Arama

Elde ve kolda uyuşma olmasının sebebi ne olabilir?

Güncelleme: 3 Mart 2018 Gösterim: 14.056 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Elde ve kolda uyuşma olmasının sebebi ne olabilir?
Son düzenleyen Safi; 3 Mart 2018 03:02
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Mart 2018       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Kol Uyuşması


Kol uyuşması, birçok sebebi olabilir. Sağ ve sol kolun ağrıların farklı hastalıkların habercisi olabilir. Yani sol kolun uyuşması kalpten kaynaklanan bir uyuşma olabilir. Kol uyuşmasın kanın akışının kısıtlanması gibi durumda görülür. Kola ağır bir yük yüklendiği zaman kol kan akışını sağlayamadığı için uyuşmaya sebep olur. Herhangi sert düşmede yada kol sert bir cisim ile temas ettiği zamanda kolda uyuşma olur. Kolda oluşan uyuşma bir süre sonra ağrıya çevirir. Kendiliğinde oluşan kol uyuşmaları önemli ve ciddi hastalıkların habercisi olabilir. O yüzden uzun süre olan uyuşmalarda hemen doktora gidilmelidir.
Sponsorlu Bağlantılar

Strese bağlı olarak da kol uyuşması görülür. Çok yoğun stres yaşandığı zaman veya çok fazla sinir olduğu zaman da kolda uyuşmalar görülür. Bu gibi uyuşmalar uzun süreli ve ciddi bir uyuşma değildir. Stres gittiği zaman veya sinir geçtiği zaman uyuşma de geçer.

Sürekli sinirlenen birinde eğer kol uyuşması çok sık görülüyor ise hemen doktora başvurmalıdır. Çünkü sinir hastalığının oluşmasına sebep olur.
Dolaşımla ilgili nedenlerden dolayı, ortopedik nedenlerden dolayı, nörolojik nedenlerden dolayı kolda uyuşma görülebilir.

Kol uyuşmasının hangi sebepten ötürü olduğu bulabilmek için doktora başvurulmalıdır. Uyuşma zaten his kaybı demektir. Uyuşan yere herhangi bir tepki uygulandığı zaman hissedilmez. Uyuşma durumunda bir cisim tutulamaz. Elinde herhangi bir şey varken uyuşma olursa eğer hissedemediği için elindekiler yere düşer. Kısa süreli kol uyuşmaları da vardır. Sıkıntı ve stresten kaynaklı meydana gelir. Bu gibi uyuşmalar kalıcı değildir. Vücutta kalıcı olan uyuşmalar hayati risk taşır. Kalp hastalıklarından kaynaklanan kol uyuşmaları hayati risk taşır.

Ellerde Uyuşma


Ellerde uyuşma, el uyuşması, tek ya da iki elde birden uyuşma, parmaklarda his kaybı şeklinde tarif edilebilir. Ellerde uyuşukluk, iğne batması, karıncalanma, elektriklenme, yanma, ağrı ya da daha farklı şikayetler ile ortaya çıkabilir. İsim olarak ne kadar ellerde uyuşma olarak tarif edilse de aslında uyuşma bir ya da birkaç parmakta görülür. Tüm elde uyuşma çok nadir olarak ortaya çıkar.

Ellerde uyuşma genellikle kol ve bileklerde bulunan sisnirlerin hasar görmesi ya da sıkışması nedeniyle oluşur. Bilekte gerçekleşen sinir sıkışması genellikle karpal tünel sendromu nedeniyle oluşur. Bilekte bulunan ufak bir kanalda sinir sıkuışması oluşur ve bu durum sonucu ellerde, kollarda ağrı ve uyuşma hissedilir. Bilekte oluşan sıkıntılar obezite, enfeksiyon, romatoid artrit gibi hastalıklar ya da bileğin aşırı zorlanması karpal tünel sendromunu tetikleyebilir. Sürekli el işi yapanlarda, bilgisayar başında oturanlarda, müzisyenlerde ve iş icabı bilek hareketlerini devamlı tekrarlayan kişilerde karpal tünel sendromuna daha sık rastlanır.

Şeker hastalığı gibi vücudun çevresel sinir sistemini etkileyen hastalıklar da ellerde uyuşmaya yol açabilir. Ancak bu tarz hastalıklarda eller ile beraber ayaklarda da hemen hemen aynı şikayetler yaşanabilir. Omurilik ya da beyin ile alakalı gelişen bazı problemler yine ellerde, kollarda uyuşukluğa, his kaybına ve güç kaybına yol açabilir.

DEVAMI Ellerde ve Kolda Uyuşma ve Nedenleri
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
3 Mart 2018 / volture Tıp Bilimleri
3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
9 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap
3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri