| | #1 (mesaj-linki) |
Su ile ilgili hadisler bulabilir misiniz?
su ile ilgili hadis bulmaıyorum lütfen yardım edin!
| |
| Cevaplanmadı
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
|
Gelecekte suların tükeneceği ve insanların su yüzünden birbirlerini öldüreceği ile ilgili hadis var mı? Eğer var ise tam olarak açıklar mısınız? ---------------------------------------------------------------------------------- Bu konuda daha çok Fırat nehrinin kurumasından söz eden haberler vardır: - Bir rivayette anlatıldığına göre, Efendimiz şöyle buyurmuştur: “Fırat nehri altından bir dağ çıkarmadan kıyamet kopmaz. Bunu gören insanlar orada toplanır ve birbiriyle savaşmaya başlar. Herkes, belki ben kurtulurum, diye savaşmaya devam edecektir. Nihayet Onlardan %99’u ölür(bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 38397).. - Rivayete göre, bazı insanlar, Fıratın kabardığını, su basmasından korktuklarını, oraya bir seddin yapılması hususunda Hz. Abdullah b. Mesud’a şikayette bulundular. Bunun üzerine İbn Mesud “Vallahi öyle bir zaman gelecek ki, Fıratta bir leğen su ararsanız bulamazsınız. Her su kendi unsuruna/asıl kaynağına dönecek ve insanlar orada yaya yürüyeceklerdir” (bk. Mecmau’z-zevaid, 7/333). - Yine Yecuc-Mecucla ilgili olarak, onların Fırat nehrini ve diğer suları içip bitireceklerine dair gelen rivayetler vardır(bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 4495). Bazı rivayetlerde Fıratla birlikte “Dicle ve Taberiye gölü”nün suyunu içip bitirecekleri söz konusu edilmiştir | |
| (En İyi Cevap Olarak İşaretle)
|
![]() |
| Etiketler |
| bulabilir, hadisler | su hakkinda hadis, su ile ilgili hadis, su ile ilgili hadisler, |
Su ile ilgili hadisler bulabilir misiniz? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Alışkanlıklarla ilgili şiir bulabilir misiniz? | ful | Soru-Cevap | 1 | 04-04-2009 22:47 |
| Ülkelerle ilgili hikaye bulabilir misiniz? | sultan | Soru-Cevap | 1 | 01-04-2009 16:20 |
| Ahiret ile ilgili hadis bulabilir misiniz? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 2 | 09-03-2009 20:17 |
| Ayı ile ilgili atasözü bulabilir misiniz? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 6 | 11-02-2009 21:06 |
| Saat ile ilgili hikaye bulabilir misiniz? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 1 | 15-01-2009 23:47 |