Rüyamın tabirini açıklar mısınız? Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Ziyaretçiler :: > Soru-Cevap
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 15-04-2009   #1 (mesaj-linki)
ricky
Rüyamın tabirini açıklar mısınız?

Rüyamda kardeşimin başvurduğu iş kabul olmuyor ve kardeşimi sıkıntıdan yaşlı gördüm.sizce anlamı nedir teşekkürler
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 15-04-2009   #2 (mesaj-linki)
Cvp: Rüyamın tabirini açıklar mısınız?

sizinde bildiğininz veya bilmediğiniz gibi rüyaların tersi çıkar ve kardeşiniz bir işe başvuracak ve en kısa zamanda işe alınacak yanlış bilgilendirmek istemem ama rüya tabirini çok iyi yapan bir arkadaşım var
Eski 14-09-2009   #3 (mesaj-linki)
Cvp: Rüya Yorumcusu Rüya Tabiri (Rüyada Rüya Yorumcusu Görmek/Rüya Yorumlatmak)

slm antep fıstıklı dondurma almaya dondurmacıya gidiyorum ve dondurmacıdan biraz dondurma almak istiyorum dondurmacı antep fıstıklı olan dondurma teneksini olduğu gibi bana veriyor ve bende eve götürüyorum buz dolabına koyuyorum sonra yemek için açtım buzdolabını dondurma dolu kap su olmuş hafif fıstık kırıntılı bulanık su yorumlarsanız sevinirim
Eski 14-09-2009   #4 (mesaj-linki)
Misafir

rüyamda bir pencerenin üstünde gezeleyen büyük siyah bir örümcek vardi. Örümcegin etrafinda dönüp duran bir ari. Ari örümcege gittikce yaklasti ve pososyonunu aldi. Sonra aniden ari örümcegi soktu. Örümcek hareket edemedi ve zehiri icine bosaltan ari, isi bittikten sonra uzaklasti. Örümcegin öldügünü sandim, fakat ölmedi. Pencerenin üstünde durdu öylece bekledi. Lütfen bunu bana biri yorumlasin.
Eski 05-10-2009   #5 (mesaj-linki)
Misafir

Alıntı:
rüyamı yorumlatmak istiyorum
rüyamda peygamber efendimiz babamı bıcakladı ve bana babanı 13yıl sen bakacaksın 13yılın fazileti dadi
Eski 07-10-2009   #6 (mesaj-linki)
Misafir
Rüyamın tabirini yapabilir misiniz?

kız kardesım yakında evlenecek ruyamda annemle babamın ona cam mutfak esyası aldıgını goruyorum ayrıca baba mufak içinde bırseyler alıyor mersala bıskıvı alıyor bır kolı yemeklık alıyor bır kolı dıyorum nıye bu kadar aldın nasıl tuketecegız ayrıca ben bır kolı bısküvıyı buz dolabına koyuyorum bır de ruyada sımdıkı evımızde degıl tasındıgımız evde otuyoruz babam la annem oraya getırıyor esyaları cok begenıyorunm esyaları
ruyamı yorumlarsanız cok sevınırım
Eski 10-10-2009   #7 (mesaj-linki)
Misafir
Rüyamın tabirini yapabilir misiniz?

MERHABALAR BEN RÜYAMDA BIRAZ DEĞİŞİK OLMAK SURETIYLE 5 YADA 6 KEZ AYNI ŞEKILDE KENDI DÜĞÜNÜMÜ GÖRÜYORUM BENİM 6 YILDIR BERABER OLDUM BI SEVGIILIM VAR SIMDI ONLA SÖZLENDIK BEN SOZLENMEDEN ONCEDE SOZLENDIKTEN SONRADA GORUYORUM BU RUYAYI RUYAMDA BEN HEP EVLENME AŞAMASINA GELMIŞ AMA BIR TURLU EVLENEMIYORUM SUREKLI BIŞEYLER EKSIK HERŞEY ACELE OLUYO SON ANDA BEN DUGUNE HAZIR OLMUYORUM AKSILIKLER OLUYO YA SACIM YAPILMAMIŞ KUOFOR YOK YA GELINLIM YOK YA DUGUN SALONUN ELEKTRKLERI GIDIYO DAVETIYELER BASILMAMIŞ KIMSEYI DOGRU DUZGUN DAVET EDEMEMIŞIZ VS. YANI BUNA BENZER OLAYALR SUREKLI AYNI TIP AMA 5-6 KERE GORUNCE KORKMAYA BAŞLADIM ACABA BU BI IŞARETMI DIYE DUŞUNUYORUM SONUC OLARAK BIR TURLU EVLENEMIYORUZ SUREKLI BI ENGEL CIKIYO YORUMLAYABILIRSENIZ COK MEMNUN OLURUM ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN.
Eski 3 Hafta Önce   #8 (mesaj-linki)
Misafir

bekar bir kız arkadaşımın gelinlik giydiğini gördüm. arkasından köpekler duvağnı geri geri çekiyorlardı arkadaşımı köpeklerden kurtarmak için ben annesi ve tanımadığım biçok insan kurtarmaya çalıştık ama kurtaramadık köpeklerle birlikte hızlıca koştu arkasından yakalayamadık
Eski 3 Hafta Önce   #9 (mesaj-linki)
Rios - avatarı

Rüya tabiri yapmıyoruz, inşaallah rüyanız hayırlıdır Çünkü rüyaların tabiri onu gören kimsenin durumuna göre değişir Bu nedenle rüya tabiri kitapları yerine, ilim ve amelde güvenilir insanlara sorulmasını ve onlardan tabir alınmasını tavsiye ediyoruz

Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen güzel hülyalar görür, güzel hülyalar gören de hayatından lezzet alır

İslâm'a göre rüya üç çeşittir

1 Salih rüya,
2 Şeytanî rüya,
3 İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya

Salih rüya vaki olacak olan şeyleri vukuundan evvel fıtrî istidad ile idrak etmekten ibarettir"

Şeytanî rüya şeytanın, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için, uyku halinde insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah'tandır Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın Yoksa kendisine zarar verecektir

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise insan bir şeyle meşgul olup onunla fazlasıyla ilgilendiği için hakkında rüya görür Peygamber (sav) bir hadiste şöyle buyurur: Rüya üçdür Allah tarafından olup müjde veren salih rüya, üzüntü verip şeytandan
gelen rüya ve insanın kendi kendine bir şeyler söyleyip tasavvur ettiğinden meydana gelen rüya

Yûsuf sûresinde zikredilen Hz Yusuf (as)'ın rüyasıyla ilgili âyet ile yukarda zikredilen hadisler bunu ifade ediyorlar Rüyaların içinde hak rüyalar vardır Ancak her rüya haktır ve her tabir de doğrudur, denilmez Rüyaya göre hareket ve rüyaya istinad etmek doğru değildir Hatta fıkıh kitapları beyân ediyorlar: Şeytan her ne kadar Peygamberin suretine giremezse de Şaban'in yirmi dokuzunda Peygamber (sav) herhangi bir kimsenin rüyasında yarın Ramazan'ın birinci günüdür oruç tutunuz diye emretse de bu rüya ile amel edilmez Çünkü, rüya ilim olmadığı gibi zabt da edilmez (Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II 300 )

Rüya ve ilham ile amel etmek

Rüyalar ve İlhamlar; Rabbani ve Rahmani, Şeytani ve Nefsani olabilirler Bu sebeple aralarını iyi belirlemek gerekir İslam uleması bu konularda şu üç şartın yerine getirilmesi durumunda amel edilebileceğini, ama hiç kimseyi zorlamanın doğru olmadığını belirtirler

1 Görülen rüya veya ilham, dinimizin emirlerinden birini kaldırıcı veya yasaklarından birini de helal edici cinsten, yani dine aykırı ve sünnete zıt olmayacak

2 Rüya veya İlham güvenilir, herkesin itimat ettiği, Ebu Hanife, Şafii, İmamı Rabbani, İmamı Gazali gibi kişiler olmalıdır Herkes o zatın yalan söylemeyeceği ve dinin esaslarını hakkıyla bilen ve yaşayan birisi olduğunu kabul etmelidir

3 Rüya ve İlhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemeli Sadece tavsiye edilebilir Rüyalar ve ilhamlar birer ikazdır, irşattır Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz
Bu rüya ve İlhama uyanlar ayıplanmayacağı gibi, uymayanlar da ayıplanmaz
Peygamber (sav) bununla ilgili şöyle buyurur: "Müminlerin rüyası nübüvvetin kırk altı bölümünden bir bölümdür

Son Düzenleyen RuffRyders; 3 Hafta Önce @ 14:49. Sebep: Reklamlar kaldırıldı - Kaynak belirtildi
Eski 2 Hafta Önce   #10 (mesaj-linki)
Misafir

ben rüyamda ilk önce sema da asılı neredeyse yere değecek kadar büyük bir siyah poşet gördüm....ardından sırasını hatırlamıyorum fakat puslu gök gürültülü dumanlı bir hava vardı sanki kıyamet kopuyordu....bundan daha sonra mı önce mi bilmiyorum ve sema ya yükselen onlarca çok güzel açmış çiçekli saksılar gördüm...bu rüyadan çok etkiledim ve inançlı bir insanım...rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim...
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
açıklar, mısınız, rüyamın, tabirini
ruyami tabir et, ruyami yorumlatmak istiyorum,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Rüyamın tabirini açıklar mısınız? Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kardeşim çok yaramaz. Ne yapmalıyım? egelee Soru-Cevap 4 15-04-2009 03:45
Abdullah Akbulak - Güzel Kardeşim The Unique Türkçe Şarkı Sözleri 0 05-04-2008 20:34
Fikret Kızılok - Uyku Kardeşim MaRCeLLCaT Türkçe Şarkı Sözleri 0 31-03-2008 16:57
Zülfü Livaneli - Hoşça Kal Kardeşim Deniz MaRCeLLCaT Türkçe Şarkı Sözleri 0 24-02-2008 18:16