Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

MsXLabs.org; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...

Forumda Ara

Paydaları eşit olmayan kesirlerle nasıl toplama çıkarma işlemi yapılır?

Bu konu Soru-Cevap forumunda Misafir tarafından 29 Mayıs 2010 (14:36) tarihinde açılmıştır.FacebookFacebook'ta Paylaş
20555 kez görüntülenmiş, 52 cevap yazılmış ve son mesaj 22 Mart 2013 (12:46) tarihinde gönderilmiştir.
  • 5 üzerinden 2.29  |  Oy Veren: 7      
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Eski 22 Şubat 2011, 13:22

#11 (link)
Misafir
Ziyaretçi
arkadalar nolur bana kesirlerler çıkırmanın nasıl olduğunu anlatın
Rapor Et
Reklam
Eski 3 Mart 2011, 21:30

#12 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Ya ben aradığımı burada bulamadım yazılı olucaz paydaları eşit olmayan kesirlerle çıkarma işlemi nasıl yapılır açıklamalı istiyorum lütfen bulun ..!!
Rapor Et
Eski 3 Mart 2011, 22:02

#13 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Payda eşitleme yapıldıktan sonra toplanır zaten.. Paydaların en küçük ortalamasını alın.
Rapor Et
Eski 7 Mart 2011, 17:58

kesirlerde toplama ve çıkarma işlemi

#14 (link)
Misafir
Ziyaretçi
arkadaşlar ben sadece sizden kesirlerde toplama ve çıkarma işleminin ne demk olduğunu istiyorum?
Rapor Et
Eski 7 Mart 2011, 18:04

#15 (link)
Misafir
Ziyaretçi
pAyDaLarI eŞiTleYİp tOplA
Rapor Et
Eski 7 Mart 2011, 18:40

#16 (link)
Misafir
Ziyaretçi
ARKADAŞLAR MESELA 2 BÖLÜ 5 ARTI 4 BÖLÜ 10 BUNU PAYDALARINI ŞU ŞEKİLDE CEVAPLIYACAĞIZ
2/5+4/10=5'i 2 ile çarpıp 10a eşitliyoruz yani 4 ü 2 ile eşitliğiceğiz 2çarpı 2 4 e eşit
Rapor Et
Eski 7 Mart 2011, 18:49

#17 (link)
Misafir
Ziyaretçi
paydaları eşit olmayan kesirlerde diyelimki 2/4+5/5=kaç eder diye sordular yapcamız şu;paydaların ikisinide aynı sayya varılacak 1 sayı ile çarparız tabi payları da çarpmayı unutmayalım.örnekteki işlemin sonucu=30/20dir.

not:bazenleri çarmamız gereken syılar örnekteki gibiyse yani 2/4+5/5=işleminde önce 2/4 ile 5i çarparız sonra 5/5 ilede 4ü çarparız.yani bunları neyle çarparsam çarpıyım sonuç çıkmıyo demeyin.tabi paylarıda çarpmayı unutmayın.eğer sonuşta bulduğunuz sonuç yoksa sadeleştiriniz.
Rapor Et
Eski 7 Mart 2011, 20:48

#18 (link)
Misafir
Ziyaretçi
peydaları eşitlionn
Rapor Et
Eski 7 Mart 2011, 22:27

#19 (link)
Misafir
Ziyaretçi
eğer paydaları eşit değilse kesirleri daraltılır yada genişletilir.böylee paydaları eşitlenip toplama ve çıkarma işlemini yapabiliriz.
Rapor Et
Eski 8 Mart 2011, 15:05

#20 (link)
Misafir
Ziyaretçi
Genişletme yaparak eşitliyoruz ve topluyoruz
Rapor Et
Reklam
Cevap Yaz Yeni Konu Aç

Paydaları eşit olmayan kesirlerle nasıl toplama çıkarma işlemi yapılır? Konusuna Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Toplama işlemi nedir, nasıl yapılır? Misafir Soru-Cevap 14 2 Mayıs 2013 19:23
Paydası eşit olmayan tam sayılı kesirlerde toplama ve çıkarma işlemi nasıl yapılır? Misafir Soru-Cevap 1 22 Mart 2013 11:01
Kareköklü sayılarda toplama ve çıkarma işlemi nasıl yapılır? Misafir Soru-Cevap 21 19 Mart 2013 17:51
Cebirsel ifadelerde toplama ve çıkarma işlemleri nasıl yapılır? Misafir Soru-Cevap 0 22 Kasım 2012 16:17
Rasyonel sayılarda çıkarma işlemi nasıl yapılır? Misafir Soru-Cevap 2 15 Ocak 2012 20:59

Yeni Soru
Sayfa 0.141 saniyede (56.86% PHP - 43.14% MySQL) 12 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 22:37
  • YASAL BİLGİ

• İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi