Arama

Acil tıp teknisyeni ile hemşire arasında mesleki seviye farkı nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 12 Mayıs 2018 Gösterim: 63.586 Cevap: 12
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Şubat 2013       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kıyası yapılabilecek bir durum değil bu. Genel anlamda ATT'ler mesleki olarak derin bir tarihe sahip olmamakla birlikte rolleri yeni yeni oturan, 4 yıllık bir lisede mesleki bilgilerle donatılan, çalışma alanı olarak ambulans/acil servisler olması gereken(!), daha çok usta-çırak ilişkisi ve kişisel çabalarla gelişebilen, alana çok sayıda mezunun katılımı ve alandaki hemşire açığı dolayısı ile hemşirelik pozisyonunda ucuz iş gücü olarak çalıştırılan, mesleki bir yasası bulunmayan ama görev yetki ve sorumlulukları yönetmeliklerce belirlenen, akademik olarak istisnalar hariç olmak üzere ilerlemeleri mümkün olmayan sağlık mensuplarıdır. Hemşireler; mesleki tarihleri asırlara dayanan, 4 yıllık lise, önlisans ve lisans mezunu olabilen, özellikli konulardan(acil yardım, cpr vs) öteye mesleki bilgilerle donatılan(farmakoloji, biyokimya, dahiliye, cerrahi, pediatri vs), tüm hastane poliklinik/servislerinde, sağlık ocaklarında, toplum sağlığı merkezlerinde vs. gibi birçok alanda çalışma alanları bulunan, mesleki yasaları bulunan, akademik ilerlemeleri mevcut olan sağlık mensuplarıdır. Her meslek mensubunun çok iyisi ve çok kötüsünün bulunabileceğini, bireylerin kişisel çabalarının var olabileceğini ve tercihlerinin bulunabileceğini göz ardı etmemek ve hiçbir mesleğe saygısız sıfatlar eklememek gerektiği kanısındayım!
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen _Yağmur_; 28 Şubat 2013 10:11
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Kasım 2014       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hemşirelik küçümsenecek bir meslek değildir arkadaslar hemşirelik son sınıf ogrencisiyim bende paramediklik istiyorum çünkü aksiyon bana gore Msn Grin fakat bu hemsirelerin yan gelip yattığı anlamına gelmez hayat kurtarmak kadar bu yaşamın kaliteli devamliligini saglamakta bir o kadar onemlidir ve bu arada bu iki meslek ikileminde kalan küçük arkadaslar unutmayalım ki hemşirelik kendinizi gelistirebileceginiz onunuzun açık olduğu bir meslektir ATT lık ise sorumluluk ve ciddi anlamda yuksek potansiyel gerektirir ama unutmamak lazim bu iki meslekte hata kavramına yer yoktur bu yüzden önemli olan her iki meslek grubununda isini hakkıyla yapmasıdır önemli olan budur
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2016       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bunun ayrımını yapmak saçma ama bir hemşirenin yaptığını att de yapabilir ama hemşirenin ambulansta çalışması için ayrı bir eğitim alması gerekir. O yüzden att daha donanımlı bir sağlık çalışanıdır(işini önemsediği sürece)

Benzer Konular

24 Ocak 2015 / Misafir Soru-Cevap
2 Ekim 2006 / Pollyanna Meslekler
18 Kasım 2016 / ATT Cevaplanmış
9 Haziran 2013 / Misafir Cevaplanmış
16 Mart 2010 / _KleopatrA_ Sosyoloji