tümü ya da bir bölümü Maliye ve Gümrük Bakanlığınca onaylanmış belli projelerin gerçekleştirilmesi için belli bir hesapta tutulup izleyen çalışma dönemlerinde kullanılabilir.
20.5.) Kurulacak Eğitim ve sağlık tesislerinde en az %10 kapasite üzerinden
yetenekli olanaklardan yoksun öğrenciler ile yoksullara ve kuruculara ayrılır.
20.6.) Vakıf bilanço esasına göre gerekli defterleri tutar ve yıllık bütçeleri ile değişiklikleri uygulanmadan önce Maliye ve Gümrük Bakanlığının onayına sunulur. Onaylanan bütçeler aynen uygulanır.
20.7.) Vakfın gelir kaynaklarım elverişliliği oranında amaç ve hizmet konulan şıraya konularak uygulama yapılır.

YEDEK AKÇE
MADDE 21- Vakfın bir çalışma dönemi bütçesi sonunda elde edilen gelirlerinden, yönetim ve yönetimi sürdürme giderleri ile denetim giderlerine katılma payı düşüldükten sonra kalan miktarın %5’i oranında yedek akçe ayrılır.

Vakfın yıllık gelirleri yönetim giderleri ile Vakfa bağlı İktisadi İşletmelerin zararlarını karşılamayacakdurumda olursa Yönetim Kurulu kararı ile gerekli harcama yedek akçe hesabından karşılanır.

Vakfın kuruluşundan başlamak üzere (10)uncu yıl Olağan Mütevelli Heyet toplantısında, oluşan yedek akçeninyeterli olup olmadığı görüşülür. Yedek akçe birikimi yeterli bulunursa yedek akçe ayrılması durdurulurç Yeterli olmadığı kanısına varılırsa aynı biçimde yedek akçe ayrılmasına devam edilir ve izleyen her (5) yılda bu konu Mütevelli Heyeti toplantılarında görüşülür.

ÖDENEKLER
MADDE 22-Vakıf Başkam ile Yönetim Kurulu üyelerine, yıllık bütçelerde yer almak kaydıyla aylık ödenekler ödenebilir. Aylık ödenekler, bir Cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirasını geçemez.

VAKIF İKTİSADİ İŞLETMELERİ
MADDE 23-Vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek; uygulama, eğitim ve gelire yönelik olmak üzere Vakıf İktisadi İşletmeleri kurulabilir.

Yönetim Kurulu tarafından yürürlüğe konulacak Vakıf İktisadi İşletmeleri Yönetmeliğinde Vakfın temsiline ilişkin bilgiler, Vakfın amaç ve hizmet konulan, İşletmenin çalışma konulan, İşletmenin yönetim biçimi ve temsili, İşletme yönetiminin sorumluluğu ve ilkeleri, parasal işlemler, vergi bağışıklığı konusu,
İşletmenin denetimi gibi ilişkili hükümler yer alır.
Vakıf İktisadi İşletmeleri, Ticaret Sicili Nizamnamesi hükümleri uyarınca tescil ettirilir.

VAKIF TAŞINMAZ MALLARINDA DEĞİŞİKLİK
MADDE 24-Vakfın amaç ve hizmetleri konularına özgülenmiş olup da vakfetme, bağışlama ve satınalma yolu ile vakıf malvarlığına geçmiş bulunan taşınmaz mallardan, geliri giderini karşılamayanlar ya da değerine uygun gelir getirmeyenler Yönetim Kurulu isteği, Vakıflar Genel Müdürlüğünün önerisi ve
yetkili Asliye Hukuk Mahkemesinin karan ile daha yararlı herhangi bir mal ya da para ile değiştirilebilirler.

IV. BÖLÜM
GENEL HÜKÜMLER
VAKIF ÖRGÜTÜ

MADDE 25- Vakfın merkez örgütü Yönetim Kurulunca atanmış yeteri kadar personelden oluşur. Örgütün kadrosu, yetki, görev ve sorumlulukları ile özlük haklan Yönetim Kurulunca hazırlanmış personel Özlük Haklan yönetmeliğinde belirlenir.

VAKFIN RESMİ SENEDİNDE DEĞİŞİKLİK
MADDE 26- Vakıf Resmi Senedinde belirtilen amaç ve hizmet konulanın nitelik ve kapsamlarının Vakfedenlerin belirttikleri iradeye açıktan açığa uymayacak derecede değişmesi durumunda ya da Vakıf mallarının korunması ya da amaç ve hizmet konulanın sürdürülmesi için vakıf yönetim biçiminin değiştirilmesine kesin gereksinme duyulduğunda Mütevelli Heyet Karan ve yetkili Asliye Hukuk Mahkemesinin onayı ile Vakıf Resmi Senedinde değişiklik yapılabilir.

VAKFIN DAĞILMASI
MADDE 27- Vakfın devamına yarar olmayacağı anlaşılır ya da Vakfın amaç ve hizmet konulannm gerçekleşmesinin olanaksız duruma geldiği kanısına varılırsa Mütevelli Heyet, Vakfın dağıtılmasına karar verebilir. Yönetim Kurulu, yetkili Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak dağılmanın tescilini ister ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün görüşü de alınmak suretiyle dağılma işlemleri Yönetim Kurulunca yapılır. Vakfın dağıtılıp tüzel kişiliğinin sona ermesinden sonra hazırlanan dağılma bilançosu gereğince çıkacak vakıf malvarlığı SSK İstanbul Eğitim Hastanesine (SAMATYA) devredilir.

HÜKÜM EKSİKLİĞİ
MADDE 28- Vakıf Resmi Senedinde hüküm bulunmayan durumlarda Türk/ Medeni Kanunu ve Vakıflar hakkındaki tüzük hükümleri uygulanır.

KALDIRILAN MADDELER
MADDE 29- Resmi Senedin, bu defa yapılan değişikliğinden önceki 7,8,23,31, Geçici madde 2 Madde 3, Geçici Madde 4 kaldırılmıştır.

MÜTEVELLİ HEYET
MADDE 30- Mütevelli Heyeti üyelerinin isimleri aşağıdadır. Mütevelli Heyetine ilave edilen yeni üyeler, Resmi Senet değişikliğinin tescili tarihinden itibaren göreve başlarlar.
1- Akın, Hacı Ali (Ömürboyu Mütevelli)
2- Aksu, Suna
3- Ağma, Sabiha
4- Aksoy, Canan
5- Aktan, Cihat
6- Akın, Avni
7- Alpan, Asil
8- Alagöz, Selçuk
9- Akalın, Osman
10- Akçelik, Nevin
11- Arda, Ali
12- As, Samim (Kurucu Mütevelli)
13- Aslan, Tokyay
14- Aşık, Takvor (Kurucu Mütevelli)
15- Atmanoğlu, Mücahit
16- Atlı ,Ertuğ
17- Avcı, İnal
18- Ayaz, Nevzat
19- Aydemir, Oğuz
20- Bakan, Giray (Kurucu Mütevelli)
21- Ballar, Suat (Kurucu Mütevelli)
22- Barut, Yüksel (Kurucu Mütevelli)
23- Başaran, Turgay (Kurucu Mütevelli)
24- Baştuğ, Latife
25- Batıbay, Safa
26- Başarır, Yaşar
27- Bengisu, Attila
28- Berge, Tunç
29- Bildirik, Ahmet (Kurucu Mütevelli)
30- Buzcuoğlu, Ali (Kurucu Mütevelli)
31- Buğra, Dursun
32- Buldanlı Emin
33- Cihangir, Ergül
34- Coşkunkan, Haluk
35- Çarmıklı Sibel
36- Çevik, Mehmet
37- Çokbaş, Burhanettin (Kurucu Mütevelli)
38- Çınaroğlu, Deniz
39- Dallı, Özden
40- Dalkıran, Turgay
41- Dallı Özer (Kurucu Mütevelli)
42- Dikici, Metin
43- Duruk, Mehmet Çetin
44- Dölen, Başaran
45- Dürüst, Cenk
46- Egeli, Nuri (Kurucu Mütevelli)
47- Ekinci, Aydın (Kurucu Mütevelli)
48- Ekmekçioğlu, Ahmet (Kurucu Mütevelli)
49- Eraslan, Serdar (Kurucu Mütevelli)
50- Eren, Mesut
51- Ergün, Ömer Faruk (Kurucu Mütevelli)
52- Elal, Turgut
53- Eriş, Kadir
54- Ercan, Necati
55- Erk, Timur (Kurucu Mütevelli)
56- Erk, Uğur
57- Erman, Metin(Kurucu Mütevelli)
58- Ermiş,Ahmet(Ömürboyu Mütevelli Kurucu Mütevelli)
59- Esen,Osman(Ömürboyu Mütevelli)
60- Esin,İlhan(Kurucu Mütevelli)
61- Esin,İsmail
62- Esin,Nuray
63- Emir, Nursen
64- Eşkinat, Ülkü
65- Eşkinat, Doğan
66- Festçiler, Mehmet
67- Gazaz, Mehmet
68- Genç, Meral
69- Güçkan, Kemal (Kurucu Mütevelli)
70- Gürgen, İskender (Kurucu Mütevelli)
71- Gürsoy, Necmi
72- Gürsoy, Ayşe
73- Gürsel, İlkin
74- Gürsoy, Orhan (Kurucu Mütevelli)
75- Gürler, Erol
76- Gürsel, Oktay (Kurucu Mütevelli)
77- Güney, Perinaz
78- Güven, Kenan
79- Görçin, Bilal
80- Haybat; Sertaç
81- Hancioğlu, Şeyda
82- Hepiş, Gülderen
83- İbak, Erhan
84- İbak, Vecihi (Kurucu Mütevelli)
85- İbrahimzade, Jale
86- İlhan, Osman
87- Kalkanel, Taner
88- Karahan, M. Nuri
89- Karpuzoğlu, Nezihe
90- Keçeci, Mehmet
91- Kıhç, Attila
92- Kiper, Aysen
93- Koreş, Yalçın (Kurucu Mütevelli)
94- Koray, Selçuk
95- Kölük,Mine
96- Kuruoğlu, Serap
97- Lermıoğlu, Nîlgün
98- Levi, Eliya (Kurucu Mütevelli)
99- Levi, Nesim (Kurucu Mütevelli)
99-Mehmetoğlu, Seval
100-Merter, Ender
101-Mete, Ali Rıza
102-Ocakoğlu, Refik (Kurucu Mütevelli)
103-Okutan, Ayla
104-Onur, Ali Fikri (Kurucu Mütevelli)
105-Özhan, Rıdvan
106-Özyurt, Ayten
107-Öztiryaki, Şehza
108- Över, Ful
109-Pars Selim
110-Pekcan, Erdost (Kurucu Mütevelli)
111-Reis, Aysel
112-San, Fikri
113-Savaa,. Tolga
114-Sayıh, Erhan (Kurucu Mütevelli)
115-Sever, Mehmet Şükrü
116- Sefiloğlu, Hülya
117- Sebük, Oya
118- Sönmez, Arif
119- Şalikoğlu, Turan
120- Şakari Aysan
121- Şinasi, Aynur
122-Taşkent, Metin
123-Tanman, Prof. Dr. Faik
124-Tellaloğlu, Sedat
125-Teyyareci, Akil (Kurucu Mütevelli)
126-Tırnovau, Güngör
127-Tuncer, Yümaz
128-Tunah, Kenan (Ömürboya Mütevelli)
130-Topdemir, Ayşegül
131- Uygur, Timuçin (Kurucu Mütevelli)
132-Uzman,Gönül
133-Uyanık, Sinan
134-Usta, Serra
135-Yamaç, Mukaddes
136-Yangınoğlu, Yavuz
137-Yarangümeli, Ayfer (Kurucu Mütevelli)
138-Yarangümeli, Derya
139-Yavuz, Yasin
140-Yazıcıoğlu, Gülbin
141- Yentür, Çetin (Kurucu Mütevelli)
142-Yeşilyurt Lions Kulübü (Kurucu Mütevelli) 143-Yıldınmakm, Çetin (Kurucu Mütevelli)
144-Yılmazyüdınm, Rusuhi
145-Yüdınm Ural, Sebahat
146-Yüceler, Cevdet
147-Yüceler, Nur
148-Yüceyar, İbrahim (Kurucu Mütevelli)
149-Vidinli, Ömer Rıfat
150-Zaimoğlu, Tayyar

TESCİL İŞLEMLERİ YETKİSİ
Vakıf Resmi Senedinde yapılan değişiklikler için noterden işlemlerin tekemmülü, yetkili mahkemeden tescil kararının alınması, yerleşim yeri mahkemesi nezdinde tutulan seçile tescilinin işlenmesi ve sair tüm yasal işlemlerin yapılması konusunda İstanbul Barosu avukatlarından Ömer Rıfat Vidinli, Rusuhi Yılmazyildınm, Metin Dikici, M. Nuri Karahan birlikte veya ayn ayn yetkili kılınmıştır.

İNAL AVCI MÜTEVELLİ VE TOPLANTI DİVAN SEKRETERİ
SAMİM AS
MÜTEVELLİ VE TOPLANTI DİVAN BASK. YARDIMCISI
MÜTEVELLİ HEYET VE TOPLANTI DİVAN BAŞKANI
Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2018 00:35

Benzer Konular

21 Nisan 2013 / deletex7 Soru-Cevap
29 Mayıs 2015 / sena_sena Cevaplanmış
23 Nisan 2012 / Misafir Taslak Konular
11 Nisan 2012 / Misafir Taslak Konular
8 Nisan 2009 / deniz nehir Cevaplanmış